Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LOTR
addikt
válasz JoceeHunt #543 üzenetére
de épp ezt írtam, hogy amíg szaldós elszámolás van és a fogyasztást lefedi a napelemes termelés, addig nem éri meg külön H tarifás mérőórával mérni, és azért külön fizetni (ha már a napelem úgyis megtermeli egy másik órán mérve)
majd ha bevezetik a bruttósítást és annak rosszabbak lesznek a feltételei, mint a H tarifás mérésnek, akkor át lehet köttetni a hőszivattyúkat (nyilván úgy kell kivitelezni, hogy ezt egyszerűen meg lehessen tenni, a mérőhelyet meg 2 db mérőóra fogadására alkalmasnak kell kialakítani)#542 Atomgeszi
valóban nincs konkrétan leírva, de költségszámlát csak a pályázó nevére szólóan térít a pályázati rendszer és ha az áramszolgáltató az adott ingatlanra mással van szerződve, akkor a pályázati feltételek szerint nincs kinek térítsen - gondolom#545 ati888
a "hagyományos" klíma levegő-levegő hőszivattyú, tehát igen#546 newclass
ez alapján szerintem:
1 kültéri egységes szettre max az említett ~1,1m ft fordítható és összesen a teljes rendszerre pedig a duplája (biztos létezhetnek egyéb megoldások is, talán erre utal a 17-es pont)[ Szerkesztve ]
One Ring to rule them all
-
-ZeeZee-
senior tag
Aki kapott villanyszerelőtől ajánlatot, az megosztaná a pályázat feltöltése során mit hová kell beírni? Ampernövelés, szabványosítás, anyagdíj, munkadíj. Esetleg privátban kérhetek egy ajánlatot az érzékeny infók nélkül.
-
Atomgeszi
veterán
valóban nincs konkrétan leírva, de költségszámlát csak a pályázó nevére szólóan térít a pályázati rendszer és ha az áramszolgáltató az adott ingatlanra mással van szerződve, akkor a pályázati feltételek szerint nincs kinek térítsen - gondolom
Nem erre van a meghatalmazás? Hisz, hiába van más nevén az eon számla, a tulaj igényel minden ilyet, amihez meghatalmazás meg minden más papír fent van. Mivel nem találtam meg a pályázati felhívásban ezt, és senki nem erősítette meg, se a pályázatosom, se az emi, se innen senki, én nem hiszem, hogy ez így lenne. Ez ki lenne emelve vastagon, ha ebből gond lehet.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
Igen, de én úgy emlékszem van minden esetre valami formanyomtatvány, mert nálunk is rengeteg kavirc volt, és egyszer nem mondta a pályázatíró, hogy nem lesz jó, mert más nevén van az EON szerződés. Bekérte az ő papírjait is, mindent és kész. Ezért gondolom, hogy ezzel nincs gond, különben már rég visszadobták volna a pályázatot, vagy legalább szó lett volna róla..
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
topas100ec
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy a 2 db fűtőpanelt hol és hogy kell elszámolni, mivel a hőszivattyú és a napelemes kivitelezők profiljában nem tartozik? Ki veszi meg, ki rakja fel, ki készít árajánlatot? -
S-eye
senior tag
válasz topas100ec #558 üzenetére
Szerintem a hőszivattyúsnak kellene, ha már a pályázatban fűtés elektrifikálása szerepel.
-
S-eye
senior tag
válasz topas100ec #560 üzenetére
Milyen hőszivattyút ajánlottak? Én még várok a saját ajánlatomra...
-
Borisz76
veterán
A pályázatot készítő ember nekem ezt írta email-ben :
( Amikor az első ablakos cégtől kértem ajánlatot. )Ablak:
Max: 2 400 750Ft Bruttó
Négyzetmétere: 87 300Ft Bruttó
Árajánlaton fel kell tüntetni:
- Őszes négyzetméter
- Anyag nettó, bruttó
- Munkadíj nettó, bruttó
- Őszesen nettó, bruttó
Nem lehet az árajánlaton:
- Redőny
- Rovarháló
- Szállítás
- KávajavításSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
S-eye
senior tag
válasz Borisz76 #565 üzenetére
Köszi! Az a m2 sokat segít szerintem. Nálad így 93553 Ft/m2. Nálam 105 ezer/m2.
Köv. kérdés: Az előlegbekérő összege a bruttó ár max 40%-a volt, vagy az elszámolható (vagyis a 87300 x ablak négyzetméter) maximumnak max 40%-a?
Az én esetemben a bruttó 41%-a van most megadva. Nem tudom, hogy gond-e.
-
asdf_
veterán
A szállítói előleg mértéke nem haladhatja meg a kivitelező (szállító) és a Kedvezményezett között megkötött szerződésben foglalt, tartalékkeret és opció nélküli összeg 40%-át.
De szerintem mindegy mi van a papíron, amikor lekérik az előleget az államtól, csak 40%-ot fognak kapni, esetleg nyernek 15 napot, mert elutasítják és nyújthatják be újra a helyes összeggel.
[ Szerkesztve ]
-
r.mark
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap késő este kaptam egy levelet a kivitelezőtől, hogy a korábbi napelem pályázatok végrehajtása után, a minisztérium nem fizeti ki a nekik járó összegeket (mert az EU pénzek nem állnak rendelkezésre), emiatt nem tudnak újabb pályázatokat indítani, mert mérlegelték, és nincs ennyi rendelkezésre álló tőkéjük, emiatt visszalépnek a szerződéstől.
Valaki más is járt így esetleg?
A héten volt nálunk az energetikus, már kezdtem örülni, hogy sikerül mindent elintézni 27.-éig...[ Szerkesztve ]
Márk
-
asdf_
veterán
Jól rémlik amúgy, hogy ennek a mostaninak meg az lenne a kerete, amit a jogállamisági szkanderozás miatt egyelőre nem kapunk meg?
-
asdf_
veterán
Elhamarkodták, vagy hazudik valaki? Mondjuk ez mai cikk, mai közlemény (banktól, szombaton sajtóközlemény?), szóval lehet, hogy kárelhárítás üzemmódba kapcsoltak.
[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
képben van esetleg valaki kivitelezői regisztrációval kapcsolatban?
konkrét példa:
XY cég mondjuk jelenleg már fűtésre regisztrált kivitelező, de van pl nyílászárós "alvállalkozója" (baráti kapcsolat korábbi munkák miatt, de a két cégnek amúgy nincs köze egymáshoz), mi kell ahhoz, hogy XY cég ablakosként is regisztrált kivitelező legyen (a nyílászárós kivitelezést a gyakorlatban az alvállalkozó végezné)?One Ring to rule them all
-
noorbertt
őstag
Hmhm
Tisztelt Ügyfelünk!
Kérem figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatót, amelyet Ügyvezető Igazgatónk adott ki!
Alulírott Kiani Milán Dániel, mint a Solar Kit Hungary Kft. ügyvezetője, az alábbiakról szeretném Önt tájékoztatni.
Önnel, mint Megrendelővel Szándéknyilatkozatot írtunk alá, azért, hogy a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” RRF-6.2.1 jelű pályázaton közösen indulhassunk.
Cégünk hónapok óta dolgozik azon, hogy a pályázaton való induláshoz minden szükséges segítséget meg tudjon adni és mint regisztrált kivitelező cég teljes körű szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek. Vállalásunkhoz híven elsők között regisztráltuk a Solar Kit Hungary Kft-t a pályázatban résztvevő kivitelező cégek között, kapacitásainkat fenntartva, hogy nyertes pályázat esetén a pályázati kiírásnak megfelelően megvalósíthassuk az Ön projektjét.
A Szándéknyilatkozatban rögzítettük, hogy a pályázat részleteinek tisztázása után lesz lehetőség a projekt véglegesítésére, a végső árat és műszaki tartalmat, pedig egy feltételes Vállalkozási szerződés megkötésével véglegesíthetjük.
A RRF-6.2.1 pályázati felhívás, valamint annak kötelező melléklete a 6. sz. Vállalkozási szerződés sablon világosan rögzíti, hogy a kiállított szállítói számlákat az eljáró szervezetek közreműködésével a magyar állam egyenlítik ki Vállalkozó részére.
Cégünk bízva az állami garanciákban, alapos megfontolás után mérte fel, hogy milyen típusú és hány pályázatot tudunk úgy megvalósítani, hogy az Önök projektje szempontjából mindvégig biztosítva legyen a kiépítendő rendszer határidőre való kivitelezése.
Mint, azt Ön is bizonyára tapasztalta, eddig is rendkívül sok bizonytalanság övezete a pályázatot.
Többször módosításra kerültek a pályázati feltételek, alig egy hónap leforgása alatt, alapjaiban változtak meg a pályázaton való részvétel és a lebonyolítás szabályai.
Ezt a bizonytalanságot tovább fokozta, hogy egy olyan pályázatról van szó, amelynek finanszírozására Európai Uniós forrásokat kíván a magyar állam felhasználni, amelyek azonban továbbra sem állnak rendelkezésre.
Legvégül pedig a napokban vált publikussá az alábbi döntés.
A kormány múlt héten bejelentett 350 milliárd forintos költségvetési kiigazító csomagja miatt, már lezárt uniós napelemes és energiahatékonysági pályázatban elvégezett munkák után, a kivitelező vállalkozók számára esedékes folyósításokat minisztériumi utasításra nem fizethetik ki. (https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20211215/itt-a-kormany-koltsegvetesi-szigoranak-elso-aldozatai-a-napelemes-kivitelezok-varhatnak-a-penzukre-516402?fbclid=IwAR00YGC_LzON7UYxZekmHxR519vHPFhzRgtBFfWYYrf3o7uA7VYnZlUn8Go)
Ez a bejelentés, egy már 2 éve futó napelemes pályázatot érint, ahol a RRF-6.2.1 pályázati felhíváshoz hasonlóan szintén a magyar állam finanszírozza a szállítókat, azaz vállalkozóként a Solar Kit Hungary Kft-t is.
Ugyanezt a hírt erősítették meg saját MFB-s ügyfeleink is. Számos olyan projektünk van, ahol most hónapokon keresztül cégünknek kell megfinanszírozni az elvégzett munkálatok költségeit.
Mindezeket figyelembe véve, a mai napon úgy döntöttünk, hogy cégünk biztonságos működése, likviditásának biztosítása és alkalmazottainak védelmében, nem tudunk egy olyan pályázaton részt venni, ahol törvényes, megkötött vállalkozási szerződések birtokában, az elvégzett munka után sincsen semmilyen garancia arra, hogy annak ellenértéke részünkre megfizetésre kerül.
Ennek fényében a megkötött Szándéknyilatkozattól elállunk. (lásd csatolt dokumentum)Jelen Tájékoztatónkat és a Szándéknyilatkozattól való elállást postai úton, tértivevényes levélben is megküldjük Önnek a jövő hét folyamán.
Amennyiben bármilyen más formában (önerő terhére, Otthonfejlesztési Támogatás) továbbra is szeretné megtervezett rendszerét kivitelezni, állunk szíves rendelkezésére. Az Otthonfejlesztési Támogatásról és a támogatáshoz igénybe vehető kedvezményes hitelkonstrukcióról tájékoztatónkat szintén mellékeltük.A megfizetett tervezési díjak kapcsán kérem vegyék fel a kapcsolatot azzal az értékesítő kollégával, akivel a folyamat során együttműködtek. A díjakat méltányosságból értesítésre (akár email formájában megküldve) kérésre visszautaljuk!
Megértésükben bízva az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük!
Kelt: Budapest, 2021.12.20.
Tisztelettel,
Kiani Milán Dániel - Ügyvezető
Solar Kit Hungary Kft. -
LOTR
addikt
aki a 2-es típusra pályázik, tőle 2 db energetikai tanúsítvány kell (jelenlegi és a tervezett)?
így költségeknél is bele lehet írni 2 db-ot (2x 24.720 Ft értékben)?One Ring to rule them all
-
r.mark
csendes tag
válasz noorbertt #575 üzenetére
Én is ezt kaptam, és igen én is a Solar-kit-től! Felhívtam ma őket, és azt mondta az ügyintéző, hogy a cikk előtt kiküldőtt szerződéseket nem mondják vissza. Mondtam neki, hogy elég furcsa, hogy azokra van tőkéjük... Sajnálkozott és azt mondta kb. 300-at dobtak vissza ők így. De közben megjelent egy közlemény arról is, hogy nem állították le a kifizetéseket. Most nem vágom ki hazudhat. De kíváncsi lennék más cégnél is jártak-e így emberek!
[ Szerkesztve ]
Márk
-
Z_A_P
addikt
-
noorbertt
őstag
Majd jelezz vissza, simán lehet hogy X embert csak lekoccoltattak ezzel a szöveggel.
Szerk:
27.-e és 2 pont. Azért mondom hogy lehet csak fars duma.. bár ha megnyerem egyedül akkor nekik mindegy, szóval nem feltétlenül revelàns a dolog. Hiszen én pályáztam volna egyedül..[ Szerkesztve ]
-
Skylukos
tag
Sziasztok!
Az ablakok m2-ét nektek párkányfogadóval meg toktoldóval számolták vagy nélküle az árajánlatokba?Az árajánlatba vagy a tanúsítványba lévő m2-t veszik alapul a nyílászároknál?
Energetikai tanúsítványnál nem értem ezt a "tervezett állapotot", ezt hogy írná rá a készítő, mikor még árajánlatod sincs a beépíteni kívánt elemekről, amikor a tanúsítvány készül?
Ezt a 27-én indulást jól kitalálták az okosok, csomo cég már bezárt a leltár meg stb. miatt és csak jan. 10-én nyit, lesz 5 munkanapunk a cégekkel kommunikálni!
-
LOTR
addikt
megküldték végre a napelemes ajánlatot is
10kwh akkupakk 3,17m - tehát ~220k önerő
5kwh akkupakk 2,12m - tehát ~200k önerő375*13 = 4,875kwp napelem meg 2,37m, hát nem kevés fajlagosan ez sem (plusz az egyéb engedélyeztetés, tervezés, kötelező nyilvánosság 80k)
nem volt idő mástól is kérni árajánlatot, de nálatok mik az ajánlatok?
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Nálam is borult a dolog....
Úgy fest, hogy a HŐSZIVATTYÚS cég kiszállt a buliból.
Szerencsémre elég egy szerződés módosítás és a Napelemes cég elkészíti a hőszivattyús fűtést is.
Tehát nálam 3 cég helyett 2 lesz.
Ablakos maradt.
Napelemes hőszipkát is átvállalja.Ma délelőtt derült ki , hívott a pályázat készítője.
Ráadásul ugye mai naptól lehet beadni a pályázatot....
Most 17 órától itt Hajdú-Biharban.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
LOTR
addikt
komoly különbségek vannak, akkor
amit én kaptam ugyan ilyen ajánlat, annak a végösszege 5,6m fölött van és a munka jellegű díjaknál 725k szerepel, ami szinte duplája a tiédnek
(akkupakk is 3m fölött van és hozzá jön még 166k munkadíj)mondanám, hogy "vicces", hogy saját zsebből csinálunk egy rendszert annak a fajlagos költsége 350k alatt van, a pályázatosnak meg közel 500k/kwp...
-
Mrsmith
újonc
Nekünk van még szabad napelemes kapacitásunk
-
LOTR
addikt
láttam közben más friss ajánlatát is egy másik cégtől, ők akkupakkra beleírták, amit a pályázat megenged maximumot
vállalkozóként gondolkozva, persze minél nagyobb legyen a profit és összességében nézve ~5-10milliós fejlesztésért az a néhány 100k "önerő" még mindig jó, de tudva azt, hogy mennyire túl van már minden árazva, és talán választási lehetőség is van még, úgy már nem tetszik a dologOne Ring to rule them all
-
Skylukos
tag
Szerintetek Hőszivattyúnál a levegő-víz mellé, még lehet akár egy levegő-levegő is?
Vagy csak egyik vagy másik? -
LOTR
addikt
válasz Skylukos #596 üzenetére
úgy emlékszem benne van, hogy csak az egyik műszaki tartalom választható, és a másik megkötés, hogy maximum 12kw-nyi hőszivattyús kapacitás lehet - de ha biztosra akarsz menni, érdemes lenne erről is hivatalos állásfoglalást kérni
(korábban volt szó róla itt a topikban és feltételeztük hogy levegő-levegőnél csak 2 kültéri egység lehet, de erről hivatalos állásfoglalást még nem mondott/hozott senki, úgyhogy ez nem biztos - tehát ha valaki esetleg tud biztosat, megoszthatná a topikkal)
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Én kérdeztem, ezt a választ kaptam.
"van lehetőség arra, hogy levegő – levegő hőszivattyú szett (1 kültéri és 4 beltéri egység, beszereléssel) helyett egyéb felépítésű rendszerek kerüljenek telepítésre, ebben az esetben a 2.296.134 Ft költségkorlát alkalmazandó. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ASUS routerek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen monitort vegyek?
- Diablo IV
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Black Ops 6