- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilacus
tag
Még tavaly decemberben pályáztam, kb.3 hete jött a mail hogy a pályázatom elbírálták, de inkább a lakásfelújítási támogatásban csináltatok 10 Kwp-ot.
Valahol jeleznem kell hogy mégsem élnék a 100%-os támogatással?
TO.- még nem küldték. Ugyan az cég készíti aki beadta a pályázatom.[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Jönnek a TO-k, de hogy /miből lesz fizetve?
[link]OK
-
Atomgeszi
nagyúr
Na, úgy látszik megvan, hogy miért késtek ennyit a napelemmel.
Főnöknek az udvarába készült a park. [link]
Elég jól állnak, gondolom ahogy felkerül egy panel, újabb 500 TO kerül kiosztásra.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Lenry
félisten
-
Janou
őstag
Na de srácok, hol lehet megtalálni a TO-t? Mindenhol csak azt látom hogy tamogatásban megfelel. Meg hogy szerződés kötés alatt vagy mi. De pdf-ben kérik a TO-t, azt sehol nem látom.
-
313313
addikt
Rendszer függvényébe már más...
Én 2,3-ról kaptam ajánlatot 4,8kwp-re. Ahogy nézem ha én veszem 460-480k az inverter (Fronius 4,2, nem lite) 12 panel 1 milla, egyebek, egyebek, még bele kellene férniük...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
PoooK
friss újonc
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget, visszaolvastam egy kicsit a fórumon.
Nekem már megérkezett a TO (2021.12.30.-án adtam be) 08.15-n érkezett. Eddig tartott amíg utána jártam a jelenlegi áraknak.
Mai áron a megnyert 100 % támogatású napelemes pályázat (teljes összeget nyertem) 32 % önerővel tud működni.
Remélem én is tudtam segíteni. -
asdf_
veterán
Meglenni meglenne, de ha a napelemes kivitelezővel akarod megcsináltatni, akkor az úgy 6-800 ezer forintba lesz. Ha meg csak úgy lekapja meg felrakja az ember tetőcsere esetén, akkor minek kivitelezővel csinláltatni az elején a telepítéskor, mehetne már eleve nélkülük, nem, hiszen pont ugyanaz történik?
-
asdf_
veterán
csak hát ugye pont az lenne ennek az egésznek a lényege, hogy az se menjen csődbe, akinek amúgy nem lenne rá kerete.
Persze, nem is lett volna semmi gond, ha nem nyerünk egy háborút a nyakunkba.
A pályázat tavaszi szakaszának feltételeit, maximalizált egységárait pedig módosíthatják, ennek birtokában lehet csak majd eldönteni, hogy kb. mennyi saját pénz lehet szükséges hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
Ugyanakkor komplexnek úgy, hogy semmi önerő nincs (és nem is lesz) nem biztos, hogy neki mernék futni.
csak hát ugye pont az lenne ennek az egésznek a lényege, hogy az se menjen csődbe, akinek amúgy nem lenne rá kerete.így még több saját pénz kellhet hozzá a végén.
ez oké, de ha még mindig olcsóbbra jön ki, mint fizetni a gázszámlát, akkor csak megéri[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
asdf_
veterán
Szabványosítást, amperbővítést fedezi (a limit erejéig), de egy napelemet 20-30 évre raksz a tetőre, tehát a tetőnek nem most kell jónak lennie, hanem most olyan állapotban lennie, hogy 20 év múlva is jó még.
Ugyanakkor komplexnek úgy, hogy semmi önerő nincs (és nem is lesz) nem biztos, hogy neki mernék futni. Ha csak újabb 30 forint megy bele az euróba a pályázás és a létesítés között, az már rögtön egymillió Ft. Ha még inkább nem lesz gáz, még inkább többen telepítenének ilyen rendszereket, még inkább áruhiány lesz, így még magasabb lesz ezen termékek ára, így még több saját pénz kellhet hozzá a végén.
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
édesanyámat szeretném majd a következő körbe nevezni, méghozzá a komplex pályázatra. régi parasztházban él, ezért több, előkészítő műveletre is szükség van. egy fázis van csak nála, és 20A. ráadásul a tetőszerkezet is öreg (bár egy napelemtábla nem annyira nehéz, szóval szerintem elbírná).
tehát a minimum nála az amper és fázisbővítés, meg a villanyóra-szabványosítás. ezek is finanszírozhatók a pályázat keretein belül? (mert nyilván ezek nélkül no-no az egész projekt, de ennyi önerőnk nincs)
biztos volt már hasonló kérdés, de hirtelen nem láttam rá választ
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Janou
őstag
Sziasztok
Nekem is megérkezett a TO. Legalábbis látom a mai nappal a napelemes oldalon. Van valami letölthető bármi erről amit tovább tudom küldeni a kivitelezőnek?
-
március 28 volt a tájékoztató hogy minden ok, azóta semmi. Fejér megye. Mondjuk én reklamáltam párszor hiánypótláskor, mert az egyik ügyintéző szerint nem volt jó bankszámla kivonat, másik szerint meg igen és udvariasan (tényleg nem anyáztam) megkérdeztem hogy akkor most wtf? Meg hogy a kötelező csatolmány nem volt kötelező a kitöltőben, hogy legyenek szívesek javítani, mert sokan be fogják szívni.
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
S-eye
senior tag
Van akinek tisztázó kérdés után jött TO? Félek, hogy emiatt az ősz végén kerülök csak sorra.
-
-
BlackJack21
tag
Most reggel megérkezett a támogatói okirat is. Végre történt előrelépés 8 hónap után...
-
MrTwister
őstag
Én is megkaptam a TO-t este 9 körül! Sz.-Sz.-B. megye.
Lenry: Nekem is ugyanez van. Azt a FB-os infót kaptam, hogy ezzel nem kell foglalkozni, de azért holnap megkérdezem a kapcsolattartónkat.Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Z_A_P
addikt
válasz BlackJack21 #1555 üzenetére
Legfrissebb bejegyzes:
Jogosultsági döntés Támogatási kérelem jogosult 2022.03.29OK
-
Borisz76
veterán
Én is beszéltem a pályázatíróval.
Ő is említett valami "fejtágítást" amit majd neten keresztül ejtenek meg.
Valamint, hogy az időpontokkal ne idegesítsem magamat mert majd át lesz írva.
Nálam amúgy a 3 fázis kiépítésére megítélt lóvé az 0 azaz nulla forint.
De az amúgy is a 2. mérföldkő lenne....
Az első és ténylegesen kivitelezendő munka a nyílászáró csere lenne.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Z_A_P
addikt
Nalunk ha szabvanyositani kell a villanyorat, az min 6 honap, mert foldkabel van, annak csereje 6 honaptol indul (ELMU), legalabbis fel eve ezt mondtak. Azota lehet van 9-12...
De mivel van 3 fazis, remelem eleg jo lesz nekik a fa doboz a falban, ott cserelnek orat es kesz.OK
-
asdf_
veterán
2. régió +500 db.
4. régió +500 db.
Lassan 20%-nyiról született döntés. -
Borisz76
veterán
Ma is jött levél a rendszerben ( 08.16. ) , hogy a 2. mérföldkövet el kell érni..ami a 3 fázis kiépítése.
Erről kell nekik valami írás, műszaki leírás..passz...
De a lényeg, hogy holnapra ! 08.17-re kérik....Nos....mikor be lett adva a pályázat már akkor is volt 3 fázis
Kicsit mulatságos...[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Lenry
félisten
válasz BlackJack21 #1543 üzenetére
üdv a 21. században
na mindegy, akkor mostantól én is naponta csekkolomGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
Lenry
félisten
válasz BlackJack21 #1539 üzenetére
semmi email értesítő vagy ilyesmi?
-
Atomgeszi
nagyúr
Nekünk még a jogosultsági se jött meg, pedig még az első verziónál is 7 pont volt.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Z_A_P
addikt
válasz BlackJack21 #1539 üzenetére
Na akkor raneztem en is, de csak a hianypotlas elfogadasa, tavaszi datummal.
OK
-
Z_A_P
addikt
válasz BlackJack21 #1537 üzenetére
Gratula, jo nektek, BP -> semmi.
Kaptal rola emailt, vagy nezegetted a gov.hu oldalt?OK
-
BlackJack21
tag
Nekünk is megjött a Támogatói Döntés (Pest megye). Remélem hamarosan meglesz a TO is.
-
Borisz76
veterán
Most érkezett meg a Támogatói Okirat !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
313313
addikt
válasz Borisz76 #1530 üzenetére
Ha annyiba beleférsz az a 200k se rossz(2%-ék csupán), nyilván nem a teljes összeg...
Amúgy lehet nem véletlen, ha még a drágulást belekalkulálod, a 43k pályazatból ha fele fog élni vele...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Borisz76
veterán
Rosszul emlékeztem.....nem a teljes összeg lett megcélozva.
Nyílászáró bruttó : 2.044.150 Ft
Hőszipka bruttó : 2.566.670 Ft
Napelem + aksiPack bruttó : 5.378.920 FtEzek az összegek szerepelnek a szerződésekben.
Persze ahol kell ott részletezve, hogy miből mennyi, mekkora, stb...Összesen : 9.989.740 Ft
Így már jobb a helyzet mert az igényelt és a megkapott összeg közötti különbözet mindössze : 203.200 Ft
Tehát HA nem kellene ráfizetnem semmire ...akkor is ezt a 200.000 Ft-t ki kellene fizetnem a kivitelezőknek.[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Borisz76 #1527 üzenetére
De azt nem értem, hogy van egy ajánlat, ami tartalmaz mondjuk mindent, számszerűen. Akkor hogy hozhatnak ki kevesebbet támogatásra? Miből vesznek el vajon, már eleve a max megítélése esetén is rá kellett volna fizetni, nemhogy még akkor, ha annyit se ítélnek meg.
Szülői házról még nem kaptunk semmit, az is 2 emeletes ház, legalább 6 hőszivattyú, vagy 12 nyílászáró, meg az 5 kW napelem... Plusz ugye az elinduláshoz szükséges amper bővítés, mérőhely szabványositas.. Már egy éve mondtuk, hogy egy ekkora háznál, ha nem a teljes összeget ítélik meg, hatalmas összeget kell még ráfizetni. Pláne úgy, hogy idén megdragult minden 50%-ot.
Hogy jön így ki akkor a 100% támogatás, amiből mindenre futja? Valahogy nem látom át.
-
-
-
Borisz76
veterán
válasz Atomgeszi #1522 üzenetére
Emlékeim szerint igen.
Most számoltam ki , hogy az elméleti MAX kapható és a megítélt különbözete nálam : 1.772.674 Ft
És a pályázat beadásakor már említették, hogy "lehet" nem fér bele a költségekbe ezért rá kell fizetnem....erre is arra is.Tehát akinek nincs ténylegesen + pénze és tényleg fizetni kell különbözetet is....azok bizony vissza fogják mondani mert ez így sok.
Holott elviekben pont annak a rétegnek szólt a pályázat akiknek rosszabbak az anyagi körülményei és elavult , nem modern a házuk.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Nekem is megjött a támogatói döntés még 08.08.-n.
Pont nyaralni voltunk ezért csak tegnap - mikor hazaértünk - tudtam rénézni , hogy van/volt e változás.A pályázatti leírásban ez szerepel :
Támogatás maximum összege
Az (1) műszaki tartalom esetén: 2.896.108 Ft
a (2) műszaki tartalom esetén: 11.559.214 FtA támogatói döntésnél pedig ezt írják :
Megítélt, Európai Unióval elszámolható összköltség (Ft) 9.786.540
Döntés rögzítésének dátuma: 2022.08.08.Hajdú-Bihar megye.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #1517 üzenetére
Akkor reggel. Amikor én keltem (nem volt korán ) és néztem, akkor ugyanazok voltak, mint amit most látni.
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #1515 üzenetére
Éjjel van update, ami ma kimegy, az holnap látszik.
[ Szerkesztve ]
-
turcsikg
csendes tag
Köszönöm!
-
asdf_
veterán
válasz turcsikg #1509 üzenetére
Szerintem lehet:
Kötelezően megvalósítandó tevékenységek (kivéve, ha közülük valamely tevékenység más for-rásból már teljeskörűen megvalósult *
- napelem
- akku
- fűtés
- ablakcsere* Ez alól kivételt képez azon eset, amikor a pályázat benyújtását megelőzően a nyílászárók cseréje már 100%-ban megvalósult. Ekkor jelen pályázat keretében támogatás csak a 2.1.1 pont alatti tevékenységekre igényelhető.
Viszont ez azt is jelenti, hogy akksi. Ha olyat rakatsz föl most, amihez nem csatlakoztatható akksi, akkor bukó az egész. Ugyanakkor, a feltételek módosulatlanságát senki nem garantálja.
[ Szerkesztve ]
-
turcsikg
csendes tag
Az őszi RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázatban lehet úgy pályázni csak a fűtés korszerűsítésre, úgy hogy a napelem részét nem kérem? Mivel a napelem remélhetőleg meglesz addigra, de pl. a hőszivattyús fűtésre pályáznék.
Vagy a pályázat 2. része csak napelem+nyílászáró+fűtés egyben?
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
Bp a 4. Régió. Elsők kapnak, nekik zárukt le leghamarabb, meg a harmadik régió, ahogy nézem abban vannak olyan megyék, amik erősen elmaradottak...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
3997db TO még mindig csak 1-es és 3-as régióból vannak.
-
Borisz76
veterán
Rá kell kérdezni az LTP-nál az a biztos.
Pl.: A Fundamenta LTP indított napelemes programot.
A logika azt diktálná , hogy fel lehet használni....mert pl lakás,ház hitel kifizetésre is felhasználható az LTP-ban összegyűjtött pénz.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Új hozzászólás Aktív témák
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest