Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Alapelv: "Ha rendszáma van, itt a helye!"
Nem a motor mérete a lényeg, hanem az EMBER !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugynok
senior tag
Sziasztok,
Hajtómű olaj cserénél tehetek bele bármilyen 75w90-es olajat (autóba valót is) vagy ragaszkodjak a malossi 75w90-es olajhoz?
Esetleg milyet ajánlatok bele?[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
Köszönöm, megnéztem GL4-es kell bele. Kcsit drága a a 250ml 1800 JMF...
-
dugynok
senior tag
Sziasztok,
Egy maxirobogón, hogy tudom kiszedni a hátsó kereket? Kipuf le, fék le, kerékanya, és...? Kipuftartót is? vagy le kell szedni a túloldalon a szíj házat és kuplungot is le kell szedni a keréktengely kiszedéséhez?
-
dugynok
senior tag
válasz Hauptmann #7754 üzenetére
Mirek-éktől én egyszer úgy kaptam vissza a vasat teleszkóp olajozásról, hogy az első kerék és a kormány 30 fokos eltérésben volt egymással... Persze szóvá tettem, visszafeszegették egyenesbe ott elöttem, de nem szétszedték, hanem egyik a kereket fogta, másik a kormányt tolta... És az egyik a főnök volt!! Ezek után én menntem máshova, ilyen bandára nem bízok semmit...
Nem messze ott van a CRIB-esek, ők normálisak, de pl. Fehérvári úton van direkt Apriliás is a töltésnél
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
Motorszerelésnél mikor rakja össze az ember mivel érdemes - ha egyáltalán kell - a koszos, olajos csavarokat és anyákat megtisztítani, bekenni annak érdekében, hogy szépen össze lehessen csavarozni, kosz és dzsuva ne legyen a meneten, ne rohadjon össze és kövi szétszedésnél könnyebb legyen szétszedni?
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
Köszönöm a brigéciol tippet A csavarok visszatekerésénél használjak valami olajat kenésnek? Érdemes a berohadás elkerülése végett?
-
dugynok
senior tag
Halika,
Motorblokk tartó szilentet mennyire körülményes otthon cserélni? Copós és jobb szervízbe cseréltetni?
-
dugynok
senior tag
Arra a szilentre gondolok, ami a középsztendernél van kétoldalt lent:
https://citybike.hu/Szilent-block-Piaggio-motortartohoz-4T-18x61x40
Itt a két ár között van, bár márkát nem írnak, lehet ez is rms csak drágábban. Aztán rájöttem, hogy autóhoz való az tömör gumi, ide nem jó, mert döntésnél hátráltat a tömör gumi...
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
Szerencsére nem lóg, de eléggé kivan... Mondjuk úgyis szervíz lesz, nem szenvedek vele, ott majd kiderül mi kell.
Köszi srácok -
dugynok
senior tag
válasz Hauptmann #9167 üzenetére
No offense, de nem lehet, hogy a kerékpárosok sávjában sétálltatok? Csak mert el van választva záróvonallal a gyalog és kerékpár sáv és tábla is úgy jelzi. Bringázni is szoktam motorozás mellett és higyjétek el, a gyalogosok is kóvájognak... Volt, hogy Lágymányosi hídon majdnem belelöktek a Dunába, mert ott is kerékpár- és gyalogos út van, ami két külön sáv, persze a gyalogosok össze-vissza szédelegtek és az egyik kilépett mellém akkora lendülettel, hogy a korlátnak csapódtam...
-
dugynok
senior tag
Szerintetek, ha lakott területen kívűl van egy sebességjorlátozó tábla (30) és utána 50 méterre városhatár (lakott terület) tábla, az felűlírja a sebességkorlátozást? Tehát utána 50km/h a sebességhatár? A 30-as tábla után se kereszteződés, se feloldó tábla.
-
dugynok
senior tag
válasz Hauptmann #9253 üzenetére
Köszi. Az útkereszteződést tudtam. Tegnap mértek Diósd elött Törökbálint felől a 0-ás alatt. Elvileg pont a tábla után van egy föld utca, rendes nevezett, így az feloldja. 60as tábla után kinthagyott 30as útfelújításos... Rég nem csinálnak ott semmit. Lassan is mentünk meg takarásba is voltunk.
-
dugynok
senior tag
Megvolt a blokktartó szilent csere. Kis utánajárással a gyári 22e/db helyett csináltattam szilentet, a 2 volt 11e egy nap alatt megcsinálták Első tapasztalatra minden rendben vele. A gyári stilent nevetséges kis gumi darab, ez meg majdnem teli gumi pár hézaggal a dilettáció miatt.
Szelephézag is beállítva, picit volt vsak elmennve.
Szervízbe láttam egy bálnát (Atlantic500), a bal oldala jól megvolt törve... Két hete egy másik bálna is volt ott. -
dugynok
senior tag
válasz -Mosquito- #9299 üzenetére
A szervízre gondolsz a bálnákkal? Budafoki úton a Crib Motors-nál. A Gold melletti telepen vannak.
-
dugynok
senior tag
válasz ludsimon #9536 üzenetére
Nem értem a kérdésed. A karburátoros régebbi technika, az injektoros újabb. Mind a kettőnek van gyenge pontja. Az injektorosnál a fessz.szab miatt van szívás. Ott érdemesebb csináltatni egyet, esetleg nagyobb hűtőbordákkal és/vagy a szellőztetését megoldani, ami bajosabb az adott kasztni miatt. Ha meg durrog a 4t, ki kell takarítani a légszűrőt első körbe. Ha ugyan úgy csinálja gyertya ellenőrzés/csere, ha ezek sem segítenek szelephézag állítás. A durrogás rendellenes dolog, elégetlen üzemanyagra utal.
A képen egyébként a szíjvezető görgőt látod.[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
-
dugynok
senior tag
válasz ludsimon #9629 üzenetére
Hát ez külső hőmérséklettől is függ... ilyen melegbe nekem 3-4 km alatt simán nyit a termosztát. Próbakörnél simán kiszúrható a hőfokjelzőről, hogy működik-e. Ha igen, még ott a lehetőség, hogy kicsit ragad és akkor hamarosan megadja magát. Érdemes a hűtő- és fékfolyadékot is cserélni és, ha már leereszted a vizet, kiszeded a termosztátot, takarítod, átmosod a rendszert.Elkezdesz forralni vizet, kezdettől beleteszed és méred a vízhőfokot és figyeled, hogy nyit a termosztát.
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
válasz -Mosquito- #9862 üzenetére
Attya ég! Még jó, hogy nem esett le/ki menet közbe a fék... Azért ez így durva, nem tudom ti, hogy vagytok vele, de szerintem ez egy "profi" szerelőműhelynél megemgedhetetlen... A fék nem játék
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
válasz lehella #9877 üzenetére
Te tudod, de érdekes hozzáállásod van. Se időd se energiád a saját életedért?? Majd akkor nem fog fogni rendesen, mikor a legnagyobb szükséged lesz rá... Gondold csak végig, megéri?
Atonnal visszavinni és balhézni, amíg meg nem csinálják nem mész el onnan... Kormánycsapágy dolog? Azt is gariba cseréltetni, szar... ennyiszer nem szabadna elmozdulnia.
A helyedben elfelejteném az ilyen szervízt....
Nem tudom, hogy más motoron, hogy van, de nálam nem lehet nem síkban feltenni a tárcsát, mert ki van alakítva a felnin hely neki. Én magamnak csináltam otthon, nem nagy kunszt és tudom, hogy biztos jó. -
dugynok
senior tag
válasz DigitXT #9882 üzenetére
Na jó, de nem alap, ha szerelek valamit, azt letakarítva tisztán rakom össze? Ezért írtam, hogy nem lehet nem síkba összerakni, ha igényesen dolgozol. Márpedig egy hivatalos szervíz, ahol 5-6ezres díjjal dolgozik nem lenne szabad, hogy ilyet megengedjen magának...
Ahova én járok szervíz, ott múltkor egy sima variátorösszerakásnál a két sztenderemet is rendbe rakták, mert ragadt mindkettő. Maguktól csinálták meg, nem kértem és nem kértek plussz pénzt. Ott, ha beviszed szerelésre valamivel, átnéznek mást is és pici dolgokat megcsinálnak. Pl. féktisztítás és ilyenek.. Ott motorosok szerelnek.[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
válasz Hauptmann #9889 üzenetére
Crib XI. kerület. Múltkor volt ott két bálna is, az egyiknek a bal oldala és eleje törött.
Másik topikba valaki mondta drágák és inkább vitte máshova olcsóbbra. Meg is szívta, jól lehúzta volna még párszor...
Jah, Bencéékhez vihetsz saját alkatrészt, ha olcsóbban be tudod szerezni -
dugynok
senior tag
Az a baj, hogy mostanság már kevés a rendes szerelő. Inkább csak cserélőemberek vannak sok helyen,akik ki és be teszik az alkatrészeket kevés hozzáértéssel és 0 lelkiismerettel. Ritkaság (sajnos), ahol rendesen, körültekintően szervizelnek, mintha maguknak csinálnák..
Azért remélem Lehellának megoldódik a húzódó rollere
-
dugynok
senior tag
Bocsánat, lehet félreérthető voltam. Nem azzal van a baj, ha egy alkatrészt cserélni kell, mert arányába többe kerül a hiba felderítése és megoldása. Az említett példádnál főleg, a kínai csodákkal nem érdemes vacakolni, egymással is alig kompatibilis.. Lásd bogyó sztoriját a kínai karbiról. A baj ott kezdődik, ha valamit cserélnek, a hozzá kapcsolódó alkatrészeket nem ellenőrzik esetleg javítják/cserélik.
Volt, hogy szervíz úgy adta át a gépemet teleszkóp felújítás után, hogy a kerék és a kormány 30 fokos eltérésben volt... Így tolták ki a szervízből, fel se tűnt nekik és átadták a kulcsot. Mentem 2 métert se, mondom valami gáz van... És még mesélhetnék 2-3 másik, nem éppen sufni szervízzel kapcsolatba, ahol 5-6 ezres óradíjjal dolgoznak és kritikán aluli szintet hoznak.
Talán kicsit magadra vetted a dolgot, érzem és megértem, de hidd el nem feléd irányul a dolog abszolút, csak a személyes tapasztalataimat osztom meg.
Volt olyan, hogy otthon SZERELTEM meg 2 óra valamit a mocin 1000 Forintból, amit szervíz 40ezer + munkadíjra kalkulált...
Szóval érted -
dugynok
senior tag
válasz lehella #9981 üzenetére
Den-nek válaszoltam
Megértem a gondod, próbálj egyezkedni velük, említsd meg, hogy neked ez mennyire jényelmetlen és mennyi plussz költséggel jár ez és a kormánycsapágy problémád helytelen kezelése.. Kicsit tamtamolni kell az asztalon... Elvégre te vagy az ügyfél, te fizetsz nekik nem keveset, hogy végezzék rendben a dolgukat..
Egyébként miért olyan távoli szervízbe mentél?
-
dugynok
senior tag
Ránéztem erre a gp800-ra.. Tiszta küklopsz kinézetű. Inkább egy Spidermax
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Xbox Series X|S
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest