Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Alapelv: "Ha rendszáma van, itt a helye!"
Nem a motor mérete a lényeg, hanem az EMBER !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugynok
senior tag
válasz bajnokpityu #20409 üzenetére
Én mosom a szivacsot. Kézi autómosóba elviszem a légszűrőhàzzal együtt és 2-300 Forintból tiszta mindkettő. Nem spúrsàgból, de a hàzat ígyis-úgyis mosom (mert utàna olajozom a szivaccsal együtt és poros lesz cserére).
Jah, 3ezrenként ez a story. -
dugynok
senior tag
válasz nyogo83 #20029 üzenetére
Hàt én lehet kimegyek 7végén oda és minden buszsàvban haladó autónak meglocsolom a szélvédőjét egy kis kefírrel... Tényleg rohadt dühítő ami ott megy, a zsandàroknak meg ezzel kéne foglalkozni, nem a traffival...
Faccom!!!!Szerk.:
Nincs facebookom, de ezt a videót kicsit osztani kellene.
Kéne valami motoros megmozdulàst is szervezni - mert ez rohadt dühítő, ami ott (és màshol) is megy...[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
válasz Grillo #17961 üzenetére
Mondjuk annyival megkönnyìtheted a szerelő dolgàt, hogy elviszed egy körre a vasat és amikor megàll, kiveszed a gyertyàt és megnézed van-e szikra. Ha nincs, akkor tuti jeladó. Nekem sajnos komplett gyújtàs csere volt, külön jeladó nincs csak alaplappal. Gyàri (màgnessel) 50k, kapott egy utàngyàrtottat (rms) 20k.
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
válasz sityupityu #17663 üzenetére
Persze egyértelmű, csak az elején még nem jött ez szóba. Szerintem is jobban jàrsz ebay-en, de ott is kérdezz rà az eladónàl a méretekre.
-
dugynok
senior tag
válasz sityupityu #17657 üzenetére
Ezért írtam, hogy vegyél egy komplett bontott atlanticos keihin karbit, azt tedd rà a runnerre, jó rà. Ahhoz kapsz alkatrészeket is.
-
dugynok
senior tag
válasz sityupityu #17655 üzenetére
Én a cikkszàmokat nézem.
1: vxr180 1-000-071-479
2: vxr200 1-000-071-479
3: atlantic200 1-000-071-479 és 1-000-071-366Én úgy làtom, hogy a vxr180 és 200 az walbro karbis mindkettő, legalàbbis egy cikkszàmot hoz mindkettőre és egyféle membrànt hoz mindkettőre (walbro) ès az nem rendelhető stàtusz.
Vxr200:
http://oem-parts.hu/hu/parts/gilera/historical-catalogs-1998-2005/runner-200-vxr-4t/engine-carburettorVxr180:
http://oem-parts.hu/hu/parts/gilera/historical-catalogs-1998-2005/runner-180-vxr/engine-carburettor-43911A 21-es alkatrész az
-
dugynok
senior tag
válasz sityupityu #17653 üzenetére
Nem véletlenül, hidd el... Szerintem úgyis azt mondjàk nem jó. 200as ès a 180as runnerre ugyan az a karbi (walbro) való. Az Atlantic200-ra az a walbro és a keihin való. Ezekből eredően a vxr180-ra jó az Atlantic200 keihin... De ràkérdezek biztosra a szerelőmnél neked.
Automata szivatóval is így jàrtam. Motor tipusra keresve csak gyàri van mindenhol - kapaszkodj meg - 36k és 50k-ért. Méretek nincsenek az oldalon. Lemértem a méreteit itthon, futarmotorosbolt.hu - n 5k-ért vettem ugyan olyat, belevaló.[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
válasz sityupityu #17651 üzenetére
Hmm... Hìvd fel őket ès kérdezz rà, mert én itt néztem és azt írja nem rendelhető:
http://oem-parts.hu/hu/parts/gilera/historical-catalogs-1998-2005/runner-180-vxr/engine-carburettor-43911
Ha nincs nekik, marad az én verzióm, bontott Atlantic200-as (2003) karbi (keihiin), ahhoz van membràn.
Szerk.:
Nem jó hozzà a komplett keihin karbi?
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
válasz sityupityu #17649 üzenetére
Ok, làtom walbro karbi. Keress rà egy Aprilia Atlantic 200 Keihin karbit hasznàltan, ahhoz lehet venni tolattyút is. A kettő kompatibilis!! Persze oem-parts.hu - n nem jelzi. Ott az Atlantichoz mindkét karbit ìrja, a wxr200 ufyan az a blokk, mint az Atlantic, a wxr180-hoz meg olyan karbi kell, mint a wxr200-hoz. Szóval sok minden àtjàrható attól, hogy nem ìrjàk...
A kipufogó leömlő ès vègdob közé a tűzgyűrűvel jàrtam így... Az Atlantic 200-hoz csak gyàrit írt 7 rongyért, az Atlantic125-höz van utàngyàrtott 1400-ért. Ugyan az a rendszer, kipuff, méretek. Kicsit lehúzàs, de kis utànajàràs és van mindenSzerk.:
Biztos jót nézel? Mert én nem làtom és nem rendelhetőt ìr...
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
válasz sityupityu #17647 üzenetére
Oem-parts.hu - ról biztosan kapsz. Ott is idő, ha nincs raktàron, de szereznek.
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
válasz yodamastah #17287 üzenetére
Sokan csinàljàk ìgy autóval pl.
( #17286 ) DigitXT:
"Pedig elég lett volna 2 grammal könnyebb görgő.
Vagy eladni a retekbe,
és megvenni a 650-es Burgmant."Lehet neked is jobb lett volna egy erősebb gép...
Talàn Mzet is újonnan vette (de Mosq jobban tudja), utàna àttért vàltós erősebbe.[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
Köszönöm a tippeket, sikerült a fèkdugattyùkat működèsre bìrni
-
dugynok
senior tag
Üdv,
Ha szorul az első fèkem az fèknyereg csere? Olyan, mintha nem húzna vissza rendesen a betèteket
-
dugynok
senior tag
válasz szentkuti11 #15794 üzenetére
Köszi Olvastam, csak nem tudtam pontosan mit is jelent a tájékoztatási fokozat, máshol meg azt írják, hogy marad a szmogriadó...
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
Ma is szmogriadó van? Tök jó, hogy holnap kéne vinni kocsit szervízbe, már így is 3szor kellett eltolnom a munkaidőm változása miatt....
-
dugynok
senior tag
Na tegnap voltam megkérdezni ismerősnél, akinek van vizsgaállomása és egy motorszervízben is. Mindkét helyen azt mondták, hogy szerintük csak autóra vonatkozik, merthogy motornál nincs ilyen vizsgálat. Mutattam nekik a törvényt és ott ugye az van, hogy gépjármű, amibe ugye a motor is beletartozik. Elbizonytalanodtak
Szóval a törvény szerint nem használható. mondjuk én leoltom a rendőrt/közterest, ha meg akar büntetni. -
dugynok
senior tag
válasz huszi.gyb #15713 üzenetére
Megvan a rendelet, pontosan szabályozza:
http://www.google.hu/url?q=http://budapest.hu/Documents/szmogrend_hatalyos_2016_03_10tol_KJ_kozlony_utan.pdf&sa=U&ved=0ahUKEwiD88WGjtbRAhXNSxoKHdI-AnYQFggbMAY&usg=AFQjCNHy7X_W89NqiGDWCFxsA1TsPhaC9g
Nem mehet be, akinek 0-1-2-3-4 vagy semmi nem szerepel a V9 helyen.
-
dugynok
senior tag
válasz DigitXT #15710 üzenetére
Az igen, láncszett 100k?? Áránybú van tesó?
Nyilván érdemes utána járni, nekem is mondta először, hogy lánc kb 15 körül van és a többi mennyi. Gyorsan ránéztem oem partson a láncra, 17K, akkor nem vacakolok, volt más gontosabb. Igazából tök mindegy, hogy az alkatrészen keres rajtam, vagy munkaórában mond többet... Nekem az is szempont, hogy közel van (10perc), illetve volt már 2 nagyobb szervízzel negatív élményem, ahol dupla rezsi díjjal dolgoztak. Kapásból csak szelephézag állításra 25K-t mondtak máshol, nála meg az egész volt 33K a munka. Persze az alkatrészen keres még, de az autó szervizek is 40%-ot keresnek az alkatrészen, Bárdiba annyi kedvezmény van. (Nekem is, ha kell valakinek).
Plussz gyorsan is megcsinálta, számomra ez is fontos. Eddig 2/2 pozitív. Kcsa említette, hogy neked volt valami afférod vele... -
dugynok
senior tag
válasz DigitXT #15702 üzenetére
Szeretem én is beszerezni az alkatrészt, viszont most nem tudtam, hogy pontosan mi baja a vasnak, több minden okozhatta volna a tüneteket és csak miután nekiállt tudott bármit is mondani, hogy mi lehet a baj és mi kell. Viszont nekem az elmúlt 1 hónap nagyon húzós időbe, meló mellett építem a vállalkozásomat + család, így nem volt időm és energiám még alkatrészekért utánajárni. Azon a pár ezresen nem lett volna érdemes hajtanom.
-
-
dugynok
senior tag
válasz Grillo #15696 üzenetére
Neked is mostanába volt lánccsere, nem? Mennyibe fájt és miket csináltak? Csak kiváncsi vagyok Gergő máshoz képest milyen árba dolgozik.
Egyébként múlthét elején vittem át, mondtam neki nem sűrgős nekem (nincs garázsom, kint van a vas, nála meg legalább garázsba volt a hó idejére ) 3nap múlva hívott, hogy ez és ez van, mi legyen. Megbeszéltük a javítást, ma hívott, hogy mehetek. Szóval igazából nem ült sokat rajta, pedig volt még 3-4 robesz most is nála. -
dugynok
senior tag
Nah, kész lett nekem is a motorom. Szelephézag állítás, vezérműlánc csere + tömítések, gyujtótrafó csere + kábelezés olaj+szűrő csere. Faca lett, máris szebben jár. Összesen 83 kavics.
-
dugynok
senior tag
válasz tikshow #15581 üzenetére
" min.15AH - max 60AH, 12V 6AMP: min.15 AH -max 60 AH. Ólomsav akkumulátorok töltéséhez."
Szerintem inkább ne... Aldiban 5500-ért lehet venni autóhoz és motorhoz valót. Évek óta azt használom mindkettőhöz.
Töltésnél szabály, hogy az akku kapacitás 1/10 amperével szabad tölteni max. Pl. 14Ah akkut max 1,4A-rel.[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
Nincs valakinek elfekvőben egy automata szivató, 18mm-es fészkü?
-
dugynok
senior tag
válasz Grillo #13967 üzenetére
Ahha! Na nekem nincs a szelepemen olyan, mint a 2-es neked. Az hova megy, a légszűrőhöz?
A 9 cső nekem "elveszett" a szelepről vízpumpa szerelésnél és az én robbantott rajzomon nem is jelöli így, hogy hova megy, merre keressem...
Most már tudom hol találom azt a csövet, köszi -
dugynok
senior tag
válasz Grillo #13964 üzenetére
Kicsit zavart érzek.
Nálam a szekunder levegő és a szelep, amit mondasz két dolog. A szekunder levegőt a kipufogó a leömlő csövén egy lyukon szívja. A szelep elvileg a légszűrőhöz/légbeömlőhöz viszi vissza a kartergázt. Ez nálam úgy néz ki, hogy a hengeren a kipufogó nyílás mellett/elött van a kartergázcső, az megy a szelephez, ami a vízpumpa/gyújtásdeklire van szerelve és onnan vezetné el egy cső a levegőhöz. -
dugynok
senior tag
-
dugynok
senior tag
-
dugynok
senior tag
válasz DigitXT #13839 üzenetére
Nah mégegyszer.
1, Te a TuttoMoto szervizébe voltál, nem a bontóba
2, A szervízbe mindták, hogy ők a bontósok (de nem!)
3, Nyilván a szervíz is a bontóstól szerzi az olyan alkatrészt.
4, Amennyiben nem kapsz valahol blokkot/számlát, szóváteheted, de ugye megint nem a bontó nem adott számlát, hanem a szervíz. Miért nem vitted vissza, miután láttad, hogy nem jó az elem szine?
5, A bontó hátul van, egy hölgy - talán Kriszta? - van a pultba, ő szolgál ki, nála fizetsz és kapod a számlát, a férje bontja a motorokat. Nyilván jóban vannak a szervizesekkel, de külön hely, külön cég... Szóval a bontót illegálisnak nevezni incorrect, nem is jártál ott, a szervízben vertek át.Túl van beszélve, csak szerettem volna renbe tenni és tisztázni a dolgokat
-
dugynok
senior tag
Jófogásos ember száma:
+36húsz489hat401
Ő is budapesti, asszem 16. kerület
-
dugynok
senior tag
válasz DigitXT #13829 üzenetére
Relax haver, relax. Amiről te beszélsz, az a Tutto Moto szervize. Sajnálom, ha átvertek, a számla miatt neked kell kiállni, illetve a hibás szerelésért, vannak lehetőségek és hivatal erre...
Én a bontóról beszélek, és írtam, az mögöttük van a telepen. Egy házaspár csinálja, ott nem szerelnek és igen, adnak rendes számlát és nem TuttoMoto van rajta...
Szóval kevered a szezont a fazonnal, nem kell egyből ilyen indulatosnak lenni.
Peace[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
Lurdy mellett, Shell kút mögött a sorompón be, jobbra hátra van egy bontó.
Jófogáson is vannak bontósok, ha nem hírdet a motorodhoz, attól még rá kell kérdezni, mert nem csak egyféle tipust bontanak, de nem mindegyiket hírdetik... Én is onnan szerváltam a kipufogómat[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
Nah, kipufogó csere lvl2:
Korrekt volt a bontós srác, szó nélkül adott másik kipufogót csütörtökön. Tegnap volt időm felszerelni, ez már szépen szól -
dugynok
senior tag
Nah, a bontott kipuf csörög, mikor jár a motor Leszedve semmi nem zörög, rezeg, mozog benne... Holnap csere egy másik bontottra. Ha az is csörög, marad a flex, gyapot, co...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Synology NAS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Projektor topic
- OpenWRT topic
- Suzuki topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest