Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
baloghgabor
üzenetére
-
baloghgabor
aktív tag
-
sifarr
senior tag
válasz
Onderon
üzenetére
2.3.7. ... Sikertelen számhordozás esetén az ideiglenes számon nyújtott szolgáltatás alapját képező előfizetői szerződést az előfizető az Eht. 134. § (15) és (15b) bekezdése szerint
hátrányos jogkövetkezmények nélkül felmondhatja.
Ez csak akkor vonatkozik az esetedre, ha a Voda hibájából hiúsul meg a számhordozás.
Szó szerinti értelmezésben vonatkozna a Telekom és/vagy a te hibádból történő esetre is, de a Voda biztos nem így értelmezi.
A Voda pedig azt állítja, hogy nála nincs hiba, nem az ő hibájából hiúsult meg a számhordozás. Ezért utasították el a jogkövetkezmények nélküli szerződésbontást.
Egyet tehetsz. Panaszt teszel az NMHH-nál.
Jegyezz fel mindent, mikor beszéltél az ügyfélszolgálattal, milyen telefonszámról. Mikor milyen tartalommal kaptál tájékoztatást, tettél panaszt. A panaszra írásban kaptál választ, tedd el.
Az NMHH-hoz egyéni panaszt nyújts be. Én írásban tenném, tértivevénnyel. 3000-be kerül, de nyersz, akkor visszakapod. Már a beadványban jelezd ezt az igényed.
A panaszban írj le mindent, az egész folyamatot. Az ügyfélszolgálattal való beszélgetéseidet is.
Nyugodtan hivatkozz a mellékletben leírtakra. Hivatkozz arra, hogy ezt csak úgy tudod értelmezni, hogy mindegy ki miatt és miért nem sikerült a számhordozás. Akkor pedig jogod lett volna szerződést bontani, mégis elutasítottak. (A szolgáltató kötelessége hajszálpontosan, az ügyfél számára félreérthetetlenül fogalmaznia!)
És fontos! Mind a két szolgáltatót panaszold be!! A Vodát is és a Telekomot is. Te nem tudhatod, hogy ki hibázott, kinél jelentkezett rendszerhiba. Viszont az NMHH majd ki fogja vizsgálni. Ott a két szolgáltató nem mutogathat egymásra. Ott mindkettőnek bizonyítania kell a vétlenségét, vagy vesztett. Az NMHH valamelyiket vagy mindkettőt el fogja marasztalni.
Kérd a panaszban, hogy mit szeretnél. Kötbért, esetleg a felelslegesen elszenvedett maceráért, elvesztegetett időért valami jóvátételt is.
Írd le, hogy mit szeretnél a továbbiakra nézve.
Maradsz a Vodánál, de kötelezzék a szolgáltatókat a számhordozás teljesülésére.
Vagy szerződésbontás akarsz a Vodával, akkor ha a Vodát marasztalják el, ingyen el kell engedjen, ha a Telekomot, akkor pedig a Telekomnak kell állni a Vodának fizetendő kötbéredet.
Nekem február óta van hasonló ügyem az NMHH-nál a Voda ellen. Megtagadták a jogkövetkezmények nélküli szerződésbontási jogomat. Elsőfokon simán nyertem. De a Voda köti az ebet a karóhoz, fellebbezett. Már Mónika nem tud, az új főnöknek vagy az ideiglenes főnöknek kell döntenie.
Gyors döntésben te se reménykedhetsz. -
-
törölt tag
válasz
Onderon
üzenetére
Olyan posztot is olvastam, amikor valaki 1 óra 59 percet várt, élő ügyintézőhöz került, majd mikor elkezdte volna a problémát vázolni megszakadt a vonal a 2 órás időlimit miatt. A voda pedig senkit nem hív vissza.
Csak zárójelesen: eddig 2x történt meg velem, hogy meg kellett szakítanom a vonalat a 1220-szal, de mind a 2x visszahívtak, hogy folytassuk ahol abba maradt. -
Onderon
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Hónapok óta mindenki tudja? És nem történik semmi? Nem büntetik őket naponta többszáz millióra? Ennek a cégnek nem kellene léteznie így, ebben a formában. Facebookon írja valaki hogy 2 órákat vár, de nem tud többet, mert 2 óránként automatikusan bontja a rendszer. És akkor ez így, hónapok óta tök normális. Ez igen. És még van előfizetőjük. Mondjuk így persze hogy van, képtelenség őket elérni, hogy lemondhasd
-
törölt tag
válasz
4Grider
üzenetére
30 nap.....
Több fórumtárs írta, hogy 30 nap alatt sem kapott választ a vodától.Másik szolgáltató: bejelentettem a panaszom írásban....vártam, vártam....31 napon felhívtam az ügyfélszolgálatot...aztán 3 naponta...végül az 55. napon hivatalos panaszt tettem a megfelelő szervnél. 2 !! nap múlva jött a hatósági tértivevényes levél, hogy felszólították a szolgáltatót válaszadásra. Harmadik napon pedig jött a szolgáltatói válasz + kötbér jóváírás.
-
4Grider
félisten
-
Onderon
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Nehéz bármivel élni, ha képtelenség elérni őket. 20-40 percenként bontom a vonalat és másik menüponttal próbálkozom. Utoljára tegnap tudtam velük beszélni, akkor a vége az volt közölte velem lesajnálóan a hölgy, hogy én ezt már nem tudom visszamondani, mert megkötöttem. Kíváncsian várom a panasz-emailemre mikor (ha egyáltalán) jön válasz.
-
sifarr
senior tag
válasz
Daffni2
üzenetére
Nem csak elméletileg!
Jó, fogadjuk el.A rendszerhibák más kérdés.
Melyik rendszerben?
a) KEKKH-nél. Akkor minden szolgáltatónál jelentkezik a probléma. Nincs erről hír.
b) Telekom. Ott van wwhy esete. A Voda mellett ott is a Telekom a másik résztvevő. Ha a Telekom rendszere a hibás, akkor a Telekomtól a Telenor/Digi felé is jelentkeznie kell a hibának. Erről sem hallani mint rendszerhibáról.
c) wwhy esete aug. 12-én indult. A Voda átállása után, amikor elméletileg már rég mindennek rendben kellett volna működni. A kötelező, határidős (!!!) prepaid adategyeztetésre akkor adtak haladékot. Bizonnyal adategyeztetési rendszerhiba miatt. Kijavították, garantáltan? Ki tudja?Ha nem csak elméletileg kizárt (hanem gyakorlatban is), de a rendszerhiba más eset (=nem kizárt), akkor?
Ez két, egymást kizáró állítás. -
Onderon
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Rendben, nem vagyok azonosítható, megtagadta, semmi gond, viszont én ezzel már nem szeretnék a továbbiakban foglalkozni, szeretnék elállni a számhordozástól, nem akarok a Vodefone-nál mobiltelefon előfizető lenni, de erre közölte az ügyfélszolgálat hogy nem állhatok el, a szerződést megkötöttem

4. számú melléklet:
2.3.7. Az átvevő szolgáltató az előfizető részére a számhordozás kezdeményezésétől a számhordozás sikeres megvalósulásáig ideiglenes számot biztosíthat. Sikertelen számhordozás esetén az ideiglenes számon nyújtott szolgáltatás alapját képező előfizetői szerződést az előfizető az Eht. 134. § (15) és (15b) bekezdése szerint
hátrányos jogkövetkezmények nélkül felmondhatja.Ügyfélszolgálatot 2x20 perc után sem sikerült még ma elérni. Először a panasszal próbálkoztam, most a szerződésmódosítással. Szánalmas ez a cég, na. Sajnos. Ez van.
-
4Grider
félisten
válasz
Onderon
üzenetére
7. § (1) A számhordozás kezdeményezőjét az átvevő szolgáltató az általános szerződési feltételeiben meghatározott módon, és az átadó szolgáltatóval kötött előfizetői szerződésben foglalt adatok alapján azonosítja.
...
9) Az átadó szolgáltató a számhordozási igényt akkor tagadhatja meg, ha
a) a számhordozás kezdeményezője nem azonosítható az (1) bekezdés alapján; -
törölt tag
válasz
Daffni2
üzenetére
1 a több sztoriból:
Szolgáltató lényegtelen.
Feleségem nevén volt 1 szám. Nevemre akartam venni, hogy elhordozzam másik szolgáltatóhoz.
Bementem adategyeztetni. Szóltam a delikvensnek, hogy majd édesanyám nevénél figyeljen, mert nem a magyar helyesírás szerinti (egy ékezet hiányzik....kb. mint Karas Monika esetén...csak más vezeték+utónév).
Megcsinálja az adategyeztetést. Ideadja a papírt...mondom neki, ez mi? Nem az okmány szerint vitte fel édesanyám nevét, javítsa...Ő most nem tudja, mert előbb ennek így kell lemennie a "rendszeren", jöjjek vissza 24 óra elteltével, és újra csinálja.
Odahívattam a boltvezetőt.
Megkérdezte a kollégáját, hogyan sikerült a mutatvány, hiszen hibát kellett volna dobjon a KEKKH.
Válasz: nem sikerült elsőre, nem sikerült másodjára (naná hogy nem, hiszen ékezetesen akarta a b*f*sz, nem úgy ahogy az igazolványon volt) ezért bepipáltam a "külföldi okmány" mezőt, és így sikerült (persze okoska: mert az nincs összekötve a magyar nyilvántartással).Ennyit a "nem lehet megerőszakolni" kijelentésed margójára.
-
Onderon
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Nem tudtam, de megmondom őszintén annyira nem is fontos ez számomra, hogy ezzel ennyit akarjak foglalkozni. Nem fogok naphosszat ügyfélszolgálatokra várni, meg könyörögni, hogy had hordozzam át az előfizetésem. Nekem ez kevésbé fontos szerintem, mint a Vodafone-nak.
A Telekommal minden évben egyeztetem az adataimat, mivel feltöltőkártyás szám is tartozik a nevem alá. De még ha a nevemmel vagy édesanyám lánykori nevével lenne a gond, azt megérteném.
Daffni2: Én a Vodafone-nal beszéltem, őket bíztam meg és tőlük kaptam egy SMS-t, miszerint az előfizető nem azonosítható egyértelműen és keressem fel a jelenlegi szolgáltatót. Nincs kedvem, ennyire nem érdekel a dolog, már az is gyötrelem volt, hogy 1 órán keresztül kellett megadnom az adataimat a Vodafone-nak, jöttek folyamatosan az emailek, hogy elkészült a fiókom, lépjek be jelszó miatt, mai napig nem működik a link, jött az email hogy megtekinthetőek a dokumentumaim, nem tekinthetőek meg, már most nem működik normálisan semmi, mi lesz később? JA és most közlik a pofámba hogy visszamondani sem tudom, hiszen erre nincsen 14 nap elállási idő
Isten ments, hogy én ehhez csatlakozzam, ez egy rossz vicc. -
Daffni2
addikt
válasz
sifarr
üzenetére
Nem csak elméletileg!
Az adatokat a rendszer a KEKKH (Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala) rendszerébe küldi, ha nem egyezik a hatályos személyi adatokkal, nem lehetséges rögzíteni.
Tehát ha hibásan másolta a születési helyet, akkor újra és újra visszadobja, hogy ellenőrizze az adatokat.Nem lehet megerőszakolni.
A rendszerhibák más kérdés.
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Acer TravelMate Spin B311RNA- - Érintőképernyős
- Blue Coat AV510 A - Network Security Appliance - tűzfal
- Albis ULAF+ Acceed 1104 DT 4WP- SHDSL Carrier Ethernet CPE
- BIG-IP Single AC PSU for i2X00 (250W)(F5-UPG-AC-I2XXX) - új bontott dobozos
- Black Box ServSwitch Wizard DXS Digital ACR101A DVI - IP Gateway
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(most 499Ft).