Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Reklámmentesítés HypersOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
fbeni91
tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni!
Van egy "Ati" Sapphire HD3870 VGA-m. és referencia hűtése van, ami annyit foglal magában h Látok egy réz talpat a GPU felett. De a hűtő bordák, és a többi része a hűtés 80%-a Alu!!
Alapjáraton semmit sem csinál a gép, így 42-fokos a kártya!
Amint el kezdek jáccani 60-75fok között megy a hőmérséklet, és 40%-alá nem hajlandó menni a fentije! én pont ezért sokallom a fordulatott mert nekem kicsit hangos!
Lehetne vevel valamit kezdeni?- tehát h-
1.Lassabban forogjon a venti!
2. Ne legyen ilyen meleg a Kártya! főleg nem Üresjáratban!Újra lett pasztázva! 100%-ban tiszta a hűtés! 100%-ban tökéletesen illeszkedik fel a hűtés a kártyára!--Még mielőtt valaki ezekkel jönne!
a házban van 1 8cm táp venti, 1 gyári intel hűtő, 1 8cm hátúl, 1 12cm oldalt-ez közvetlenűl a kártya ventijéhez adja a friss hideg levegőt! Szoba hőmérséklete 17-22-között!
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
fbeni91
tag
Igazad van. de én nem fülesről nyomom. Viszont az fura h alapjárata a ventinek 40-42 foknál már 40%-on megy! :/ És szeretném valahogy hűvösebbre. és halkabbra tenni ezt a kártyát! próbált már meg valaki sikerrel hasonló evvel a karival? és ha igen akkor milyen hűtést tett rá? Esetleg Sapphire HD4870 gyári hűtés rá megy? Mivel az már nem anyira referencia hűtés mint ez a gyári 3870-nél! ami kb semmire sem jó mint tudjuk! :/
-
fbeni91
tag
Értem a poénod!
de igazából csak azért van bajom vele mert egy X1900XT gyári hűtés is halkabb volt. pedig ott aztán volt venti rajta! ha ismered! alapjáraton az csak 10-20%között ment. a lényeg télleg csak anyi h ha más nem de a hűtését valami másra kicserélném h halkabb legyen! ezért is gondoltam arra h a Sapphire HD4870 kari gyári hűtése hátha jobb lenne rá!? -
fbeni91
tag
Üdv Mindenkinek! segítségeteket szeretném abban kérni h HD3870-re hogyan lehetne rá tenni 1 8800GTS Hűtőjét? Miből, és menyit kell le vágni, vagy le marni? Válaszotokat előre is köszönöm. képpel ami szerkeztve van ha linkeltek vagy dobtok fel azt meg köszönném. sokat segítene! üdv.
-
fbeni91
tag
üdv mindenkinek! Vettem egy Artic cooler accelero S1 rev2 hűtést vadonat új!
Fel tettem egy sapphire HD3870-re!
minden klappol tökéletesen. kapott 2db 8cm ventitt is. max fordulaton mennek! de furmark-ot el indítom 49-foknak írja a gpu-t folyamatosan! van mikor meg elkezd rendesen emelkedni a hőmérséklete! és nem több mint 5 másodperc alatt 100 fokon van a vga!! ha a kezem rá teszem a vga hátuljára ahol a gpu mag van, meg égeti a kezem! viszont a GPU monitor meg ami ugye egy külön progi az meg 108foknak írj a vga karit 5 másod perc alatt!Valakinek valami ötlet?? a 4hőcsöves hűtés meg kb majdnem hogy hideg!!
Kíméljetek az olyan kérdésekkel h fel fekszik-e rendesen a hűtés, memória hűtések,fet hűtések nem-e jöttek le! NEM NEM JÖTTEK LE! IGEN RENDESEN FEL FEKSZIK A GPU-RA!!
-
-
-
fbeni91
tag
válasz thunder6230 #2006 üzenetére
közvetlen a piros mellé a másik érintkezőre! meg fogod látni!
-
fbeni91
tag
Üdv Mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne h tulajdonosa lettem egy Zotac GTS450 amp edition Kártyának! Játék alatt 80-90 fokos a kártya! Milyen hűtést javasoltok rá? amivel hűvösebb. és csendesebb??
Várom válaszaitokat! előre is köszi üdv.
GPU:870MHz
Memoria:4000MHz
GDDR5
1GB
128Bit
Gyári hűtéssel jelenleg!Memóriákon semmi féle hűtés nincs!!!! Gyárilag sem!!!
-
fbeni91
tag
A gépben minden hűtést tisztítok 3 hetente! és pasztázom amit kell! Így a gép tiszta, mivel szét szoktam szedni darabokra, és ecsettel csinálom a garantált tisztaság-ért!
Venti van a gép hátúlján, tápban, vga karin, vinyón, procin, a gép elején ki van szedve 2 ODD takaró panel! így szemből kapja a friss levegőt + a gépház oldalán van 16+16cm szellőző lukak kicsit fentebb egy 8+8cm szellőzés a procinak!! és mivel nem magas ház ha nem alacsony így gyorsan át megy rajta a friss levegő, Micro atx alaplap van benne és ehez való háza is van!
(helyesírásért nem kérek kommentett senkitől)!!!!!!!!!
Így ezért keresek jobb hűtést rá. sajnos artic cooling accelero s1 rev2 nem szeretnék rá tenni mivel a ház úgy már 2cm-rel keskenyebb és nem fér fel rá az oldal lap!
-
fbeni91
tag
én használtan vettem zalman proci,és vga blokkot, csatlakozókkal 8db! 10/8-as! 5000ft. találtam neten! radim van 2db-is! egy autó váltó olaj hűtő, full réz, hibátlan 2db 16cm venti rá fér.
meg egy régi VW passat belső fűtő radjátora is meg van nekem. kettőt össze kötöm sorba és ennyi. kieggyenlítő tartályt meg haverral gyártatok! van neki minden féle plexije!
-
fbeni91
tag
tisztában vagyok azokkal amit le írtál, de számomra fő a csendesség! felenleg a leghangosabb ventim a HDD ventillátora. ami halkabb a hűz hűtés, még halkabb a proci, és a legcsendesebb a vga, a táp ventijét még nem is hallottam sosem. de megy mert érzem h nyomja ki a meleget!
-
fbeni91
tag
üdv mindenkinek!
Lenne egy Zotac GTS 450 amp edition kártyám!
http://www.zotacusa.com/amp-geforce-gts-450-zt-40502-10l.htmlEzt szeretném le vizezni! Mivel a nyák mind 2 felén van 4-4 memória chip így érdeklődnék h milyen blokk lenne jó rá? ha írnátok pár típust nagyon örülnék neki!
Véleményeteket kérném ki! --- Ha csak a gpu-ra teszek vizes blokk-ot és a memóriákra meg ramsün-t az úgy elegendő lenne? esetleg a VMR-re kéne valamit tenni? mert mivel le kerül rolla a léghűtés így gondolom jobban fognak azok is melegedni meg az egész nyák lap is!
Köszönöm!
-
fbeni91
tag
hát ez egy nagyon jó kérdés! :S tuti h nem gpu és a hűtő között lessz valami, de akkor kérdés h hol? :S próbáld meg rá küldeni egy furmark-ot! és miközben el kezdi fűteni a gpu-t! picit finoman minden irányba mozgasd meg a hűtést! de minden mozdulatod apró legyen, és figyeld a hőfok változást! elvileg azonnal észre vehető kell legyen! nekem is volt ilyen, 1 hetett szenvedtem a *** hűtéssel mire rá jöttem nem fekszik fel rendesen 1 nanomm-ért! szokott ilyen lenni! mivel nagy a hűtés és nehéz a kártyának így lehet ez segít! de vigyázz! a kártyát semmi féle képpen ne engedd 90fok fölé!! ha el érné azonnal kapcsold le a tesztelő progit!
Rem tudtam segíteni! -
fbeni91
tag
válasz MichaelKiske #7730 üzenetére
próbáld ki az én módszerem ilyen proglémákra kiváló! bár nem örök megoldás, csak pár hónapra javítja a dolgott!!
Hobby modell boltba! meny és vegyél egy pici harmonikás flakonba lesz! teflonos zsírt! a vasúth modellezők szeretettel használják ahogy én is! olcsó nagyon! és a lényege h ha melegszik a tengely a ventinél akkor teflon réteget képez rajta, és így elvileg meg szünik a proglémád! de ehez a ventitt szét kell szedd! a fenti hátúlján ahol a kábel van vedd le óvatosan a matricát, alatta lesz egy kupak, tűvel szedd ki, és ott a tengely!
a tengely végén vagy egy zéger gyűrű szerűség, általában müanyag! azt szedd le rolla! majd húzd ki a tengelyt a tokból,persze másik irányba! a persely házat nyomd fél-ig meg a zsírral! és tedd össze az egésszet! aztán próba. ha 5 perc után nem jelentkezik a probléma újra, akkor pár hónapot nyertél a hűtéssel! Remélem tudtam segíteni!
-
fbeni91
tag
Sziasztok! próbálkoztam más topikban is ahova való lenne a kérdésem de mind ki halt! sehol nem adnak választ! így meg próbálom itt!!
Adott egy Gainward GF 8800 GTS 512mb 256bit VGA kari!
Semmi gondom nem volt vele. takarítva volt 3 hetente! játék alatt max 60 fok. alapban 48 fokos a kari!
egyik nap este tökéletesen müködött másik nap este már folyton le kapcsolata a monitort! VGA illesztő program hibát írt ki! aztán el kezdte pixelezni a képernyőt. vga driver nélkül tökéletesen megy! igen le töröltema driver-ét!!! újra tettem a progit hozzá. de már nem ismeri fel a kártyát! monitor a kártyán keresztűl megy most is! akár mit cisnálok le frissítem a szoftver-ét akkor sem ismeri fel!!.... :S mi lehet a kari baja? :S :S haverok szerint chas hiba elvileg! vagy memoria vezérlő chip hiba! ti mit mondotok? :S
válaszokat előre is köszönöm!!!Köszi helyes írásra nem kérek kommentet!...........
-
fbeni91
tag
válasz zsoleszka17 #8139 üzenetére
Hali. VGA meg javítva!
fejjel lefelé elő melegített sütő légkeveréssel 192-fokon 13-perc! végeredmény. már újra játszom vele a World of Tanks-ot.
elsőnek még villogtatta a monitort mag a driver nem ment fel. de gondolom csak picit meg hülyűlt a sütés miatt. de most ismételten tökéletesen harcol a szerkezet! és küzd a pixelekkel, és a grafikával.
-
fbeni91
tag
válasz menthix #8141 üzenetére
hali. akkor egy jótanács. vedd le a hűtéssét! nézd meg télleg egyenletes-e a paszta! majd tedd vissza! és próbáld meg átlósan meg húzni a GPU felett a csavarokat! telyesen ameddig csak lehet!!! de vigyázz óvatosan! ne erőltes! futtas le egy fur mark-ot! ha még melegszik akkor a kezeddel próbáld meg mozgatni a hűtőt mind a 12 irányba! mint egy gömbcsukló minden mozdításnál várt kb 5 másodpercet! ha csökken az érték akkor ott a hiba ott nmem fekszik fel rendesen! ez volt nekem is elsőre a HD3870-nél mikor fel tettem rá az artic cooling accelero S1 Rev2 hűtést!!! utánna jó lessz! Írd majd mit sikerült alkotni!
-
fbeni91
tag
válasz zsoleszka17 #8148 üzenetére
Nem én csináltam. haverom. azért köszi
-
fbeni91
tag
sziasztok
MSI N275 GTX twindforce oc vga karira milyen hűtést ajánlotok?
mert a gyári a szerintem egy fos ilyen melegben... simán vagyok 70 fok körül néha!
Géphát oldala már nincs fent....
-
fbeni91
tag
válasz wrongduke #8499 üzenetére
55 fokos játék alatt? huhh de jó neked.
Én max télen nyitott ablaknél vagy 20 fok alatti szobában érem el az 55 fokot.
most is 70 felett szenvedek.
Paszta csere meg lett. hűtés patika tiszta. sose hagyom koszosodni.
3 hetente takarítom, pasztázom minden alkatrészt.. mindig át nézem.
A kevesebb néha több..ne kifestőzz, nem az a hangulatjelek célja.
[ Módosította: Speed® ]
-
fbeni91
tag
most alapjáraton 48fokos 47% venti fordulattal. így este bár nyitott ablaknál is meleg van nagoyn egyszál naciban..
mondjuk tisztában vagyok vele h minden vga kártya gyári hűtése 1 forintott sem ér, mert rettenetesen alúl vannak méretezve... :/ főleg ez a fos.. én úgy csináltam volna 1cm elemelni a nyáktól. 5mm vastagabb hűtés. 3mm vastagabb ventik.. mert így csak nagy szélzajt csap. és nem tud elég levegőt juttatni a bordák közé. főleg h a bordák olyan közel vannak a nyákhoz h esélyük nincs bármerre ki térni...
gondolkodom azon amit mutattál. csak ugye attól picit szolídabb hűtést szeretnék hisz nem soká-ig tartom meg ezt a kártyát. akár mennyire is jó. :/ 3-4 havonta váltok vga kártyát. Megunom őket. xD
mondjuk azért télen nagyon tudok örülni egy zotac gtx 470 amp-nek. fűtés el zár. és goo game. szobát simán 23-fokon tartja a legnagyobb hidegben is. fűtés számla spórólásra kiváló. csak ne enne majd 220W-ot. -
fbeni91
tag
Nincs nekem bajoma villanyal való fűtéssel. xD
Háát igaz tető tér. vastag beton falak. hála istennek nincs sehol deszka.. ami ontsa a hőt a tetőről. lehet van 30 fok.18-körül éri ez a fajta a jól tudom. lehet annyiért meg válok tölle így ahogy van! .... aztán nézek valami :/
azért köszi a sok segítésget. További szép estétt!
-
fbeni91
tag
Hangos...: venti szét szed. műszer olajjal meg csepegteted.
meleg: ahogy írták...: újra pasztázás. hűtés telyes szét szedése és ki takarítása. nagy nyomású kompresszoral. és hajfeső ecsettel. "rossz fogkefe". aztán lehet össze tenni. ennyi."Helyesírásért bocsi" De nem ez a lényeg. ha nem hogy segítsük egymást!
[ Szerkesztve ]
-
fbeni91
tag
Sziasztok.
2db kérdese lenne hozzátok!
1: HIS HD 6970 2gb referencia kártyához "1 venti az egyik végébe a többi hosszú borda" ilyen másik kártya lenne jó? aminek kicsit jobb a hő leadása és csendesebb!? pl 2 ventis!?
2: XFX HD 6950 1gb 1db ventis. esetleg a 2 ventis verzió pont passzolna rá!?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
fbeni91
tag
válasz turbokappa #8911 üzenetére
MSI-vel kapja jelenleg is a megfelelő fordulatott. csak rettentő zajos neke már a hűtője. Hangos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Futás, futópályák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera