Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
13128814
tag
Sziasztok!
A mobilinternettel van egy kis problémám amit ugyan eszkaláltam az ügyfélszolgálatnak ma, de most pattintottak le SMS-ben miszerint kivizsgálták az ügyet és minden tök jó. Ezért szeretném a ti segítségeteket kérni.
Van egy előfizetésem amihez tartozik 2 SIM kártya. Ebből az egyik kártya pár hete mobilinternet upgraden esett át, ami azt jelenti, hogy a mobil S + 15GB-ot váltotta a mobil S + korlátlan "gigaerős" net.
Namost, azóta ez a kártya sorra produkálja azt a hibát, hogyha a készülék hotspotként van használva, időszakosan 1-2-3 percenként dobálja le a laptopot a netről. Nem mindig. Van amikor tök jó, van amikor nem. Mostanában inkább nem...
Az alábbi dolgokat próbáltam ki, kronológia sorrendben:
1) Mivel első körben egy régi Nexus 5X-ben volt a SIM, gondoltam a készülék lehet a ludas. Ezért belepróbáltam egy Xiaomi MI10T Lite-ba, de nem változott semmi. Illetve most egy OnePlus 8T-ben használom, ahol szintén előjön.
2) Gondoltam arra, hogy a laptoppal lehet a probléma. Ezt leszimuláltam más géppel, ott is előjött a probléma. Illetve kipróbáltam úgy, hogy nem wifi-n osztom, hanem "zsinóron" csinálok hálózatot, de nem segített.
3) A csavar az, hogy a másik SIM tökéletes. Azaz gyors mint állat, stabil. Ergo csak erre a kártyára/csomagra tudok gondolni mint probléma forrása. (Igen, a 2 kártya ugyanolyan környezetben volt tesztelve).
4) Gondoltam arra is, hogy mivel egy kicsit torrenteztem (2 - 3GB kb.), lehet korlátoztak. Az ügyfélszolgálat szerint nincs semmiféle korlátozásra utaló jel.
Mit tudok még tenni? Konkrétan ez így számomra most használhatatlan, mivel coin flip, hogy most jó lesz vagy sem.
Előre is köszi!
UI.: nem tudom számít-e, de a VoLTE aktív, bár gondolom nem.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Korábban beszéltünk arról, hogy Telekom korlátozhathatja a korlátlan mobilnetet ha "gyanús" adatforgalmat érzékel (torrent, túl sok letöltés, stb).Kérdésem, hogy ez csak a hagyományos Mobil M+ Gigaerős Net+ csomagnál van?
Csak mert most nézem, hogy munkáltatomnak van Flotta csomagja és ott Korlátlan belföldi hangcsomag 2921 Ft+korlátlan net 6392 Ft+multi sim 990 Ft, így összesen 10303 Ft.
Ha ezt hozzáadom a Magenta 1 csomagomhoz, akkor még -30%, vagyis 7213 Ft /hó lenne összesen a korlátlan beszélgetés+korlátlan net+multi sim.A nagy kérdés, hogy Flottás csomagban is van-e ilyen net korlátozás? Amit kaptam tájékoztatót, abban nincs semmi ilyenre utalás.
-
Winne
nagyúr
Jól látom ezt a torrent korlátozás törlést? Mikor történt ez?
-
Darth_Revan
veterán
Köszönöm a válaszokat.
Kölcsönkért SIM-et betettem a telefonomba és ugyan nehezebben, mint Telenor esetében, de felcsatlakozott 4G+ hálózatra (főleg 4G-n akart mozogni). Amikor viszont felcsatlakozott, akkor viszont elfogadhatóan üzemelt.
Egy 2 gb-os torrent fájlt is letöltött 7-8 mb/s sebességgel laptopra osztott nettel.
Szóval nekem úgy tűnik, hogy valóban normálisan működik és az említett korlátozás és ASZF hivatkozás inkább csak vésztervnek van, hogy ha lenne valami félkegyelmű aki torrent szerverparkot akar mobilnettel üzemeltetni, akkor az ne bénítse meg a hálózatot és a szolgáltató kihúzhassa a dugót úgy, hogy ne lehessen őt perelni.
-
Tompika777
senior tag
válasz
Darth_Revan #118827 üzenetére
Nem csak a mostani hanem természetesen a régebbi csomagokra is érvényes mind a feloldás, mind az esetleges korlátozás.
Amúgy nem kell nagyon parázni ha nem a torrent az elsődleges felhasználás, azt meg tudomásul kell venni, hogy a mobilnet nem torrentezésre való... Egyéb dolgokat teljesen normálisan lehet használni, kivéve ugye olyasmit, ami érzékeny a NAT-ra, mert a Telekomnál natolt IP-t kapsz. -
Tompika777
senior tag
válasz
Darth_Revan #118820 üzenetére
Ahogy fentebb is írták, azok érvényesek.
A torrent és VPN korlátozás kikerült az Ászf-ből, de helyét átvette a "felhasználás figyelés", ami esetén a hálózat stabilitását "veszélyeztető" felhasználás esetén korlátozhatnak, és erre több száz gigás torrent használatnál megvan a sansz. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
szabonagyur #118222 üzenetére
Évek óta tapasztalom több sim kártyával is. (torrent eseten 80% nélküle 10%-ban) szakadnak meg a kapcsolatok!
A torrent korlátozásával teljesen egyetértek, a megvalósítás módjával viszont nem.
Valamint az is bosszantó hogy külföldről VPN segítségével gyorsabban és stabilabban érem el az egyik magyar oldalt (ahol a külföldi IP tiltott) mint a Telekom Domino előfizetésévél ami külföldről is magyar IP-t ad.
Nagyon sok helyen használtam a dominos simmeket az EU-ban, Magyarországon, van összehasonlítási alapom.
Volt gondom más szolgáltatóval is, pl. Vodafone de csak átmeneti ideig, Roaming alatt.
A külföldi ISP-k se tokéletesek, de még Magyarországon is sokszor roamingoltam, mert stabilabb volt mint a Telekom sim.
Még az A1 sim is jobb volt, pedig az Telekomos...
-
kispéé
senior tag
Ha leírom, elhiszed, hogy gyakorlatilag is törölték a P2P korlátozást?
Hébe-hóba szoktam eltölteni pár sorozatot meg ilyenek, egészen júniusig max 250 kbyte-tal tudtam letölteni torrenten, most júliusban is töltöttem le valamit és nem hittem a szememnek mikor 2 mbyte-tal "hasított" a letöltés. Utána olvastam és tényleg kiszedték az ÁSZF-ből a korlátozást, pedig pár hónappal ezelőtt még szóról-szóra átolvastam.
Nem akarom a torrent nyakába varni az egészet, de a tapasztalatom szerint azóta van kb. ez az érezhető lassulás, mióta ismét van P2P. Nem hiszem, hogy egy hónap alatt így megugrott volna a Netflix és egyéb stream előfizetések száma. -
clon
senior tag
válasz
kispéé #116890 üzenetére
Ha jól emlékszem itt is írták, hogy az ászf-ből törölték a P2P korlátozást a valóságban meg nem és ha így van akkor talán nem ez lesz a gond, DE ez itt nem az újjal mutogatás ideje de "tuti bizti megint a torrentesek a boszorkányok"...
Ez azért jó, mert nálam pont fordítva van és a telkom nyomatja 1-5mbit körül egy egyszerű weblap megnyitása is a DSL korszakot idézte a telenor meg 40-60mbit "hasított".
Van mindkét kártyám de a telekom "csak" maratonos maradt. -
kispéé
senior tag
válasz
Buckey #116789 üzenetére
"Mióta nem korlátozza a Telekom a P2P-t?"
Sziasztok!
Pont emiatt jöttem a topikba
És ez valóban így van, a Telekom 1-2 hónapja törölte a p2p korlátozást, aminek az elején még örültem, de most már visszasírom inkább a korlátozást(egy-két torrentet bevallom én is leszedtem,de mióta van netflix alig torrentezek)
Azóta iszonyú lassú lett, jelenleg is kb. 4 mbit letöltést és 20 mbit feltöltést mérek átlagban holott egy éve van Telekom mobilnet korlátlan előfizetésem (Mikrotik LTE modemmel) és eddig simán jött a 80/50 mbit átlagban, teljesen használható volt, sajnos CSAK eddig. ...
Valaki hozzáértőbb nyugtasson már meg, hogy ugye ez csak átmeneti lehet és nem a torrenthuszárok miatt lett ilyen sz@r??? Van lehetőségem valahol ezt bejelenteni? TUdom, hogy a garantált sávszél még ennél is kevesebb, csak szólnék ,hogy ez nem volt ilyen tré, nézzenek utána esetleg.u.i:Vezetékes internetre nincs lehetőségem, még nincs az utcában,így mobilnetet használjuk. Helyileg (Szeged mellett Algyőn vagyok)
-
anglergab
addikt
válasz
4Grider #116798 üzenetére
Igen, ezt én sem értettem hogy munka miatt miért kell a torrent. A Linux iso-k HTTP/FTP-n is letölthetők, ami nincs korlátozva.
Ez valóban egy vitatott téma hogy az internetsemlegesség esetén lehet-e korlátozni. De itt ugye technológiailag indokolt a dolog. Lehet, szigorú vagy általánosító a korlátozás, de azért a többség valószínűleg nem korlátozza/konfigurálja a torrent kliensét, és nem Linux iso-t tölt rajta, és nem csak pár óráig. Szerintem technológiai okok miatt indokolt, azaz több az előnye mint a hátránya.
Most már egyre több területen kiválthatja a mobilnet, mobiltelefon a vezetékest, asztali PC-t, de - a lényeg - nem mindenhol.
Most itt tart a technológia, ezt figyelembe kell venni.
Van még létjogosultsága a vezetékes netnek, asztali PC-nek is. Meg valószínűleg lesz is még nagyon sokáig. -
AnonymusX
senior tag
válasz
ubyegon2 #116796 üzenetére
Egy rosszul bekonfigurált torrent kliens simán tönkrevágja a forgalmazást mindenféle letöltési korlátozás nélkül is. Például azzal, hogy agresszíven rengeteg kapcsolatot akar fenntartani. Ezt még egy saját router, mobil hotspot is nehezen tolerálja így nem jut további socket a böngészésnek, ezért a felhasználó azt hiszi utóbbi is korlátozva van.
-
válasz
ElektrikusDE #116795 üzenetére
Valóban észrevehető volt a lassulás, ami azért kifejezetten tetü dolog, ha egyébként le van korlátozva maga a torrent! De összességében ezek miatt, amiket írsz, korrekt lenne, ha nem hazudnának erről az embernek. Ha azt mondják, hogy korlátozott ilyenkor, akkor ezzel kalkulálok.
Ja, hogy tilos korlátozni, ezért nem mondhatják, persze. Az nem gond, hogy tilos korlátozni, de korlátoznak. Nagyszerű.
No ez nyamvadtféregség viszont, maga a korlátozás ténye nem az, az szerintem is elfogadható, mondjuk én a nagyobb felbontású streameket is ugyanúgy korlátoznám, fogadják el a felhasználók, hogy mobilnet az elsősorban böngészésre van, de legalábbis átlagos felhasználásra.
-
válasz
gulupeti #116784 üzenetére
Tényleg jól használható mindenre, kicsit zavart, amikor betelefonáltam, hogy van-e korlátozás torrentre, azt állították, hogy nem, nincs ilyen. Ez konkrétan nem igaz és nem is csak az extreme felhasználásnál korlátoznak, hanem így, ahogy fórumtársunk itt leírta. Ezzel nincs is gond, de akkor miért állítanak mást!? Pontosan látszott a sebesség, ahogy elkezdtem tölteni a 3,1GB méretű iso-t és az első pillanattól max 2Mbps volt. Ugyanez a fájl FTP-n egyből normál sebességgel jött kezdett lejönni.
-
anglergab
addikt
válasz
MadMancs #115122 üzenetére
A torrent, azaz a potenciálisan folyamatos maximális le- és feltöltés nagy interferenciát generál (akár egy telefon miatt). Ehhez jön hozzá a sok port lefoglalása és a potenciálisan hosszú időtartama.
Vezetékes neten a szegmensek el vannak szeparálva. Mobilneten nincsenek.
Illetve mobilneten nem jellemző a sebesség korlátozása. Azaz egy telefon kihasználhatja az egész cellát egyedül. Vezetékesen ilyen nincs. -
vpanangin
senior tag
válasz
MadMancs #115118 üzenetére
A tapasztalatom szerint sajnos mindkét esetben él a korlátozás. Direkt felváltottam az előfizetésemet Mobil XL-re + korlátlan netre március végén kb. 10 napra, hogy kipróbáljam a sebességet. Torrent esetén ~250 kb/s volt a max. letöltési sebesség. Domino esetén dettó ugyanez volt a szitu. Éjjel is, nappal is.
-
MadMancs
veterán
válasz
Tompika777 #114981 üzenetére
Valamilyen szinten igazad van. De valljuk be Magyarországon a P2P azon belül a torrent forgalom 95%-a warez, így logikus hogy itt van a limit. Egyéb korlátozással nem találkoztam a 6 hónap Telekom mobilnet only időszakomban.
-
btudos
nagyúr
A "nem tisztességes magatartás"-t köszönd az EU-nak, az internet szabadsága érdekében csak azt felejtették el, hogy a hálózatok sehol nem végtelen teherbírásúak, és igenis szükség van bizonyos korlátozásokra, ami az ésszerű használatot nem bünteti. Mivel az EU-s törvények értelmében ezeket a védelmi mechanizmusokat ma már nem lehet egyértelműen kommunikálni, mert azért büntetés jár, a szolgáltatók kénytelenek semmitmondó jogi szöveget iktatni az ÁSZF-be, hogy azért mégis kezelhető legyen, ha valaki olyan forgalmat generálna, ami képes lenne bedönteni a hálózatot.
A torrent pl. tipikusan az a kategória, aminek a használatával néhány felhasználó simán megfektet egy egész cellát, de nyilván van még pár megoldás, ami problémás, de a hülye szabályozás miatt ezeket értelmesen nem lehet kommunikálni.
-
válasz
Dayerdroid #114949 üzenetére
Ez mobilnet. Vezeték nélküli osztott közeg. Itt nincs helye a korlátlan torrentezésnek, mert nem lehet úgy kiépíteni, a hálót, hogy cellánként 50 full speed torrentpistikét elbírjon. Nagyon is szükség van a korlátozásra.
Sőt, továbbmegyek, annak kéne örülni inkább (már aki örül ennek, én annyira nem), hogy magyarországon nem büntetik az illegális p2p letöltést (meg a valóságban a seed-elést se), mint nyugatabbra. De ebbe ne menjünk bele. -
Dayerdroid
tag
Szerintem torrenttel együtt is mennie kellene mindennek. Ahol nincs ilyen korlátozás ott szerintem használják is és mégis megy. Nyilván mobilon nem ész nélkül nyomja a Pistabácsi mert lemerül telója mint a tégla. De persze akkor kevesebb maradna a szolgáltatónak zsebbe mert rendesen ki kellene építeni a hálozatot. Ha ráérek majd sajnálom őket.
-
kapasz
tag
válasz
kalanchoe #114935 üzenetére
Örülök neki, hogy többen is egyetértünk a torrent korlátozásával. Ezen a téren a szolgáltatónak is az az érdeke, mint a legtöbb felhasználónak: hogy mindenkinek működjön a nete. Kár, hogy az EU-s előírások nem támogatják ezt a koncepciót, mert nem engedik a priorizálást vagy lassítást. Pedig ez egy technikai kérdés, nem jogi.
Én biztos, hogy falaznék a szolgáltatónak ebben. Inkább működjön a net, minthogy buta jogszabályoknak tegyen eleget.
-
viktorhu
veterán
válasz
Tompika777 #113379 üzenetére
Megbüntették őket a torrent és a vpn korlátozásááért, ezért helyette az extrém adatforgalom lesz, amire figyelniük kell majd.
-
válasz
viktorhu #112309 üzenetére
Tökéletesen igazad van és ezzel egyet is értettem. Ezután sem szeretnék mobilneten torrentezni egy notebookra 250GB SSD-re, azt ezután is az otthoni desktopon fogom megtenni. Ha egy évben egyszer mégis megteszem, hogy leszedek egy 3,4GB-os iso 990-os napi nettel, csak nem én leszek a közellenség.
Azzal is egyet tudnék érteni, ha egyáltalán nem lehetne torrentezni a hagyományos módon ész nélkül, de ezt nem tehetik meg sajnos.
Szóval nekem semmi bajom a korlátozással, mint azt le is írtam párszor, egyszerűen meg szerettem volna kérdezni a szolgáltató erre a célra fizetett dolgozóitól, hogy amit tapasztalok, az normális-e. Ha azt mondja, hogy igen, ez így van, már nem is érdekelt volna tovább, de így, hogy félretájékoztatott, így órákat töltöttem a lehetséges hiba forrásának felderítésével, mert jártam már hasonlóan, mint írtam. Akkor is a kedves ÜSZ vezetett félre, szóval ha 3 munkanapom elment miattuk, jogosan haragszom, ha akármilyen okból is félrevezetnek!
-
válasz
lugosi #112303 üzenetére
Értelek és köszi a javaslatot, de megint a megszokást említeném.
Amúgy, valahogy felesleges pluszmunkának érzem a linuxot torrentről tölteni, mikor ott van minden disztro hivatalos oldala, ahonnan kényelmesen és biztonságosan, plusz kliens nélkül tölthető.
Gyakorlatilag a kliens fenn van és kb ugyanannyi kattintás a torrent letöltése is, mint ha ftp/http-s letöltést csinálnék. De ha már említed, kizárólag a hivatalos oldalakról szedem le ezeket, mivel ott is ott van mindkét letöltési forma, a kevésbé biztonságos épp a normál letöltés, legalábbis 1.2 eset volt az elmúlt 5 évben, de lehet, hogy tévedek. Szóval nekem ez így alakult ki az évek alatt párszáz ilyen iso letöltése alatt.
Amúgy azért is akartam a végére járni, hogy miként is van ez a korlátozás, mert egy héten 2-3x ez rendszeres lesz a jövőben, hogy ott ténykedek a belvárosban és sajnos hiába van korlátlan netem Digi SIM-mel, csak az utcán hajlandó működni, az itt jószándékkal az otthoni kábel magammal húzása mellett ajánlott flotta sem megoldás, mivel amiket láttam és jók lennének, mind Telenorosak, ami az épületben szintén nem működik. Lenne egy 2TB-os csomag amúgy 6800-ért, ami egy biztonságtechnikai cég szolgáltatása, jobban tetszene, mint ezek a flottás dolgok. De az is 20-as sajnos.
(#112307) csako
No de három különböző sem tudja/akarja megmondani? Aki védi őket, elmehet a búsba, miközben nekem ajánlgatják az ÁSZF-et, az talán az ÜSZ-es kötelessége lenne, hogy ismerje jobban, mivel azért tartják, hogy telefonon annak alapján is járjon el. Ilyen marhaságot, hogy nem tudja!? Könyörgöm, akkor tanulja meg, azért fizetik. Nem?
-
válasz
lugosi #112297 üzenetére
Dehogynem, csak mindig torrenten szoktam, mivel ez is az egyik lényege az open szörcs-nek, igaz az összes torrentnek ez lenne persze.
Általában fenn hagyom a verziókat a kliensben, míg nem avul el a kiadás.
Szóval megoldható a dolog, mint az is megoldható volt, hogy minden weboldal csak a 4. kattintásra volt hajlandó már megnyílni, csak rohadt kényelmetlen, főleg ha az ezt megelőző pár hetet veszem alapul. Ezért is telefonáltam, hogy képbe legyek, van-e korlátozás, de tagadták. Anno a Digivel volt hasonló tagadós ügyem, ott a hazudozásaik miatt 3 napig tartott, mire kiderült, hogy NAT-oltak! Ha nem hazudik az az inkompetens valami az ÜSZ-en, pár óra alatt megoldódott volna a probléma, most is csak azért telefonáltam az ÜSZ-re, hogy tudjam, nem nálam van a hiba. Sok esetben nem a reklamálás az oka, hogy az ember kérdezi a szolgáltatót, hanem csak egyszerűen a hiba/jelenség okának lokalizálása.
Mondjuk az itteni hsz-ek is hasonlóak, mert egyrészt egyetértek maximálisan azzal, hogy ne terheljék a torrentezők a mobilnetet, másrészt azzal az értelmes hsz-szel sokat nem tudok kezdeni, hogy kössek kábeles szerződést, mivel otthon van olyanom, de ahová x napot megyek havonta, ott nem akarok. Ráadásul váratlanul jött a dolog, mert nyilvánvaló, hogy mindent otthon töltök le és viszem magammal, de ha már van ez a napi befizetős lehetőség, miért ne használjam?
Ami tetüség volt szerintem, hogy amikor már letöltöttem a nagy állományt, kizárólag csak pár weboldalt használtam, egész nap rossz volt, mindig csak a 4-5. frissítésre jött be az oldal. Ez se volt máskor, szóval direkt csinálják, előzőleg csak napi 1GB-ot raktam Dominora és ott érdekesmód nem volt ilyen meg az előfizetéses netemmel sem.
Na mindegy, szóval utálom, amikor intézményesen hazudnak a felhasználónak.
(#112296) czlvbt
Ugyanezen a napon 6 órát használtam az előfizetéses netemet, pont a 3GB-ot nem akartam leharcolni, emiatt fizettem napi Dominot! Szóval 3-400MB-ot elhasználtam a strick programja szerint, de azóta is az app 3GB-ot mutat! Szóval lehet, hogy sok mindent nem számolt aznap, mint ahogy a korlátlanság is még 3.-án reggel is működött.
-
A torrentesek többnyire nem jogtiszta dolgokat töltögetnek.
Ezt most komolyan leírtad? Deqrvajó! Köszi, remélem téged is megbüntet majd a rendőr, ha betartod a szabályokat és azt mondja, hogy többnyire gyorsan hajtanak az emberek!
Ettől függetlenül jogos, ha korlátozzák a torrentezést, szóval mint írtam is kétszer! nem a korlátozással van bajom. Az a gond, hogy szartok elolvasni és értelmezni, mit írok, csak lecsaptok arra a szóra, hogy torrentezés. Legközelebb majd behúzom magammal az otthoni kábelt, ha havonta egy-két alkalommal le akarom tölteni a Debian iso-t. Zseniális tanácsaid vannak, az már biztos.
anglergab
A weboldalon fenn van, értem. Ezt remélem nem arra írod, hogy akkor az ÜSZ-es csajoknak le kell tagadni?
A folyamatos torrentezés nem mobilnetre való, ez teljesen jogos, bár mint írtam párszor, nálam 240KB/s volt, nem 2MB/s. Azzal sem lenne gondom, ha 240K/s-re korlátoznák, ha ezt tudnám és nem csak akkor derül ki, mikor befizetem a díjat.
A torrent P2P protokoll, azt nem lehet az adat típusára szűrni.
Nem adattipusra gondoltam, hanem szerverekre, például Debian, Ubuntu, különböző egyetemek szerverei egyértelműen jogtiszta tartalmakat raknak fel. Ezt sem lehet szűrni szerinted?
-
válasz
Tompika777 #112286 üzenetére
Ez tökéletes, de múlt évben megvolt ez, most viszont 240KB/s a max több OS-t és letöltendő iso-t kipróbálva. 2MB/s-nél fel sem tűnt volna a korlátozás.
Ha már említed az ÁSZF-et, azt nekem kéne ismernem, de az ÜSZ-es hugiknak nem? Vagy csak hülyének nézik a felhasználót?
Pont amiatt hívtam őket, hogy eddig működött, most viszont túl alacsony a limit.
(#112287) dptrsk
Értem én, de nem örülök neki.
(#112288) anglergab
MIért írod, hogy nem tagadják? Te is ÜSZ-es vagy? Hárommal is beszéltem és mindhárom egyértelműen letagadta. Mint ahogyan Te most letagadod, hogy ők tagadják.
Azért van erre szükség, hogy a hálózat működését és integritását fenntartsák és egyes felhasználók miatt ne kerüljön veszélybe sok más felhasználó adatforgalmazása.
Ne kerüljön veszélybe a sok torrenthuszár letöltögetése? Deqrvajó. Szívjon az, aki jogszerű tartalmat akar leszedni! Azzal ne fárassz már, hogy technikailag nem lehet szűrni a jogrótiszta oldalakra, ezekre a kincstári kamuszövegekre nem vagyok ma felkészülve.
-
Tapasztalta már valaki, hogy a Domino korlátlan napi net torrent esetén le van korlátozva 240kb/s-re? Három ÜSZ is tagadta ezt, de több OS-sel is próbáltam, több fáljt is próbáltam tölteni, de mivel kellett volna hamar egy cc 4GB-os fájl, pont ezért is fizettem be a napi netre....
Szóval mindhárom hölgy teljesen mást mondott az okra, de mind tagadta, hogy lenne korlátozás, eddig Dominonál nem is tapasztaltam ezt, ugyanezen lokáción simán tudtam jó sebességgel tölteni múlt évben, még a free időszakban is. Most is 30mbps volt teszt alatt a sebesség, csak torrent akadt el a limiten. Tök jó, hogy az ember meló alatt akarja használni a korlátlant, befizet és tapasztalja, hogy korlátozott. Ami rosszabb, hogy a weboldalak megnyitása is csak 3-4. alkalomra jött össze, hiába lőttem ki a klienst!
Tisztességesebb lenne azt mondaniuk, hogy igen, ennél korlátozva van, bővítsem az előfizetéses netemet, mert ha nem hazudoznának, minden további nélkül azt tenném. Mivel épp dolgoznom kellett volna, megtettem volna azt is.Amúgy külön öröm, hogy mindhárom alkalommal műszaki problémával próbáltam Amandát becserkészni és minden alkalommal bájos fiatal hugi köszönt be, amikor felvette human dolgozó. Ezt direkt csinálják így?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
enginev3.0 #110559 üzenetére
Nem olvastam végig, de hirtelen ezt találtam. Nem mellesleg mobilon torrentet engedélyezni... Szerintem az aláhúzott részt nem nehéz objektíven igazolnia egy szolgáltatónak sem p2p esetében.
Internet-hozzáférési szolgáltatás nyújtása során e szolgáltatások nyújtóinak minden internetes forgalmat egyenlően, megkülönböztetéstől, korlátozástól vagy beavatkozástól mentesen, a feladójától vagy a fogadójától, a tartalmától, az alkalmazástól vagy a szolgáltatástól, illetve a végberendezéstől függetlenül kell kezelniük. Az uniós jog általános elveivel és az állandó ítélkezési gyakorlattal összhangban az összehasonlítható helyzeteket nem lehet eltérő módon kezelni, a nem összehasonlítható helyzeteket pedig nem lehet azonos módon kezelni, hacsak ez objektív módon nem igazolható.
Az ésszerű forgalomszabályozás célja, hogy hozzájáruljon a hálózati erőforrások hatékony felhasználásához és az átviteli minőség összességében való optimalizálásához, tekintettel a szolgáltatásnak a forgalom – és ennélfogva a továbbított tartalom, az alkalmazások és a szolgáltatások – meghatározott kategóriái esetében elvárt műszaki minőségére vonatkozó követelmények objektív különbségeire. Az internet-hozzáférési szolgáltatók által alkalmazott ésszerű forgalomszabályozási intézkedéseknek átláthatóknak, megkülönböztetéstől menteseknek és arányosaknak kell lenniük, és azok alapját nem képezhetik kereskedelmi megfontolások. Az a követelmény, hogy a forgalomszabályozási intézkedések megkülönböztetéstől mentesek legyenek, nem zárja ki, hogy az internet-hozzáférési szolgáltatók az átviteli minőség összességében való optimalizálása érdekében olyan forgalomszabályozási intézkedéseket hozzanak, amelyek különbséget tesznek a forgalom objektíven különböző kategóriái között. A minőség és a felhasználói élmény összességében való optimalizálása érdekében bármely ilyen különbségtételt csak a szolgáltatásnak a forgalom meghatározott kategóriái esetében elvárt műszaki minőségére vonatkozó, objektíven különböző követelmények (például késleltetés, késleltetésingadozás, csomagvesztés vagy sávszélesség) alapján lehet alkalmazni, kereskedelmi megfontolások alapján nem. Az ilyen különbséget tevő intézkedéseknek arányosaknak kell lenniük a minőség összességében való optimalizálásának céljával, és az egyenértékű forgalmat azonos módon kell kezelniük.
Meg kell tiltani minden olyan forgalomszabályozási gyakorlat alkalmazását – az e rendeletben meghatározott, indokolt kivételektől eltekintve –, amely túlmutat az ilyen, ésszerű forgalomszabályozási intézkedéseken azáltal, hogy bizonyos tartalmakat, alkalmazásokat vagy szolgáltatásokat, illetve azok meghatározott kategóriáit letiltja, lelassítja, módosítja, korlátozza, azokba beavatkozik, gyengébb minőségben nyújtja vagy hátrányosan megkülönbözteti. Az említett kivételeket szigorúan kell értelmezni és azoknak meg kell felelniük az arányossági feltételeknek
-
viktorhu
veterán
válasz
4Grider #110525 üzenetére
Erről már beszéltünk, ez az eu szabályozás félreértelmezése, de úgy tűnik, ez lett az általános, a németek is így alakították át a korlátlan csomagjaikat.
Szóval jelenleg
- torrent korlátozása nem fér bele a netsemlegességbe
- pozitív megkülönböztetés (tematikus korlátlanság) szintén nem fér bele a netsemlegességbe
- tematikus korlátlan csomag, amit lezárnak, ha a normál adatkeret elfogy, nem számít pozitív megkülönböztetésnek (nem logikus, de úgy tűnik, ez a helyzet). -
viktorhu
veterán
-
4Grider
nagyúr
válasz
Cs1csó #102257 üzenetére
Ebben a ZTE rendszerben nem sikerült ezt összehozni. A torrent korlátozása is csak úgy sikerült nekik, hogy a teljes sávszélességet csökkentették ilyenkor 2 Mbps-ra. Lett is belőle elég sok ügyfélpanasz megosztott net esetén. A torrent korlátozásán felbátorodva találták ki a HD 2 Mbps-ra lassítását, csak épp nem sikerült nekik összehozni az adott cella terheltségével a korlátozást.
Ez az egész rendszer úgy néz ki, mintha a rendszerrel nem vettek volna supportot, vagy vettek, csak nem tud közös nyelven kommunikálni a két fél. -
válasz
Cs1csó #102257 üzenetére
Nem lehetetlen, de a Telenornál valamiért korábban sem ment igazán jól a hálózat menedzselése, amikor a torrentet akarták megfogni, akkor amellett sok egyéb forgalmat is korlátozott a rendszer és mentek a panaszok ezerrel.
A Telekom egész jól megoldotta a torrent korlátozását.
Papíron VPN korlát is van - bár az jóval magasabb sebességű még úgy is, mint a torrent -, de azzal még sosem találkoztam, mindig ment maximummal, amikor használtam. -
válasz
r3dsnake #96226 üzenetére
A torrentet nem próbáltam, mert azzal semmilyen formában nem élek, de a VPN-t igen és hiába szerepel a leírásban a 10/5 Mbps korlát, sosem találkoztam még azzal, mindig ment maximummal.
A Telenor szabályozása szerint is van lehetőség a korlátozásra, ráadásul ott akár 2 Mbps sebességre lehúzhatnak minden forgalmat, a fórumon pedig nem egy ember írt már tapasztalt lassításról is, szóval ennyit a tényleges korlátlanságról. -
törölt tag
Sziasztok.
Van ez az új korlátlan mobilnetes csomag korlátozásokkal.
Hogy csak Mobiltelefonban használható a sim, sem táblagépben, sem notebookban nem. továbbá nem osztható meg hotspotként.
Vicces.
De a kérdés az, hogy betéve egy mobiltelefonba, és a telefonon futtatom a torrent kliest, egy külső adattárolóra, az már szabályzatnak megfelel igaz?
Illetve honnan fogják tudni, hogy nem mobilban van, hanem táblagépben? És honnan tudják, hogy megosztottam a netet? Főleg, ha kábellel oldom meg. -
válasz
LeRoy18 #70810 üzenetére
igen, több tekintetben is etikai kérdés, egyrészt más élni és (túlzottan) visszaélni (az amúgy jogos korlátozás/tiltás technikai okok/karbantartás miatti nem működése alatti húzós torrent és/vagy a néhány nap alatt 400 GB már simán utóbbi kategória), másrészt aki ismeri a mobilinternet adottságait és sajátosságait, az jobbára tudja, hogy a torrentes és társai húzós letöltésekkel nem kicsit lehet akár meg is nehezíteni más felhasználók életét adott cellában, ráadásul úgy, hogy ők esetlegesen még amúgy nem is lennének lekorlátozva, mert még nem használták ez az adatkeretet és/vagy eleve nagyobb csomaggal rendelkeznek és teszi velük ezt olyan, aki hivatalosan már korlátozva lenne, illetve kellene, hogy legyen...
lehet itt terelni adott esetben a szolgáltatóra, hogy ne biztosítson kiskaput, de itt jön az etikai része a dolognak, amire (szerintem) nem igazán jó kifogás az anyagi háttér - a jogvédős téma esetén esetén (szerintem) pláne nem, mert amire nincs pénzem, azt nem lopom el, ez van, én ilyen vagyok. (egyáltalán nem is torrentezek például!)
halkan jegyzem csak meg, hogy a fent említett húzós használati módok esetén arra is van lehetősége a szolgáltatónak, hogy szankcionálja azt, ha veszélyeztetve van amiatt a hálózata. -
313313
addikt
válasz
Turbomann #33000 üzenetére
Az csúnya baleset lenne, ha kormányzati rendelet tiltaná meg, mivel unio elvei szerint jogellenes a net ilyesfajta korlátozása...
Egyenlőre a szolgáltatók próbálkoznak az ilyen-olyan adók miatt...Azért gondoltam a port tiltást, mert úgy a legegyszerűbb a programok korlátozása. (lásd régen valamelyik net szolgáltatónál a torrent tiltása is port alapján ment...)
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- LEGO klub
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Trollok komolyan
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Új! Lenovo IdeaPad Slim 3 Médiás Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7520U 16/512 Radeon Graphics 2GB ! FHD
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128/6GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512/12GB Fekete / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- Eladó Gamer PC - RX 6700 10GB + Ryzen 5 5500 /16GB DDR4 /500GB SSD /700W /Cooler Master
- Samsung QE85q60bauxxh csúcs QLED TV
- PlayStation 3 Move kontroller + PS3 Eye + Wonderbook + magyarul beszélő Harry Potter játék
- Eladó Intel NUC 5i3RYK (i3 5.gen - 8GB - Win) - Nagy házas verzió!
- Lenovo Thinkpad T490: i5-8365U, 16GM Ram, 256GB SSD,FHD IPS kijelző,100%-os akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest