Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
timelord1987
őstag
válasz timelord1987 #11900 üzenetére
Még erre hivatkozik: athr.sys
-
bobsys
veterán
Legjobb project evor.
Agusztus elejen kezdtem, hogy 2003->2010 migracio. ~1200 mailbox. Ugyfel egy Francia vallalat amerikai leanycege tehat minden jogosultsag kiosztas a franciaknal van. Azt felejtsem el, hogy Organizational Management groupba beraknak majd ok megoldjak, hogy anelkul is tudjam telepiteni a servereket a mar meglveo 2010 Orgba. Meg majd csinalnak specko RBAC rolet, hogy konfiguralni is tudjam utanna. Nah, szoval mult heten (!) szoltak, hogy minden jo, RBAC role megvan, tutti fogom tudni telepiteni, tuzfalak nyitva.
Ma reggel 8:00, ugyfellel conf call, screen sharing, hogy akkor induljon a moka. Hat nem kapok egy ordas nagy errort, hogy Insufficient Access Rights
A frnaciak pedig termeszetesen kiszerveztek az egesz Exchange managementet egy Olasz cegnek . Adtak egy darab e-mail cimet, hogyha nem megy valami akkor ennek az olasz arcnak irjunk e-mailt. Igaz, hogy Europaban mar lassan delutan 5 ora igy lehet szarik barmit is csinalni es majd holnap.
Legjobb project evorEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #11898 üzenetére
Végül írtam egy hibajegyet az MS-nek, felhívtak és úgy tűnik egy gépen megoldották a problémát. Telepítés után törölni kellett a C:\Users\%username%\AppData\Local\Microsoft\Office\15.0\OfficeFileCache mappát, és utána elindult a szinkronizáció.
Érdekes, mert 3 gépen (Win7, Win8, különféle hardver, friss és már használt telepítés, Office 365 csomag és Onedrive vállalati kliens magában) sem akart nekünk elindulni a szinkronizáció. Remélem holnap a többi gépen is hasonló zökkenőmentesen elindul a folyamat."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
nem ide az igazi, de talán találkoztatok már vele.
Windows 10 és Office 2016 upgrade után (Windows 8.1 és Office 2013-ról) ha protected view-ban akar valamit megnyitni akár Word/Excel/PowerPoint, mindegyik ledöglik.
Ha kikapcsolom akkor működnek.
De, még így kikapcsoltan se megy az Outlook-ban az attachment preview, mondjuk egy Word doksi magával rántja a teljes Outlook-ot.Újra telepítés megvolt, nem hozott eredményt.
Az egész gépet most nem húznám újra.
Valakinek ötlet?
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
bobsys
veterán
Jovore el kene mennem valami tanfolyamra ami nem Microsoft. Persze nincsen tuti csak kivancsi vagyok ki mire menne? VMware, Citrix VDI/Netscaler, F5, Cisco, Valami secuirty (CISSP, EC-Council) egyeb?
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az alábbi MS rendezvényről?
Megéri kimenni? -
sanzi89
addikt
válasz timelord1987 #11906 üzenetére
Ha van egy fölös szabadnapod, akkor mindenképpen!
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Fecogame
veterán
Ha éppen nem dolgozom, én is kimegyek. Főleg ha lesz kivel
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Fecogame
veterán
válasz timelord1987 #11910 üzenetére
Nem voltam, passz. De szakmai okításnak nem lehet rossz, főleg ha ingyenes
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Teejay83
tag
Én megyek a budapestire nem szoktam ezeket kihagyni,jó előadások szoktak lenni,nyeremények,jó kaja és ez mind munkaidőben
DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
Teejay83
tag
válasz bobsys #11905 üzenetére
Én tuti valami security-ra,ez most a nagyon menő,jön a sok audit cég osszák az eszet ezerrel,hogy mit,hogy kellene,nem árt ezekkel tisztában lenni. Vagy Ethical hacking
[ Szerkesztve ]
DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
Divi
aktív tag
Kérdés A:
Hotel publikus Wi-Fi kiépítéshez keresgélek fasza AP-t.
Jelenleg SOHO routerek látják el a feladatot, ráadásul még csak nem is AP módban hanem full router módban... Mondani se kell, hogy fagy mint az állat.Tudnátok kérlek írni tapasztalatokat, hogy minek milyen eszköz mennyire stabil, melyik gyártó ami többé kevésbé kombinálja a jót az olcsóval, mennyire jól terít az eszköz, ...
Ki mit használ?
Kérdés B:
Publikus Wi-Fi-hez mennyire dőre ötlet a /23-as subnet?
((Valószínűtlen de elképzelhető, hogy 250 föle ugrik a vendégek száma, ))Kérdés C:
2 AP, egymáshoz közel.
Azonos SSID - Azonos jelszó
Egyik Channel 1
Másik Channel 6A 2 AP-hoz harmónikusan elosztva csatlakoznak a kliensek, vagy az egyikhez az összes a másikhoz meg ?
Előre is köszönöm a segítséget!
lá lá lá lá lá lá lá Lila Liba gá gá gá gá gá gá
-
bzsolt99
tag
Nálunk Aruba került kiépitésre és meg vagyunk vele elégedve. Egyrészt tud olyat,hogy terheléselosztás ha tul sok a kliens az egyik apn akkor átpakolja másikra.
Eléggé stabil eszközök akkor vannak csak újraindítva ha baj van, Ami még izgalmas le lehet szépen korlátozni a userek csak x sávszélt használhatnak.
Van benne a klienst kényszeriti az 5ghz-re automatikusan.Nem hagyja,hogy a kliens más apra csatlakozzon. Hasonló dolgok.
Csak 1-es és 11-es csatornát szabad használni mást nem.A vállalati wifik már alapértelmezetten így vannak beállítva. -
bobsys
veterán
Soha, de soha ne menjetek bele, hogy majd Organizational Management jog nelkul telepitetek meg allitotok be Exchanget hiaba hazudjak azt, hogy majd jol belovik neked az RBAC rolet es nem fog kelleni.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
-
sanzi89
addikt
Teszt rendszeren tanulgatom a másodlagos tartományvezérlő beállítását. Azon a szinten ahol jelenleg mozgok az AD, DNS, DHCP egy szerveren fut, így mindhárom funkciót meg kellene oldani, így lenne értelmes failover. Elsődleges az AD és a DNS. Role fent van, minden szépen működik. Kérdés, hogy a DNS-t miként kapják a kliensek? Eddig elsődleges DNS a DomainController (192.168.10.1), másodlagos DNS a router LAN (192.168.10.254). Most ugye lett egy másodlagos DomainController (192.168.10.2). Milyen DNS-eket kapjon a kliens? Valamint jól gondolom, hogy a DomainController-eken a statikus IP beállításnál az elsődleges DNS önmaga, a másodlagos meg ugyanúgy a Router LAN?
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz sanzi89 #11922 üzenetére
Domainben a kliens mindig a DNS server cimet kell, hogy kapja, routere kizarva. Masoflagod DNS a masik DNS servered legyen.
A DC-n pedig a masodlagos DNS a masik DNS server legyen. A router DNS-et forwarderkent kell beallitani a DNS serveren.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
VeryByte
őstag
válasz sanzi89 #11922 üzenetére
Klienseknél nálam a DNS sorrend: DC1, DC2, router
DC-ken: önmaga (127.0.0.1-el) és a másik DC (és a router, de ez csak azért, hogy legyen).Hivatalosan bobsys kolléga mondja a tutit.
DHCP egy érdekes kérdéskör, talán 2012-től van lehetőség DHCP failover-re is, de azt még nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #11925 üzenetére
Még valami. Elég annyi, hogy mindkét DNS Active-Directory-Integrated? Ugye mindkét gép domain controller AD-val. Így meglesz a két DNS szerver között a szinkronizáció? A DNS kezdő állapotát szépen leszedte.
-
Milyen megoldást tudnátok ajánlani a következő helyzetre:
Meg kell oldanom 3.5Tb adat tárolását, megosztását és biztonsági mentését.
Napi mentés kell ami növekményes és hetente legyen egy fix teljes. (NAS?) Havonta kellene lennie egy egy mentésnek visszamenőleg tömörítve. (még egy NAS?)
Jelenleg egy szerver van 2x3Tb-os HDD-vel türközve az adat megosztása. (másik szerveren van elsődleges DC, levelezés...stb) De most csak az adatmegosztásossak kellene valamit csinálni mert már kicsi.
Pénz nem téma de ésszerűen kellene megoldani.
Sorage 4db 4Tb-ossal raid 10-be? Plusz egy szerver külön?
Na de NAS-ból mit és mennyit? Egy éjszaka alatt mi tud letömöríteni 4 terrát?[ Szerkesztve ]
-
Divi
aktív tag
válasz MasterDeeJay #11928 üzenetére
Van valami retention hogy a ackupot meddig kell megőrizd?
Mert ha monjuk ahavi mentéseket 1 évig meg kell őrizni, akkor körbenéznék a szalagos meghajtók között.lá lá lá lá lá lá lá Lila Liba gá gá gá gá gá gá
-
Alteran-IT
őstag
Sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy Windows (7, 8.1) alatt hogy lehet elrejteni egy telepített programot a "Programok és szolgáltatások" listából?
-
Divi
aktív tag
válasz Alteran-IT #11930 üzenetére
-
MarQs
senior tag
Sziasztok!
Van értelme/valamilyen módja küzdeni szerver ellen intézett támadás után a hordozókon tárolt adatokért? Egy kisvállalat értékes dokumentumait kódolták, titkosították le ismeretlenek bitcoinért cserébe.
Bármilyen tapasztalat, infó, tanács érdekel, amit előre is köszönök!Halkan azért jelzem: csak távoli megbízott vagyok a témában...
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
Divi
aktív tag
A szakzsargon az ilyen csodákra, hogy ransomware. és ha tudod, hogy melyik kapta el a gépet akkor talán ki tudsz bányászni valami infót, hogy feltörhető-e, vagy hogy hogyan lehet visszanyerni adatot.
Váltságdíj befizetéssel szinte biztosan nem fogsz tudni adatot visszanyerni.
-
-
MarQs
senior tag
-
brd
nagyúr
Azt nem tudom, hogy ő miért gondolja, de az biztos, hogy nem igaz az állítása. Persze van, amelyiknél ez nem segít, de annak a készítője csak rövid távra gondolta át a kártevőkészítést, mert üzletileg az a jobb megoldás, ha tényleg vissza lehet állítani, hiszen akkor többen fognak fizetni, mert elterjed az információ, hogy tényleg vissza lehet fizetéssel állítani az elkódolt adatot.
The only real valuable thing is intuition.
-
MarQs
senior tag
Logikusan lefuttatva ez lenne ésszerű... persze, szokás mondani: minden előfordulhat és annak az ellenkezője is.
Amúgy 2 bitcoin a váltságdíj - az ma köbö 170-180 ezer forint. Ez se kevés, de amikor először hallottam az esetről, magasabb összegre gondoltam."Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
Fecogame
veterán
Nos, sikeresen továbbléptem a közszférából az IBM-be
Így felszabadult az székesfehérvári álláshelyem ( részmunkaidős ). Akinek szüksége lenne rá, be tudom szervezni Privátban, akit érdekel a dolog.
-
Divi
aktív tag
Valóban nincs elsőkézből jövő infóm, én is csak az innenonnan összeolvasott fórumos félinfókat adtam tovább.
De valami olyasmit olvastam, hogy a cél az , kövesd a mézesmadzagot, és így minél többet kipumpoljanak belőled. Befizetsz valamennyit, visszadnak valami -nagyon kevés- adatot, és kérnek egy újabb váltságdíjat.De érdemi mennyiségű adatot soha nem fogsz visszaszerezni. De valóban... ha megtörtént a baj. alaposabban utána kell járni.
Illetve üzleti modellt erre nem hiszem, hogy nagyon építenek, mert ... egy ilyen kártékony kód elég gyorsan rákerül a antivirus, antimalware, programok radarjára. Így gyorsan kell cselekedniük. Szerintem.
-
FeeLing_
csendes tag
Sziasztok!
Olyan hibába futottam bele, hogy domain környezetben csoportházirendben egy meglévő policy-ban megváltoztattam valamit (távoli segítség, remote assistant engedélyezése), és utána annak a policynak a beállításai elvesztek, és sajnos nem készült róla mentés, nem tudom mik voltak előtte beállítva!
Találkoztatok hasonló problémával?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv,
FeeLing_ -
Divi
aktív tag
válasz MasterDeeJay #11935 üzenetére
Mennyi ideig kell megőrizni a backupokat?
Sokan ezt a mintát használják.
Napi mentés 30 napig
Havi mentés 1 évig.
Éves mentés x év.Vagy a picit megengedőbb, az a
Napi mentés 7 napig
Heti mentés 1 hónapig
Havi mentés 1 évig
Éves mentés x évig.Abszolut igényfüggő.
Mondj igényeket!lá lá lá lá lá lá lá Lila Liba gá gá gá gá gá gá
-
brd
nagyúr
válasz FeeLing_ #11941 üzenetére
Persze, a backup, vagy archive (a probléma megjelenése és észlelése között eltelt időfüggő) segít. Ha ilyen nincs, akkor morzsolj el egy könnycseppet és nekiállhatsz kitalálni újra a beállításokat. Esetleg ha a SYSVOL foldert tartalmazó meghajtón volt Shadow Copy beállítva, akkor jobbgomb a group policy-t tartalmazó folderen, Restore previous versions és onnan ki tudod szedni az adott időpontban érvényes policy file-t.
-
brd
nagyúr
Illetve üzleti modellt erre nem hiszem, hogy nagyon építenek, mert ... egy ilyen kártékony kód elég gyorsan rákerül a antivirus, antimalware, programok radarjára. Így gyorsan kell cselekedniük. Szerintem.
A mai kártevők egész magas százalékban üzleti céllal készülnek. Cselekednek is, az egyik ilyesmi produktum (BTC-t kér a decrypter kulcsért) már a harmadik változatnál tartott 2, vagy 3 hónap alatt.
-
Pont azt írtad le ami kell, azaz a megengedőbb lenne jó. Akkor csak 12db teljes mentést kell megtartani egy évben. (jelszavazva tömörítve páncélban lenne)
A napi mentés viszont elég növekményesen és hétvégente lenne teljes. Aztán a korábbi növekményesek törölhetők. (egyébként ezek nagyrészt CAD-es dolgok, nem tudom mennyire tömöríthetők)
Csak az lenne a kérdés hogy mivel kivitelezhető ez? Illetve mennyivel?
Winserver backup beépítettjét használom sok helyen, de azt macerás konfigolni és ilyen nagy feladatra sztem kevés lenne. (bare metal miatt kellene pedig)
Fizetős szoftver is lehet opció! Vagy akár storage szerver tudná hardverből az se lenne rossz.[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz MasterDeeJay #11947 üzenetére
[link] - van fizikai, virtualizalt, exchange license es akarhanyszor kellett vissza allitanom komplett servert mindig mukodott. Extra licensel akar meg offsitera is tudja seedelni a helyi mentest.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
Én néhány hete működtem közre egy ilyen ver.3-as lekódolós esetnél. Hivatali gép pótolhatatlan adatokkal, természetesen mentés nélkül. Minden könyvtárban benne voltak a fájlok (leírás, html, internet parancsikon) a dekódoláshoz. Úgy döntöttek hogy fizetnek, akkor 2.12 BTC volt, ~150000 ft. Elég későn jutott hozzám, közel volt már a határidő az ár duplázásig. Sikerült olyant találni akitől gyorsan lett bitcoin, délutáni rendeléssel másnap megvolt. Tranzakciót megcsináltuk, el lett küldve az azonosító, az is volt vagy fél nap mire ellenőrizte és elfogadta. Ekkor lehetett letölteni a dekódert. Azt lefuttattuk, sokat visszakódolt, de maradtak kódolt fájlok. Kb. harmadik futtatásra lett meg az összes fájl, illetve 1-et nem tudott, de az valami log file volt a temp-ben.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest