- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ciccuka #49473 üzenetére
Mindkettő igp-s (egyik egy Celeron G1820, másik egy Athlon 5350), egyik sincs húzva, default értékekkel megy, megfelelő hűtéssel. Először én is erre gyanakodtam, maxra csavartam a ventiket és raktam rá pluszba is, ennek ellenére ugyanúgy jöttek a hibák. Biossal nem foglalkoztam.
Tápot is kizártam, kipróbáltam másikkal... nem azzal van gond.
Így hogy cserélt rammal az egyik gép napok óta rendben, a másik meg elkezdte produkálni ugyanazt a hibát (amit előtte egyébként nem) ... eléggé kézenfekvő a dolog. Csak ez a 15 pass 0 error érdekes. -
Tamoo
nagyúr
memtest - 15 pass (végére befagyott) 0 error ellenére lehet mégis memóriahibám?
prime95 blend test ~20 perc után becsíkozza a képernyőt és befagy a gép.Van két pc-m, mindkettőben tök ugyanolyan 4GB-os Kingston Hyperx DDR3 modul van. (biosban auto/default paraméterek)
Amit filmezésre használok, az kezdett el kínlódni, mozizás közben random becsíkozott a képernyő és befagyott vagy csak újraindult a gép. Kicseréltem a ramokat pár napja, azóta ez a gép úgy néz ki rendben van, a másikon meg előjött hasonlóan a hiba, becsíkozott film közben. Memtestet is utóbbin futtattam. -
Tamoo
nagyúr
880GM chipsetes alaplaplap + Athlon II X2 250 -höz néznék ddr3-at. (minél olcsóbban)
GEIL Value 4096MB DDR3 1066MHz CL7 KIT 10.876Ft
KINGSTON HyperX 4096MB DDR3 1600MHz CL9 BLU KIT 12.050FtMelyik lenne nyerőbb? A magasabb órajelű vagy az alacsonyabb időzítésű.
4GB-ramra azért gondoltam 2 helyett, mert az alap OS egy 64bites ubuntu lenne viszont gyakran megy virtuális gépen windows. Gondolom előny ha több RAM-al tudok gazdálkodni. -
Tamoo
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek! Teljesen kielégítő volt a válasz.
Valóban szépen melegszenek, néztem is tegnap...Ventizajra érzékeny vagyok, úh valószínűleg nem fogok rátenni ilyen kis darálót. Már tegnap visszavettem őket 2V-ra, így azért remélem a hőtermelés is csökken valamelyest. Hát így jártam, akkor elketyegnek 800MHz-en. Naivan feltételezni mertem, hogy 1066-os RAM, akkor 1000-en csak nem lesz gond... tévedtem.
-
Tamoo
nagyúr
2x1GB Kingston HyperX 1066MHz mellé beledobtam még egy ugyan ilyen kitet (KHX8500D2K2/2GN) (csak ugye újat, 2010-es, másik 2008-as).
Eddig 1000Mhz-en mentek, de most nem akar elindulni 800Mhz fölött
Feszt felnyomtam 2.2V-ra (2-ről) de úgyse indult. Konfig az adatlapomon.Esetleg ötletek, javaslatok?
Azért lett 4x1GB mert olcsóbban kijöttem vele ugye...
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Formula-1 humoros
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- Politika
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- 32GB (2x16) Corsair Dominator Titanium 7200MHz C34
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest