- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Mindkét irányból bedugható USB-A?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Most telepítettem egy gépet,a miben 8GB DDR3 memória van.
A 64 bites Windows 10 azt írja, hogy (Memória 8 GB, 3,94 GB használható.
Ezt hogy?
Fizikailag látom, hogy 2 db 4 GB-os van benne (KIT kiszerelés), a BIOS 4GB-ot lát, a Windows 8-nak látja, mégis 3,94 a használható. Itt mi lehet a galiba?
Mod:
Asztali gépről Bank szó, amiben van VGA is
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Adott egy GA-H61M-S2PV alaplap. Ez max 1333MHz-es DDR3 RAM-okat kezel. Jól sejtem, ha 1600-ast rakok bele, az is menni fog, csak 1333MHz-en? Vagy RAM-ja válogatja, melyik megy, melyik nem?
Köszi: RR
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Van egy gép, ami azt csinálta, hogy újraindulgatott. Most lett bele téve másik RAM KIT, azzal működik.
A régi RAM-ok közül az egyikkel lefut a MEMTEST, a másikkal nem ad képet, de nem sípolja ki. Érdekes módon ha benne van régiek közül a jó ram, akkor sem működik. Az összes RAM 800-as... Miért nem mennek együtt?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ismertek olyan HYNIX ramot, hogy 1rx8 pc3-10600u? Vajon menne egy Gigabyte GA-MA770T-UD3P lapban?
Köszi: RR
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Eladtam a 2x2GB ramomat, és most visszatettem egy régebbről marad 2GB-os RAM modulom. Az a gáz vele, ha beteszem az első két DIMM akármelyikébe, akkor nem bootol a gép, tehát mintha nem lenen benne RAM.
Ellenben, ha a 3-4. slotok valamelyikébe teszem akkor meg indul és most is erről írok...
Mi miatt lehet ez? Rémlik, mintha régebben is kínlódott volna, mikor még "FŐ" használatban volt...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Pár hete/hónapja vettem egy ilyen KINGSTON 4096MB HyperX XMP Black DDR3 1600MHz CL7 KIT-et
De most látom, hogy már KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT-et lehet kapni 6500-ért.
Arra lennék kíváncsi, hogy a 6500 HUF-os KIT mivel rosszabb annál, amit anno én vettem? Vagy simán ennyit estek az árak?
-
RootRulez
félisten
Na csak nem szeretem ezt a virtuális memóriát, most ép GTA 4-el játszogatok és a városrészek között a hidakon beszaggat, közben kerreg a vinyó.
Arról nem is beszélve, mikor kilépek vagy 2 perc mire lehet a géppel kezdeni valamit...
Szóval lehet csak megy vissza bele a régi 2GB.
A virtuális memória meg, ha annyira kell lesz, de csak pár száz mega...
-
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez #32506 üzenetére
Jah még az érdekelne, hogy akkor az 1600-asok is 1333-on fognak menni, ahogy a leglassabb tud menni?
Bár lehet csak a 2GB-ost teszem vissza, ha az bizonyul jobb megoldásnak, az 1600-at is bírja csak az meg CL9-es...
...
Ejj daa-raa... Szomorú.
Pedig azt hittem, kiválthatom végre...
...
Bár a virtuális memóriához csak akkor nyúl, ha a fizikai elfogy, nem?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Vettem 4GB ramot, és feltettem a 64 bites Win7-et, tehát:
Jelenleg 2x2GB KINGSTON HyperX XMP Black DDR3 1600MHz CL7-es memória van a gépemben, hogy a vinyó ne fogja vissza a teljesítményt kikapcsoltam a virtuális memóriát. Csakhogy így sírdogálni szokott az OS, hogy "kevés a ram" és "zárjak be ezt-azt".
Na most mivel nincs kedvem (meg pénzem) még 2x2GB-ot venni (pedig ezek szerint elkélne), két lehetőségem van:
- Visszakapcsolom a virtuális memóriát
- Visszateszem az eddigi 2+1GB memóriámat is a gépbeA vinyó kerregni fog és lassítani, de a régebbi memóriák se a gyorsaság megtestesítői (az egyik 1333-as a másik meg CL9-es). Szerintetek melyik lenne a jobb (,illetve e kevésbé rossz) megoldás, melyikkel lesz kevésbé visszafogott a gép?
Szerintem a régebbi ramok befogása jobb lenne, azért csak gyorsabbak, mint a vinyó irkálás/olvasás... De gondoltam megkérdezem tőletek is...
Üdv: RR
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Most 1x2GB DDR3 memória van a masinámban. Tudom, hogy elméletileg a dual az gyorsabb, de gyakorlatban megérné nekem, most lecserélni 2x1GB-ra? Lenne belőle észrevehető előnyöm? (memória írás-olvasás teszt "pontszám" nem tartozik ide)
/2x2GB még nem játszik, drága muri.../
Üdv: RR
-
RootRulez
félisten
Sziasztok, mik a tapasztalataitok a Samsung ramokkal? Megbízhatóság, élettartam.
köszi: RR
-
RootRulez
félisten
1. 3. legyen a CSX rampár
a 2.-ba pedig mehet a + samu ram -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Van két ram modul, ugyanaz van rájuk írva (vagy a csomagolásukra), de az egyik kétoldalas a másik egyoldalas. Mekkora az esélye, hogy ezek mennek dualban?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! van egy Biostar TA790GX A3+ 5.x alaplapom, és nem tudom milyen memóriát válasszak bele
Pár ram teszt van fent az teszt oldalon is, de érdekel, nincs-e valakinek tapasztalata ezzel alaplappal és más, a tesztoldalon nem szereplő ramokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Synology NAS
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fűnyíró topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (FOGLALVA)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged