Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Landon

addikt

Sziasztok,
    Kingston HyperX Genesis Grey 8GB DDR3 1600MHz, CL9 kit-et velemenyetek szerint mennyiert lehet eladni? 4 eves, hibatlan, 3nap gari.

Gondoltam eladom es veszel egy 16GB-s low V kitet 4770k melle csak nem vagyok benne biztos, hogy van ertelme eladnom a jelenlegi kitemet bagoert... En ugy neztem ha 20k-t kapok erte akkor kb. rendben van?

Koszonom!

• Landon

addikt

válasz Qru #29338 üzenetére

Értem, köszi. :) Bár ez ma még fél2-ig változhat! :D 24 óráig ennél a cfg-nál semmi sem biztos még a halál sem... :DDD

• Landon

addikt

válasz Qru #29335 üzenetére

Nos igen de akkor a CPUNB VID változtatásával kellett volna, hogy stabillá váljon és nem a CPU VID-ével, vagy az is befolyásolja? :B

• Landon

addikt

válasz Qru #29330 üzenetére

Én most lövöm magam fejbe. :D Ugye tegnap lement a 24 órás blend. Mondom azért LinX-el is nézem kicsit. Na első 1 órába error-t dobott... Viszont ha 100 run-on belül dob hibát az ugye ált. CPU hiba. Emeltem a CPU feszen most megy LinX már lassan 12 órája. A kérdésem az lenne csak hogy az lehet, hogy a emelt RAM órajelek miatt a CPU-nak is több kakaót kell adni?! Mert 1333-on lazán lement 25 órát a LinX úgy hogy a CPU 1.4250 VID-el ment. Most meg 1.4375-öt kellett neki adni. :F Aztán majd kiderül lehet h a memória szarakszik még mindíg csak tegnap kijött a memória hiba 1 órán belül most meg megint 24 óra kell neki... ha így van akkor tuti, hogy örökre szakítok Prime95-el mert nem először csinálja h blend nem hozta ki a hibát LinX pedig igen. :\ Viszont ha most LinX lefutja a kis 24 óráját rendesen az 1.4375-ös (1.424V droppal együtt) VID-el akkor nem értem a dolgot..... egyszer lefut 1.4250 (1.408-1.416V droppal együtt) feszel aztán meg egyszer csak rájön h mégis többet akar?!

• Landon

addikt

válasz Qru #29320 üzenetére

Ebben igazad van. Legújabb BIOS van fent egyébként. Még egy utolsó kérdés: Létezhet az, hogy túlmelegszenek a modulok? Mert most márt ha ráteszem az ujjam akkor az egyik végénél bizony már rendesen forró és nem is tudom sokáig ott tartani az ujjam. De nem értem, hogy egy abszolút gyári értékeken használt ram h melegedhet túl. Jó, szerencsétlen kicsit az elhelyezése mert pont felette van a CPU ventilátor ami teljesen takarja a modulokat és nem a leg levegősebb ott az tény, de azért nem is vészes mivel a külső slotokba vannak.

PS.: Most nézem múltkor nem is BSoD-t kapott a gép hanem simán rebootolt mert a whocrashed nem írt semmit azon a napon amikor újraindult a gép....

• Landon

addikt

válasz szki #29316 üzenetére

És ha tudnád, hogy 2 hete majdnem folyamatosan stress testelek... :) Paks egyik reaktora már csak erre a házra termel :DDD Először azért szívtam mert 21-12 órák után kaptam error-t és vagy 10 cpu-cpunb és a hozzájuk tartozó feszültségek kombinációt próbáltam ki mire is meguntam nyomtam egy bios defaultot és először csak a cpu-cpunbt teszteltem na akkor már láttam miután 2x is lement 1 napot a linx h itt a memóriával lesz a gebasz. Na azóta azzal megy a sz.póka. :)

• Landon

addikt

válasz szki #29313 üzenetére

Áh, ahogy írtad és mások is javallták nem ér ennyit az 1600MHz. :) Akkor maradok a stabil 1333 + szűk időzítések mellett. :) NB meg 2.6GHz-t megy gond nélkül 1.25V-on 1333 ramok mellett. 1333 mellé a 6 6 6 18-as időzítés (1.7V) a "...bilibe lóg a kezem" kategória vagy elérhető? :D

• Landon

addikt

válasz Qru #29311 üzenetére

Tudom, hogy a CL7 1600as ramnál ritka kincs de mivel 12 órát anno kibírt gondoltam megy csak most cpu tuningnál jött elő h 24 órát már nem bírja. Mint írtam, 1.85V-on már totál instabil, 1.9-en POST sincs.
    Nem csak szorzót, pontosabban szólva arányt, állítottam! Épp ez az amit nem értek. Beállítottam h 1:4 azaz 1600mhz. Utána rögtön megadtam neki az 1.7V-ot és az időzítéseket hagytam auton azaz 9 11 11 27-en. A lap lelazítja az időzítéseket stabilitás érdekében tehát még stabilabbnak kellett volna lennie mint a kingston álltal megadott gyári időzítéseken (9 9 9 27) és így indult újra a gép 21 óra blend után. :S

• Landon

addikt

Gondoltam beírom ide is mert DDR3-as topicba nem tudnak válaszolni a dologra. :)

Lenne egy nagy rejtélyem hátha ti tudtok segíteni. Adott a leírásomban lévő rendszer. Főbb paraméterek: Phenom II 1090T @ 4GHz @ 1.408-1.416V, 2.6GHZ CPU-NB @ 1.25V, ez 2x volt tesztelve LinX-el 1-1 napig hiba nélkül ment. Utána a Kingston HyperX 1600 4G-s kit-emet (2x2GB) aminek az ALAP tulajdonságai papíron a következők: 1.7-1.9V 1600MHz 9 9 9 x x x 1T beállítottam 1:4-hez azaz 1600MHz-re az 1333 helyett. Megadtam neki az 1.7V-ot is ami elvileg az alap működési fesze. Az időzítések alapból rosszabbak mint papíron mert nem 9 9 9 etc hanem 9 11 11 etc-t állítb be a bios auto. Na most gondoltam biztos ami biztos futtatok egy 24 órás P95 blend-et is hogy lássam a memóriákkal is tuti rendben de gondoltam miért ne lenne ha totál alap beállításon vvan sőt még picit gyengébb időzítésen is van. Namost ehhez képest 21 óra blend után újraindult a gép, feltehetően bsod volt de nem tudom csak azt hallottam h újraindult. Ilyenkor mi a halál van?! Miért nem megy?! Egyetlen amire gondolni tudok h már 1.7V-on 21 óra után túlmelegszik és az a baja. edit: közbe megfogtam a RAM-okat (bordát rajta) kb 10 óra blend után és simán rajta tudom tartani az ujjaim, nem mondom h nem meleg de nem égetően forró, ebből gyanítom h még 50 fok se lehet mert 50 fokon már nem tudnám a kezem ott tartani. A kingston leírása szerint pedig 85C a max üzem hőméréklet és 95C a tcase szóval a túlmelegedés ezek miatt azt gondolom kizárható. Anno amikor próbálgattam cl7-es időzítéseket 1600on akkor próbáltam neki 1.9V-ot adni azon el se indult a gép, 1.85-ön bebootolt de prime alatt azonnal minden mag error-t dobott, végén ledobtam 1.7-re ott látszólag minden rendben volt de 24 órát azon sem bírja ki. Csak eleinte akkor még azt hittem a cl7-es időzítéseket nem bírja, de mosrt látom, hogy 1600on az alap auto időzítést se akarja úgy h 1.7V-on van. Ha vkinek van vmi jó ötlete vagy vmi olyan progi (y-cruncher-ről vki?) ami kicsit gyorsabban kihozná a ram hibát azt nagyon megköszüönném. Memtest-et ne is mondja senki mert kalap szart nem ér. Az még akkor se jelezne error-t ha már a gép se tud bebootolni.... Ill. az eddigi okfejtésemet is nyugodtan lehet bírálni hogy mennyiekben lehet igazam. Nagyon köszönöm a segítségeteket előre is!

kieg1.: Közbe eszembe jutott még egy dolog: A Kingstone szerint ez a def timings: 9 9 9 27 (KHX1600C9D3K2/4G DDR3-1600, unbuffered DIMM. 4GB (2 - 2GB) 1.7-1.9V) viszont ha én BIOS-ba 1:4-re tolom akkor a lap auto 9 11 11 29 40 1T-re állítja. Namost elvileg a tRAS-nek nagyobbnak kéne lennie mint az előtte lévő 3nak. Itt meg ugye kisebb mert csak 29. Lehet ez nem tetszik neki??? Egyébként azt sem értem h CPUZ 1.5V-ot ír SPD-be de kingston szerint 1.7-1.9V-os a RAM.

kieg2.: Tegnap fél9kor este indítottam rá megint egy prime blendet. Mindent kézzel úgy állítottam be a BIOS-ba ahogy azt a Kingston adatlapján olvasni lehet tehát: 1600MHz 9 9 9 27 @ 1.7V egyedül a command rate-ben nem vok biztos, mert arra nem ír semmit.... azt hagytam alapon azaz 1T-n. Ha ma megint 20 óra után lehal akkor nem tudom mi a halál baja lehet... írták, hogy esetleg a húzott CPUNB (2600mhz 1.25V) nem bírja az 1600as RAM-ot de ugyanakkor több AMD-s is azt mondja és az xtreme systems forumon is azt olvasom h 1.25V-al szárnyalnia kéne a cpunb-nek még 2800 körül is! Így reménykedem erősen h nem a cpunb a gebasz okozója... ill ha igen akkor az csak előjönne hamarabb mint 20-21 óra?! Esetleg tud vki mondani olyan progit ami a legjobban megterheli a memóriát kifejezetten? Prime-ot próbáltam ott ez a 21 óra ugye kicsit sok, próbááltam ezt az y-cruncher-t igaz csak egy szűk óráig aztám abbahagytam és inkább indítottam a 24 órás blendet mert nem bízok y-cruncher-ben pedig azt írják az a legjobb minden téren. Ha esetleg ismeritek akkor szívesen várok azzal kapcs is tanácsokat. Vagy bármi progi ami legalább 12 órámn belül kihozza a hibát. Mert az h már 2 hete lassan folyamatosan csak stress test megy a gépen az elég gáz...

Előre is köszönöm a segítséget! :)

PS: Memtest 86+-t mint szuper ram tester-t pls ne kérjétek h futtassam mert nekem az eddig még akkor sem dobott eror-t amikor a gép már a winbe nem tudott bebootolni egyébként.... :U

Új hozzászólás Aktív témák