Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
RapUGround
üzenetére
Mint látod sokkal kavasebb pénzért linkeltem ramot. Ezzel mind minőségileg, mind tuningilag nem sok mindenkinek volt vele baja.
Nem az igazi: a ddr-s ramjaik alapján nem ezt várná tőlük az ember.
10-ből 8-an most adatát fognak neked javasolni.
-
Gyuri27
félisten
válasz
RapUGround
üzenetére
-
Gyuri27
félisten
Annál többet én nem adnék neki azt is csak hűtéssel (aktiv). Ugyanis ez a ram nem arra let kitalálva.
combustion: attól függ. Ha tuningolsz mindenképp szükséges aktiv és passziv hűtés (függ a tuning mértékétől). Ha csak magadat akarod megnyugtatni mert alapon használod vegyél rá bordát. -
Gyuri27
félisten
válasz
danee91
üzenetére
Valóban nem nagyon tudja senki

Dr.Én: a dc sok mindentől függ. Elvileg (ami majd nem 100%-ban garantálja a dc-t) egyforma chipeknek kell lenni rajtuk, egyformának kell lenni a szervezésnek és időzitésnek.
Persze ettől függetlenül is mehet ha szerencséd van és a lapod is akarja.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Az adatán három fajta chip van. Most kérdés melyik volt nálad?
Ha a 800+-s ram megy 900 környékén az már valami. Ha a 1066-s ram nem megy csak 800-n v 1000-n az már bántó.
Azoknak a ramoknak nem nagyon lehet 2.1v-nál többet adni (a gyártó szerint).
Nem tudom akkor, hogy állt a helyzet. Most az adata 800+ kb 23k és cl4-ben alapon van olyan mint a kb. 22k-ba kerülő 1066-s cl5-s kingmax. Szerintem.
PPSH: a micronos adata MIQVD1A16 (by shteer)
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
266 a különbség. Igen 10-15% az sok.
Mankó-nak is.
Aki itt kikéri a véleményem annak én ezt a ramot nem ajánlom, sőt buzditok az elkerülésére.
Most mindjárt kapok a pofámra, de ha vissza olvasol (meg a ddr2 tuningba) akkor láthatod ez a ram normálisan csak akkor működik ha Fortuna istennő is úgy akarja. Magyarul többen szenvedtek vele mint akinél megy normálisan.
Egy adata 800-s cl4-l annó jobban jártál volna. Mert alapon nagyságrendileg egyforma egy 1066-s cl5-s rammal. Arról nem is beszélve a micronos fajták pedig szaladgálnak 1000-n.
Több ötletem nincs sajna.
cstomee: valószínüleg. Kellene, hogy hanyas revizó. Mert nálunk majd mindenik rev más chipet is jelent.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Annyi biztos, hogy a három ram ha megy eggyütt (amire van esély) a leglasabb ram értékeit fogja használni az összes. Tehát pl 400-n megy mind és cl2,5-n.
Külön a ramokat nem tudod húzni, mint ahogy külön feszt sem tudsz nekik adni.
Ha az erő veled van akkor a 400-s ram menni fog 500-n (így a többi is).
Nézted a lap qvl-jét mi okosat ír? -
Gyuri27
félisten
Ha leadaod a 4x512-t akkor nem hiszem, hogy olyan nagy összeget kéne ráfizetni
pl: DDR PC3200 400MHz 2048MB CORSAIR KIT 2DB 23 549 Ft 5 ÉV, DDR PC3200 400MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (Chip 5ns, 2.55-2.65V, 6 Layer PCB, Blue Aluminum Heat Spreader, Dual Channel SPD, SPD: 2.5 6-3-3 2T) 25 344 Ft Élettart.
Ezeket meg még huzhatod is kicsit. próba cseresznye.
-
Gyuri27
félisten
válasz
manutdzoli
üzenetére
-
Gyuri27
félisten
Jó a 800-s. Mert ezek többsége 800 cl4, az 1066-s ramok meg cl5-n járnak. Tehát nagyságrendileg egyforma. A különbség annyi, hogy ha húzod a 800-t akkor kb. 1000-n cl5-n fognak menni, ha az 1066-t húzod akkor az kb. 1200-n fog menni cl5-n.
Ezek már örökélet garisok. [link], [link] zaklathatod a két bazárost. Adata ee 800+ javaslok MIQVD1A16 (by shteer) ezzel a sorozat számmal mert ezek micron chipesek. Boltok [link], [link].
-
Gyuri27
félisten
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
1: szerintem elég a 2giga (hacsak nem valami nagyon durva ram igényes progit használsz)
2: a mostani árakat tekintve a 2x1 a jó megoldás, mert most indulnak felfele az árak
3: ha nem tuningolsz nem (lehet 4 modulal is csak nehéz)
4: nem, de nem baj (a fesz miatt) a cl5 800 a lényeg (ha más az sem baj csak akkor össze kell fésülni)
5: [link]
6: szerintem nem, még a pista is repül a 2gigával (tesztek szerint gyorsabb mint az xp 2gigával)
-
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
egy jobb 1000-s ram (ami kb 4k-val drágább) meg megy kb. 1200-n az ismegéri

_ArNi_: az a kérdés kinek mennyije van rá? Ezt kell először tisztázni.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
Synthwave
üzenetére
Én drágábban láttam (igaz az cl4-s volt
)
Adatát, mármint ee-t nem láttam sc-t. A corsairnek van, de ott utánna mehet a földharc, hogy ugyanolyan revet találj (mert majdnem minden revhez más chipet használnak). Sc van még geil-ből azzal meg az a baj, hogy át kell úszni az óperenciát mert itthon nem nagyon kapni.
[link]
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
Synthwave
üzenetére
Miért is? Mehetne abba nyugodtan 1 gigás is. Akkor az összesen 3.
Mire nem elég a 2giga? Az persze más kérdés, hogy a tuning 4 modulal, hogy szuperálna. Ezért kéne az 1000-s, mert szvsz az 4 esetén is menne annyit, ha többet nem is (és 1k-va hosszabb).
A retailról nem hallottam, hogy annyira tuningos lenne. Persze ettől még lehet. -
-
Gyuri27
félisten
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
ha így áll akkor egy kittel szvsz jobban jártál volna

-
Gyuri27
félisten
válasz
elfelejtette
üzenetére
ezt elhiszem
bár ez nem jelenti azt, hogy emberünknek is ilyen szerencséje lenne -
Gyuri27
félisten
válasz
elfelejtette
üzenetére
elsőre, aztán ki tudja melyiket milyen chipel szerelték

-
Gyuri27
félisten
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
Kutakodtam egy kicsit a kingmax oldalán, de az egy nagy rakás ....
Tehát vásárláskor vidd a gépet tetesd bele, ha van dual vedd meg ha nincs akkor ne.
Szerintem. -
Gyuri27
félisten
válasz
elfelejtette
üzenetére
miért lőted le a poént?

Arra is kevés az esély, hogy egyáltalán az egyiket be tedd a lapba
-
Gyuri27
félisten
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
[link]
nézz és láss
-
Gyuri27
félisten
válasz
Csapi007
üzenetére
Az 1066 valamicskét az 1000 annyit sem.
Szerintem. Az meg, hogy melyik mennyi végképp eldönti a vitát. Mert az 1066-s ok annyival nem gyorsabbak mint amennyivel drágábbak.
A tuning az más kérdés. Mert pl az 1066 1200 környékén cl5-ben veri a 800-t mert 1000 körül az is cl5-ben megy.
Kicsit bele bonyolódtam a végén
-
Gyuri27
félisten
válasz
pityeszka
üzenetére
Mindenre én sem emlékezhetek.

Ha komoly teljesítményt akarsz akkor nem ez a te ramod. Valami cl2.5-t kellene keresni.
Nos Bandit DDR PC3200 400MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (Chip 5ns, 2.55-2.65V, 6 Layer PCB, Blue Aluminum Heat Spreader, Dual Channel SPD, SPD: 2.5 6-3-3 2T) 25 159 Ft Élettart., [link] ezt javallom.
Vandit: föleg pirosabb
az adatat vásárlók még nem bánták meg (ha jól olvasom egy ideje a totyikot) és ez most Bandit-nál 23k.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem tudtam. Megint tanultam.

De megy 1066-on és ez itt a lényeg. Nyilván nem 1.8v-al.
Vagy csak csigázol és van még valami? -
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
melyiknek is

-
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ezért múltkor is leharapták a fejem! Ugyhogy a k...-s ram gyártó nevét nem írom le.
Nézd mit linkeltem.
-
Gyuri27
félisten
válasz
_stick_
üzenetére
Vazz ha tuningolsz persze, hogy + feszt kap. Mennyi volt a + ?
Egyébként a hynix, infenion ramokat is brandnak szokták hívni és a hynix ramok elég jók.
Tehát milyen volt az a ram? Irja a lap manualja, hogy a három nem megy semmilyen módon?
A slotot meg ki kell próbálni mert lehet, hogy az is elhalálozott.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
_stick_
üzenetére
'' Észrevettem, hogy a hibásnak az érintkező rézlapkái közűl az 1ik kiégett és fölötte az a kis luksi is. ''
Szerintem te is tudod jót nem jelent. Kérdés mitől égett meg? Táp milyen? Adtál-e + feszt a ramoknak?
Próbáldki egyedűl a ramot egy jó slotban működik-e, 512 látszik-e?
Szerintem az egy giga elég, ne költs rá. mert a 2x1-s kit nem olcsó. Nézd meg alapod a három modult hajtja e dualba, ha igen dombon a tanya.
csaabz: ha csak nem valami memó igényes munkára használod akkor nem. Szerintem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujifilm X
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Microsoft Outlook topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
- 16 GB DDR5 5600 Mhz Samsung RAM !
- Samsung 2x16GB DDR5 5600MHz SODIMM memória - teljesen ÚJ!
- Használt Kingston HyperX Predator 8GB 2x4GB DDR3 2400Mhz memória
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650 Steel Legend WiFi R5 8600G 32GB DDR5 500GB SSD RX 7800XT 16GB NZXT H700i
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- 2025.11.22 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- Apple iPhone 17 Pro Silver 256 GB Használt, karcmentes 100% akku / 0 ciklus 1 év gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)