Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
Most, hogy RAM árak a mélyben vannak érdemes ddr5-re váltani ha új rendszer épül.
-
koko52
nagyúr
válasz
Angie™
üzenetére
Tegnap írtam neked erről. Ugyan miért küld vissza valaki egy alaplapot? Mert szétbaxta a foglalatot. Vagy kisütötte a kínai pulcsival. Alza nem nézi meg a foglalatot, volt már ebből probléma régebben is. Akkor is RAM probléma volt és kiderült hogy a kócos foglalat volt a ludas. Van amikor a hűtő paszta is ott van a tüskék között, nagy eséllyel a hűtőt is ráejti egy két balfax.
Intel procit megéri így venni, mert azt a tuning miatt küldik vissza. AMD-t már nem, mert ott meg a procin kócolják a lábakat.
-
koko52
nagyúr
Sziasztok! Úgy érzem elérkezett az idő, hogy vissza adjam Topikgazda kinevezésemet. A feladatra sem időm sem megfelelő tapasztalatom sincs már, mert leáltam PC építéssel, fejlesztéssel, a ddr5-el nincs semmi tapasztalatom.
-
koko52
nagyúr
válasz
Coach Atesz
üzenetére
Add el, vegyél 2X16-ot!
-
koko52
nagyúr
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Persze, quad esetén jobban terheli a cpu IMC-jét, ezért nem tudja tartani hibátlanul. Manuálisan próbálkozhatsz. Ezért írjuk mindig, hogy törekedni kell a két modulra. De 2x32 esetén a rankok miatt az is kétséges.
-
koko52
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
2 modul mindig jobb mint a 4 modul. De NAS esetén nem gondolnám hogy számít a sebesség.
-
-
koko52
nagyúr
válasz
Interceptor
üzenetére
Van ilyen, ezért van ez a topik
. Én SSD-nél vagyok lemaradva. -
koko52
nagyúr
válasz
Interceptor
üzenetére
Mert A2-B2 az elsődleges slotod. Ezért kérdeztem milyen lapod van. 4 foglalatnál mindig a procitól távolabbi páros az elsődleges. Máris megy az XMP. Aegis minden lapban fut XMP-n.
-
koko52
nagyúr
válasz
Interceptor
üzenetére
Milyen alaplapban van? Mert ha 4 foglalatod van akkor rossz helyre raktak a ramokat.
-
koko52
nagyúr
válasz
Rick3D
üzenetére
A prociban van Intel és AMD esetén is az IMC, ami a memória vezérlő. 4 modul esetén ez jobban terhelődik azaz jobban melegszik. Ez befolyásolja a CPU OC-t is. Illetve a 4 modulnál nagyobb az esély, hogy hiba történik, azaz kifagy. Alacsonyabb lesz az az érték, ahol mind a 4 stabilan kommunikál. Ha megnézel tuningokat, nem véletlen, hogy CPU tuning esetén 1 db modul van a gépben. RAM tuningnál pedig 2.
-
koko52
nagyúr
válasz
pofijanika
üzenetére
Ha van másik RAM tesztelésre akkor meg kellene nézni. Ha nincs akkor mehet vissza. 99%, hogy RAM hiba. A maradék 1% alaplap, táp vagy CPU hiba.
-
koko52
nagyúr
válasz
Walter_White
üzenetére
Proci memvezerlővel lehet valami. Emelj egy kicsit a feszültségen. Kezdheted a Ramokkal is, mondjuk 1.25v-al.
-
koko52
nagyúr
válasz
Walter_White
üzenetére
16-os modul kétoldalas lesz, tehát dual rank. Ajánlom a Ballistix 3200-at, az megy 3600-on.
-
koko52
nagyúr
válasz
Walter_White
üzenetére
Nem tudok ilyet. Mekkora kell és milyen?
-
koko52
nagyúr
válasz
Walter_White
üzenetére
Single rank jobb.
-
koko52
nagyúr
válasz
Walter_White
üzenetére
A2-B2 az elsődleges
. Az tud ilyen kavarást, meg olyat is hogy nem megy benne az xmp. -
koko52
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
És még a táp is tud ilyet, ha szarul adja le a feszeket.
-
koko52
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ha tudnál szerezni próba alaplapot, akkor mennél biztosra.
-
koko52
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
2x rossz memóriát kifogni kb lottózás. Az az alaplap nagyon gyanús. Lehet hogy hibás, vagy kinyírja a RAM-ot.
-
koko52
nagyúr
válasz
DavidLindhag
üzenetére
Jól elhúzták
. Én csak írtam egyszer a supportnak, válaszban küldték a címet hova küldjem, 1 hét múlva nálam volt az új páros. Magyar gari 1 év volt ezért a bolttal nem is foglalkoztam, a gyártót nem érdekelte, hogy céges, meg magyar gari idő, 10 évig cseréli. -
koko52
nagyúr
válasz
Walter_White
üzenetére
Akkor nagy eséllyel kuka. De ha 3 egyszerre ment tökre akkor az alaplap vagy a táp nyírta ki.
-
koko52
nagyúr
válasz
Walter_White
üzenetére
Alapon is hibáznak? 2x8 alapon is? 2133 vagy 2400 Mhz-en.
-
koko52
nagyúr
válasz
kisszoli0707
üzenetére
A géped szerver RAM-ot kezel ami ECC-s.
A specs szerint 64.et kezel, tehát max (GB-os modulokat vehetsz.
Amit linkeltél elvileg jó, ha egyáltalán Kínából azt kapod amit kérsz
. Ha gond van nehéz lesz megoldani. -
koko52
nagyúr
válasz
SlyChocolate
üzenetére
Tud.
-
koko52
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
A proci a korlátozó. Megpróbálhatod mennyit tudsz kicsikarni. Én a magasabb frekit venném, mert később jó lesz.
-
koko52
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
3400G esetén a 3200-at tudod megcélozni a proci miatt. 5600G esetén a 3600-3733-3800, felette romlik a teljesítmény.
-
koko52
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Milyen proci mellé megy?
-
koko52
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Az is ugyan olyan jó, csak a borda más.
-
koko52
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
De működik, de abszolút nem ajánlott. Ha kevés a 4+4 akkor kell neki a + RAM. És amikor belenyal a harmadikba akkor jön az FPS esés. Ryzennél ez 20-35% simán lehet.
-
koko52
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
XMP profilodon fut, gyári OC-val.
-
koko52
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha nincs gondod akkor felesleges.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen videókártyát?
- OTP Bank topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1 humoros
- Raspberry Pi
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Laptop memória 32gb-os/Kingston KCP432SD8/32/ 2TB NVME SSD PM9A1A 50ezer
- Micron 8GB DDR4 2666 MHz RAM 2 db eladó (7 000 Ft / db)
- G.SKILL Trident Z Royal 32GB (2x16GB) DDR4 4600MHz CL19 - Élettartam garancia
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Beast RGB XMP/EXPO - 2 év bolti garival!
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
. Én SSD-nél vagyok lemaradva.
rohadjanak meg!
. Én csak írtam egyszer a supportnak, válaszban küldték a címet hova küldjem, 1 hét múlva nálam volt az új páros. Magyar gari 1 év volt ezért a bolttal nem is foglalkoztam, a gyártót nem érdekelte, hogy céges, meg magyar gari idő, 10 évig cseréli.
. Ha gond van nehéz lesz megoldani.