Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- VHS digitalizálás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Na olyat írok, amivel nem tudok mit kezdeni, pedig sok mindent láttam már

Odaadtam bátyámnak, hogy próbálja ki. Neki is van ilyen ramja, szintén 2 csomag, tehát 32 GB (szintén Ryzen 3600 csak másik B450-es lap (MSI B450 TOMAHAWK MAX))
Kivette, berakta az enyémet (XMP bekapcsolva maradt), azonnal azt mondta a gép, hogy 3000 MHz és a Memtest is hiba nélkül lefutott. Huh, akkor tehát nálam van valami, de legalább a ramok jók.Visszarakta a ramjait és...nem indult a gép. Áramot kap, felpörögnek a ventilátorok, de kép nincs, és nem csippan, nincs hibakód.
Oké, akkor sorban szedegette ki a ramokat és cserélgette a slotokat: sehogy se megy.
BIOS-reset: akkor se jó. Ajjaj...
Kivette az összes ramot és visszarakta az enyémeket: azonnal elindult.
Kikapcsolta az XMP-t, kivette a ramjaimat és visszarakta a sajátjait: elindult probléma nélkül.
Bekapcsolta az XMP-t, és 3000 MHz-n tökéletesen megy azóta is a gép.
WTF?!?
Olyan, mintha az alaplap valamit behegesztett volna a bőre alá a RAM-jaimból az XMP profillal. De ilyen nincs...vagy ez most mi? Ha ezt nem megbízható forrásból hallom, el se hiszem.KatiNéni kellett neked is G.SKILL-t venned
Ott a *kisbetűs* rész, Te se reklamálhatsz, hogy nem megy 4000 MHz-n. ASUS alaplapoknál csak intelt támogat hivatalosan, tehát ha stabilan tud 2133 MHz-t, akkor az már nem hibás.Azért megáll az eszem...eddig mindig úgy vettem ramot, hogy kinéztem a procit, alaplapot és a megfelelő órajelű, de legolcsóbb ramot (tipikusan Kingmax) vettem bele. Sose volt semmi gond az órajelekkel. Erre most ilyen van, hogy a kiírt MHz-t nem köteles vinnie, csak egy kisebbet, amit csak a saját honlapján a részletes specifikációkba mernek csak kiírni? Áhh..
-
SirRasor
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C18D-64GTZR
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Hynix 16GB 2933MHz DDR4
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

fudi2002