Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Lineage OS használat közben
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi012345
őstag
válasz toth_janika #24816 üzenetére
Nekem meg nincs is oszt' élek. DD
-
toth_janika
őstag
válasz toth_janika #25090 üzenetére
Tökön rúgom magam.... Akkis ki új akksi be és rendben van...
Régi akksi vissza, és úgy is ok... soha nem fogom megérteni mi történt vele...Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
t_a_m_a_s
addikt
-
LimaBravo69
tag
válasz toth_janika #25206 üzenetére
Szia,
Sigma 10-20-at én is tudom ajánlani.
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
A Zéé
addikt
válasz toth_janika #25215 üzenetére
újonnan uwa nincs 100 alatt. Használt piacon keresgélj.
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz toth_janika #25217 üzenetére
70 körül már kis szerencsével elcsíphetsz egy Sigma 10-20-at, de az is inkább 75-80 körül van.
ezt fusd át használt obi vásárlással kapcsolatosan.Just a simple Lineman...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz toth_janika #25217 üzenetére
Van a facebookon is fotós adok-veszek csoport, nagyon sok objektívet hirdetnek esetleg figyeld azt is.
ssgt1981: jó árban van, azzal azért számolj, hogy +vám +ÁFA be fog figyelni. 99,6%-os ugyan az eladó, de "csak" 9500 körüli eladásnál jár... Én jobban szeretek több eladással bíró emberektől vásárolni.
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
törölt tag
válasz toth_janika #25241 üzenetére
Vannak jó lencsés adapterek, amikkel van vegtelen fokusz, es meg kepminoseg romlassal egyutt is jobb kepet rajzolnak mint egynemely gyari uveg...
-
andrisms
aktív tag
válasz toth_janika #25241 üzenetére
Lencsés adaptereket rendeltem ebayről, szerintem egész jól használhatók.
Zeiss Jena 50mm F2.8 Tessar, Helios 44-2-őt és Pentacon auto 135 2.8-at használok.
A Zeiss-t nagyon szeretem, szerintem árához képest(5e-ért vettem) gyönyörű képe van. Pentaconnal nem vagyok kibékülve. -
törölt tag
válasz toth_janika #25247 üzenetére
Hat nem is tudom, en annak idejen megvettem az elso olcso adaptert amit a neten talaltam de amire en hasznaltam arra eleg volt az is. Nem tudom mennyire eri meg egy dragabbat venni ami papiron talan kevesebb minosegromlast iger de a gyakorlatban talan mindez erzekelhetetlen lenne. Az elesseg visszajelzes nem az adaptertol fugg, a keresoben a kep bal also sarkaban a kis pont jelez vissza ha manual fokusz modba van kapcsolva a vaz.
-
törölt tag
válasz toth_janika #25269 üzenetére
Végtelen fókusz az nem lesz. Így sincs, mert ahhoz még 1mm-t le kellene szedni valahonnan. A bajonett meg a legvéknyabb részén már így is csak 0,9 mm. Persze lehet használni lencsés átalakítót, aztán ki tudja milyen lesz.
-
kellcucc
aktív tag
válasz toth_janika #25275 üzenetére
Passz. 2 hete csöppentem bele a fotózás világába, nem is tudtam, hogy ilyet lehet csinálni! De ezt én speciel nem mókolásnak titulálnám. Igényesen kicserélte, nem látok semmi fabrikálás az obin.
-
kellcucc
aktív tag
válasz toth_janika #25277 üzenetére
Nyilván te jobban látod a "lényeget". Nekem jónak tűnt, bocs Azt kicsit nekem is nehéz elképzelni, hogy az F bajonett érintkezőit hogy lehet összehozni más szerkezetű/felépítésű obival. De akkor igazából mi különbség van ez a megoldás és az adapteres megoldás között?
-
kellcucc
aktív tag
válasz toth_janika #25279 üzenetére
Az első sorral én is tisztában vagyok.
Azt írta csak végtelen fókusz nincs, nem azt, hogy éles képet nem tud(na) vele csinálni. De miért pont a végtelen fókusz tűnt el, ennyi erővel a közelre fókuszálás is problémás lehetett volna...nem értem -
törölt tag
válasz toth_janika #25279 üzenetére
Az itt megvasarolhato adapter megnevezese szerint Carl Zeiss gyartmany, vagy lehet csak az uveg, nem tudom. Mindenesetre eleg hihetetlenul hangzik, de gondolkodom rajta hogy ki kellene probalni...
-
törölt tag
válasz toth_janika #25287 üzenetére
Pont ez a lenyeg, apropenzt nem kar elbukni ra, ha esetleg nem jo Mondjuk ez az elado konkretan Magyarorszagra nem postaz.
-
törölt tag
válasz toth_janika #25292 üzenetére
Esetleg a "dragam, tudod milyen fontos nekem a hobbim/hivatasom" parancssor begepeleset tudom javasolni, valtozatlan alakban
-
törölt tag
válasz toth_janika #25295 üzenetére
Vagy egyszeruen meg se mondd hogy vettel ugyse veszi eszre ha fel lesz tekerve az uvegre Kulonben szerintem akarmelyiket veszed nem lesz az olyan rossz hobbicelra semmikepp. En csak okorkodeskeppen is ilyeneket lottem az otthoni 2000ft-os lencses vacakkal, nemi utomunka utani eredmenyek: [link] [link]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz toth_janika #25292 üzenetére
3 font, bakker ha már most magyarázkodnod kell egy ezresért, mi lesz, ha elveszed???
-
törölt tag
válasz toth_janika #25331 üzenetére
És azok közül melyik az, amelyik működik iTTL-ben is?
-
TeeJay
félisten
válasz toth_janika #25331 üzenetére
régen szedtem szét kompakt gépet és jól megk*rt a kondi benne, viszont ha régóta nincs akku benne akkor szerintem nincs para. tény hogy elég csípő érzés lehet
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz toth_janika #25336 üzenetére
Én mindig átnevezem a letöltött képeimet úgy, hogy Év-hónap-nap-óra-perc-másodperc-eredeti filenév.
Így mindegy, hogy 9999-nél újrakezdi a gép a számozást, nem lesz két ugyanolyan nevű képem. Illetve ha több géppel fotózok/fotóznék, akkor is frankón kronológiai sorrendbe tudod rakni a képeket. Én ezt szoktam meg, azt az elvet használom évek óta, de kinek mi...
FastStone-ban vagy total commanderben pillanatok alatt megoldható a dolog csoportos átnevezéssel.
-
törölt tag
válasz toth_janika #25338 üzenetére
Kösz.
D60 nem tud HSS-t. Viszont érdekes, hogy a 3rd party vakuknak is van még 3rd party-bb "másolata".
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz toth_janika #25363 üzenetére
Az első részével egyetértek.
Az aksi szerintem akkor tudná csak megölni a vázat, ha felrobbanna, leégne, stb. Én a legnagyobb megelégedéssel használom az utángyártott aksikat. Természetesen nem adják le az eredeti teljesítményének a 100%-át, de ennyi pénzért ez nem is várható.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
törölt tag
válasz toth_janika #25269 üzenetére
Jutottál valamire a Helios-szal?
-
aleister
veterán
válasz toth_janika #25469 üzenetére
Úgy, hogy vannak bizonyos obik, amik zoomoláskor befújják a váz belsejébe a levegőt.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Larry303
addikt
válasz toth_janika #25471 üzenetére
Szinte az osszes zoom
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Colonel993
senior tag
válasz toth_janika #25469 üzenetére
Mint az összes ilyen változó méretet produkáló harmónikázó obi... "lélegzik"
Beszippant, pumpál vázba, meg magába is minden külső anyagot...Igaz, a D7000-ben nehezen találsz már CCD-t... de a szenzoron lévő por még totál belső zoomos.. de még belső fókuszos fix üveg esetén is előferdülhet...
Tükörakna oldalára felül, elolvas 1-2 könyvet, végig néz pár expót... aztán néhány napi hőmérséklet változás után egyszer csak úgy gondol, hogy az egyik tükör-zár nyitásnál benéz a szenzorra is, hogy mi a pálya.
Ez egy ilyen fotózással járó dolog, pumpát veszel párszáz forintért... és 10mp -es szitu a megoldása.
[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
bandigno
senior tag
válasz toth_janika #25606 üzenetére
elvben kis matekkal meg tudod oldani, folyamatosra kell állítani, egy képet hagyj a kártyán azzal a számmal, amivel szeretnéd h kezdjen (-1 persze)! fél éve csináltam hasonlót, próbálkozással, ide-oda állítgatással (számozás módja) össze lehet hozni! de egyél előtte vmit, én éhesen estem neki és tiszta ideg lettem a végére!
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz toth_janika #25612 üzenetére
"Szóval hagyjam a fenébe és shuttercounterrel nézzem meg ha érdekel."
kb ez a lényeg, igen
Just a simple Lineman...
-
xXxian
senior tag
válasz toth_janika #25878 üzenetére
Be is idéznéd a megfelelő passzust?
(nálam 0 ill. 14)
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
kellcucc
aktív tag
Csak akkor állhatsz el a vásárlástól, ha azt neten vetted. Egy jogi fórumon olvastam, hogy a tavalyi új ptk szerint 14 naptári napra módosult az elállás ideje, régen ugye 8 munkanap volt. Üzletben történő személyes átvétel után nem viheted vissza, az már a kereskedő jóindulatán múlik, ha Neked visszavesz akármit. És azt ugye tudjuk, hogy az elállás nem hozható összefüggésbe a műszaki hibával.
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
Azért állhatsz el ha webshopon rendeled, mert nem látod a terméket, nem tudod a kezedbe venni, megfogni, kipróbálni.
"A szerződéstől a 45/2014 kormányrendeletben foglaltak szerint 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat. Az értékesítő köteles a fogyasztó által kifizetett összeget legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríteni."
Viszont ha bemész a boltba ott veszed meg, akkor csak úgy indok nélkül nem állhatsz el, ha hibás se kapod vissza az árát, javítják vagy cserélik.Vannak áruházak ahol a pénzvisszafizetés hosszabb, az OBI 60 napon belül visszaveszi "bármelyik" náluk vásárolt terméket.
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz toth_janika #27120 üzenetére
Vagy leveszed mint a portrémarkolatnál vagy némelyik gyártónak van egy kis gumidarab amit ha kiveszel a kábel elfér és ki tudod vezetni.
-
zool1
őstag
válasz toth_janika #27408 üzenetére
Az is "húzós" hogy a d7000 új árának a fele a gyári markolat. Én is lehet hogy áttérek (megtérek...) a Canon felé, talán egy 7d, még nem tudom...
-
aleister
veterán
Nekem a D5100-hez és a D800-hoz is tökéletesen működik a 3rd party markolat. Az utángyártott akksikkal is teljesen meg vagyok elégedve. Nissin vakum van, ami ugyan drágább a YN cumóknál, de cserébe megbízhatóbb, és még így is felébe kerül a hasonló tudású csúcs Nikonnak.
5db 3rd party obim van, amiket semmi pénzért nem cserélnék le.Szóval nem vagy egyedül a tapasztalataiddal.
Annyi a konklúzió, hogy nem N* cucc esetén normálisan utána kell olvasni a dolgoknak. Nem szabad az első jónak tűnő eszközt megvenni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
torzo
őstag
B+W szűrők, mint legolcsóbb megoldás! Jaj, fogjatok le!
-
aleister
veterán
válasz toth_janika #27416 üzenetére
Én nem érzem gagyinak. Könnyen áttekinthető, informatív, letisztult. Katt!.
Hátránya a vakunak, hogy nem jelzi ki az akksik töltöttségi szintjét, valamint, hogy relatív lassú a feltöltődési ideje. Ez mondjuk viszonyítás kérdése, mert a legbikább megoldás a piacon. Nyilván egy feleannyit fényt produkáló YN vaku hamarabb feltöltődik. Ha visszaveszek a teljesítményéből, akkor ez sem marad el tőlük.Érdemes egyébként megnézni a fenti tesztet. Egyedül a YN vakuknál kisebb a mért teljesítmény, mint a gyárilag feltüntetett. Gyakorlatilag hazudtak egy szépet.
-
torzo
őstag
válasz toth_janika #27419 üzenetére
-
chipi-85
senior tag
válasz toth_janika #27859 üzenetére
A D7k eleve időjárás álló
-
A Zéé
addikt
válasz toth_janika #28221 üzenetére
nehogy azt hidd, hogy pl. a DHL jobb ám, ha szarság van... Nekünk már ők is hagytak el 2 doboznyi (40-50 kilós cucc volt, szóval nem apróság), kerestettük, nyomoztattuk, majd amikor már le lett gyártva, fel lett újra adva, és a címzett megkapta az új árut közölték, hogy ja, meglett ám a cucc már korábban is, csak elfelejtették kiszállítani a központból a címzettnek, bocsi...
Távol álljon tőlem védeni a Postát bármiért is, és sajnálatos, ami a kollégával történt, de ebben az egész sztoriban szerintem ők a legkevésbé hibásak.
Just a simple Lineman...
-
Eraskigal
újonc
válasz toth_janika #28327 üzenetére
,,Tudom, ismerem” a HDR fogalmát. Inkább az érdekel, hogy ha a gépbe nincs HDR motor beépítve milyen alternatív megoldások vannak arra, hogy egy gomb lenyomással elkészüljön az a 3-7 kép és ne állvány segítségével keljen állítsam az exponálást újra meg újra.
-
aleister
veterán
válasz toth_janika #28349 üzenetére
Az esetek nagy részében teljesen jó eredmény születik így is, tekintve, hogy a mai, modern érzékelőkben van ennyi tartalék. Ettől függetlenül 100%-os eredményt nyilván az állványos, 3 képes megoldás ad.
-
pcsabat
őstag
válasz toth_janika #28415 üzenetére
nekem is villog, a meike D7100-on. Kipróbálom ezeket a megoldási javaslatokat majd, köszi a tippeket
[ Szerkesztve ]
-
Andrew31
senior tag
válasz toth_janika #28415 üzenetére
Hú, ezt kipróbálom majd!
Ezt úgy akartam megoldani, hogy az érintkező mozgó izéje alá akartam valami papírt berakni, gondoltam a gépből húzódik ki az érintkező.
De köszönöm, mindjárt meg is próbázom.
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Andrew31
senior tag
válasz toth_janika #28527 üzenetére
én is, így is bevillan, de kevésbé.
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
torzo
őstag
válasz toth_janika #28786 üzenetére
Tamron/Sigma 17(18)-50/2.8.
-
bajnokpityu
félisten
válasz toth_janika #28786 üzenetére
50es fix nikornak jobb a rajzolata, 60alatt van
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz toth_janika #28792 üzenetére
ha fixben kapsz a pénzből egy jó rajzú obit, akkor zoomból ugyannyiért kisebb csoda lenne hasonlóan jó.
eladó topping dac
-
veterán
válasz toth_janika #28792 üzenetére
Ha a zoomért cserébe tudsz nagylátó meg VR nélkül élni, 28-105.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest