Hirdetés
- Öregszem
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy D5300-as gépem, eddig nikkor 18-140 és 35mm 1.8g-vel használtam.(+pár M42-es obival)
Most eladtam a 18-140-et, ahelyett szeretnék egy fényerős alapobit és egy telét.Nagyon sokfélét kapni, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Nagyjából figyelemmel követem a topikot, ha jól láttam ár/értékben a VC nélküli Tamron Nikon 17-50/F2.8 AF SP XR Di-II LD ASP (IF) objektív ajánlott, viszont 70-200-as teléből nem találtam pontos típust.Néztem a Tamron 70-200-ast, az új sem vészes árban, nem tudom minőségben milyen. ( Tamron Nikon 70-200/2.8 AF SP Di LD (IF) Macro )
Tudnátok nekem mondani, akár alapobi alternatívát, 70e Ft-ig és telét 180e Ft-ig? (használttól sem zárkózok el természetesen, tudom hogy újat lehetetlen ennyiért megvenni)
Fontos a beépített fókuszmotor, sajnos a vázamba nincs. A tele nem baj ha olcsóbban kijönne, de gondolom ne fűzzek hozzá sok reményt...
2év múlva cserélem a vázat, nem lenne gond ha az obik annyira legalább jók lennének, hogy azok maradhatnának.
Gondoltam itt a topikban teszem fel a kérdést, mégiscsak Nikonosok vannak benne leginkább.
Köszönöm
-
andrisms
aktív tag
válasz toth_janika #25241 üzenetére
Lencsés adaptereket rendeltem ebayről, szerintem egész jól használhatók.
Zeiss Jena 50mm F2.8 Tessar, Helios 44-2-őt és Pentacon auto 135 2.8-at használok.
A Zeiss-t nagyon szeretem, szerintem árához képest(5e-ért vettem) gyönyörű képe van. Pentaconnal nem vagyok kibékülve. -
andrisms
aktív tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem, remélem nem gond.
Gondolkozok használt obi vételén. Fix, 50mm-est szeretnék.Jelenleg egy Zeiss Pancolar 50mm f1.8-at használok, de ugye az full manuál, M42es üveg, lencsés adapterrel.
Kicsit leegyszerűsíteném a dolgom, ha lecserélném egy F bajonettes üvegre, így lenne autófokuszom, fénymérésem, stb...Amit kinéztem az a Nikkor 50mm F1.8 D jelű obi.
Kérdésem: Képminőségben mennyire tér el a Zeisstől, illetve a G variánstól?
Inkább Titeket kérdezlek, mint táblázatot, tesztet olvasgassak, hiszen a személyes tapasztalat fontosabb.G-t ha lehet nem szeretnék venni, a D jelű egész korrekt árban van, így azt erőltetném, ha nincs nagy kompromisszum köztük. Van 35mm 1.8G-m, mellé menne, esetleg a későbbiekben kitapasztalnám melyikre van nagyobb szükségem, melyiket használom többet, szívesebben.
Bokeh, élesség, egyéb dolgokban jobb az 50 1.8D mint a Zeiss?
D7100 vázhoz lenne.
Másik kérdésem: régi e series obikkal érdemes foglalkozni? Illetve a régebbi AI objektívekkel? Ha jól tudom, fénymérésem lenne, max fókuszálni manuálisan kellene, amit már megszoktam.
Kiszolgálják az újabb digitális vázakat, vagy hanyagoljam? A régebbi M42-eseknek is tetszik a képi világuk, kicsit talán jobban is mint a mostaniaknak, nem tudom megindokolni miért. Hátha ezek is másik, mint a mai üvegek.Illetve jövőre egy fényerősebb használt telét szeretnék, a 80-200 AF-D-t szemeltem ki. A tolózoom és a kétgyűrűs változat közt van képminőségbeli, használhatóságbeli különbség? Ennek az AF-S variánsa jobb, vagy csak a beépített motorban különbözik a kettő? Olyan árkategóriában(140k) van ajánlottabb objektív az f2.8-asok között? Néztem, ennyiért kapható Sigma, Tamron is, de valahogy a gyáriakat jobban szeretem.
Köszönöm
-
andrisms
aktív tag
válasz chipi-85 #28938 üzenetére
Ha jól olvasom, reteszelhetőre van szüksége, az infrás meg nem az.
YoSzabee: Nekem van infrás és egy Yongnuo MC-36R is, azt D5300hoz használtam még anno, azzal tökéletesen ment, vezeték nélkül is. Nem tudom csatlakozók terén mi a különbség a 2 váz között.
Szerk: Ilyen a sajátom
SzerkII: D7100-hoz milyen pótakkut ajánlanátok?
Gyári Nikon elég húzós, valami jobb minőségű utángyártotthoz van tippetek? EN-EL15 kelel hozzá[ Szerkesztve ]
-
andrisms
aktív tag
A váznak semmi baja nem lesz egy ebayes utángyártottól?
220Voltba árulnak Realpowert, nettó áron 7500 körül lenne, lehet jobban megérné azt megvenni.Azt írták a termékinfó alatt(realpower), hogy a nem eredetit felismeri a váz, abban teljesen használható is, viszont ha a markolatban van, akkor nem lesz jó.
Igaz ez?
-
andrisms
aktív tag
válasz aleister #28950 üzenetére
Akkor veszek egy Realpowert, jelenleg netto 7100Ft(bruttó 8990Ft), 1 év garival(edigital)nincs értelme várni a külföldit, pláne karácsonyi időszakban. Január végére ide is érne...
Én sem értettem hogyan mehetett a vázba, a portrémarkolatban meg hogy tiltotta le, sok értelmét nem látom.
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok.
Először is szögezzük le, nem szeretnék semmiféle vitát indítani, de sokadjára jön elő ez a D7100 sávosodós téma.
Most viszont már egy kicsit zavart, hogy volt olyan hozzászólás is, miszerint nem ajánlott gép.Nekem is 7100 van, D5300-ról váltottam kb fél éve, mert hiányoztak a 7-es széria funkciói.
Akkor 100e-el többe került a 7200, nem volt jobb -nekem- annyival, hogy megérje az újabb.
Természetesen jobb a 7200, de nekem nem ért meg annyi pluszt.Soha nem vettem észre rajta sávosodást, csináltam csillagjárós képeket is, ami ugye elég hosszú záridővel készül.
Plusz ahogy olvasom, több fórumtársnak is ilyen gépe van, szinte teljes megelégedéssel használják.
Nem védem a típust, csak azért mert nekem is olyan van, beismerném ha sz@ r lenne.
Jelenleg kb 60e van a két váz ára közt, ha idetéved egy kezdő/hobbifotós/továbblépő aki 7es szériát szeretne, nem biztos hogy az a 60e Ft nem számítana néhány embernek úgy, hogy nem kap sokkal rosszabb gépet.Elhiszem hogy vannak problémák néhány darabbal, esetleg kicsit nagyobb hibaarányban, de ennyire leáltalánosítani a dolgot nem célszerű szerintem. Gondolom aki garisat vesz, az emiatt be tudja vinni szervizbe, aki meg használt, gari nélkülit, az kipróbálja, ha előtte utánaolvasott a típusnak.
Kérlek titeket hogy ne legyen belőle semmi vita, egyszerűen leírtam a véleményem, hogy kicsit kezd túlozni néhány ember.
-
andrisms
aktív tag
válasz matyi012345 #31700 üzenetére
A magam nevében beszélhetek csak, én semennyire sem vettem sértésnek, mint D7100 tulaj. Egyszerűen zavar a nagyfokú ferdítés.
Anno volt egy elképzelésem vázválasztás terén, utánaolvastam, és végül emellett döntöttem, itt kijelentem hogy nem rosszul.
Viszont ha ideesik valaki, aki nem követi nap mint nap a topikot, meglátja a hozzászólásaid, azonnal elmegy az életkedve is ettől váztól.
Azért annyira nem rossz ez sem, pláne hogy kezd lemenni az ára.Vannak hibás darabok, tényleg mint leírtátok. Ugyanúgy a komolyabb kategóriában és árszegmensben is(D800), plusz az előd a 35mm-es fixel, de mégsem kellene ennyire elásni egyik típust sem ezek miatt.
Azért is bátorkodtam jelezni, hogy kicsit túlzásba estek nehányan. És itt nem csak rád gondolok, kérlek ne vedd magadra.
És ne legyen ebből vita, én lezártak tekintem ha nem jön olyan valasz, ami miatt újra elő kellene vennem ezt a témát.
Szerk: igen, lehet ez a magam részéről szubjektív vélemény, és lehet nem így vélekednék ha velem is előfordult volna, de új gép esetén nem erre való a garancia? Ezt komolyan kérdezem, nem tudom javítják-e emiatt. Használtnál meg ellenőrzi a vevő ha tudja.
[ Szerkesztve ]
-
andrisms
aktív tag
válasz JohnyBlue #32169 üzenetére
D7100 gondolom nem tudja kihasználni az U3at a kiosztás miatt. Ha jól olvastam annál U1 a max
Ha jól láttam akkor akár 72megával is tud írni egy jobb kártyát? [link]Jelenleg egy ilyen Transcendet használok, ami a teszt szerint feleannyit tud.
Szóval elméletileg lehet gyorsítani a dolgon.
Néha egy sorozat után azt érzem jó lenne még gyorsítani, a Sandisk kártyámat is ezért cseréltem le, illetve ment tartaléknak. Annál érezhetően jobb, de elvileg még azt is lehet duplázni sebességben. D7100 tulajok mit használnak, mit lenne érdemes ár/értékben venni, ami előrelépés a Transcendhez képest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Öregszem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs