Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LimaBravo69
tag
Sziasztok,
Tegnap Fóti úton járt a D7000 Nikonom, szenzorpucolásra és fókuszkalibrációra vittem be.
Ma tűnt fel, hogy nem tudom "kikapcsolni" a gépet.
Ez így nem teljesen igaz, de a státuszkijelzőről nem tűnnek el a beállítási információk, mint régebben.Ez valami menübeállítás? Ki lehet ezt kapcsolni valahol, vagy "ez nem bug, ez feature?"
kösz minden tippet előre is.
ááhh, pár perc után mégis kikapcsol rendesen..
[ Szerkesztve ]
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
LimaBravo69
tag
válasz Frigetrus #13464 üzenetére
Most megmértem, 70 másodperc után kapcsol ki. Ami kicsit idegesítőbb: ha a státus lcd-t bekapcsolom, az is világít még 70 mp-ig, nem kapcsolja le.
Utána úgy van, ahogy mondod, a készíthető képek számát írja csak.Ezek szerint vihetem vissza
Bekapcs gombot mennyi idő alatt cserélnek? Van valakinek tapasztalata? Megvárható vajon?"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
LimaBravo69
tag
válasz #40935168 #13469 üzenetére
Úgy tűnik, én megúszom, megoldódni látszik.
Az egyik kártyaslotba nem jól helyeztem be a kártyát, megigazítottam, azóta üzemszerűen működik.Kösz mindenkinek.
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
LimaBravo69
tag
Tisztelt Nagyérdemű!
Segítséget szeretnék kérni.
Van nekem egy Giottos MT 9351 állványom, amin eltörtem az egyik műanyag "szárnyas" csavart (feldőlt az állány).
Van ötletetek arra, hol lehet szert tenni ugyanilyen - esetleg nagyon hasonló - alkatrészre?Mellékelek fotót is, hátha így lesz javaslat, amelyeket előre is nagy tisztelettel köszönök!
(Elnézést az offtopicért, de benneteket olvaslak read-only üzemmódban jópár hónapja, kicsit így olyan mintha már ismernélek Benneteket).
szerk: lemaradt a fotó..
szerk 2: (és nem megy a feltöltés, nem tudom miért..)[ Szerkesztve ]
-
LimaBravo69
tag
Közben lejártam.
Nem működik nálam a link gomb, a képbeszúrás, PH képbeillesztés.
Chrome böngésző.Karbantartás folyik?
szerk: helyesírás..
[ Szerkesztve ]
-
LimaBravo69
tag
válasz *Ropi* #18778 üzenetére
Megpróbálom.
És talán tényleg
Szóval ehhez az állványhoz keresnék alkatrészt a törött csavar helyére.
Köszönöm Ropi kartács az ADBlock tippet!
-
LimaBravo69
tag
válasz *Ropi* #18780 üzenetére
Ettől a választól féltem..
Nem vagyok híve a barkács megoldásoknak, de ha nem lesz más megoldás..A guglit már széttúrtam, írtam fészbúkon a Giottos oldalra, onnan azért még várok egy választ, hátha..
Köszönöm mindenesetre
-
LimaBravo69
tag
-
LimaBravo69
tag
válasz LimaBravo69 #18776 üzenetére
Nem tudom érdekel-e valakit, de hátha - főleg hogy pozitív a végkifejlet
Szóval rövide, hogy ne kelljen visszanézni: eltört egy csavar az állványomon, és a magyar forgalmazó már nem létezik, nem találtam olyan boltot-üzletet, ahol pótalkatrészt tudtam volna venni, hasonlót sem.
Írtam az angol képviseletnek, akik 10 nappal később - egy újabb érdeklődő e-mailre válaszolva - a cseh disztribútorhoz irányítottak, mert ők vannak hozzám közel. Az általuk megadott - egyébként a Giottos központi honlapján is szereplő - e-mail cím nem létezik Méler Démon haverom szerint.
Ezen felbátorodva ma délután elküldtem ugyanazt a levelet két osztrák, egy német és egy amerikai címre.
Az osztrák volt a leggyorsabb, ő a németet ajánlotta, nekik nincs alkatrészük.Az amerikai volt a második, megkérdezte, hol vettem az állványt, mert ők ezt a típust nem forgalmazzák.
Leírtam neki a sztorit, hogy mindenki máshová passzolgat, én pedig fizetnék az alkatrészért ha lenne. VAn egy haverom az USÁ-ban, ő elhozná nekem, ha legközelebb hazajön.A válaszlevélben az írták, adjam meg a cimborám címét, elküldik ingyen a szükséges cuccot, használjam egészséggel. Szóval így is lehet dolgokat intézni..
Ennyi a sztori, hátha hasznos info lesz még valamikor
-
LimaBravo69
tag
válasz Freddy76 #19061 üzenetére
Még mindig nem hiszem el, hogy így is lehet intézni ügyeket.
Soha az életben nem fog rajtam keresni egy centet sem, nem vagyok és nem is leszek az ügyfele, költsége lesz velem, és mégis..
Az angolok viszont csalódást okoztak a reakcióidejükkel is, a hozzáállásukkal is.
szerk: helyesírás..[ Szerkesztve ]
-
LimaBravo69
tag
Nem akarom szétoffolni a totyikot, de végülis Nikonom van
Igen, valóban az ügyfelekhez való hozzáállás ami példaértékű.
És valóban, a sztorit mindenhol mesélem, baráti-ismerősi körben osztom, mint követendő példa - akár számomra is.
Ma válaszoltak a németek is, hogy a gyártását ennek a modellnek már befejezték, de ingyen és bérmentve ők is postára adnak egy alkatrészt - hátha jó lesz.
Szóval nem vagyunk már olyan messze"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
LimaBravo69
tag
Nikonrumours az új Nikonról - D750
Hátha érdekel valakit
-
LimaBravo69
tag
Kicsit "offtopik", mert Canon gép van a vázon , de lenyűgöző videó.
Még nem láttam így a zárat/tükröt működni, a szuperlassítás egészen klassz.
remélem nem ment mellé a hozzászólás
-
LimaBravo69
tag
válasz toth_janika #25206 üzenetére
Szia,
Sigma 10-20-at én is tudom ajánlani.
-
LimaBravo69
tag
Sziasztok,
Elnézést ha nem idevaló a kérdés, de egy D7000-hez keresek megoldást.
Használ itt valaki GPS trackert?
Olyan eszközt keresek ami nem kerül 70-80 ezer forintba mint a Nikon gyári megoldása, és képes arra, hogy mondjuk egynapi GPS adatot elmentve utólag az EXIF adatokkal összefésülve bekerüljenek a GPS koordináták a kép adataiba.
Annakidején találtam egy iGOTU GT trackert kb 20 E Ft-ért, de nem vettem meg, most csak Amazonon látok ilyesmit.
Elsősorban személyes tapasztalatok érdekelnének.
Előre is kösz"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
LimaBravo69
tag
-
LimaBravo69
tag
válasz #65675776 #33467 üzenetére
Én Aliexpressről rendeltem D7000 és D7100 típushoz, mindkét alkalommal Meikét.
20-25 nap alatt ideért, tökéletesen működik mindkettő, a D7000-t eladtam pár hete a géppel együtt.Azt nem tudom, hogy időjárás álló-e.
A D7100-hez olyat kértem, amiben volt egy utángyártott akksi is, felismeri a váz és a markolat is.Link fent.
Szerk: úgy látom, ugyanaz a markolat kell a D7200-hoz, mint a D7100-hez.
[ Szerkesztve ]
-
LimaBravo69
tag
Sziasztok,
megkérdezem itt is, hátha.. (az objektíves totyikban nem kaptam választ)
próbáltam visszaolvasni és keresni, de túl sok szó nem esett a Nikon 10-24 obiról itt a fórumban.
A kérdés: megéri-e a felárat a Nikon 10-20-hoz képest? A különbség most kb 160e Ft, van ekkora difi a minőségben is?
Az átfogásban kellemesebb lenne a 10-24.
Most egy Sigma 10-20 van használatban, de nagyon nem vagyok vele megelégedve, sokszor random taknyol és nem csak a képszélen.Esetleg használta valaki mindkettőt?
kösz előre is a tippeket
-
LimaBravo69
tag
válasz Viperator #43649 üzenetére
A mm-ek inkább számítanak (akár felfelé is), az általad említett Tokinák gyutávja-zoomja lehet hogy nekem kényelmetlen lenne.
De hamár Tokina, van abból 12-28 F4, Amazonon 380 Euro ingyen postával, Németországból. Ez kellemesebb cserepont, de nem ismerem az obit. Kenroki elég jókat ír róla, nem tudom, hihetek-e neki
"...The Tokina 12-28mm f/4 is an ultrawide zoom with extraordinary optical performance. It has optics at least as good as Nikon's or Canon's own competitive lenses — and this Tokina sells for less and is built tougher!
This 12-28mm lens covers a broader zoom range than almost all other competitive lenses, and also focuses more closely. There is no sharper ultrawide DX zoom, nor is any other competitive lens more toughly built...."
220 Voltnál is elérhető, igaz csak rendelésre - 180 ezerért.
A fényerő kevésbé számít, inkább tájképezek F8-on, állvány is van ha kell.
-
LimaBravo69
tag
válasz Viperator #43651 üzenetére
Ez az átfogás szimpatikusabb
A Nikonokról nincs tapasztalata senkinek?
Főleg a 10-24 izgatja a fantáziámat, de ha a Tokina jobb, azt is megfontolom.szerk: illetve mégegy kérdés a Tokinák esetében is előfordulhat olyan gyártási szórás, mint a Tamronok-Sigmák esetében?
[ Szerkesztve ]
-
LimaBravo69
tag
válasz Viperator #43653 üzenetére
Köszönöm a választ!
Elolvastam pár Amazon értékelést az említett Tokinákról, elég meggyőzőek a pontszámok. De mint a szállások értékelése esetében, itt is a negatívokkal kezdtem és van pár negatív hozzászólás, akik főleg a back-front fókuszt említik.
Tudom, ez simán előfordulhat Nikon obikkal is, ráadásul a hétezres szériában van fókuszhangolás, de most teljesen elbizonytalanodtam..
Alszom rá még párat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Crypto Trade
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok