Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#19151) mpierre válasza Qru (#19149) üzenetére


mpierre
veterán

Teljesen 8, hogy vált-e foglalatot, vagy sem. Ezt innét nem tudom eldönteni, hogy kell-e, vagy sem.
A jelenlegi rendszer (x58+1366 proc) bőven elegendő további 2-3 évre. Nem valószínű, hogy ez alatt az idő alatt olyan cad, képmanipuláló, vagy videokódoló szoftver jöjjön ki ami igényli a 16+ szálat, mert csak így tud rendes sebességet produkálni. A játékokról nem is szólva.

Persze, ha ezen idő alatt befut és el is terjed SHD (nem biztos, hogy így nevezik) felbontás, akkor talán...

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#19152) Lacc88


Lacc88
senior tag

Megmondom a frankót én az Intel áraival nem értek egyet :N ... nem tudom , hogy miért kell ennyire vicces árakat adni neki , hiába "egyéni" cuccok , akkor is ... :U

Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !

(#19153) LackoMester válasza Lauda (#19150) üzenetére


LackoMester
addikt

Egyetértek. ;)

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#19154) JanR


JanR
addikt

Mar bocs, hogy itt kerdezem (de miver i7 tulaj vagyok, csak segitetek:DDD).

Egy nem megfelelo bios beallitas elosegitheti azt, hogy lassu a boot? :DDD Tudom ostoba kerdes, de mar kezdek nagyon bepocceni.

Amikor Q6600-om volt 2x2GB rammal, atomstabil volt a rendszer. Viszont a bootnal, telepitesnel, jatekbetolteseknel es masolasnal valamiert lassult a gep. Na most megvettem az i7 konfigot, de a HDD maradt, a helyzet valtozatlan volt, pedig (szerintem) ez is stabilra van tesztelve. A napokban vettem egy WD Black vinyot. A kovetkezot produkalja, jatekbetoltesek es a masolas gyorsult, de a boot es a telepites maradt ugyan az a sebessegu. Nem ertem mitol van, de eszreveheto, hogy egy i7 konfigtol nem ez a varhato eredmeny. Valaki tud segiteni a bajomon, vagy keressek masik topicot?

(#19155) MPowerPH válasza Qru (#19147) üzenetére


MPowerPH
félisten

Jah, hát i7-et nagyon nem is ajánlanak, csak azok veszik meg, akik tényleg nagyon rá vannak izgulva. 4 csatornás memcsomagok mennyiért mennek majd, 80k? Most is a memória az egyik legdrágább dolog, akkor meg tényleg az lesz. i7 nem is annyira elterjedt, hiába olyan jó. Csak végig kell nézni a topicon, alig van user.
Én még tolnám, és kicsit húznám ezt a foglalatot. Van még benne kihasználatlan erőforrás, azért 3 processzor nemzedéket simán kiszolgálna.

Don't Tread On Me

(#19156) MPowerPH válasza Lacc88 (#19152) üzenetére


MPowerPH
félisten

Azért mert a piacon egyenlőre nincs vetélytársa, teljesen egyedi a termék, egyedül van a felső kategóriában. NEm érdeke olcsóbban adni, főleg hogy az alaplap gyártók se ingyen adják, és a memókat is meg kell fizetni. Ilyen a piacgazdaság, hiányzik az árverseny, ez meg az AMD 'hibája'. Csak közben nyereség terén annyira már nem áll rosszul a szénájuk,legalábbis ezen a piaci szegmensben. Userek sokkal szívesebben vesznek AMD -s rendszert, játékok alatt majdnem mindegy, a VGA számít.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#19157) Lacc88 válasza MPowerPH (#19156) üzenetére


Lacc88
senior tag

Ja épp ezt néztem , hogy nagyon embernek van AMD-je , de én így elnéztem ezt a 6 magos AMD-t és azt kell mondjam , hogy szerintem az elkövetkezendő 50 évbe Intelem lesz inkább gyűjtök rá , mivel én "az a fajta vagyok" akinek , ha nem az egyik legjobból van , akkor "hiányérzetem" van és megmondom őszintén gondolkodtam , hogy eladjam az i7-et de amint oda került a sor , hogy na akkor eladom abba a pillanatba vettem is lefele ... és belegondoltam , hogy nekem egy PREMIUM kategóriás PC-m van ! :K amit mindenhol elismernek ... :K (Gyors mint a a huzat , stabil , ja és nekem 2.8on megy gyári hűtővel :DDD )Majd ha lesz pénz , akkor megy bele szépen a 3*2gb ram-kit , és 1 CPU hűtő .

Azért kíváncsi lennék 4.0ghz-n Intel SSD-vel mit megy ... a gép .

Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !

(#19158) neo756 válasza JanR (#19154) üzenetére


neo756
tag

Nekem is ez volt a bajom anno Q6600-al negyedik sata kábel amit belepróbáltam megoldotta a gubancot...

[ Szerkesztve ]

(#19159) JanR válasza neo756 (#19158) üzenetére


JanR
addikt

Akkor probalkozok masik sata kabellel. Amugy most, hogy mondod, mikor mentettem az adataim es a 2-es portra volt rakotve a vinyo, masik kabellel, jobban ment. Na majd szombaton kiprobalom. Koszi a javaslatot!

(#19160) HSM válasza JanR (#19154) üzenetére


HSM
félisten

Vettél egy winyót, ami (bár nem ismerem az elődjét) de nagyjából max 30%-al gyorsabb olvasásban illetve elérésben a réginél. Ez nem fogja megváltani a világot.... Én 2db-ot kötöttem RAID0-ba, na úgy már volt hatás.... :DDD De még így is a winyó fogja a procit, nem fordítva.... Nézz meg youtube-on videót egy jobb SLC SSD-s RAID0 bootolásról... ;)

(#19161) kulerr


kulerr
őstag

na ez szép lesz...gratula. :(

[ Szerkesztve ]

(#19162) Qru


Qru
MODERÁTOR

Figyelem személyes vélemény következik. Aki nem bírja ha hogy másnak is van véleménye az ignorálja a hsz-t.

Erről van szó "gyerekek"! I7-et vagy a hülyék vesznek vagy az akinek ez a hobbija (jó meg akinek esetleg tényleg kell a munkájához pl mpierre). Elég ha csak itt körbenéztek. Tele van magunk fajta high-tec @uzikkal és VérPistikkel. Egy klasszikus értelembe vett átlag user sincs itt.
De az i7 (egyelőre) erről szól... és meggyőztetek. Vált foglalatot az Intel, mert én és a magamfajták (no és persze Vér Istvánék) megveszik majd az X68-at is, meg X78-at, akkor is ha közben 2x vált foglalatot T. gyártó.

#nincsbennetarcsi

(#19163) kulerr válasza Qru (#19162) üzenetére


kulerr
őstag

lehet...de én pont azért vettem, mert időtállónak kiáltották ki...mennyi ideje is van i7 ? 2éve ?Sztem évente váltogasson...akik meg megveszik azok meg is érdemlik.

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#19164) MPowerPH válasza kulerr (#19161) üzenetére


MPowerPH
félisten

De itt egy mondat, ami mindent elmond, katt fórumtárs kritizálta a Foxconn lapok felépítését.
"Az új memóriavezérlő csatornánként csak egyetlen memória modulhoz fog kapcsolódni, így az új alaplapokon hat helyett csak négy DDR3-as DIMM slot lesz majd jelen. A memória sávszélesség így kedvezőbben alakul majd, mint a jelenlegi, LGA-1366 alapú rendszereknél, amelyek háromcsatornás memóriavezérlővel gazdálkodhatnak."

Ugy a Foxconn most a Tri channelhez 3 modult alkalmaz. :)

Azt azért nézzétek meg, hogy 2011/3, ez még több mint 1 év. :U 2010/1 -ben járunk, 1,5év még az i7, szerintem az se rossz, főleg úgy, hogy valakinek már 1 éve megvan. Szerintem számítástechnikában a 2.5év az elég időtállónak számít. Az már más kérdés, hogy megint új foglalat... De mindenre van magyarázat, bár a Tri channel nem hordozott annyi előnyt, mint emennyire számítani lehetett.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#19165) Qru válasza kulerr (#19163) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Hát vagy még 2 évig nem cserék csak vga-t én is. :K Sajnos a GTX260-am kezd kevés lenni még húzva is. :(

mod:

BMW001: Magyarán' bukó, hogy veszel 4x1GB-ot és később bepaklosz meg egy ilyen kit-et.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#19166) MPowerPH válasza Qru (#19165) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ne viccelj már, GTX260 húzva mire nem elég? DX11 oké. :D Még várj nyár végégig, vagy legalább Crysis 2-ig. Sokan annak a megjelenésére tartogatják a VGA cserét, nem véletlenül. Akkora már talán a Fermi ráncait is felvarrják, és jön az új Radeon széria is.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#19167) kulerr válasza MPowerPH (#19164) üzenetére


kulerr
őstag

...azért 3 évnél tovább szokott életben maradni egy foglalat nemde? főleg ha az a felső kategóriának van kikiáltva...Jó-jó tudom nincs rá garancia, de rosszul emlékszem mikor arról volt szó h az 1366 időtálló lesz?, és nem vált ha lapkakészlet változás van.
Pontosan mennyivel is jött ki a 775? 5?

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#19168) Qru válasza MPowerPH (#19166) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nálam bizony fullban 1680x1050-ben 685/1050-en is van, hogy az NWN 2-ben a kültéri helyszíneken ilyen 24-25 FPS-em van. :( Majd GTX470 lesz ha kicsit reszelnek rajta, mert egy ilyen olvadó fémdarabot nem tennék a gépembe. Főleg 1 játék miatt.

mod:

kulerr: Kb 5 éve, Core2 2006-ban jött ki előtte meg már volt az LGA775-ös P4.
Az egy dolog hogy mit mondanak az meg egy másik, hogy mi valósul meg. Bár azért a roadmap-et tartják...

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#19169) gV


gV
őstag

egy nagyon jó teszt ami igazolja amit tudtunk eddig is, a Bloomfield Core i7 3.8GHz-en a legjobb teljesítmény/fogyasztás mutatóban a fölött irgalmatlanul elszabadulnak a W-ok: [link] h mégis miért linkelem? mert vannak ott más procik is és sztem érdemes összahasonlítani velük pl a Lynnfieldel aminél 3.8GHz-től kezdve kevesebbett eszik :C

am a magánvéleményem az h a (Bloomfield) Core i7 legjobb tulajdonsága sokoldaluság: ha csak internetezek stb. htt/turbo offal alulfeszelve madárétkü, viszont ha kell betöltöm a tunigos profilt és mehet a konvertálás, a Gulfit leszámitva a leggyorsabb asztali rendszerel végezhetem általa :C, játékok alatt meg volt régen 1 teszt h ugyan 4 GHz-en az amd verte pár fps-el, de csak nevettem azon az amd-s huszáron aki ezen örömködött, mivel a Core i7 sokesetben már 2GHz-en procilimit közelében volt (míg az amdnek kimondottan kellett a magas órajel), vagyis a teljesítmény/fogyit magasan nyerte a C i7.

[ Szerkesztve ]

(#19170) Lacc88 válasza MPowerPH (#19166) üzenetére


Lacc88
senior tag

Akkor cserélek én is ha minden igaz (cry2) előtt... addig meg felesleges ...
Szerintem értelmetlen 6 magosra a csere 1 jó darabig .
1.4 magot nagyon semmi nem használja
2.Ha majd valami elkezdi , akkor ott a HT ...
3.Meg drágák lesznek a 6 magosok .

Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !

(#19171) MPowerPH válasza kulerr (#19167) üzenetére


MPowerPH
félisten

Persze, ez is igaz. De azért a 775 elég sokrétű volt, ugye nem egy processzor és chipkészlet generációt megélt.
Az 1366 esetében azért nem tudják ezt megcsinálni, mert megint hoznának pár újítást, és ahhoz a mostani X58-as lapok alapból nem lennének alkalmasak, így ha új procit vesz az ember, akkor alaplapot is kell. Én sem örülök ennek, de az Intel olyan helyzetben van, hogy bármit megtehet. :( Ettől függetlenül a 1366 még lehet időtálló, mert abban biztos vagyok, hogy az új foglalathoz tartozó alaplap/processzor/memória trió vételára a csillagos eget fogja verdesni.

gV: Játékban nem számít a processzor, csak szintetikus tesztekben alacsony felbontáson. Az Intel processzorok azonos órajelen még mindig gyorsabbak, mint a mostani AMD-s megoldások, tehát clock to clock van előny, nem beszélve arról, hogy a tuningpotenciálban az AMD a béka segge alatt van sajnos. :( Bulldozer meghozhatja a változást, akkor talán az Intel is stratégiát vált, mint piaci terv, mind árazás terén.

Lacc88: Ezzel a foglalatcserével csak azt erősítették meg, hogy fölösleges lesz 6 magosra költeni. :)

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#19172) gV válasza MPowerPH (#19171) üzenetére


gV
őstag

nem teljesen értek egyett, GTA4-nél igencsak érzem mikor 2 magon 2GHz-en toltam h ez így nem oké, újrainditás bios: 4 magos profil betölt, újra GTA4->fasza :DD

beállitások mind 2 esetben: full hd, minden high

[ Szerkesztve ]

(#19173) MPowerPH válasza gV (#19172) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nah igen, a GTA IV az mindig külön fejezet. 4 mag ott már valahogy ki van használva, idézőjelesen. De az már mindegy neki, hogy 3GHz vagy 4.2GHz, szerintem. :U A 4 mag az már szükséges, ezt nem is vitatom.

Don't Tread On Me

(#19174) gV válasza MPowerPH (#19173) üzenetére


gV
őstag

persze órajel már nem számít annyira, Intelnél, amd-nél viszont igen (nem találom meg azt a tesztet :(( )

(#19175) Lacc88 válasza MPowerPH (#19171) üzenetére


Lacc88
senior tag

Ne aggódj nem is fogok ... szerintem több hasznát veszi az ember a HT:on-nak mint hogy megint gépet vegyen ... és igen ehhez kéne az AMD is , hogy az Intel másképp árazzon jól mondod ... :K
Mert lehet hogy az a proci ami most 100K az Intelnel az 75-80 lenne , ami nem m1 ... :O
Megmondom BMW001 neked őszintén , hogy én az elkövetkezendő 1.5 évben processzort nem nagyon akarok venni ... Inkább veszek egy fasza gtx 400-as szériát crysis 2 előtt ! :K

GTA IV : Ez a játék 1 vicc kategória ... PC-n ... hogy ilyen - olyan követelmény kell hozzá meg 4 magos proci h jól menjen meg stb... :DDD

[ Szerkesztve ]

Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !

(#19176) MPowerPH válasza Lacc88 (#19175) üzenetére


MPowerPH
félisten

Jah, én se. Most 1.5évig kihúzom ezzel(pfú de fura volt kimondani, 1,5év alatt volt 939, AM2, 775-ös platformom, és ezen belül vagy 12 féle variációm. :DDD ), aztán majd kiderül merre tovább. Ha megkívánom, majd fejlesztek, de örülnék egy AMD-s előretörésnek, akkor valszeg visszatérnék hozzájuk. :)

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#19177) kulerr válasza MPowerPH (#19176) üzenetére


kulerr
őstag

hát...most nekik áll a zászló. Fájó kimondani de ez van.

[ Szerkesztve ]

(#19178) Lacc88 válasza MPowerPH (#19176) üzenetére


Lacc88
senior tag

Kíváncsi vagyok én is az AMD-re hogy mit hoznak ki , majd ezzel a markolóval :D ...
De már ezzel a 6 magossal kellett volna valami nagyobbat alkotni , de megnézek majd egy rendes everest mérést , mert ugye nem támogatja a 6 magos procit ahogy hallottam ...

Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !

(#19179) MPowerPH válasza Lacc88 (#19178) üzenetére


MPowerPH
félisten

Everest nem számít... Konkrét alkalmazásokban kell megvizsgálni, mit is tud. A Gulf-al nem tudja felvenni a versenyt, i920 meg sanszos, mivel 8 szálat képes kezelni, és órajelben is sokkal jobban skálázódik. Azonos órajelen biztosan a 920-as a gyorsabb.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#19180) Lacc88 válasza MPowerPH (#19179) üzenetére


Lacc88
senior tag

Neked egyedül az nem tetszik , hogy az AMD mindig le van maradva ..... :U

Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !

(#19181) MPowerPH válasza Lacc88 (#19180) üzenetére


MPowerPH
félisten

Az, hogy le van maradva, az órajelversenyben padlón vannak, és tuningban sajnos megint sehol nincsenek. :(
Nem véletlenül van i7-em.

Don't Tread On Me

(#19182) Qru válasza MPowerPH (#19181) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ezzel nem vagy egedül, a topikban sztem senkinek sem véletlenül van i7-e. :D

De az kétségtelen, hogy az AMD még mindig le van maradva és S939 óta nem ők diktálnak.

#nincsbennetarcsi

(#19183) HSM válasza kulerr (#19167) üzenetére


HSM
félisten

"Pontosan mennyivel is jött ki a 775? 5?"

Engedd meg, hogy kicsit felfrissítsem a memóriád.... Kijött a prescott P4-el, majd jött a Core2. A foglalat maradt, de az akkori csipszet nem vitte, csak a P4-et, ergó lapcsere (1-év után!!!!!). Aztán jöttek megint a Core2-es lapok, hurrá. De aztán betoppantak a Quadok. Na, itt megint egy rakás lap elvérzett, foglalat maradt, lap kuka. Nem esküszöm meg rá, de mintha a Wolfoknál is lett volna ilyen para, hogy nem ment vele valamelyik csipszet.... Szval erről ennyit. ehhez képest mutass egy lapot, amiben akármelyik 1366-os proci ne menne.... A másfél éves lapban röhögve megy a csúcs-6-magos Gulfi.... És 1,5 év múlva is elméletileg még az lesz a csúcsproci.... Az akár akkor már 3 éves rendszeredben. Szerintem itt elég időtálló platformról beszélünk, arról nem is beszélve, hogy a foglalat és az architektúra megengedné egy akár 8-magos Gulfi/bloomi gyártását is, szóval még az sem biztos, hogy a jelenlegi csúcs X980 marad a plafon (bár egyenlőre ez a terv, de kit tudja, még változhat az ütemterv jövőre). Arról nem is beszélve, hogy ki tudja mennyivel lesz gyorsabb az új X68-as platform.... Szerintem olyan hű, de sokkal nem, ergó a mostani Bloomik/Gulfik még bőven izmos felsőkategóriás procik lesznek érzésem szerint legalább még 3 évig.... Plussz az időtállóságba az X58 PCIe-vezérlő is benne van, elég rugalmasan lehet bővíteni VGA-val, vagy bármivel az X58-as rendszereket. Szerintem nincs itt ezzel semmi baj. :U
AMD-nél is elméletileg adott volt a kompatibilitás, de gyakorlatilag azért ott is volt baj bőven, ha mixelted a generációkat, még több, mint Intelnél valaha.... AM2, AM2+, AM3.... No mindegy, remélem azért gondolatébresztőnek jó lesz amit leírtam.... :B

[ Szerkesztve ]

(#19184) kulerr válasza HSM (#19183) üzenetére


kulerr
őstag

Itt nem arról van szó melyik miben megy legjobban...pl a P5K-ban ami egyáltalán nem mai gyerek vígan megy minden C2D....de még példálózhatnánk, nem ez a gondom.
Azt erejét nem vitatta senki, csak az időtállóságát....nem az ereje miatt hanem h az új generáció megy-e benne vagy sem, és sajnos ezek szerint tény ami tény az 1366 3 évet fog megélni...Lehet h még fognak rá procik kijönni de gyanítom hamar át fog lépni rajt a gyártó.

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#19185) pincehely


pincehely
addikt

Úgy néz ki az új konfig mellé talán sikerül beszerezni a 460-as giga helyett valamilyen értelmesebb tápegységet.
Az alant leírt tápocskák közül melyiket vennétek a helyemben?

CHIEFTEC GPS-550A 550W
FSP SAGA II 500W
SPIRE SP-ATX-550WTN-PFC Jewel 550W
GIGABYTE Superb 550W
COBANITROX IT-7500SG
CHIEFTEC GPS-500AB 500W

http://kefetemap.deviantart.com/

(#19186) HSM válasza kulerr (#19184) üzenetére


HSM
félisten

Najó, de mit nevezel időtállónak? Mert nekem időtálló volt a 9700-as radeonom anno, 3 évig mindent vitt maxon. (Pedig vagy 3 generációt megélt a gépemben, de a lényeg, hogy nem kellett lecserélnem hiába volt már új, erősebb)
A P5K nem volt jó példa, 2007 közepén jelent meg [link], aztán 1,5 év múlva már "véget is ért" a foglalat. de úgy látszik, nem igazán emlékszel a 945-re, 965-re, meg 925X-re.... Mind1, nem is baj.... :U
Az meg nem biztos, hogy sokat számít, hogy megy-e benne az új generáció, ha a leggyorsabb újgenerációs gyorsabb lesz 50%-al, akkor hova váltsak? Minek? Arról nem is beszélve, hogy ha nagyon akarom, eladom a jelenlegit, aztán van X68-am... :U Arról nem is beszélve, hogy az első, 4-magos Sandy Bridge-ek 4-magosak lesznek, és a 980X+X58 alá lesznek pozicionálva, a Lynnfiledek helyére....

(#19185) pincehely: [link] ;) Bár így ránézésre egyik se tűnik túl erősnek.... :B

[ Szerkesztve ]

(#19187) jones965 válasza pincehely (#19185) üzenetére


jones965
Modder

Mivel én chiftec-et használok ( CFT-750-14 C), bátran ajánlom az általad eksőként megjelöltet. Amennyiben nincs szándékodban többkártyás rendszert építeni ( 5970 CFX- 480SLI), akkor tökéletes választás a maga 3 db 20A ágával.

(#19188) fanti válasza Qru (#19162) üzenetére


fanti
addikt

Ez nagyon erős volt, de egyben nagyon igaz is.

Magam is hardverbuzi vagyok és imádok fejleszteni, de még egy Q6600-al toporgok a "régmúltban" immáron 2.5 éve.
És mivel a gép zömében játékra kell fullhd-ban, ezért......

GIGABYTE B550 Aorus Pro, AMD Ryzen 9 5950X, Noctua D14, Crucial Ballistix 4x16GB DDR4 3200Mhz@3800MHz CL18, Powercolor 7900XT, M.2 Samsung 981 2TB, M.2 Kioxia (XG6) 2TB, 2 x Intel 730 SSD 480GB, Crucial MX500 2TB, SEAGATE SkyHawk 6TB, 750W Gigabyte Aorus Gold, Evolveo T4, Samsung S43BM700UUXEN

(#19189) Qru válasza pincehely (#19185) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

FSP Saga II-t, újabb fejlesztés mint a Chifik CWT bele. Noha nem rosszak azok sem, nekem is volt Chifi 550-em, de sokkal halkabb lesz az FSP.
Giga 550 szintén kiesős, AcBel belsős, az még kevésbé korszerűbb mint a CWT. A másik kettő meg egyszerűen nem alternatíva.

mod:

fanti: Elég a Q6600 is. Nekem 3,5-3,6GHz-en repült anno és mindenre elég volt amire kellett.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#19190) pincehely válasza Qru (#19189) üzenetére


pincehely
addikt

No de míg az FSB 500W-os, a Chiefteh 550.

Nem lesz kevés az 500W? gigabyte ex58-ud5,3X2gb ram, hd 4850, 1 vinyo, 1 ssd.
Késöbb lehetséges erősebb vga.

http://kefetemap.deviantart.com/

(#19191) Qru válasza pincehely (#19190) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nagyon hard tuninghoz egyik táp sem az igazi ezek közül. Ahhoz egyben hagyott 12V-os ágú táp kéne (pl Corsair VX450, TX650 stb). Azoknak ráadásul nagyon jó kis SeaSonic bele van.
Nekem anno mondom Chiftec GPS-550AB A tápom volt, már a Q6600-ot sem tudta kiszolgálni. :( 3,5GHz-el elvérzett a gép, végül addig tanakodtunk itt (már mint a Kentsfield topikban) a T. Fórumtársakkal hogy kizárásos alapon a Chifi maradt mint gyenge láncszem. És tényleg. Vettem egy TX650-et - 52A 12V-on - és láss csodát a tuningban is tovább jutottam. :K Na ja Chifi tudott kb 34A-t kombinálva az összes ágán leadni ami elég lenne DE ugye a procira nem tudsz kötni csak egy ágat ( ahol 18A a max e fölött a táp túlfeszvédelme közbelép vagyis a max: 18A*12V=216W, alapjáraton bezabál 140W-ot csak az i7 akkor mit vár az ember?!).
Innentől bukó a dolog a bontott ágas tápokkal. Az esetek többségében elég a bontott ágon leadandó kraft de i7 8 szálon 3,8GHz felet igencsak megéhezik. Gondolom a 4GHz meg alapcél lenne...

Viszont a többi közül az FSP Saga II a leghalkabb és a hatásfoka is jó, a kondik is jók benne.

mod:

Ha már ígyis-úgyis tápot kell majd cserélni akkor legalább addig egy halk korszerű tápod legyen ne egy 3-4éves fejelsztésű, amit sokkal nehezebb is lesz újraértékesíteni.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#19192) pincehely válasza Qru (#19191) üzenetére


pincehely
addikt

Még egy kérdés, és esküszöm nem zargatlak tovább titeket!

COOLER MASTER Real Power M520-erről mi a véményed?
Lehet alternatívája az általad ajánlott fsp-nek?
Ez moduláris, és harisnyázott(ha már a moddingot is kicsit figyelembe veszem :)) )

Teljesítményben tudásban milyen?

http://kefetemap.deviantart.com/

(#19193) LackoMester


LackoMester
addikt

Azthiszem pár napja Qru kolégával megbeszéltük a tápkérdést.
1.Enermax, 2-3 FSP, Seasonic ;)

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#19194) kulerr válasza HSM (#19186) üzenetére


kulerr
őstag

nem erről beszéltem...Nem emlékszem? khm lehet... akkortájt voltam úgy 30-35...néha kihagy már nekem is.

[ Szerkesztve ]

(#19195) pincehely válasza LackoMester (#19193) üzenetére


pincehely
addikt

Értem, de engem kifejezetten ez a típus érdekelne, mert ehhez tudnék olcsón hozzájutni.

COOLER MASTER Real Power M520

http://kefetemap.deviantart.com/

(#19196) MPowerPH válasza LackoMester (#19193) üzenetére


MPowerPH
félisten

És a Corsair? :) Jobb az egyben hagyott 12V-s ág, én mindenképpen olyat javasolok.

M520-at nem javaslom, 19A -e van áganként, és csak 408W-t tud leadni 12V-n. :(

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#19197) pincehely


pincehely
addikt

Végül egy BE QUIET DARK POWER PRO 600w-os tápegységet szereztem be.
Csak jókat olvastam róla, mindenhol egyedüli negatívumként az árát említették.
HA jól látom a 12V-os ág 40A, és 480W-ot tud leadni.

Remélem ez elég kraftot szolgáltat majd a Corei7 konfigomnak.
Moduláris, nagyon halk, marha jól néz ki.

[ Szerkesztve ]

http://kefetemap.deviantart.com/

(#19198) knbs


knbs
senior tag

Szervusztok!

Nem tudom mi lelete a cpu z-t de most valahogy megkergult nalam :( Csak 2 magot ir ki, es a fele a proci ugymond "features" is hianyzik. Everestben elviekben ki van pipalva pl a HT is, kiprobaltam szinte mar mindenfele cpu-z verziot, de regebben sosem csinalt ilyet. Nemregiben picit matattam a biosban, dde ugy remlik csak a feszt vettem picit vissza, de mintha azota csinalna ezt. Valakinek van valami otlete mit allithattam el, esetleg egy masik progi keverhet be?

Kep az everestrol es cpu-z rol

Koszi a segitseget elore is!

[ Szerkesztve ]

A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá

(#19199) LackoMester válasza pincehely (#19195) üzenetére


LackoMester
addikt

akkor FSP Saga II 500W ;)

BMW001 a Corsair is jobb fajta tápok közé tartozik. :K Jó az is. :K
A CM, ( RealPower 520, 620 ) sem rossz, raktam már pár gépbe, ha éppen nemvolt FSP vagy ha az emberke olcsóbbat akart.
Semmi gond nem volt velük.
A SilentPro tipusokat nemismerem.
A cimborám C i7 konfigjába éppen egy 620-as modelt raktam, mert éppen nem volt 600 W Everest.

[ Szerkesztve ]

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#19200) Lacc88 válasza knbs (#19198) üzenetére


Lacc88
senior tag

Van egy 2 magos i7-ed mi baj van ezzel ? :DDD

Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.