- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raul1987
csendes tag
-
-
Raul1987
csendes tag
Hello
van egy msi cx600s lapim és van hozzá kötve egy LG e2240es monitor 2héttel ezelőttig panel lakó voltam és ott már rájöttem hogy ha a laptop töltője hosszabbítóba volt dugva akkor finoman de vibrált a monitorom főleg a világos szürkés metálos színeknél lehet észre venni de az ilyeneknél nagyon zavaró, már majdnem vissza vittem a monitort hogy hibás de észre vettem ha akksiról megy a lapi akkor nincs ilyen gond, majd bedugtam egy külön álló aljzatba ott se volt ilyen gond jó gondoltam valami nem megfelelő áramot kap lapi az egyszerű olcsó hosszabbítóból... majd 2hete családi házba költöztem elvileg itt full kivannak cserélve a konektorok a falakban a kábelek meg 3fázisú lett a ház ellátása, na már most itt ugyanazokat a hosszabbítókat használom a elektromos dolgokhoz ugyanúgy rossz volt megint a kép ha ebbe dugtam, de most jött a pofon kerestem neki saját külön konektort és ugyan úgy szar az egész... már körbe dugdostam a szobámba de semmi nem változik ... ha kihúzom a töltőt a falból vagy a lapiból akkor tökjó a kép de ez nem megoldás 5percet se bír már az akksim... azt tudom elképzelni hogy mivel ezen a laptopon közvetlen közel egymás mellet van a lapi töltő lyuka és a monitor kimenete zavarhatja valamiért, na és most mi a fenét csináljak?kb az idegbaj kerülget már... a monitornak tuti nincs baja vagy így nem fognak vele semmit javítani mert bedugod máshova kutya baja... na most két dolgot tudok elképzelni amit ki lehetne próbálni (nem a monitor frekvenciáját nem tudom feljebb rakni próbáltam illetve kisebb felbontásnál fel raktam akkor se lett jobb) első ötletem valami aranyozott vagy iesmi vga kábelt venni hogy hátha zavar van az erőben és ez megszünteti? másik pedig egy új laptop töltőt szerezni hátha ez nem az igazi már és neki van zavar az erőben?!
minden 5letet szívesen fogadok szükségem lenne rá hogy rendesen működjön mert így nem tudok dolgozni... előre is köszi ha elolvastad ezt a hosszú írást -
Sterilzona
senior tag
újra jelentkezek.
Most már rendes, méretezett kép van. Viszont, ritkán, de egy fél pillanatra valami bezavarja a képet. Valami csík szerű fut át a képen. Nem tudom jobban leírni, mert annyira gyors, és nem nagyon tapasztaltam még ilyet.
Már megint, mi lehet ? -
El Kebir
őstag
válasz
Sterilzona #11289 üzenetére
a dvi-vel alapból nincs ez a jelenség, a hdmi-nél is csak azért mert a tv-hez van beállítva, aminél jól jön (mert azoknál meg "szokás" alapból belenagyítani a képbe, azt kompenzálná ez a keretes kép)
annál a monitornál kb mindegy, hogy dvi-t vagy hdmi-t használsz, a dvi kicsit régebbi, emiatt, a korlátai mellett, kevesebb vele a probléma, kiforrottabb.
-
Sterilzona
senior tag
válasz
Sterilzona #11288 üzenetére
Na meg találtam. Speciális nézetre kellett váltani, így bejött az a kép, amit linkeltél nekem. Viszont, valahogy más most már, nem csuszka van, hanem kézzel lehet beállítani, illetve van valami szinkron is. Akkor ha rányomok szinkronra, megcsinálja a képméretezést ügyi?
Továbbá, maradhat ez a 800 forintos hdmi kábel, vagy jobb DVI ?
Köszönöm -
fero02
nagyúr
válasz
Sterilzona #11286 üzenetére
Catalyst Control Center?
-
fero02
nagyúr
válasz
Sterilzona #11284 üzenetére
Csak itt nem kerestél, pedig...
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy hdmi kábellal összekötöm LG monitorom ( IPS224 ) és összemegy a kép. Kb olyan 1 centis káva maradt a négy szélénél. Ha jól tudom, videokártyám 1.4 hdmi bírja ( asus HD7750 ), kábelt amit vettem viszont enm tudom milyen, de mivel 800 forint volt, sanszos hogy nem legújabb techikás ( de ezt csak én gondolom, ettől még ... ).
Monitor magától állítja be, nem sikerűlt neki. Kerestem beállítást erre vonatkozóan, nem találtam még.
tipp ?
Köszönöm -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy LG L245WP-BN típusó monitorom.
A következő lenne a probléma:Körülbelül egy hónappal ezelőtt a bekapcsoló gomb elkezdett "elromlani". Vagyis először azt hittem, hogy azzal van a gond, mivel nem tudtam vele bekapcsolni elsőre, többször kellett megnyomnom, azt hittem valami kis kontakthiba van, elvégre nem egy új monitorról van szó, és sokat volt használva.
Aztán egy idő után emiatt nem kapcsoltam inkább ki, hanem hagytam "elaludni". Azonban miután elaludt egy hosszabb időszakra (mondjuk éjszaka), akkor reggel egérmozgatásra először csak felvillanni kezdett a monitor, és kb az 5.-10. felvillanásra kapcsolt be. Később pedig miután kikapcsoltam már vissza se tudtam kapcsolni. Ha megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor a bekapcsoló led felvillan, vagyis érzékeli, hogy valami történt, de utána nem kezd el világítani, a led és a monitor bekapcsolni, hanem a led kialszik, és a monitor pedig nem kapcsol be. Egy ideje már ezt játssza velem, vagyis az utóbbi kb két hétben már bekapcsolni sem tudom. Egy hónappal ezelőtt még semmi gondja nem volt. Leejteni nem ejtettem, semmi olyan nem történt vele, ami előtte.
Szerintetek mi lehet a gond? A javítása mennyibe kerülhet körülbelül? Így mennyit érhet? A 9. kerület körül esetleg nem ismertek valakit, aki ingyen bevizsgálná.
Előre is köszönöm!
-
fero02
nagyúr
válasz
#73540608 #11270 üzenetére
A win7-is felismeri a chipset-et, de mégis telepíted a gyártó driver-ét, nem? Aztán van olyan is, aki nem...
bendi007: érdemes. Táp-inverter részt kell felújítani (reméljük mást nem). A működtetést ne erőltesd, mert nagyobb baj is lehet.
mzso: nem lehet. Kijelző csere.
-
bendi007
tag
üdv
Fujitsu 19es lcd,5 indításbol 2 szer van csak képe és villog a led nem folyamatos kék,mi lehet vele ,érdemes foglalkozni vele vagy csere? -
mzso
veterán
Nekem a monitorom (Benq FP241W) foltokban sötétedik. Először azt hittem "beégés" most már erős kétségeim vannak felőle. Viszont az tuti, hogy azon a részen ahol sötötedik hamarabb meglátszik valaminek a lenyomata ami sokáig a képernyőn van. Találkozott valaki ilyennel? El lehet valahogy tüntetni?
-
Dude666
csendes tag
Hello!
Van egy kis gondom, hátha tudtok segíteni, hogy ne a drága utat kelljen bejárni. Van egy syncmaster 2493HM típusú monitorom, ami nemrég elkezdett nagyon furcsán viselkedni: Önálló életre kelnek a funkciógombok, felhozza a menüt, állítgatja a színeket, a preseteket váltogatja. De csak az első 5-10 percben, aztán abbahagyja. Egyébkén kifogástalan, de ettől parázok, mert nem szeretném lecserélni, teljesen elégedett vagyok vele.
Mit gondoltok? Javítható? Drága lesz? Lehet így használni? Vagy hamarosan beadja a kulcsot? Ha javítani lehet/kell, akkor tudtok tippet adni hogy hova vigyem pesten?
Előre is köszi...
üdv -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy LG TFT monitorom, olyan 4-5 éves, analóg véggel a számítógéphez. Tavaly júliusban beruháztam egy ATI Radeon 7770 videokártyára, aminek a kimenete viszont csak digitális, így a monitor és a videokártya átalakítóval van összekötve. Pár hónapja vettem észre, hogy néha a számítógép bekapcsoláskor amikor bejön a windows 7, bal oldalon nagyon vékony kis sávban (pár mm) le van vágva a kép, olyan, mintha el lenne csúszva, és ha például egy játékot benyomok, hullámzik a kép. Viszont arra is rájöttem, hogy ha kikapcsolom a monitort, és vissza, semmi baja nincs, olyan, mint aminek lennie kell. Szerencsére csak bekapcsolás után jelentkezik ez a probléma. Most már naponta jelentkezik ez a dolog, de a fentebb leírt módon tudom javítani a bajt, csak kicsit zavar. Gyanús, hogy az analóg-digitális átalakítás miatt lehet vele valami gubanc, főleg, hogy ha kihúzom a kábelt a videókártyából, és vissza, pár hétig megint megfelelően működik... Próbáljam ki egy másik átalakítóval esetleg?
Valaki tapasztalt már ilyet? Előre is köszi a válaszokat!
-
batcsa
csendes tag
válasz
fero02 #11257 üzenetére
Helló ! Köszönöm a választ, ezeket a méréseket már megcsináltam /kiforrassztott lábaknál/ és elküldtem neked . igaz-néhányhónapja- de most ismét: 1-s :1.774/1.775
2-s:1.744/1.730
3-s:1.783/1.749
Te akkor azt válaszoltad,hogy valamelyik "határeset" azóta hosszabb ideig működött! megszakításokkal..
A kérdésem még az ,honnan kapja a vezérlést a 24volt,mert az most nincs jelen és nem is indúl el?
Köszi.. -
dark2
tag
fero2, El Kebir: köszöntem a segítséget, sikerrel jártam! Kicseréltem a 6 kondit, összeraktam a monitort - mindenféle sípolás és sötétből kivilágosodás nélkül azonnal ment a monitor. Egy picit mintha még a fényerő is megnőtt volna, de lehet, hogy csak a szemem csal. Remélem, van még pár év ebben a moncsiban.
-
batcsa
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már írtam,hogy adott egy:syncMaster245b plus.- a táp tipN44-00195a--
A tápon levő összes elkó kicserélve/ puffer is/ már jóideje úgyműködik,mint a mesébe...
amikor elindúl, a pufferkondin mért fesz=390volt készenléti helyzetben 320v körűl
amikor nem, 310v körül és NINCS 24volt sem!! ez a két-két pont most is ki van vezetékelve...
Ha tudtok ötletben, kapcsrajzban, vagy egyáltalán valamilyen módon segíteni ,előre is köszönöm. : -
dark2
tag
válasz
El Kebir #11250 üzenetére
Na, megjártam. Az ESR kérésre azt a választ kaptam, hogy van 85 meg 105 fokos...
Szóval a 820/25 és az 1000/10-esek 1000/25-re lesznek cserélve, a 470/25 és a 330/10 pedig 470/35-ösökre. Fontos volt az alak is, meg az utóbbiaknál valami nagyon nonémen hangzó Yakuo vagy milyen márka volt... Hazamegyek, forrasztok-szerelek - és remélem sikerrel járok majd. Jamicon 105 fokosak mind.Ha pár év múlva megint vacakol majd, hát ismét szétszedem. Szeretem ezt a monitort, különösen a 2 bemenet miatt.
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Belinea 101730 (111744) típusú monitor a következő hibával: van egy függőleges csík a képernyő bal oldalán.
Jó a feltételezésem, hogy vagy a szalagkábel kontaktos, vagy az lcd belseje? Valamint, ha ez utóbbi akkor felesleges próbálkoznom a javítással?Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:
spgabor -
El Kebir
őstag
a sima (nem low ESR) 105°C-os rubycon, jamicon kondenzátor is jobb mint a gyári... (nálam azok is 3,5 éve bírják a terhelést, a gyári capxon meg 3 évet tudott)
pontosan ezek:
a 330-as helyett van 470-es 25V-os jamicon 732C2(M) TK 105°C
a 820-as helyett meg 1000-es 25V-os rubycon S0510 WXA 105°C -
unknownerror
tag
Üdv!
Hp monitornál mit jelenthet, hogy egyszercsak "monitor going to sleep". ki-be kapcsolom és jó megint.
-
fero02
nagyúr
A 820-as helyett tegyél 1000-est, a 330-as helyett 470-eset. Igen, illő volna mindet cserélni, de ha a primert nem cseréled az nem nagy érvágás. A minőségre figyelj, ne gagyit tegyél bele.
A Hannstar egy komoly gyártó, több másik és neves gyártó monitorjaiban is található tőlük panel.
-
dark2
tag
Egy kis friss infó:
Sikerült szétszednem a Samu 940BF-et, nem láttam, hogy sérült volna. Nos, kivettem a táp paneljét és van rajta bizony púpos kondi.
Púpos: 2db 820uF 25V-os és 1db 470uF 25V-os.
Ami ép: 2db 1000uF 10V és 1db 330uF10V illetve van 2 kicsi, amiket nem tudtam leolvasni elhelyezkedés/ráfolyatott "rágógumi" miatt, illetve gondolom a primer kör puffere lehet egy nagy méretű 100uF 450V.
Gondolom kellene cserélni a púpos 820 és 470-eseket, illetve illene a 1000 és a 330-ast is.
Csináltam képet, ha kell, tudok feltenni, csak a minősége nem lesz annyira jó.A táp panel IP-35155A (ITE Power Supply), a kijelző hátán Hannstar Display Corporation van -> ez a monitor mitől samsung?
A táp panelen láttama feliratot, hogy a samunak készült, meg a műanyag burkolatra szitázva/matricázva...
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Nem találtam a topikban megoldást a problémámra és csak egy félig hasonló probléma merült csak fel eddig ezért gondoltam hogy akkor segítséget vagy véleményt kérnék
A Monitorom egy Benq G2420HDBL, VGA 7970.
Nem mai a probléma de kezd zavaróvá válni.
DVI-DVI kábellel van összekötve, nincs átalakít.A probléma:
A monitor random időközönként elfeketedik és megjelenik középen az Input: DVI felirat, ez játékok előtt után, rendben lenne lenyelném, de akár böngészés közbe, pl irok ide épp gépelek és puff fekete aztán megy minden tovább, még csak a zene se akad megEleinte 1-1 volt egymás után aztán órákon át semmi, de mostanában ha rájön 6-8at is lenyom
Volt nálam egy régi gép 7300GT VGA val azzal is ugyan ez a szitu, régen simán "konektorba" volt dugva, most szünetmentesről megy, de a hiba nem változott.
Ha jól értelmezem a papírt van még rá 1 év gari, vigyem vissza vagy csak kéne drivert feltenni hozzá?
A legfrissebb CCC van fent, ha alapon megy a kari akkor is csinálja ha húzva van akkor is, 60Hz 1920*1080 a beállításKöszönöm szépen előre is a tanácsokat
-
Naivus
csendes tag
Sziasztok, itt talán ért hozzá valaki. Az alaplapomon van LVDS csatlakozó. Hogyan lehet ehhez közvetlenül LED-es asztali monitort csatlakoztatni?
-
dark2
tag
válasz
fero02 #11235 üzenetére
Köszi fero02! Ami azt illeti, akkor szoktam rá az áramtalanításra, amikor egy 360-as chieftec tápom volt. Kikapcsolt gép mellett meleg volt - végül két éves környékén egy gép indításnál egy jókorát pukkant. Fénye is volt, mint a vakunak. A bolt kicserélte nekem. Azóta áramtalanítok - eltelt vagy 5-6 év közben.
Ha veszem a bátorságot, szétszedem a monitort.
Itt Egerben olyan nagy választák nincs pótalkatrészből - de majd meglátom. -
fero02
nagyúr
Próba cseresznye. A táp és az inverter egy panelon vannak. Maga gondi cseréje tényleg nem nagy művészet. A lényeg a megfelelő cseredarab kiválasztása.
Van aki szerint igen, van aki szerint nem. Én pl nem szeretem indokolatlanul áramtalanítani a dolgaimat, de még csak ki-be kapcsolgatni sem.
Htibimor lásd #11230 postomban, amit dark2-nek írtam. A hiba ugyanaz.
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi, de annál jobban szeretett Samsung syncmaster 226BW monitorom. Olyan hibát csinál mostanában, hogy már bootoláskor vibrálva jeleníti meg a képet, mintha villámgyorsan ki-be kapcsolna. Aztán amikor a vindows indítása kék képernyőhöz érünk elsötétedik. Ezek után csak olyan 10. ki-be kapcsolásra marad bekapcsolva, egyébként folyamatosan kikapcsol. Mintha "bemelegedne" és utána jó. Én a bekapcsoló gomb hibájára gondolok. Volt egy időszak amikor minden este kikapcsoltam reggel meg be. Ez monitor vagy vga hiba lehet?
-
dark2
tag
válasz
fero02 #11230 üzenetére
Köszi az infót - azt hiszem, kíméletesen szétszedni nekem is sikerülhet, úgyhogy a tápját igyekszem megnézni. Kondikat cseréltem már alaplapon, azzal nem lesz gond, a púposat megismerem. Az inverter ügyében még ismeretlen terület nekem.
Viszont jó ötlet az, hogy használat után áramtalanítom az egész gépet? Mert hétközben csak esténként megy a gép, hétvégén hol többet, hol még ennél is kevesebbet.
-
fero02
nagyúr
Ha bekapcsolt állapotban csináltad húzogattad-dugogattad ki be a hdmi kábelt, akkor nagy valószínűséggel kinyírtad a procit (ritka, de szerencsésebb esetben előtte valamelyik passzív alkatrészt).
Ez csak fődarab cserével orvosolható, az meg annyi, amennyi...
dark2: A samsung monitorodnak tápegység/inverter felújítás szükségeltetik. A benne lévő kondik döglődnek, kapacitás (és ESR) értékük már töredéke, mint ami rá van írva. Eleve hitvány minőségűek voltak. Csere jó minőségű példányokra és évekig mehet tovább a készülék.
A másik monitornál is elképzelhető hasonló, de ott valószínű előrehaladottabb a probléma.
Mindkét monitorra igaz: ne erőltesd így a működtetést, mert további gondok is könnyen lehetnek, amik megdrágíthatják a javítást.
-
Viktor89
aktív tag
Sziasztok!
Van egy laptopom és vettem hozzá egy dell s2740l monitort. Olyan problémám van,hogy ha hdmi kábellel összekötöm őket és a képet átteszem a monitorra,akkor ugyan kirakja 1920x1080-as felbontásba,de körben a mindenhol elmearad egy 2-3cm-es fekete sáv. Sehogy nem birom rávenni,hogy teljes képernyőre rakja a képet. Ha másolom a képet akkor is ugyanez,egyedül ha kiterjesztésre megyek akkor lesz jó,de akkor meg nincsenek ikonok,meg ugyebár úgy szeretném használni,hogy a laptop monitorja ne menjen. Ha d-sub kábellel kötöm össze őket akkor minden oké,akkor teljes képernyős lesz a kép. Azt is kipróbáltam,hogy a hdmi kábel végére tettem egy hdmi-dvi átalakítót és a monitor dvi bementébe dugtam a kábelt,és akkor kirakta teljes képernyőre,de miután újraindítottam a gépet,megint ott lett a fekete sáv körben. Feltelepítettem már a driverét és a programját is a monitornak,de ugyanez... Rákötöttem a monitort egy asztali pc-re és ott is ugyanez a baj. Igaz,hogy a pc-ben csak integrált videókártya van. A monitor menüjében is átnéztem már minden beállítást. Mi lehet a gond szerintetek?
-
dark2
tag
válasz
DJSummer007 #11227 üzenetére
Köszi a tippet - a melegedés eléggé kizárt, mert hideg indításnál csinálja. A kondikra én is gondoltam.
Várok még további tippeket. -
-
dark2
tag
válasz
DJSummer007 #11225 üzenetére
Ha nem baj, itt is megkérdem, mert a samsungos topikban eddig nem jött válasz.
Véleményt/tanácsot szeretnék kérni. Van egy Samu 940BF monitorom, az utóbbi pár nap azt tapasztalom, ha áram alá helyezem (jellemzően napi 4-8 órát megy, de összóraszámot még nem néztem), akkor erőteljes sípolást hallat. Ez a sípolás nagyon hasonlít arra, mint amikor a klasszikus fényképezőgép vaku tölt, illetve ahogy a kondenzátoroknál néha hallani. Egy magas hanggal indul, ami tovább emelkedik és pár másodperc után megszűnik. (Először arra gondoltam, hogy a másodikként rákötött gép FSP tápja adja a hangot, de nem az).
Ezen túl már két bekapcsolásnál megtörtént, hogy a sípoláson túl azt láttam, hogy alacsonyabb fényerőtől indulva érte el azt, amivel a megszokott módon megy. Mondjuk nekem le van véve a fényerő eleve, de annál sötétebben jelentkezett be.Ha lehet egy plusz kérdésem: van egy másik régi kismonitor is (az prodisma) és egy ideig működik alkalmasint az alulsó világítás villog, mint amikor a fénycsövek az utolsót járják, majd olyan 1 óra után elveszi a képet. Kikapcsol a háttérvilágítás és lámpával nézve sem látom, hogy a panelen a kép lenne. Kikapcsolom, majd be és pár másodpercig van kép, aztán ismét elveszi a képet/kikapcsol.
Tudtok valami véleményt adni rá?
-
DJSummer007
csendes tag
Üdv. van 1 24 es samsung TA350 -es monitorom van rajta 1 felületi karc a kijelzőjén, mit lehetne tenni vele, hogy lehetne eltüntetni? a válaszokat előre is köszönöm
-
lente
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung P2370HD típusú monitorom.
Olyan problémám lenne, hogy eddig jól működött, az utóbbi 2 hónapban notebookhoz kötve használtam 2nd, vagy primary monitorként, a saját képernyője ki volt kapcsolva.
Pár napja vissza akartam rakni a helyére egy BD lejátszóhoz, de nem hozza be a képét.
Arra gyanakodtam, hogy rossz a lejátszó, de egy konzollal is próbáltam, arra se reagál.
HDMI porton zöldes árnyalatot ad, ha pc-re kötöm, akkor 1980-as felbontáson látom a képet, de zöldes, a lejátszó/konzol csak zöld képet ad. Átkötöttem DVI-re, ott enyhén szürkés képet ad a pc, a lejátszó/konzol csak szürkét. Annyi, hogy a lejátszó indulásakor bejön a Samsung logo, majd semmi kép.
Viszont ha a pc felbontását leveszem 1980 alá, akkor normális képet ad.A konzol scart csatlakozóval rendesen megy, viszont komponens kábellel enyhén más színű, de legalább a felbontása megfelelő. Szóval arra jutottam, hogy valószínűleg a digitális jel fogadásával van valami probléma, illetve, amely ezeknek a jeleknek a feldolgozásáért felelős panel.
A kérdésem: ha a digitális panel ment benne tönkre, akkor kb mennyi kiadásra számíthatok? Könnyen javítható, esetleg rendesen bele kell majd nyúlnom a zsebembe?
Köszönöm a válaszokat.
-
zoli03
őstag
Van egy Samsung 2333SW-m (kb 4-5 éves, a szervízmenü szerint 11987 órát ment eddig). Egyszer csak észrevettem, hogy ciripelő, búgó hangot ad ki. A tápjában kicseréltem az összes kondenzátort, de ugyanúgy hangot ad. Mit lehetne még vele kezdeni?
-
fero02
nagyúr
válasz
kalapacsolok #11220 üzenetére
Amit a hirdetésben mondtak az csak félig igaz. A lényeg, hogy a Samsung javítható 3 féle módszerrel (abból 1 az igazi).
-
lacika0926
tag
hali!
kéne egy kis help..
lecseréltem a régi videókártyám (4870)-et egy (5850)-re
ugye a 4870-en nincsen alapból HDMI csatlakozó ezért átalakítóval oldottam meg, így tökéletesen működött..
szóval úgy használtam , hogy az 1. monitor a crt ez az elsődleges! a másodlagos pedig a led tv-m.
de most összekötöttem az 5850 és a tv-t HDMI-vel, és vibrál vele a kép csikok jönnek be ha görgetem az oldalakat. talán földhurok lehet a baj? mert van egy upc mediaboxom. ha az hogyan oldjam meg? -
fero02
nagyúr
válasz
kalapacsolok #11217 üzenetére
Mindkét monitor scaler problémás.
A samsungnál ez típus hiba, de javítható. A neovo az passz...
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Van két monitorom. Egyrészt nem tudom, mi a hibájuk, meg lehet-e javítani őket, másrészt ha valaki Bp-en foglalkozik ilyenek javításával, akkor írjon árajánlatot privátban. Köszi.
Az egyik egy Samsung Syncmaster 710v 17". Tökéletesen megy, elindul a rendszer, használom, aztán egyszer csak elsötétül a kép, bejön egy kérdőjel vagy felkiáltójel egy sárga keretben, és kiírja, hogy not optimum mode, the optimum resolution is 1200x... pixel. Pedig arra van állítva a gépen.
A másik AG Neovo E-17b, hangszóróval egybeépített képernyő. Jól ad képet, néha tökéletes, aztán egyszer csak sárgára változik minden, majd pirosra, aztán megint tökéletes. Aztán kockás lesz a kép, néha pedig úgy fest az asztal képernyő, mintha negatív változatú lenne. Próbáltam más kábelt használni, ugyanúgy jelentkeztek random a hibák. Mi lehet a baj?
Képek a hibákról: https://www.dropbox.com/sh/l60gedap6ypbjyy/X_Vj14je-v
-
labbi
tag
mi a baj azzal hogy 8500-ért vettem nagy crt-t?
abbol 2500 volt a posta -
Deadzone41
őstag
üdv, egy kósza kérdés: van lehetőség win7/8-ban arra, hogy megváltoztassuk a színteret, és ne srgb legyen? tehát mondjuk az ikonok, a háttérkép, és midnen egyéb is pl adobe rgb-be legyen?
-
fero02
nagyúr
válasz
kalapacsolok #11212 üzenetére
Nekem is hasonló gondolatok jutottak eszembe...
-
labbi
tag
helló
nekem lenne 1 olyan problémám hogy vettem ezt a monitort [link]
ma jött meg postán be is raktam egyből és amikor bekapcsoltam fakó volt a kép és ilyen ferde vízszintes csÍkok vannak a képben
valaki tudna segíteni hogy mi lehet a gond? -
Gallac
senior tag
Sziasztok !
Samsung 244 t monitornál meg lehet az valahogyan nézni pl szoftverrel mennyi órát ment ?
üdv
Gall
-
Gigaman55
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne az LG W2252TQ monitorommal, hogy ha kikapcsolom azt és pár perccel később kapcsolom vissza akkor a monitor rögtön készenléti állapotba lép, nem mutatja a képet. 2 monitort használok, ugyanígy a másik monitoron látszik a kép, de az LG-n csak akkor, ha újraindítom/leállítom vagy alvó üzemmódba kapcsolom a gépet, ezután ha van mit mutatnia akkor visszakapcsol. Ha egy rövid időn belül vissza kapcsolom a monitort akkor jó. Ha nem kapcsolom ki, de a Windows 7 kikapcsolja, mert 10 percig nem használom, akkor is rendesen visszakapcsol.
-
samfishR
senior tag
tiszteletem! telefonrol irok mert nem kapcsol be a monitor, nezzetek el nekem az ekezeteket. szoval van egy LG w2261v-pf monitorom. a problema, hogy nem jon ki sleep modebol sehogy sem, pontosabban teljesen megnemul ha be van dugva a tapkabel es a monitor kabel egyszerre: 5perc aramtalanitas utan hajlando bekapcsolni. tehat: ki van huzva minden belole. bedugom a 3 pines tapkabelt, bejon a kep hogy no signal, check cable. bedugom a masik kabelt, erre kiirja h dvi powe save mode, vagy hdmi power save mode (attol fuggoen h milyen kabellel probalom), majd teljesen elsotetul es nem reagal semmire...... ismet csak a 3-5 perces aramtalanitassal lehet visszahozni.. es akkor sem tuti h sikerul rendesen bekapcsolni...most pl mar vagy nyolcadjara probalom sikertelenul... remelem erthetoen irtam le a bajom. valaszokat koszi elore is!!!!
udv, krisztian -
Birkuci2
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van hogy van egy gépem amiben egy 8800GT 1gb video kari van. A gondom az hogy van hozzá egy Samsung CRT monitor, ami ugye DVI átalakítóval van összekötve a géppel, és az egyik kimeneten zöldes árnyalatú a kép, és a piros szín hiányzik, a másik kimeneten pedig rózsaszín árnyalatú a kép. Biztos nem a videó kártya hibája mert más monitorral hibátlan a kép, és a monitor egy régebbi géppel amin mind 2 kimenet van úgyszintén piros mentes a kép DVI-re kötve, VGA csatiba körve viszont jó. Lehet ezen segíteni vagy nem? Másik monitort meg nem tudok most venni
Előre is köszi a segítséget.
-
Jorus
nagyúr
Erre mondjatok pls vmi okosat... Lecseréltem a monitornak használt tv-t egy újabb típusra. Bekötöttem az eddigi kábellel (DVI-HDMI), beállítgattam, és használtam is pár órát. Ezután a PC házát visszatoltam a falhoz, a helyére, de kicsit közelebb ment, mint szokott, a gép (Win7 x64 Ult.) kiadott egy olyan hangot, mint amikor USB eszközt csatlakoztatok hozzá, a kép a monitoron meg ugyanebben a pillanatban összement. Vagyis körben fekete szegély van, és értelemszerűen ótvar ronda a kép is, mivel nem natív a felbontás. Nah, azóta sehogyse tudom visszaállítani, és azt sem értem, mi történt. VGA probléma vajon vagy monitor vagy beállítás, vagy mi? Elég bosszantó. Monitort már visszaállítottam gyári beállításokra, gépet újraindítottam, próbáltam HDMI-HDMI kábellel, de semmi. BIOS is "kicsiben" jelenik meg, szal nem gondolom, hogy OS beállítás mehetett volna el. Egyébként a monitor felbontása 1920*1080, OS alatt a felbontás szintén. És mondom, órákon át semmi baja nem volt, egészen az eseményig. A monitor saját menüiben lépegetve használja a teljes képernyőt, csak PC-re kötve nem. Megnéztem DVI-VGA átalakítóval és normál VGA kábellel is. Ebben az esetben a teljes képernyőt kihasználja, és jó a felbontás is, csak picit el van csúszva a kép jobbra, és a készüléken sehol sincs olyan opció, amivel a képet lehetne mozgatni. Bahh. Bármi ötlet esetleg?
-
atika88
senior tag
Üdv!
Olyan problémám van, hogy a Samsung 2253LW monitorom újabban sípol hátul, ha be van kapcsolva, ha nem! Elég érdekes és idegesítő frekvencia hangom csinálja ezt...roppant kellemetlen! Mi lehet az oka? Pl. a monitor bedőlési szögét változtatom akkor érdekes módon nincs hang (egy ideig) utána előjön újra és újra :/ Csak la lehúzom a tápkábelt akkor van csendben, de ez nem megoldás ugyebár! Ötletek?!
Új hozzászólás Aktív témák
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- Sorozatok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)