- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeska
tag
Bocs Uj Hsz re akartam nyomni
-
jeska
tag
válasz
fero02 #13693 üzenetére
sziasztok !
Olyan problémám lenne hogy az Lg LA6130-as tv-t rádugtam a gépre DVI-Hdmi Átalakítóval (Ati6870 2db dvi,1hdmi,1dp)
Rajta van a monitor is az DVI kábellel van rákötve, leklonoztam a monitor képet, mind a 2 kijelzőn ugyan az megy és amikor nézek egy filmet,videót akkor a monitoron kévő kép az hullámzik egyet olyan mint anno régen a VHS kazátáknálde ezt csak akkor csinálja ha a TV is rá van dugva a videókarira ha lehuzom róla akkor jó!
Valaki nem tud valami megoldást/beállitást hogy ez hogyan orvosolható a Catalyst ba mar nyomkodtam kb mindent de vhogy nem akart összejönni.
Köszönet!!! -
fero02
nagyúr
válasz
szabonagyur #13690 üzenetére
Akkor az 99%, hogy gomb problémás...
Tüsy: nyugodtam cseréld ki, biztosan menni fog.
Solymi81: próbáld ki egy másik géppel is a monitort, hogy kizárható legyen a vga driver frissítésének esetleges hibája.
-
Solymi81
aktív tag
Sziasztok!
Monitorral lenne problémám.
Típusa: Samsung Syncmaster 920N TFT monitor.Laptopomra rákötve használtam, második monitorként. Tökéletesen működött.
Aztán lehúztam a monitort, kiírt valami szinekkel kapcsolatos dolgot majd alvó módba ment.Azóta alvó módban van, csak a LED villog illetve amikor rá van kötve vagy a laptopra vagy a PC-re, akkor halványan mintha villogna a monitor, de akkor is alvó módban van és nem tudom felébreszteni, csak kikapcsolni.
Hard reset (?) volt már rajta. Kb. 10-15 percig nem volt áram alatt és a D-Sub kábel is ki volt húzva.
A fura az, hogyha rádugom a laptopra, akkor tökéletesen érzékeli és ha elsődlegesnek választom, akkor a laptopon megjeleníti a képet amit a monitornak kellene adnia.
Ha jól emlékszem a kihúzás előtt frissítettem a laptop HD3000-es driverét, nem tudom, hogy ez mennyire érinthette a monitort.
Ha hardveres hiba van, akkor körülbelül mennyibe kerülne a monitor javíttatása?
-
Tüsy
csendes tag
SOS!!
Valakinek van infója, hogy az LG L1930S és L1930B kijelzője azonos-e?
A technikai adatok megegyeznek de ugyan az mindkettőé? Egy B működne egy S kijelzővel?
[link]Sajna sehol nem találok az S-hez vezérlést se külön IC-t (MST9111B-ből is csak másfajtát találtam és azt is ebayen)
-
fero02
nagyúr
válasz
szabonagyur #13688 üzenetére
A műanyag gomb mitől tudna elromlani? Ha elejétől működött és nem szorult/akadt, akkor...
-
fero02
nagyúr
válasz
szabonagyur #13685 üzenetére
99% a gomb szokott bajos lenni.
Ha van csere nyomógomb (néha észbontóan nehéz beszerezni), akkor egyértelmű a csere. Ha működik csak nehezen, akkor valamelyik szomszédoséval szoktuk cserélni, ami ritkán van használva (pl valamelyik menü léptető gomb, hangerő gomb). A nagy baj akkor van, ha olyan állásban döglött meg, hogy vezető állapotban van, tehát a hozzá tartozó funkció mindig aktív.
Ezekben már nem olyan gomb van... amit az előbb beraktam képet, olyanok.
-
Mikisys
őstag
válasz
89Csabi89 #13679 üzenetére
Valószínűleg a monitorod jó, csak nem tetszik neki a használati mód.
A Dual-DVI, meg a HDMI nem azonos, a monitornak szabványos jel kell, ha a DVI-csatlakozón nem azt kap, nem tudja a megfelelő felbontást beállítani. Ugyanez igaz a HDMI-csatlakozásra is, ha nem megfelelő a felbontás és egyebek beállítása, akkor nem lesz jó a kép.
Nyilván a grafikus-kártya felbontásainak meg kell felelni a monitorhoz, illetve az adott csatlakoztatáshoz.
Pédául: 1900x1080 Full-HD, 100Hz esetén ezt tudnia kell a kártyának, az csatlakoztatási módnak és a monitornak együttesen. Ha valamelyik ezt nem teljesíti, akkor a monitor nem tud megfelelő méretű, felbontású és minőségű képet létrehozni.
A Windows nagy tréfacsináló, a Vezérlőpult/beállítások/video/felbontás, frissítés - beállításai befolyásolják az eredményeket.Üdv!
-
szabonagyur
félisten
válasz
fero02 #13684 üzenetére
És mi van akkor ha maga a gomb a rossz és nem a panel? Lehetséges? 6 gomb van egymás mellett és a bekapcsoló elég sérültnek néz ki. (Elgondolásom eredetileg az, hogy ez is olyan mint anno régen volt a Tetrisz játékok, és ott a gombok alatti kis harang ment tönkre vagy maga a gomb érintője. Amikor megnyomom teljesen más mint a többi gomb)
-
fero02
nagyúr
válasz
szabonagyur #13683 üzenetére
Helyes! Végre valaki, aki belátja magától.
Általában ilyesmi szokott lenni egy kapcsoló panel:
Ezek kb 1-1.5 cm szélesek. Gondolom most már sejted, hogy miért nem egészséges egy ilyen panelhez régi, orosz, vagy cseh pillanatforrasztó pákával
Továbbá néha maga a monitor szétszedése sem egyszerű, gyakorlatlan kezek egészen biztosan nyomot hagynak maguk után...
-
fero02
nagyúr
válasz
szabonagyur #13681 üzenetére
Ha van hozzá megfelelő szerszámozottság és némi rutin, akkor nem nagy kaland...anélkül horror és garantáltan panel csere.
-
fero02
nagyúr
válasz
szabonagyur #13678 üzenetére
Van, az esetek döntő többségében ugyanolyan mikrokapcsolókat használnak a paneleken.
89Csabi89: ennyit a dell-ről. Még jó, hogy nem egy drága készülékről van szó...
-
89Csabi89
tag
válasz
El Kebir #13623 üzenetére
Na. Teljessé vált a történet. A lényeg, hogy használhatatlan a Dell U2711-es monitor. Az, hogy miért csinálja amit csinál még nem jöttünk rá, de én már belefáradtam.
Vettem ugye egy DVI (Dual link-es) kábelt, összekötöttem, de semmi. Ugyan azt csinálja mint az előtt. Tehát ha rámegyek a 2560x1440 (natív) felbontásra, akkor a monitor nem képes megjeleníteni azt. A sorok 1440, de az oszlopok száma csak 1280. Még a Full HD-ra sem képes, mert akkor meg az oszlopok száma 800-valahányra csökken. Viszont az 1650x1050 működik.
Próbáltam a VGA kártyámon az egyik és másik DVI kimenetnél is, de hiába. Teljesen leformáztam, majd újra raktam a rendszert, de a probléma még mindig fent áll.
Elvittem keresztapámhoz, neki combosabb gépe van combosabb VGA-val, nem mintha az enyém nem lenne képes rá, de mondom még egy próbát megér (hozzáteszem, már hetek óta ezzel basz*dok, már elegem van). Ugyan azt csinálja nála is. Viszont van HDMI kimenete a VGA-ján, ezért legalább azt megnéztük. HDMI-vel legalább a a FULL HD (1920x1080p) tökéletesen jön.
A lényeg a lényeg, hogy érthetetlen a dolog. De valószínűleg megválok a monitortól. Tényleg mindent kipróbáltunk ami eszünkbe jutott, és még azt is amiket javasoltál, de semmi!!!
Nincs rá elég eszem, de ha bárkinek bármi ötlete, akkor azt szívesen meghallgatom.
-
szabonagyur
félisten
Hello
Van lehetőség arra, hogy egy BenQ G922HDL monitorban a bekapcsológombot kicserélem mondjuk bármelyik másik gombbal és jobban érintkezzen vagy a panelt kell cserélni? Sajnos a bekapcsoló gombot nem érzékeli mindig, sokat kell nyomkodni különböző irányokba, hogy jó legyen.
-
fero02
nagyúr
Bohóckodni jó az. Ide szkóp kell.
És mit mérnél a lábakon? Adatlapod van az IC-hez? Kapcsolási rajz a panelhez? Anélkül hiába minden...
A forrasztásokat nézd át alaposan és nézd meg, hogy melegszik-e a panelen valami, amikor üzemel a monitor.
Ja, és lehetőleg ne b@szasd agyon magad az árammal!!!
-
fero02
nagyúr
Ezt a kondizást hagyd abba. Annál a fajta típushibánál amúgy is pont fordítva figyelhető meg az a bizonyos jelenség.
Ide már műszerezettség kell. Meg kell nézni/mérni a scalerbe menő feszültséget. Amit laikusként megtehetsz még, hogy megnézed a proci és a körülötte lévő alkatrészek forrasztásait nagyító alatt, hogy nincs-e repedve...
-
bads1
aktív tag
Üdv,
vettem egy Dell U2412M monitort de nem volt benne tápkábel. Rádughatom a sima ATX táprgységhez való kábelt vagy másmilyen kell neki?
Megnéztem egy itthoni másik monitoron, abban 10A/125V-kábel van, míg a PC-s 10A/250V -
Tüsy
csendes tag
válasz
fero02 #13668 üzenetére
Szöget ütött a fejembe amit írtál a scaler, gondoltam kipróbálok valamit!
Leszedtem a vga kábelt de a monitort nem kapcsoltam ki, a jelenség megszűnt vagyis a kijelző jó, ezek után vártam picit és visszadugtam a jelenség ugyan az mint indításkor először jó majd kis melegedés után előjön vagyis tuti a scaler a hibás.
Ezek után a kérdésem; mi az ami a scalerben felmelegszik működés közben, a kondenzátorok és a mikroproci? -
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #13669 üzenetére
Lefutott, zöld pixeleknek híre sehol...
Bár este szét lett szedve a gép még 1x, a vga/memória kiszedve visszarakva; bár ezt már eljátszottunk 2-3x mióta produkálja a gép a jelenséget.
Ha minden igaz most jön egy memóriacsere 2x1gb ddr2 800mhz -> 2x2gb ddr2 1066mhz...
-
Tüsy
csendes tag
Sziasztok van egy LG Flatron L1930S monitorom amin bekapcsolás után kb 1 perccel megjelenik 1 kb 4 cm széles függőleges zöld csík majd kb 20 perc után a bal szélén egy újabb ugyan ilyen széles és hasonló színű.
Valakinek esetleg ötlete?
Ha javítható akkor megpróbálnámMivel nem egyből jelentkezik, vagyis hidegen jól működik így én kondenzátorra gyanakszom.
-
El Kebir
őstag
válasz
grizlisandor #13665 üzenetére
ha véletlenszerűen jelenik meg össze-vissza akkor az vga kártya hiba lehet.
próbáld lekorlátozni az órajeleit a gyári érték alá, hátha az alacsonyabb órajelen "megjavul" ...
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #13664 üzenetére
Most játszottam egy Dota2őt, csak a végén kerültek elő elszórva...
Most a PH is jó...Normális magyarázatot nem találok már erre.
-
grizlisandor
veterán
Hali!
Van egy Fujitsu Siemens ScenicView P20-2 monitor, HD 5570-es vga. Eleinte jól működött, de egy idő után a fekete(sötét) részeknél zöld pixelek láthatók, jelenleg, hogy böngészem a PH-t a háttér végig zöld pixeles... Windows 7 volt fent, volt vga/monitor driver csere többször is, több napos próbálkozás után valahogy az egyik monitor driver csere után megjavult, de pár hétre rá megint előkerült... Múlthét szombaton újratelepítettem a gépet Windows 8.1 és működött szépen, egészen mostanáig. 1600x1200as felbontáson van használva 60 Hz mellett, de kisebb felbontáson is csinálja; DVI csatlakozóval van csatlakoztatva a Vga-hoz...
Képernyőnek kiírja a Win, hogy P20-2, de ha belemegyek a Speciális beállítások/Monitor fülre, ott csak PnP monitor.
Reggel első indításnál nem volt semmi baj. Másodiknál volt ki is kapcsoltam. Harmadik indításnál, míg én használtam a gépet nem volt semmi baj; miután más internetezett megint előkerült..
Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget?
Üdv.: grizlisandor
-
fero02
nagyúr
válasz
schulc99 #13661 üzenetére
Bontott alkatrész esetén megérheti, ha Te is úgy gondolod. 17-19", amivel már nem éri meg foglalkozni...
Nem a végét jelenti, hanem azt, hogy használva volt és amit használnak az el is romlik előbb, vagy utóbb. Ezeknek a monitoroknak (tv-knek) tervezett élettartamuk van.
Ha téged nem zavar a csík, akkor használhatod tovább nyugodtan. Lehet, hogy lesz még hiba, de lehet itt megáll a történet.
-
fero02
nagyúr
-
schulc99
aktív tag
Segítséget kérnék a hozzáértőktől.
Adott egy 2008-as LG Flatron W2242T lcd monitor.
A képernyőn végigfut egy vékony csík függőlegesen.Ez javítható valamilyen módon?
Esetleg a monitor végének a kezdete?Köszi.
-
törölt tag
Köszönöm.
Sikerült végre 2-nap szenvedés után a segítségeddel beállítanom a monitor képernyőjét. Már azt hittem hogy rossz a monitor amit vettem.
Még egyszer köszi. -
törölt tag
Sziasztok.
Vettem egy dell monitort, és amikor csatlakoztatom a számítógéphez, a képernyőn körbe kb 2cm fekete sáv jelenik meg. Hdmi kábellel van összekapcsolva, és 1920x1080 a felbontás. Nem értem miért van ez, az előző monitornál rendesen kitöltötte a képernyőt. -
val3nt1n3
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem használtan egy Samsung S22A300B tipusu monitort a hardverapron. 14V/2.14A Adaptert kaptam hozzá és ment is vele szépen 3-4 napig természetesen eddig szòlt a pròbagarancia is. Majd egyszer amikor át akartam tenni az egyuk ìròasztalròl a másikra hirtelen elment a kép majd visszajött. Ezt eljátszotta 2-3 alkalommal amig én beállìtottam. Majd az történt hogy végleg elment a kép!! Arra gondoltam , hogy táppal van gond igy elkezdtem mozgatni és lám nagy nehezen ismét volt kép! Jelenleg az a helyzet hogy betudom ugy allitani a kábel tekergetésével, hogy megmaradion a kép de ha hozzányúlok ismét nem kap áramot...A tápot bevittem szervizbe aztmondták hogy az rendben van és hogy valòszìnű a monitort vezérlőpanelje a hibás ami pedig 15ezerbe fáj...Szerintetek mi tévő legyek? Lehet esetleg hogy ninvs ekkora baj? Nek szeretnék semmiféleképpen ennyit kiadni a szervizért főleg ha nem muszáj mert lehet, hogy csak 1-2 kondit kéne cserélni illetve majdnem annyiért vettem a monitort...21ezerért. Ha van valami ötletetek vagy találkoztatok hasonló esettel jòl jönne egy-két tipp. Köszi! -
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #13649 üzenetére
Biztos, hogy hozzá akarsz nyúlni?
-
utgyuru
aktív tag
Egy LG 24EA53 monitorral olyan gondom van, hogy teljesen random elkezd akadozni a kép. Először azt hittem maga a PC akad, de ha kihúzom a VGA-ból a HDMI kábelt, majd visszadugom, újra jó minden. Lehet a monitor hibája ez ?
-
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #13647 üzenetére
Minden szekunder körit.
-
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #13642 üzenetére
Alapból cserélni kellett volna az elkókat. Azért, mert szemre jónak tűnik, műszerrel mérve még lehet rossz.
-
ngabor94
tag
válasz
El Kebir #13644 üzenetére
Hát ha az AMA legmagasabb értéken van akkor a szöveg mögött ha mozgatom világos vagy fekete utánhúzás van, jelenleg a gyári értéken van (ki, magas és premium beállítások vannak, most magason van) kikapcsolt és magas értéket között nem látok különbséget. De ha nincs megoldás akkor jobb ha megszokom.
Meg a szövegeknél és a sötét mozgó képeknél figyeltem meg, hogy olyan a kép mintha vibrálna vagy villogna, nem villog csak olyan hatása van. Legalábbis én úgy látom. A vibrálás függ a oldalak színeitől is, van ahol jobban látni, van ahol nem. De szerintem ennek sincs megoldása.
És egy egyszerű kérdésem lenne még, hogy a szellemkép (ghosting) és az utánhúzás ugyanaz vagy két különböző dolog? -
El Kebir
őstag
válasz
ngabor94 #13643 üzenetére
miért nem natív felbontáson használod? (főleg, hogy egy alig kisebb és 16:10-es felbontást állítsz be egy 16:9-es monitornak.. nem zavar, hogy torzult a kép?)
ha gyors mozgásnál jeletkezik, akkor az lehet az AMA hibája, ha a nagy "overshoot"-ot látod (fehéres, vagy inkább inverz szellemkép), akkor nem maxra, hanem minimumra állítsd. (esetleg próbáld ki milyen OFF-ra állítva)
...ha a lassú válaszidő a zavaró, akkor arra nincs mit mondani, az mva panel nem a sebességéről híres...
-
ngabor94
tag
Üdv!
Pár hónapja vettem egy fullhd-s BenQ Gw2265hm típusú monitort, remekül működik, csak annyi problémám lenne vele, hogy megfigyelhető egy kis szellemkép a mozgásoknál. Illetve nagyon apró tearing is látható, az ablakok széleinél figyeltem meg mozgatás közben, szóval ez annyira nem zavaró. Ami jobban zavar az a szellemkép, főleg a gyors képeknél és szövegeknél. A kontraszt és a fényerő maxra állításával eltűnik a szellemkép, de akkor már a kép nem élvezhető, illetve az AMA maxra állításával is próbálkoztam, de akkor sem javult sokat, illetve úgy tudom nem is ajánlatos maxon tartani. Tudtok valami megoldást a gondomra, vagy ez a monitor sajátossága lesz?
És néhány infó még ha kellene, DVI-vel megy 1680x1050 felbontáson -
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre / útmutatásra lenne szükségem.
Adott egy Samsung 933SN típusú monitor, amin elszállt a háttérvilágítás. Kicseréltem benne az invertertrafót, és a háttérvilágítás "részben" vissza is jött. Azért csak "részben", mert amikor nem dugok rá D-SUB kábelt, akkor szépen kiadja a "Check Signal Cable" feliratot, és ez végtelenítve megy körbe-körbe a képernyőn.
Viszont amint csatlakoztatom egy géphez, kb fél másodpercig van rajta kép, majd megint lekapcsolja a háttérvilágítást a monitor. Ezután olyan, mint amikor hozzám került: csak lámpával bevilágítva látszik a kép.
Ha kikapcsolom, és megint be, akkor ismét fél másodpercig jó, majd ismét elmegy a háttérvilágítás. Ez megy az idők végezetéig... De ahogy azt fent írtam, ha a kábelt lehúzom, akkor ismét van rendesen háttérvilágítás.A panel ránézésre teljesen rendben van, kondik nem púposak, alkatrészek nem hiányoznak róla.
Szerintetek mi lehet a baj? Hol érdemes keresni a hibát?
u.i.: Anno egy Samsung 931BW ugyanezt produkálta, de abban volt 3 darab púpos kondi, amiket kicseréltem, és azóta is tünetmentes a monitor.
-
Mikisys
őstag
Értem.
Csak az a baj, hogy a HDMI az nem DVI és a kétféle(?) szabvány(?) nem találkozik, vagy a gyártók erre is, meg arra is csalnak, de akkor sem lesz optimális az eredmény, sajnos.
Ez van, illetve nincs.
(Utálom az állandóan újabb csatlakozások kiagyalóit, mert egyik sem jobb a másiknál, csak vedd meg az újabbat, hogy aztán a többi készülékből is meg kelljen venned az újabbat, mert nem fog a régivel együttműködni az új.)Üdv!
-
Mikisys
őstag
Ez nem az LCD, sem pedig a LED-es háttérvilágítás hibája.
Monitor alap-beállítási hiba lehet, el kellene olvasni a leírását, hogy milyen célra, milyen felbontást, mekkora fényerőt és egyebet célszerű beállítani.
Ha a megfelelő beállítások után is zavaró a képgörgetés alatti "szellemkép", akkor szervizbe kell vinni és meg/kijavíttatni a hibáját a monitornak.Üdv!
-
El Kebir
őstag
az LCD technológia hibája... ha van az osd menüjében válaszidő gyorsítással kapcsolatos menü, akkor abban válassz egy lassabb fokozatot, amivel ugyan lehet kicsit homályosabb lesz a kép, gyors mozgásnál lassabb váltás, de csökken a fehér szellemkép is. (overshoot jelenség)
-
Devas
őstag
Szevasztok!
Van egy Asus 1920x1080-as LED monitorom. Az normális dolog, hogy ez a fórum egérrel történő fel-le görgetésekor a fekete betük fehér szellemképet húznak maguk után? Ez a monitor hibája, vagy a LED technológiáé, vagy lehet ellene tenni?
-
john13
újonc
válasz
Mikisys #13628 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, megpróbálkozom vele!
Ez a kábel jobb minőségűnek számít?
Delock kábel, VGA HD15M/HD15M duplán árnyékolt w/2*ferrítmag 2mVagy ha esetleg ez mégsem jó, akkor tudsz Nekem ajánlani olyat, ami jó minőségű és 15 lábat tartalmaz?
Köszönöm szépen előre is!Üdv,
john13 -
Mikisys
őstag
válasz
Robokutya #13602 üzenetére
Be kell menned egy antenna szaküzletbe és a méreteket megadva készíttetsz egy megfelelő kábelt, a megfelelő csatlakozókkal szerelve.
Megcsinálják, ha mégsem, irány egy másik üzlet.
Az mit jelent, hogy meg van vágva a kábeled?
Csak úgy nem lehet bűntetlenül vagdalni-toldani-leágazni, mert az illesztés, ami az antennacsatlakozások lényege, elromlik és vagy van jel, vagy nincs jel, vagy csak egyes adók jönnek, mások nem, a frekvenciától függően.
Minden elágzáshoz szabványos, illesztett osztó, vagy elágaztató kell, iránycsatoló, hibrid-csatoló, jel-erősítős szétosztó, stb.Üdv!
-
adg
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis technika segítségben kellene nekem a segítségetek.
Egy DVI bemenetes monitornál a DVI - DVI kábelt lehet-e helyettesíteni HDMI kábel+átalakító kombóval úgy, hogy a HDMI kábel egyik végét a VGA-ba dugom a másik végét pedig átalakítóval a monitorba dugom?
ERRE gondoltam.Azért kérdezem, mert DVI kábelem nincs, de HDMI kábel és átalakítóm van itthon.
Köszi.
-
El Kebir
őstag
válasz
89Csabi89 #13619 üzenetére
mindkét dvi-n próbáltad? mert még az is elképzelhető, hogy nem mindkettő teljesértékű.
pl egyik csak single-link dvi... van rá példa, hogy két dvi-i csatlakozó van ráforrasztva egy adott vga kártyára, közben meg az egyik csatlakozó csak single link dvi-d bekötésű. (és értelemszerűen annak megfelelő tudású)
-
89Csabi89
tag
válasz
El Kebir #13617 üzenetére
Gyakorlatilag, ha újra rakom a windows-t, akkor 99% hogy megoldódik a probléma???
Én ezt vettem ki a szavaidból. Holnap még megnézem ezt a lehetőséget is, de ha nem tudom megoldani, akkor kénytelen leszel eladni. Pedig hibátlan karcmentes állapotban van és alig 800 üzemórán van túl. Nagyon nem szeretnék megválni tőle
Azért köszönöm az eddigi segítséget.
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Pár hónapos Dell P akármi, adatlapon. Néha sötét lesz, de nem írja, h nincs jel, lámpája világít. Volt drivercsere meg minden, előtte ezen a gépen nem volt ilyesmi. Most cseremonitor van, viszem garizni ezt. Állítólag Dell betegség, táphiba... Fakyeah. Mennyi idő az ilyen garos marhaság delléknél? Valóban ennyi, tápot cserélnek, kész? Tapasztalatok esetleg ezzel? Köszönöm! -
El Kebir
őstag
válasz
89Csabi89 #13616 üzenetére
szoftveres gond... szvsz 99%
vga driver, monitor driver, windows...
sokmindent nem tudok így távolról írni, pucold ki a lehető legjobban a drivereket és telepítsd újra, szerintem valami bejegyzés még leheta windowsban a régi monitorra vonatkozóan, ami miatt korlátozza az újat.
alapból úgy van megoldva, hogy olyan felbontást, frissítést nem tudsz beállítani, amit nem tud kezelni a monitor... szerintem az lehet, hogy a régi monitor képessége szerint korlátozza az újat is...
-
El Kebir
őstag
válasz
89Csabi89 #13614 üzenetére
telepítsd újra a vga drivert, néha "beragad" és nem tudod az új nagyobb felbontású monitort natívra állítani.
(a dp-dvi kábelt is felejtsd el, az valószínűleg passzív volt és csak dp-->dvi irányba működik, és abban is talán csak fhd-t tud)tehát vagy dual-link dvi vagy dp-dp kábellel ajánlott használni, a vga drivert meg újra telepíteni, és a monitor drivert az *.inf-et is telepítsd, ha nem ismeri fel a windows a monitort.
-
89Csabi89
tag
Üdv.
Nagyon nagy gondom van.
Beszereztem egy Dell U2711-es monitort, de egyszerűen nem tudom belőle kihozni a natív 2560x1440 felbontást, sőt még a FULL HD-t sem.
Elsőnek a kábelre gyanakodtam, mivel Single linkes DVI volt, és egy kis utána járással ki is derült, hogy az Full HD-nál nagyobb felbontásra nem képes.
Majd beszereztem egy DVI (dual link) - DP kábelt, ugyanis a VGA-mon, nincs DP kimenet csak DVI, de abból kettő. Ezzel a kábellel fel sem ismerte a windows a monitort, a monitor meg "entering power save mode" feliratot irkálta egyfolytában. Ennek is utána jártam (angol) fűromokon találkozni főleg ezzel. Nem vagyok angolos, de annyit leszűrtem, hogy nem nagyon találták a megoldást a problémára.
De ok, vegyünk egy DVI (dual linkes) kábelt, azon biztos menni fog. Megvettem bekötöttem de ugyan az a szitu mint single linkesnél. Ilyen elcs*szett hiányos olvashatatlan színes betűk sz*r felbontás. A legnagyobb felbontás amit ki tudok belőle hozni az a 1680x1050.
Ha a Full HD-ra megyek az nvidia vezérlőpultján, akkor 980x1200-as a felbontás, ha a 2560x1440-re megyek, akkor meg 1280x1440.Elvileg a VGA-mnak tudnia kellene a felbontást.
Egyszerűen már nem tudok mire gondolni.Kérem segítsen aki tud!!!
Még annyit, hogy a UPC set top box-ra rákötve HDMI kábellel, egész tűrhető képet produkált, és ott legalább az 1920x1080-as felbontást tudta.
Csabi
-
elodman
aktív tag
válasz
elodman #13609 üzenetére
szerk...
talán a service menuben láccccik a futott órák száma?
http://josh.st/2008/05/02/dell-2707wfp-lcd-monitor-service-menu/az ebbe való belépés utólag kimutatható-e és nem törli-e a garanciát?
thanx.
-
elodman
aktív tag
thanx fero02, a tesztelőd (#13595) sajna bizonyított:
embörök,
2 dead pixel-t találtam, e használt u2709w-n, bár csak 20cm-ről vehető észre, ha nagyon keressük, tök sötét képen.
Vajh érdemes kicseréltetni, más hiba forrása lehet?
Azt mondták, h. ilyen hibája nem lehet a moncsinak, de így kissé kétes a dolog.Ezért Jó lenne tudnom, hol lehet megnézni, hány órát futott a moncsi.
-
Zoltan9
csendes tag
válasz
Mikisys #13555 üzenetére
Az összes kábelt ki-be huzigáltam már.
Mivel nincsenek műszereim és túl sok tapasztalatom sincs a forrasztás terén, ezért úgy döntöttem, hogy békén hagyom és eladom valakinek hibásként megjelölve, aki jobban ért hozzá.
"Nem volt, vagy a nyoma nem látszik esetleg öntapadós alufóliára emlékeztető anyagnak?"
Egy fémlemez van benne, ami a képernyőt és az alaplapot összekötő vezetékeket védik.
Más ilyesmi nem.Szóval már tárgytalan, de köszönöm a segítséget.
-
rígel
őstag
Sziasztok!
DELL S2340L-hez létezik moddolt driver, amivel 72Hz-re be lehetne lőni?
-
oovastan
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. A problémám új gépet raktam össze GA-F2A88XM-DS2 alaplap AMD A8 6500 proci a monitor a régi syncmaster 710n 1280x1024 felbontáson villog a képernyő 1024x768-ban tökéletes nem villog csak nem szép a felbontás miatt win7 win8 ugyan ezt teszi telepítő lemez driver cserélgetve semmi változás ha tudtok segítsetek előre is köszönöm.
-
john13
újonc
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
Néhány nappal ezelőtt a monitor vibrálni kezdett, vízszintes csíkokban, olyan jelleggel, mint amikor pl. egy beérkező hívás bezavarja a TV-t. Két videókártya van a számítógépemben, egyik külön, a másik alapba integrált (ezt sohasem használtam), a számítógép hét éves. Átkötöttem a monitort az alaplapba integráltra, a jelenség megmaradt. Ezt követően a monitort másik számítógépre kötve a jelenség megmaradt, VGA (D-SUB) kábelcsere után azonban megszűnt. Miután az új kábellel csatlakoztattam a saját számítógépemhez a monitort, szellemkép jelent meg. Olvastam, hogy olcsó kábel, kábeltörés, nem árnyékolt kábel esetén előfordulhat ez a jelenség, ezeket ellenőriztem. A jelenséggel kapcsolatban észrevettem még azt, hogy 60 Hz-ről 75-re emelve a probléma javul, de nem szűnik meg, illetve 1280x1024-es felbontásban megjelenik a szellemkép, 1024x768-asban eltűnik (viszont a 60 Hz-nél ebben a felbontásban homályos lesz a kép). A monitor menüjében nincs szellemkép.
Az új kábellel kapcsolatban annyi megjegyezendő, hogy 14 pines (a régi 15-ös volt).Néhány adat az említett számítógéphez:
Monitor: SAMSUNG SyncMaster 721N
VGA kábel (új): Hama 41933 (a leírás szerint 15 pines változat, de valójában csak 14 pin van benne)
Videókártya: ATI Radeon HD 2400 PRO (alaplapba integrált: NVIDIA GeForce 6100)Ha valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget, kérem szépen írja meg.
Hálásan köszönöm előre is a segítségeteket!Üdv,
john13 -
fero02
nagyúr
válasz
Robokutya #13602 üzenetére
Szólj a szolgáltatónak, hogy jöjjenek ki, mert trágya a szolgáltatás minősége. Kijön a szerelő és kérd meg, hogy cserélje ki a kábeleket és krimpeljen rá Neked F csatikat. Az ilyen "menetes" csatlakozó sok bajt tud előidézni gondatlan szerelés esetén és minden toldás, átalakítás több dB-ellel csillapítja az amúgy sokszor sem túl jó bejövő jelet. Splitter-ből (osztóból) pedig akkorát használj, amekkora szükséges (2-es osztás esetén 2-eset), mert az is elvesz.
De ez ebben a topikban már off.
-
Robokutya
senior tag
válasz
Mikisys #13601 üzenetére
ha jól látom 75 ohmos kábelem van a doboztól befele valami noname az asztalom alatt van egy vágás a rádió miatt régi tunerhez kellett, onnan meg jön egy hama 75 ohmos kábel. ösz visz az elágazást is számolva 2 helyen van megvágva a kábel.
aztán csak az is lehet hogy ideiglenes adáshiba lehet.
csak nem tudom hol tudnék ilyen extrém hosszú kábelt venni ami meg is van csinálva a végén. -
Mikisys
őstag
válasz
Robokutya #13600 üzenetére
Az újabb keletű (Plazma, LCD) TV készülékek tunerje érzéketlenebb, mint a régebbi képcsöves készülékeké.
Ez magyarázza, hogy mindenféle zavarra érzékenyebb és kábelhibákra is érzékenyebb.
Érdemes lenne a kábelezést másképpen megoldani, először a Te készülékedhez megy a bejövő kábel és ott van kettéosztva, megy tovább a másik készülékhez a jel, iránycsatoló-osztóval.
Érdemes újabb gyártású kétszeres árnyékolt kábelre cserélni a régi meglévőt, sokat javulhat a helyzet, már ettől is.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mobil flották
- Milyen processzort vegyek?
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem csak vékony, strapabíró is lett az új Fold
- További aktív témák...
- Lg ultrawide 34wp500
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- LG UltraWide 35WN75C-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- 27% - Samsung G8 Odyssey OLED 34 Monitor! 3440x1440 / 175Hz / 0.03ms / FreeSync! BeszámítOK
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%