- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- caplagi: Samsung S25 Ultra 256GB
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rasiel
senior tag
Sziasztok!
Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy az alábbi képen a monitor bal felső sarkában az a kisebb "elváltozás" halott pixel vagy esetleg olyan hiba, amin lehet segíteni valamilyen úton-módon? [link]
A választ köszönöm! -
ProZsolt
tag
válasz
Livius #10396 üzenetére
Táphiba, ami általában a kondenzátorok cseréjével működésre bírható. Ha nem riadsz meg a forrasztópákától, akkor párszáz forintból javítható. Vagy viheted szakihoz, én például 4000 forintért szoktam ilyet javítani.
Rosszabb esetben inverter hiba, ami ha nem találsz donor monitort, akkor elég költséges.
Hibásként állapottól függően 2-4000 forintott lehet érte kérni. -
Livius
őstag
Hello!
Irodai használatból hozzám került egy hibás Samsung 940N LCD monitor. A hibája az hogy egyszerűen nem szolgáltat semmilyen képet. A stand-by üzemmódban normálisan működik ahogy szokott, szóval pislog a kék ledével. Mikor gép van rádugva akkor ez a pislogás meg is szűnik és jön a folyamatos kék led világítás vagyis hogy bekapcsolt, de viszont nem ad semmilyen képet továbbra sem. Notebook tesztelés során a gép felismeri a csatlakoztatott monitort és enged felbontás beállításokat is állítani.Azt kérdezném hogy ez milyen egység hibájára utal, valamint javítása mennyi lehet, vagy esetleg hibásként mennyiért lehetne árulni?
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Közel 7 éve nyúzunk egy ACER AL1711-es LCD monitort. Az utóbbi napokban azt csinálja, hogy a gépet kikapcsoljuk, a monitor nem áll standby-ba hanem teljes képernyőn játssza sorban a színeit (kék, piros, zöld, stb). Ha a gépe újra bekapcsoljuk a monitor újra üzemképes. Kivéve azt a jelenséget, hogy néha működés közben eltorzul teljesen a képe. Ilyenkor monitor tápkábel ki és be, és ezután minden újra működik.
Ezek a monitor elhalálozásának végső jelei vagy ésszerű keretek között akár javítható is? -
jozsef11
tag
Szisztok!
Egy használt Samsung SyncMaster SA300 24" led monitor tervezek venni, kaptam egy fotót a sráctól aki adja el és van rajta egy világos folt ami csak fehér háttérnél látszik.
Kérdésem az, hogy ez micsoda, milyen hiba érdemes-e így megvenni?
Nagyobb kép:[link]Válaszotokat előre is köszönöm!
-
El Kebir
őstag
nem véletlenül mások a beállításai, mert pl pc-s kapcsolatnál nem is nagyon van szükség sok beállításra, mert a pc-ből digitálisan kapja a jelet, a 0-255 tartományt, ezen állítgatás csak rontana. (ezért is írtam, hogy a pc-mód alapból betölthet olyan beállításokat, hogy állítgatás nélkül jó lesz pc kapcsolattal a kép)
akkor most ki se próbáltad a pc-módot és megpróbálod nem pc-módban használni egy pc-vel? (vagy félreértettelek?)
-
zaya
csendes tag
válasz
El Kebir #10387 üzenetére
Szia,
Vettem a fáradtságot és most valóban átnéztem a manualt. Sajna a PC mód beállítási lehetőségei korlátozottak: http://screencast.com/t/g6VcgdMF
Amint említettem, a TV üzemmód és a PC üzemmód beállításai teljesen eltérőek. A TV üzemmódban valóban sok mindent lehet állítgatni, mondhatnám parasztbutításnak is azt a sok opciót, mert nem hiszem hogy az átlag felhasználó utánnaolvas még a manuál mellé.
A PC-nél egyszerűen nem elérhető a menüpontok jó része, így az un fekete pont sem.
Amit lehet állítani:
1) fehéregyensúly - amivel elvileg a fehér és fekete szintet meg lehet határozni, illetve játszadozással a színűségen javíthatunk, +
2) háttérvilágítás, fényesség, kontraszt, élesség
3) színtónus: hideg, normál, meleg, még melegebbEz nem egy grafikusoknak szánt monitor az tény. Viszont ha a fehéregyensúlyt rendberakom akkor a "normál" színtónussal egész "hihető"képet ad.
Megjegyzésképpen csak annyit, hogy szerintem a TV beállítás opcióknak kellene kevesebbnek lenniük, és a monitorhoz lehetne inkább több lehetőséget hagyni. De biztos ez marketing.
-
ladanyi
tag
envision 17 colos monitorom bekrepált. egy új 21,5 es full hd samsung ~32000, ugyanez a márka azt hiszem 1400X900 felbontású 21,5 átmérős most 24000ft. szerintetek ez utóbbi megfelelő alkalmi játékra? tudom, hogy van jobb de nekem ezekre lenne pénzem és azt kérdezném a nem full hd is lehet jó megoldás? (VGA saphire 7770 vapor-x)
-
thorex
tag
Sziaztok!
Köszi a gyors választ, DE...
Nekem a catalyst-ba nem volt ilyesfajta beállítás , ezért letöltöttem egy frissitést, és akkor se működött .
Majd letöröltem mindent és újraraktam a videókártyát (és a catalyst-t is) a gépen miközben a HDMI-s kábel is be volt dugva, és így végül egy új menüpont jelent meg a catalyst-ban valami "DVI" és ott be tudtam állítani amit említettél.(levenni 0%-ra).
Azután felraktam a legújabb frissítést, mert egy-két játékhoz szükséges, és azután ismét fekete keretet kapott a kép és a catalyst-ból eltünt újból az az almenü.
Ha esetleg tudjátok hogy mi lehet a probléma akkor előre is köszönöm -
szaszlaci
addikt
válasz
aAron_ #10388 üzenetére
Lehetséges talán, hogy a natívnál nagyobb videó –több képi információt tartalmazása lévén– a leskálázás után akár adhatna jobb képet. Azonos pixel/bit értéken. De csak tipp, én sem tudom.
(A kérdés inkább, hogy egy huszon collos megjelenítőn egyáltalán van-e értelme HD anyaggal izzadni..) -
aAron_
őstag
egy kisebb vita alakult ki, ha egy 1440p-s videót valaki egy full HD monitoron néz, akkor a felesleges (videó) pixelekkel mi lesz? (amelyek nem férnek ki) van bármi értelme a monitor felbontásánál nagyobb felbontású filmet nézni? pl hd ready monitoron 720p helyett ugyan azt 1080p-ben. (szerintem semmi) bocs az OFF-ért
-
El Kebir
őstag
szerintem nem azt kellett volna állítani...
a manual alapján először is a hdmi-t pc üzemmódba kell állítani (lehet ezzel már alapból betölti azokat a beállításokat, ami a normális pc üzemmódhoz kell), és esetleg utána a feketeszinten állítani. (ezzel a 0-255 tartomány "nulla" pontját határozod meg)
(feketeszintállításhoz hasonlót csinál a színenkénti offset is, de azt színkorrekcióhoz kellene használni...)
ész nélkül ne nagyon tekergesd el a monitor beállításait... olvasd el a manualt...
-
szaszlaci
addikt
Van itt egy írásom, köze van ehhez is, esetleg olvasd el!
Annyi, hogy nálad a 254-es fehéret meg kell tudni különböztetni a 255-től. Az 1-es feketét pedig a nullástól.Az offset itt a feketeszintre (tévesen brightness/fényerő), a gain (tévesen kontraszt) pedig a fehérszintre utal.
-
zaya
csendes tag
válasz
thorex #10384 üzenetére
"szóval szoftveresen van elállítva a monitor vagy a vga, a "fehér köd"-ből én a színdinamika tartományra tippelek, vagy a monitor vagy a vga miatt nem 0-255, hanem a 16-235 módban jelenik meg a tartalom, ettől a fekete inkább szürke lesz (meg minden sötétebb árnyalat szürkül... fehér köd lengi be a képet... )."
Köszi a válaszod, kicsit elgondolkodtam, és arra következtérsre jutottam, hogy a monitorba van beépítve egy programocska nevezzük bárminek, ami egyébként egymástól függetlenül, vezérli a TV és a PC üzemmódban való megjelenést. Ez a szoftver ( EPROM ki tudja) mindig ott van, kérdés el lehet-e valahogy érni számítógépről) és esetleg ott lehet valamit állítani.
A menürendszer negyedik szintjén lent, meg is találtam ami kellett:
R-Offset 25
G-Offset 25
B-Offset 25
R-Gain : 25
G-Gain 25
B-Gain 25A la Magyar: P-eltolás, P-nyereség ...
Lenyomtam az offszetet 0-ra, a nyereségre 25-ök helyett pedig más értékeket adok meg - most 40re raktam - (amúgy 50 a max. érték)
Gondolom másnak is lehet ilyen problémája ezekkel a TV/Monitor kombinációkkal, hát leírtam okulásként.
Tehát nálam: Menü-> Kép -> Speciális beállítások -> Fehéregyensúly.
Mégegyszer köszi a segítséget.
-
thorex
tag
válasz
AkosAkos #10372 üzenetére
Üdv!!!
Köszi a gyors választ, DE...
Nekem a catalyst-ba nem volt ilyesfajta beállítás, ezért letöltöttem egy frissitést, és akkor se működött
.
Majd letöröltem mindent és újraraktam a videókártyát (és a catalyst-t is) a gépen miközben a HDMI-s kábál is be volt dugva, és így végül egy új menüpont jelent meg a catalyst-ban valami "DVI" és ott be tudtam állítani amit említettél.
Azután felraktam a legújabb frissítést, mert egy-két játékhoz szükséges, és azután ismét keretet kapott a kép és a catalyst-ból eltünt újból az az almenüHa esetleg tudod, hogy mi lehet a probléma akkor előre is köszönöm.
-
El Kebir
őstag
a két linkelt kép tökugyanaz...
szóval szoftveresen van elállítva a monitor vagy a vga, a "fehér köd"-ből én a színdinamika tartományra tippelek, vagy a monitor vagy a vga miatt nem 0-255, hanem a 16-235 módban jelenik meg a tartalom, ettől a fekete inkább szürke lesz (meg minden sötétebb árnyalat szürkül... fehér köd lengi be a képet...
).
-
zaya
csendes tag
Sziasztok nemrég vettem egy Samsung T22B300 LED TV/Monitor-t. Úgy gondoltam egy sima TFT monitor amiben van TV tuner kárrya is.
TV-ként nézhető, de monitorként enyhén szólva pocsék a képe.
"Egy fehéres köd ül" a képen, más szóval nincs igazi fekete pont a képernyőn. Hosszabb munka után elfárassza a szemet.
A működési elvét sem értem igazán az eszköznek. A távvezérlővel álítható menüben háttérvilágítás, fényerő, kontraszt, illetve egy (nem elérhető szín, és Árnyalat menüpont).
Egy ATI Radeon HD 5700-as kártyára van rákötve HDMI csatlakozón keresztül. A kártya meghajtó és kalibráló szoftverével már próbálkoztam, hogy valami színhelyeshez közeli képet állítsak, de nem sikerült.
KÉRDÉSEM: Miként tudnám beállítani legalább közel színhelyesre a képet, és eltüntetni azt az un ködöt ?
ezt mutatja monitor egy átlagos képre: http://screencast.com/t/Fv9H2vZESf
ez pedig egy színhelyesnek tartott Asus TFT monitor képe: http://screencast.com/t/OmDTlMFLZ3
Tudna valaki kalibráló szoftver / megoldást ajánlani, vagy legalább magyarázatot ?
Köszi !!
-
tknof1871
őstag
válasz
szaszlaci #10379 üzenetére
sRGB az micsoda, egyéni beállítás?
Nem,az nem egyéni. A wiki szerint: sRGB is a standard RGB color space created cooperatively by HP and Microsoft in 1996 for use on monitors, printers, and the Internet.
Az egyéni ezen a monitoron az User Define. De azt nem használom.
Milyen csövek? -
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ha a monitor Setup-jában a Color-t 6500K-val használom és csak akkor állítom sRGB-re, ha filmet nézek, akkor kímélem a monitort, hosszabb lesz az élettartama? LCD.
-
fero02
nagyúr
válasz
peterattila #10376 üzenetére
VGA drivert törlöd, megnézed hátha van újabb verzió és újra installálod.
-
peterattila
aktív tag
-
El Kebir
őstag
válasz
peterattila #10374 üzenetére
az adatkábele nem csúszott ki? (a pc-t és monitort kikapcsolva igazítsd meg, ha nincs becsavarozva)
-
peterattila
aktív tag
hello,
van egy BenQ FP92Wa 19"-os monitorom, ami 2 napja érdekesen viselkedik. 1440x900 a natív felbontása, amit hirtelen elfelejtett. 800x600-ba áll be, feljebb 1360-ig megy és ennyi. Ja, és a windows analóg vga kijelézőként látja, nem p'n'p -ként. Lehet ezzel valamit kezdeni szerintetek? Most nincs szerviz, majd jövőre elviszem, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, ötletekre. Köszi!
-
Xero
nagyúr
Haliho!
Itt leírtam egy problémát egy ViewSonic VX2025wm-el kapcsolatban, amire azóta sem sikerült megoldást találnom. A monitort kukázni nem akarom, így megpróbálom hátha van itt valakinek valami ötlete.
Ötleteket-segítséget előre is köszi!
-
thorex
tag
Sziaztok!
Segítséget kérnék, kaptam egy ASUS ML229H led monitort és ha a hdm-s kábellel kötöm össze akkor a legnagyobb felbontásban(1920x1080)nem tölti ki a kép a képernyőt, fekete keret van. Hogyan lehetne eltüntetni?XP-van, videókari hd4850-s.
Elöre is köszi a választ -
AkosAkos
aktív tag
LG IPS234V-PN monitort ha bekapcsolom kiírja,hogy "Super energy saving is inactive. You saved 0.00 tree"
Bár nem tervezem,csak kíváncsi vagyok:ezt hol lehet bekapcsolni? Mert a beállításokban(a monitornak) sehol nincs.
-
szaszlaci
addikt
válasz
TechN7ne #10362 üzenetére
Gondolom D-Subbal kötöd össze. DVI/HDMI nem megoldható?
Illetve nem lehet, hogy ez a plazmákból átvett ugráltatás (igen, az LCD-kben is gyakran "benne marad"), hogy ne égjen be a kép?
d.toth91: valamennyi bevilágítás lesz, edge(?) LED-nél fura, hogy középen van csak.
A semmire nem használható segítség, hogy nézz meg egy másikat, ha tudsz, az milyen. -
d.toth91
tag
Üdv!
Tartalékállományba küldtem a korábban már említett Acer-emet. Az utódja egy LG IPS234V lett, azonban találtam valamit, amit egy cseppet aggaszt: A képernyő alján, középen enyhe bevilágítást látok fekete háttérnél.
Cseréltessem vissza 3 napon belül, vagy az ilyen enyhe mértékű bevilágítás teljesen elfogadható? -
aero.
veterán
Ha a TFT monitoronon a kép függőlegesen vibrál, azt mi okozza? Csak D-Sub csatlakozón csinálja, a DVI-n tiszta a kép. Kábel, monitor, esetleg valami elektromos probléma?
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok.
Egy JVC 32HA45E LED TV-n használom a gépem és az a problémám,hogy állandóan arrébb ugrik a kép egy picit oldalra vagy feljebb és nekem ezt mindig helyre kell raknom ahányszor rákapcsolom a PC re a tv-t. A számítógép "általános nem PnP monitor" ként érzékeli, egyszerűen sztem fel sem ismeri. Ezt a problémát hogyan tudnám orvosolni,hogy ne kelljen mindig állítgatnom és elmentse a képernyő bállistást? Köszöntem előre is a segítséget.
-
El Kebir
őstag
válasz
#38298624 #10355 üzenetére
Ha amúgy minden rendben van a monitororral, akkor nincs jelentősége annak, hogy "pnp"-nek jelzi ki a windows. Szerintem, ha más baj nincs, csak az, hogy nem írja ki a monitor nevét, akkor ne foglalkozz vele.
De ha van valami régi winxp-s, vista-s vagy win7-es drivered hozzá, akkor az is jó kellene legyen a win8-hoz, ha az aláírásellenőrzést kikapcsolod és kézi módban telepíted csak az "inf" file-t. -
-
masíína
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, h több játéknál amikor elindítom, azt írja ki a monitor h szinkron nem megfelelő.
Crt monitorról van szó, próbáltam másikkal ugyanaz..a vga egy 9800gt 512mb . szal a lényeg h nem windows hibaüzenet hanem a monitor szenved valamiért.tudnátok segíteni h mi lehet a megoldás?
Köszi előre is! -
törölt tag
Köszönöm a gyors választ!
Tehát 75 hercnél nagyobbra nem is tudom állítani?
Igazából az szúrja legjobban a szemem, hogy a monitornál PnP alapértelmezett monitort ír, ezért feltételeztem azt, hogy szoftver kellene hozzá.T.
-
törölt tag
Sziasztok!
Daewoo Lcd LM1910W. Lenne egy ilyen monitorom... Win8 a gépemen, összedugtam, bekapcsoltam, nem ismeri fel, csak pnp monitorként, képernyő frissítési gyakoriságot nem tudok állítani, 60 és 75 a két opció, ezektől meg idővel kisül a szemem.
Neten sehol nem találok szoftvert. Videokártyát frissítettem, de így sincs javulás.
Valaki tudna segíteni?Előre is köszi,
T. -
VIBO
őstag
SOS keresek Győrben dsub dvi átalakítót vayg dvi-dvi kábelt.
Vki tud segíteni?
-
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Ez konkrétan nem monitor probléma, inkább lehet velem van valami. Szóval ajándékba kaptam egy 24 colos monitort amit a laptopra kötve használok most már 2 napja. Nagyon tetszik, szépek a színei stb. De az a gondom, hogy egy idő után meg-megfájdul a fejem és kissé rosszul is leszek. Gondolom ilyenkor kéne pihenni egy egészséges fél órát nem? Lehet attól is, hogy eddig 15"-n dolgoztam most pedig egy 24"-esen? Vagy mit tanácsoltok? Másrészt milyen távolságban legyen a monitor az arcomtól? Elnézést a hülye kérdésekért, de mégis érdekelne! Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
dltpwnz
aktív tag
Sziasztok , fekete folt mitől lehet a monitoron? Régebben kérdeztem hogy mi lehet ez, aztmondtátok kuka azóta mondjuk más baja is volt de még sajnos ezt kell használnom, de ma érdekes módon feljebb csúszott pár centivel ez a folt, szóval lehet hogy el is lehetne tünteni? Valaki tapasztalt már hasonlót ?
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok ez normális egy digitális monitornál?
Hdmi-dvi kábellel van összekötve és ne ma vga a ludas mert integrált vga-val is ezt csinálja meg másik videókártyával is.
Ja és mikor pl itt linkeltem a videót akkor közben a háttérben meg függőleges csíkok látszottak halványan. -
szaszlaci
addikt
válasz
Jakab66[hun] #10343 üzenetére
-
El Kebir
őstag
válasz
Jakab66[hun] #10343 üzenetére
hunnét, há bótbó....
-
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok, tudnátok segíteni, honnan szerezhetnék HDMI to DVI átalakítót?
Itt egy kábel, amit szeretnék a monitorra kötni. Egy HDMI pöcs vanb a kezemben, és a monitor hátulján meg egy D-Sub, és egys DVI.
Tudtok ilyen kábelt nekem?
szerk. 1méter legyen legalább, HDMI p*na, és DVI pöcs átalakítás.
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Lenovo Y570A laptophoz szeretnék színprofilt. Honnan szabad letöltenem ilyet?
AIDA ennyit mutat. -
szaszlaci
addikt
válasz
danee91 #10340 üzenetére
Tudtommal a driver nem vezérel háttérvilágítást. A monitor rész elektronikájára gondoltam.
Mondjuk fogsz egy teljes képernyős fekete képet, majd egy másikat, amin van egy nagyobb fehér négyzet.
A négyzetet eltakarod valamivel, és úgy váltasz köztük, hogy lásd a feketén, növekszik-e a háttérvilágítás ereje. -
szaszlaci
addikt
-
zsinor008
tag
Hali.
Mostanában jelent kezed egy probléma de nem tudom el dönteni hogy videokártya vagy monitor hiba ebben kérném segítségeteket.
A monitor típusa LG FLATRON M2394D(Digitális TV monitor)
Az lenne a hiba hogy a kép el kezd fel felé el mozdulni vibrálni a kép mint ha rosszabb minőségű kamerával venném fel.
Nem tudnátok segíteni nekem ?
(Másik videokártyával nem tudom meg nézni.) -
danee91
senior tag
Üdv!
Samsung notebookom LCD kijelzője alapból gyenge képet ad, windows 8 kalibrálójával hoztam rajta vmennyit. Azonban azt vettem észre, amikor az aktuális képen kevés a fehér/nagyon világos, akkor tökéletes képet ad, azonban ahogy nagyon világos szürke, vagy fehér kerül képbe dominánsan, olyan fakó lesz az egész, meg a többi szín is erősen kifakul. Mit kéne állítanom? Alapból mintha kékbe húzott volna az egész, abból levettem egy minimálisat.
-
ladanyi
tag
Üdv! Van 1 EnVision LCD monitorom, 1280x1024 felbontású, 17.1 átmérős. Az a problémám, hogy 1 hete a felső harmadában 2 vékony fehér csík (egymástól kb.3 cm-re) vízszintesen a képernyő két széléig. Ha csak a monitort kapcsolom be akkor is látszik, szóval a monitor a ludas. A kérdésem az lenne, hogy milyen hiba ez és mennyi lehet a javíttatása? érdemes egyáltalán javítatni??
-
d.toth91
tag
válasz
szaszlaci #10330 üzenetére
Épp emiatt vacilálok, tudom, hogy nem megjósolható és viszonylag régi a monitor. Ha a közeljövőben még valami tönkremegy nem lesz értelme javítani,mert túl sokba kerülne egy idő után.
Szívesen rábíznám, de tartok tőle, hogy nem pécsi illetőségű és a postaktg. lehet, hogy magasabb lenne, mint a javítási költség. -
d.toth91
tag
Üdv!
Van egy Acer AL1716 típusú monitorom, 2006 augusztusában vettem. A képe nemrég elkezdett vibrálni, majd a vibrálás után nemsokkal a kép elsötétül és úgy is marad, ha ki majd bekapcsolom a jelenség megismétlődik. Tavaly novemberben volt már szervízben, mert nem volt képe bekapcsolt állapotban. Akkor a trafókat kellett cserélni benne, és mostanáig gond nélkül el is karistolt. Kérdéseim: Most is trafó gondja lehet? Érdemes megjavíttatni, vagy inkább cseréljem le egy újra? Tavaly 6000 ft volt egy javítás, de ha évente meg kell ismételni, akkor nem túl gazdaságos a dolog. -
törölt tag
-
törölt tag
Amennyiben van egy monitorom (Samsung LTM190EX-L01 panel ha számít)), amin alapvetően csak VGA bemenet van, és a vezérlőpanelen sincs semmiféle előkészítés sem DVI-nek, akkor megoldható-e valahogy, hogy mégis DVI-re kössem? És ha igen, hogyan.
-
Csontbrigád
tag
Sziasztok,
A monitoromon középen, egy jól látható függőleges vonal mentén két árnyalatra oszlik a kép, a jelenséget ma vettem észre ill. kisfiam jelezte, aki 6 éves létére állandóan nyomkod "valamiket" a gépen.
Elállított valamit vagy más lehet a probléma?
Képernyőmentésen a jelenség nem látszik.
LG W2261 VP monitor, HD 5770 Sapphire kártya DVI kábellel összekötve.Csontbrigád
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok, van egy philips brilliance 190cw9 monitorom. Van rajta egy USB port. Szeretném rajta tölteni a telefonomat, de hiába dugóm be, nem kezdi el tölteni. Kerestem neten hozzá drivert de nem találtam.
Tudnátok segíteni esetleg? -
szaszlaci
addikt
válasz
AkosAkos #10308 üzenetére
Jól csináltad.
trialboj: közel teljesen feketét CRT-vel vagy CRT-projektorral tudsz csak elérni. (Vagy íriszes dolgokkal és sötétszürke vászonnal.)
És a háttérvilágítást, azt visszább vetted? Nem szokás maxon járatni. (Nálam pl. nullán van a csúszka!)A gyengébb homogenitás inkább a LED megvilágításnak köszönhető.
Egy IPS-nek van például olyan előnye, hogy jóval természetesebb képet ad, mint például egy TN. (Vagy talán azt is lehetne mondani, hogy ez utóbbi mazochistáknak ajánlott.)
-
trialboj
őstag
Üdv, vásároltam 2 hete egy Dell u2412m monitort. Sokan magyarázták az ips miért és mennyivel jobb a tn panelnél, és meg kell hagyni, hogy a régi monitoromon sárga az ami itt fehér, de ezt el is vártam kb 3x annyiba került.
Viszont ami nagy csalódás volt a fekete szín, én valahogy úgy képzeltem el, hogy olyan sötét lesz mint mondjuk a keret, erre fel meg teljesen fekete képernyőnél nagyjából a kép középső 5cm2 mondható sötétnek, és a sarkokból hasonló extra fény indul, mint a régi monitoromnál, és itt ha csak picit is mozgatom a fejem, egyre erőteljesebbek lesznek ezek a világosabb gradiensek. Sok tesztet olvastam, és írták is hogy ez normális, de mindenhol úgy írták le, hogy elhanyagolhatóan csekély ez a torzulás, s szerintem ez még közel sem jelentéktelen.
Szóval ezt most akkor így kell elfogadni, hogy az ips nem azt jelenti, hogy a fekete tényleg fekete,vagy megtörténhet, hogy hibás a monitor?
A monitor amúgy remek, pl 1080p filmeknél, csak nem tudom jól döntöttem-e mikor rááldoztam azt a kis extra pénzt a uh2312m vel szemben.
-
AkosAkos
aktív tag
GYORS SEGÍTSÉG KELLENE!
Az LG IPS234V-PN monitoromat most kipróbáltam és egy elég vastag fekete sáv van a képernyő szélén.
Itt felvettem teljes méretre és most már jó.
Ezt kellett csinálni? Jól csináltam? Nem romlott a kép? -
salieri.
őstag
Igen asztalon 1920*1080 a felbontás.
Viszont nincs DVI csatlakozás a lapon.
Pontosan hol állítsak és mit.
A10 5800K+MSI FM2-A55M-E33 lap megtaláltam.
Már csak a venti tekerést kellene megoldani A10 topicban -
salieri.
őstag
Sziasztok!
Adott egy LG IPS 224-V monitor.
HDMI kábellal szeretném használni, de sajnos nem teljes képernyős ,monitor beállításai között nem találok olyan beállításokat ,ahol vízszintesen és függőlegesen is lehetne nyújtani a képet.
Köszönöm a segítséget! -
zserrbo
aktív tag
Hali!
Most vettem egy Lg M2352D tv-monitort, vga kábellel összekötve felismeri a laptopom, de hdmi-vel nem
Asus k70ab laptopom van de azt írja nincs jel. Pedig beállítottam az adott hdmi portnál, hogy pc vagy épp hogy set-top-box, mert most kipróbáltam a t-home boxával (nem mellesleg a t-home-tól kapott hdmi vadi új kábelével próbálom összekötni, mert a tv-hez nem adtak).
Mit ronthatok el?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest