- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andris_2
aktív tag
Ja, nagyon úgy néz ki, hogy maradok a 19 colosnál, csak kicsit bosszantó, hogy szinte ugyanannyiért már 22 colosat is lehet venni. Ezért is gondolkodtam el a dolgon egy kicsit.
Sajnos a gépemben csak PCI foglalat van, ezért még kártyát sem tudnék venni, ha esetleg nem működne, alaplap cserét meg már végképp nem akarok. -
allen
csendes tag
válasz
Andris_2
üzenetére
Van monitorom is (1680x1050) és van G450 32MB kártyám is, de nem tudom kipróbálni mert nincs AGP-s szerelésem. Szerintem akkor inkább vegyél olyan monitorokat ami tudja azt a felbontást amit a matrox oldalán is írnak. Mert amúgy szerintem rizikósabb lenne, ha nem tudnád abban a felbontásban használni, vehetnél másik kártyákat akkor.
-
Andris_2
aktív tag
Azt tudom, hogy berakhatok több kártyát, azzal nincs gond, az biztos működik.
A gondom, illetve az kérdésem inkább arra vonatkozik, hogy tudja-e a G450 a 1680x1050 felbontást.Sajnos kisérletezgetni nem tudok, mivel nincs olyan monitorom amivel kipróbálhatnám ezt a felbontást, igazából ettől akarom függővé tenni, hogy a mostani 19 colos monitor mellé vegyek még kettő ugyanolyat és legyen összesen 3 db 19-es monitorom vagy nem sokkal több pénzért vegyek 3 db új 22 colos monitort.
Ha a mostani 19 colos monitorom van rajta, akkor biztosan nem lehet 1680x1050-es felbontást beállítani.
Igazából egy G450 MMS Quad kellene, de az számomra megfizethetetlen.
-
allen
csendes tag
válasz
Andris_2
üzenetére
Kisérletezz vele.
Több kártyát is belerakhatsz a gépedbe, éppen úgy lekezeli az oprendszer mintha egy kártyát használnál több kimenettel. Nekem legalábbis így rémlik, amikor még win95 alatt használtam több videokártyát.
A felbontás pedig attól is függ, hogy CRT-t vagy pedig TFT-t használsz, analóg ill.digitális kimeneteken. Minden beállítást ki kell próbálni....
Sok sikert.
(Ha esetleg egy AGP-s Parhelia érdekel, csak írj PÜ-t)
-
Andris_2
aktív tag
Nem tud senki ezügyben segíteni?
-
Andris_2
aktív tag
up

-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok!
Hozzáértők segítségét szeretném kérni!
3 db 22 colos monitort szeretnék a gépemhez csatlakoztatni egyenként 1680x1050-es felbontással. Sajnos az alaplapomon csak PCI foglalatok vannak, így új videókártyában nem gondolkodhatok. Jelenleg egy 19 és egy 17 colos monitort használok egy régi PCI-os Matrox G450 16MB-os kártyával. A gyári spec szerint ez a kártya az elsődleges monitort max. 2048x1536, a másodlagos monitort max. 1600x1200 felbontással hajtja.
Van még két ugyanilyen kártyám tartalékba és arra gondoltam, hogy betenném ezt a két kártyát a meglévő mellé, és a három 22 colos monitort a három MATROX kártya elsődleges csatlakozójájoz csatlakoztatnám.
Szerintetek így működni fog az egyenként 1680x1050-es felbontás? Az ilyen régi (2000-es) kártyák alkalmasak egyátalán wide TFT kezelésére?
Vagy tud valaki valami más olcsó alternatívát ajánlani? Az új PCI-os MATROX kártyák, melyek biztosan tudják ezt iszonyat drágák.
Előre is köszi!
-
dekoninck
aktív tag
redsultan utolós feltűnése 2004-ben voit, nem hinném, hogy válaszol....
keress inkább valami újabb hozzászólót, és küldj neki privát üzenetetet, persze lehet, hogy így is elolvassa valaki, de nem pörög ez a topic.
Én sajnos ebben nem tudok konkrétan segíteni, mert messze van a Matrox kártyám, de arra emlékszem, hogy nem minden kábel jó minden kártyához. Azért a kártya saját driverében próbáltad a kimeneteket állítgatni, vagy csak a képernyő tulajdonságaiban? Milyen oprendszer, milyen driver?Baszki, Gyurcsányék mellett lax?

-
Szan
csendes tag
válasz
redsultan
üzenetére
hello segíts már kérlek, (prohardveren láttam, hogy boldogultál matrox g550 tv nézni -hát én nem) most vettem egy matrox kábelt a több éves kártyámhoz. Ki akarom rakni tv-re, de semmi. miket és hol kell beállítani a legnagyobb gondot azt hiszem az okozza, hogy nem tudok átváltani másik (tv) nézetre. hiába állítom be, hogy tv, pal stb csak leokézom és semmi.
meg kellene oldanom a gondot, ki kell írnom egy 2 órás vágott anyagot dvd íróra. meg tv-znék is szívesen! -
Geryson
addikt
válasz
dekoninck
üzenetére
Hahó! Köszönöm a tippet & összefoglalást!
Hát asszem 1 év vívódás és szakmai olvasgatás után úgy döntöttem, hogy egyenlőre nem vállalom be a Triplehead2go-t. Egyszerűen az kizárt, hogy akár az 1.440 x 900-as moncsikat 1.360 x 768-ban hajtsam meg. Szóval tegnap elmentem a bótba és megvettem a 2 db 22" monitort, ami szép lesz így is, egyenlőre marad az eddigi felállás csak a nagyobb monitorokkal - a kicsiket meg eladtam.
Azért döntöttem így, mert nekem a 3 monitor kellene, de a felbontás a lehető legjobban kihasználva, ugye ezt meg a TH2Go nem tudja sajnos...
A Parhelia kártyák meg nem jók 3D-ben, így azt nem veszem meg, marad a 8800GTS. Na majd lesz vhogy idővel!Biztos vagyok benne, hogy idővel megint fejleszt a Matrox és akkor már megfelelő lesz számomra is...
-
dekoninck
aktív tag
A Matrox honlapja szerint az lenne a legjobb, ha letöltenéd a Matrox TripleHead2Go Mode Expander Tool-t innen, és ezzel a Triple Head Dual Head üzemmódban is működik lesz.
2560 x 1024 (dual 1280 x 1024) 60Hz Run TripleHead2Go in DualHead configuration
3360 x 1050 (dual 1680 x 1050) 60Hz Run TripleHead2Go in DualHead configurationDe hogy ebből lehet-é 2x 1440x900 a 2x 1680x1050 helyett, azt nem tudom. Szerintem van rá esély, mert a digitális kiadásnál egyik helyen nem írja, máshol meg írja. Szerintem a Windows képernyőbeállításainál be fogod tudni állítani.
Ha veszel 20" 1680x1050-es moncsit, kettőt, akkor az tuti menni fog a fenti szoftverrel, a fentiek szerint. 1200px függőleges felbontás már csak a Digital-lal valósítható meg.
Ha nem számolsz be arról, hogy mik a tapasztalataid, qrwára meg fogok haragudni! Ja, és ne haragudj, ha nem lesz igazam, én is csak a honlapról szedtem az infót, nekem nincs ilyenem - elég a 24" wide moncsi - bár Matrox kártyával!

-
Geryson
addikt
Hahó Urak!
A téma egy kicsit megállt, de számomra most igencsak érdekes, így kellene egy kis szakmai segítség from you.
Van 2 db 19"-os wide TFT-m és egy csodaszép 8800GTS-em. Most alkalmam nyílik venni egy analog "triple head 2 go"-t és felhívtam a Matroxot, hogy segítsenek. Egy pár dologban tudtak is, de valószínüleg nem a legalkalmasabb személyhez kerültem, így maradtak nyitott kérdések.
1.: Az analog és a digital változat között tényleg csak annyi a különbség, hogy d-sub vagy DVI kimenet van rajta?
2.: A szerkentyű maximális felbontása 3.840 x 1.024 (3 x 1.280 x 1.024). Ez kapásból nem jó nekem, mert ugye egy 16:10 monitoré 1.440 x 900. A hölgy erre azt mondta, hogy ilyenkor a cucc átvált 3 x 1.360 x 768-ra. A kérdés, hogy ez nem lesz gány (nudli) egy 19"-es monitoron?
3.: Tervezem, hogy veszek a monitorok helyett 20 vagy 22"-ost, na akkor ott mi lesz a felbontással? A monitor szélén lesz körbe egy rohadt nagy kihasználatlan rész?Köszi előre is!
-
allen
csendes tag
Üdv az itt előfordulóknak!!!
Van egy eladó Parheliám!
Ez még a legelső darabok egyike, ezért még csak 4xAGP.
Doboz, kábelek, CD.
Ha valami elvetemült gazember ráfanyalodna, bátran e-mail, aztán beszélünk róla.
Ja, meg találtam egy G450-et is. Ehhez is kábel és CD.
Talán akad itt valaki aki nem a 3D teljesítményre hegyezi a szemét.
Nekem mindkét kártya jó szolgálatot tett, többszörösen is behozták az árukat.
Mivel én arra használtam őket amire készítették. DOLGOZTAM velük.![[kép] [kép]](http://www.nvnews.net/reviews/matrox_parhelia/images/logo/logo.gif)
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
köszi srácok, megpróbálom a dolgokat

a kari nem eladó, nagyon sokat használom
-
Protezis
őstag
Mas: erdekel valakit Matrox G450 16mb DDR AGP kartya? [link]
-
Protezis
őstag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Nem mindegy, milyen drivert teszel fel hozza.
Latogass el ide: [link]
Es keresd meg ezt: 5.96.004 [link]
Ugy vettem eszre, hogy az ujabb XP-s driverekben egyszeruen nincs d3d/opengl tamogatas.
Egyebkent a megoldas itt van a forumban, megcsak lapozni se kell, csak felfele gorgetni egy kicsit.
[Szerkesztve] -
Maximusz
aktív tag
-
p126
csendes tag
Hahó

-
Achill3uS
nagyúr
Üdv,
van egy G450 DualHead PCI-om, 16MB-os, driver-eket szereztem hozzá, powerdesk-et minden vackot, de a Quake3-mat csak nem birom elindítani rajta.. 1 hete ezzel szívok, pedig sztem vinnie kéne, láttam anno G200-on is, hogy tesztelték, és amikori game az, minden vackon elfutott.. kinek esetleg nincs külön vmi OpenGL drivere hozzá? -
dekoninck
aktív tag
Helló,
Tapasztalatot szeretnék kérni Matrox P650 tulajtól. Mégpadig abban, hogy nekem ilyen kártyám van, és hiába próbálom bekapcsolni a WinXp-ben a ''gyors felhasználóváltás engedélyezése'' opciót, nem megy.
Ebben az az érdekes, hogy egy weboldalon (de csak egyen) azt olvastam, hogy ez előfordul a Matroxokkal, ha HF drivert használunk.
Kipróbáltam mindenféle driverrel, a legújabbakkal, de a probléma nem oldódott meg.
Nektek működik?? -
p126
csendes tag
Szia,
ha még nem találtál volna:
http://www.l7inc.us/Search.php?start=200&MFG=MATR
video card,672-03 REV.A, MIL2A/4/HP, P/N:5064-1873, (b.11)
Remélem ilyen:
http://www.cebit.pl/popup_image.php?pID=284
Ez alapján 1 Millenium 4MB, a HP-nek gyártva
Itt találsz hozzá divert:
http://www.matrox.com/graphics/en/corpo/support/drivers/latest/home.php
Direkt link:
http://www.matrox.com/graphics/en/corpo/support/drivers/files/w9x_433c.cfm
Üdv. -
Megy regebbi kartyakkal is, nalam egy G400 DualHead volt, a masodik kimenetet lehet TV-nek is hasznalni, s-video (es talan meg kompozit) kimenet volt rajta. G450 es G550 alapjaba veve ugyanazt tudja, mint a G400, csak nemileg mas a belso felepitesuk (gondolom az idokozben valtozo gyartastechnologia miatt).
-
-
apóka81
csendes tag
Sziasztok!
Megoldási javaslatot kérnék.
A kinduló helyzet a következő:
- van 1 db számítógép, videokártya nélkül
- van 2 db monitor
- van 1 db TV (s-video v. composit bemenettel)
Egy olyan összeállításra van szükségem, ami az alábbiakhoz illeszkedik:
- játszani nem akarok
- a gépet fejlesztéshez használnám, kiterjesztett asztallal
- vagy filmnézéshez, TV-n keresztül
- ha filmet nézek, akkor nem számítógépezek
- kábleleket dugdosni (az összeszereléstől eltekintve) nem szeretnék
- mindezt megfelelő áron
Előre is köszönöm a segítséget! -
Protezis
őstag
Boldog tulajdonosa lettem egy Matrox G450 16MB-os videokartyanak, azonban akadt 1-2 problema.
1. Nyilvan nem jatekra vettem a kartyat, azonban 1-2 alkalommal elofordul, hogy valamilyen 3D-s alkalmazast elinditanek (valamelyik nap pl egy 64k-s demot neztem volna meg), azonban semmit nem gyorsit hardveresen. (Azt hittem azert az 1.5-os CS opengl-lel menni fog, de csak szoftveres modban megy 4fps-sel)
2. Felbontastol fuggetlenul maximalisan 85Hz-et tudok beallitani, azonban mar 1024x768-ban is ha jol emlekszem 120Hz-et bir a monitorom.
3. Ha filmet nezek, teljes kepernyon tokeletes kepet ad, eredeti meretben azonban cikcakkosak az elek, olyan, mintha at lenne meretezve a kep valami nagyon gagyi atmeretezo algoritmussal.
Az everest riport itt talalhato: [link]
Ja, es az everest miert ir szinte minden alkalommal mas orajelet a gpunal es a vram-nal?
-
Danecay
addikt
A #355-ös hozzászólásomat idézem:
''Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy régi Matrox VGA, amire nem sok adat van feltűntetve, de driverre lenne szükségem hozzá. Találtm olyan jelölést rajta, hogy 834-00 Rev A, de sajnos ez alapján nem találtam hozzá drivert, viszont annál több hozzászólást találtam a neten, amikben ehhez a VGA-hoz keresne drivert. Próbáltam nagy külföldi driveres oldalakon is keresni, de hiába. Lehet, hogy azért mert lehet nem úgy kellene keresni, hogy Matrox 834-00, mert más elnevezése is van a kártyának? Ha valaki tud, segítsen PLZ, hogy milyen VGA ez valójában ill. hogy milyen driver jó hozzá!
THX!''
Nos most ugyen ilyen jellegű problémám lenne, de ebben az esetben a kártya jelölése:
672-04 Rev: A
Próbáltam a G200-as drivert hozzárakni de már ekkor is jelezte, hogy nem kimondottan a hardware-hez való driver, majd később, felbontás és szinmélység állítása során is kiabált. Jól jönne egy kis HELP!
Win 98-hoz kellene driver.
[Szerkesztve] -
Okoska2
aktív tag
Sziasztok! Nemtalalok olyan opciot a driverben a G200 hoz hogy elforgassam a kepet 90 el. Pivot hoz kellene. Nem tud ilyet? Amugy kiraly kartya! 1600x1200 8 megaval szepen es gyorsan nyomja 2d ben. Szeretem

-
levi75
csendes tag
Matrox PCIe kartyat (G550, P650) keresek megvetelre hasznaltan, de garanciaval.
-
4d
aktív tag
Hali! Nincsen valakinek rossz G550-ese? A tartozékokra hajtok

-
Danecay
addikt
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy régi Matrox VGA, amire nem sok adat van feltűntetve, de driverre lenne szükségem hozzá. Találtm olyan jelölést rajta, hogy 834-00 Rev A, de sajnos ez alapján nem találtam hozzá drivert, viszont annál több hozzászólást találtam a neten, amikben ehhez a VGA-hoz keresne drivert. Próbáltam nagy külföldi driveres oldalakon is keresni, de hiába. Lehet, hogy azért mert lehet nem úgy kellene keresni, hogy Matrox 834-00, mert más elnevezése is van a kártyának? Ha valaki tud, segítsen PLZ, hogy milyen VGA ez valójában ill. hogy milyen driver jó hozzá!
THX! -
cskamacska
addikt
Miért kellene?

Mint írta gerely is, két lábat rövidre zár a TV out kábel, ekkor pedig más jelet ad a Matrox kari, mint ha monitorkábel lenne rácsatlakoztatva. Legalább is nekem ez jön le abből a két kivezetés levezetésből
: VGA pinout: [link] Matrox TV-out pinout: [link]
Ezt a trükköt nem nagyon tudják a más vidkarik, azokon általában külön, pluszban van egy RCA és/vagy egy S-Video kimenet.
Más: Közvélemény kutat ás:
1db 19''-os TFT-hez inkább egy G200MMS(4x8MB) + DVI csati, vagy inkább egy G450(2x8MB) + D-sub csati? Esetleg még Radeon 7500+DVI, vagy Hercules(Matrox mindig, ATi pedig jóideig egyedül gyártotta kártyáit, Geforce-oknál a ''márkakülönbségek'' is okozhattak képminőségbeli különbséget) Geforce 3+DVI?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
savanyúcukor
csendes tag
válasz
savanyúcukor
üzenetére
gyozelem rtx100 ugyben
kartya nelkuli total uninstall a regi gepen amiben volt
aztan masik slotba athelyezes, plusz hutes, es korrekt reinstall
es lass csodat, megy
hurra -
Konflikt
addikt
1 euroért vettem egy Matrox Millennium II 8MBos PCI-os karit egy német piacon, szeritetek megérte?

-
savanyúcukor
csendes tag
hello-hello
vki tud segiteni rtx.100 xtreme pro ugyben?
aramszunet utan nem ad kepet a controll monitorra, x.tools-nal vmi hibat dob ki
masik vasban premiere/ uj project inditaskor feldobja a logot aztan gep reboot
holnap a regi vasban full uninstall, majd kartya vissza es reinstall
addig is vki 5let? -
tom235
tag
hello mindenkinek. van egy fujitsu siemens laptopom, amin nincs s-video viszont van egy vga kimenet. ki szeretném tenni a képet egy tv-re a laptop vga portján keresztül egy Matrox G450/550-es videokártya tv-out kábele segítségével. kép a kábelről: [link]
az lenne a kérdésem, hogy ez lehetség-e, vagy ez a kábel csak matrox videokártyákkal működik? -
rlazol
veterán
a kolléga válasza nem pontos. Pl a matrox G550-esnek hiába van 32 Mb-ja, nem tudja, az egyiken le kell húzni 24bit-re. Tudom, mert múlt csütörtökig így volt a rendszer.
Az is feltűnt, h az elsődleges monitoron 1600-1200-nézve egyvideót 47%-n járt a proci, a másodlagosan ugyanúgy 100%-n
az okát nem tudom. -
rii
nagyúr
hogy is kell kiszámolni, hogy adott színmélységben, felbontrásban mennyi memória is kell.... iletve mire is jó a RAMDAC?
pld régen az 1 megás vid carok 1024x768-at nem tudták 32bit színmélységben ... csak 24 biten ....
arra lennék kivácsi, hogy hány megás vid car kell, hogy 1280x1024@85 Hz-ben, 32 bitne meg tudjon hajtani két monitort ...
szóval 2560x1024@85Hz -
gerely
csendes tag
Szia,
hát úgy működik a dolog, hogy a ''tévé jelet'', pontosabban a composite video jelet a VGA csatlakozó egyik nem használt lábáról tudod levenni. Meg, ha jól emlékszem, akkor 2 lábat rövidre kellett zárni (gondolom az egy másik nem használt lábat valamelyik földre - ezzel jelzed a kártya felé, hogy most legyen tévéout). Nagyjából ugyanezt tudja a Matrox gyári TV Out káble is, csak pár éve diákként egyszerűbb volt összehekkelni egyet, mint venni egy gyárit. Neten túrtam hozzá leírást.
Nem voltam biztos benne, hogy ez működik a P650-nel is, de miután láttam, hogy ugyanazt a kábelt árulják a P650-hez is, mint a G450-hez, gondoltam megkockáztatom...
A tévén meg értelemszerűen a composite video bemenetre van kötve a cucc (sárga RCA általában, nem minden tévén van ugyan, de manapság azért már a húszezer forintos kategória fölött szokott lenni). -
gerely
csendes tag
Sziasztok!
Egy kicsit tanácstalan vagyok, tudna esetleg vki segíteni?
Van egy Matrox P650 kártyám, ez elvileg (Matrox módra, külön kábellel) tud TV out-ot. Viszont sehol nem találok ilyen kábelt - legalábbis a neten, árlistákban, viszont sok helyen, és elég baráti áron (~2000Ft) van kábel G450/550-hez. Ez használható esetleg a P650-hez is?
Sőt, most, hogy belegondolok, ilyen kábelem van is valahol, mert az előző kártyám egy G450 volt, és ahhoz gyártottam én saját kezűleg kábelt vmi neten talált leírás alapján... De nem szívesen füstültetném el vele a 650-est... :)
Szóval, használ vki P650-et TV outtal?
thx,
Gergő -
TLantos
csendes tag
Tekintve, hogy az alaplapom halalozott el, van egy folosleges kartyam, amit eladnek.
Teljesen uj G450 32MB Dualhead kartya, 1db DVI csatlakozoval (a dualhead kezelese DVI-->2 D-SUB kabellel oldhato meg, ha valakinek arra lenne igenye).
Csomagolas nelkul, igeny eseten a drivereket letoltom hozza.
A legjobb ajanlatert pestrol elviheto. -
rlazol
veterán
válasz
Ilusion_X
üzenetére
általában lefelé kompatibilisek szoktak lenni a dolgok (vagyis a lap AGP csatolója). Akár AGP-s akár PCI-s, baja szerintem lesz, még működni is fog. Azok a karik, amik mást kérnek vagy külön tápbemenettel rendelkeznek vagy más csatolóval (PCI-express). Ha más lenne, máshogy hívnák, szerintem.
-
Ilusion_X
csendes tag
Hy!
lenne egy matrox g400-as kártyám és dzeretném kiprobalni egy p4p800-as lapban, de félek hogy itt már más az agp fszültég érték, és valamelyik egység megsérülne. Sajna ilyen jellegu technikai infokat nem talaltam, hatha valaki tudna nekem ebben segiteni, hogy erdemes e ezzel foglalkozni. -
TLantos
csendes tag
En is ugy emlekeztem, hogy a G450 nem 360MHz, ennek nemikepp ellentmond ez :
http://www.matrox.com/mga/support/user_manuals/mill_g450/millg450_en.pdf
Eddig sem hasznaltam a DH-t, valoszinuleg ezutan sem nagyon fogom.
Ami nekem fontos, hogy szep kepet csinaljon. Jatekban max Quake2, de az is evente max 2x.Viszont nagyon megszoktam,hogy korrekt driverek vannak, Hzkent allithato refresh, meg ilyenek.
Tulajdonkeppen annyibol targytalan is a kerdes, hogy nemetorszagbol rendeltem egy 450-est kozben (csak DVI kimenet van rajta, de van DVI->D-SUB atalakito a TV out kabelhez ugyhogy ez nem gond. -
FireGL
aktív tag
Nekem van G450 16MB dualhead, de nem adom el.

-
TLantos
csendes tag
Egy jo nagy segitseget kernek a hozzaertoktol.
Ugy nez ki, hogy doglodik a videokartyam (G550)
Allando jellegu random reseteket csinal a gepem,az egyik utan videokartya hibat sipolt a bios, es egy win reinstall proba soran tobbszor is baj volt a keppel (felbontas / szimelysegvaltas, szetesett kep).
Igy aztan venni kellene egy uj kartyat. Kerdes, melyik legyen : G450 vagy G550? -
FireGL
aktív tag
Lehet, hogy már volt róla szó, de nem olvastam végig a topik összes hozzászólását. Próbálta valaki a Parhelia kártyákra írt Reef Techdemot ? Elindítottam a R9600XT kártyámon ! De nagyon akad. 5-11 FPS
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/060527/reefdemo1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/060527/reefdemo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/060527/reefdemo3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/060527/reefdemo4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Ha valaki érdekel akkor szívesen segítek neki.
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
van, de amennyire az én szerény tudásom engedi, az úgy megy, h összekötöd a két kareszt és egyben használod a teljesítményt. Illetve egyes lapoknál van pciXpress+AGP, hogy az upgrade-t megkönnyítsék, ott választhatsz, de csak az egyik lehet a gépben.
De VGA ügyben nem teszed jól, ha rám alapozod a döntést, nézz körül a VGA-s topicokban.
A karid lehet, h érdekelni fog, de nem ígérem biztosra és legkorábban júli elejére/közepére. Ezzel azt akarom mondani, h ha elszántad magad az eladására akkor ne várj rám, hirdesd meg nyugodtan. -
p!ksz
csendes tag
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya
üzenetére
driver vagy összeférhetetlenség az alaplappal.
Persze csak, ha a karesz más gépben jól megy.
p!ksz - én nem bíznék matroxra játékot. lehet h a felső kategóriás Parhelia-k elboldogulnak vele, de nem vennék rá mérget. -
bizi990
senior tag
válasz
paramparya
üzenetére
Nálam semmi gond ezzel a kártyával win2k alatt.
bizi -
paramparya
őstag
Az természetes, hogy 32 megás g450-nel szakaggat a http://www.zp.hu oldal?
Biztos, hogy a matrox kártya hibája, most szedtem ki a gépből egy 9600xt-t, azzal semmi ilyen baj nem volt, most a matrox-szal van, és a 9600-os előtt is ez volt benne, ugyanaz volt a baj...
Ráadásul a kurzor is őrült módjára villog most
Az már részletkérdés, hogy tv-re istennek sem tudok vele képet csikarni
Sőt, most így jobban figyelgetve minden lassabb, ami egy egyszerű xp-használat során előfordul (scrollozok az msn-partnerek közt, stb.)
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
passz.
1, ha az AGP megdöglött sajna a többi is kihalhat hamarosan...
2, más PCI-os videókarikkal nem csinálja?
3, más lapban ue a kari h viselkedik?
nekem volt olyan problémám, h az agp-s G550 nem bizonyult kompatibilisnek az alaplappal. Vagyis ha mindkettő mással működik akkor lehet h ez a gond. -
Traptor
aktív tag
Itt is felteszem a kérdésemet, hátha egy Matrox guru tud rá válaszolni:
Szóval van nekem egy ASUS P4C800-E Deluxe lapom döglött AGP slottal és Windows XP prof oprendszerrel. Beletettem egy Matrox G450 PCI kártyát a képminőség kedvéért. Ekkor eltűnt az alaplapi LAN és valami PCI -> CSA híd-ra meg aszongya, hogy nem talál szabad erőforrást, úgyhogy felkiáltó jelet tesz rá...
Valami ötlet? -
p!ksz
csendes tag
Sziasztok!
Nálam egy P650 figyel a gépben, grafikára teljesen pöpec.
Nagyritkán (naponta 1x, 2x
) ha beizzítom a Quake3-at, akkor viszont van bajom.
Már megpróbáltam néhány driver-t, de 60 fps-től többet nem sikerült kihoznom belőle, pedig nekem kb. a duplája kellene.
Milyen/melyik GLdriver-t kellene installnom, hogy meglegyen a 125 fps? Lehet egyáltalán ennyit kicsiholni belőle?
Valakinek van valami ötlete?
-
bizi990
senior tag
(#78) rbok
A bajoma következő: Csak TV van a videokarira csatlakoztatva (2. sz. kimenet, kompozitra alakítva) A kép tökéletes a képernyőn, azaz mindent látok, mintha csak monitor lenne. De ahogy elindítok egy egy filmet, akkor a TV képernyőn az úgy jenenik meg (ahogy kell), hogy a filmre már nem tudom megjeleníteni sem alejátszót, sem pl. a feliratmegnyitás ablakot, sem semmit. Gondolom azokat a film ''mögé'' nyitja meg. Csak akkor látom ismét a lejátszót, ha F10-el kikapcsoloma clone módot, de ekkor a film is eltűnik. Pedig jó lenne, ha a úgy tudnám megnyitni a lejátszó vezérjőpaneljét, hogy a háttérben megy a film, pl, ha ''tekerni'' akarom. Nagyon sok féle képpen próbáltam ,de nem sikerült célt érnem. Rengeteg ati és nv kártyám volt, de még egyiken sem szívtam ezzel. Lehet, hogy rossz a driver. A legújabbat tettem fel egyébként.
(#79) xeri válasza rbok (#78) üzenetére
Szóval a fent részletezett overlay-korlátozások miatt van az egész. Mivel én nem clone módban próbáltam, nem találkoztam a hibáddal, és nem is értettem.
Viszont a képernyő beállításainál megadhatod, hogy a 2. monitor legyen a primary, és akkor nem is kell clone módot használnod.
Szóval szerintem tedd ezt, és kapcsold ki az összes DH ficsört, mint a DVD-MAX, clone meg ilyenek.
Nekem is rbok-féle bajom van. HTPC-be használnám csak TV-re kötve.
Előbb beállítottam a Dual Display-t és utána a Control Panel->Display->Settings-ben a második kimenetet állítottam be elsődlegesnek. Így viszont a TV képernyőn csak egy tök üres asztal jelent meg és nem is tudtam elindítani semmit.
Holnap leviszem a monitorom és próbálgatom majd, de nem tudna vki segíteni, hogyan lehet ezt megoldani?
Ja, G450-em van XP-vel.
bizi -
rlazol
veterán
-
rii
nagyúr
van PCI-E-es Matrox?
-
levi75
csendes tag
Sziasztok,
Matrox G550 -es kartyat keresek minden tartozekaval:
HD 15 - SVideo es Composite atalakito
DVI - HD15 atalkito.
Bp-en es jo aron. Nemi gari nem artana
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elmossa a Samsung a valóság és az AI-fantázia határát
- Szemüveges topik
- Mesterien csapta le az OpenAI reklámparáját egyik konkurense
- Wuthering Waves
- Hobby elektronika
- Napelem
- A Switch 2 helyett a Steam Deckre fókuszál a Borderlands 4
- PlayStation 5
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Palint Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 11 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
- iPhone 14 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

keress inkább valami újabb hozzászólót, és küldj neki privát üzenetetet, persze lehet, hogy így is elolvassa valaki, de nem pörög ez a topic. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)