Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A teljesség igénye
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- norbx: Számítógép.hu
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
taltos
senior tag
100.

-
supercow
őstag
A következő a problémám:
G550 DH van, a DVI kimeneten van a monitor, a másikra van dugva a TV. DVDMax üzemmódot használnám (monitoron kis videó, tv-re fulscreen tenné az overlay tartalmát).
Első alkalommal ment is, megnéztem a filmet, minden oké. Azóta kihúztam a tv-ből a kábelt (rca-scart), tegnap est emár nem ment a DVDmax, azt írja a tulajdonságoknál, hogy ''Enabled but currently not active''. Újraindítottam, kihúztam, bedugtam, midnen kipróbáltam de nem hajlandó megint rendesen menni. Mi lehet a baja, van valami ötlet? -
tom68
csendes tag
Hi!
Meg tudná mondani valaki, hoyg miért csinálja az 550-es azt hogy az egyik monitor ide-oda kell dugosgatni reset után? -
borely
tag
válasz
Necronome -
üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Aszem marad az eredeti borda rajta
(Ez a Tarantino nem normalis)
Jó éjszakát! -
Necronome -
csendes tag
-
Keitaro
addikt
Azért az elégtelen hűtés az gáz

Valahogy biztos le lehet vakarni a gyári bordát, meg kell kérdezni a nagy tuningosokat, hogy
Aztán egy Zalmant neki ^^ -
Necronome -
csendes tag
hat hagy suljon, ha jo neki

en a Parhelianal ugy oldottam meg, hogy ala a legkozelebbi PCI slotba eszkabaltam egy 8centis ventit..igy se melege se zaja se nincs
sztem a G550-el is jarj el igy, bar nem vok benne tuti, hogy a karesz hibazik..
ha igen, ez megoldja
mindamellett a borda ragasztva van... -
borely
tag
Sziasztok!
Nekem G550-s kártyám van, és az a gondom, hogy a chip hűtőbordáját alig lehet megfogni olyan forró, emellett még indőnként hibázik is a 2D-s(!) megjelenítéssel (akkor, ha már órák óta tömörítek virtualDubbal)
Vettem egy Zalman northbridge hűtőt, hogy majd az lehűti, csakhogy nem tudtam leszedni a bordát! A két rugós pöcköt eltávolítottam, de a borda ennek ellenére meg sem nyikkan. Oda van ragasztva? Vagy csak jól ''rásült'' a GPU-ra , és ez esetben nyugodtan durvulhatok egy kicsit. Akinek van már ilyen tapasztalata segítsen!
(Nem kell nagyon sietni, most megyek megnézni a Kill Bill2-t
) -
Necronome -
csendes tag
Mivel en sem jaccom tulontul sokat es ha megis, akkor eleg dx8.1 igy sztem a Parhelia siman jo barmire
nem szoktam 3dmarkokat nezni rajta, de a csucsiszupi FarCry siman futogat rajta, persze nincs bekapcsolva minden csecsebecse, dehat jatek kozben ki veszi eszre?
volt egy 650-em , bar mar nagyon sajnalom, hogy eladtam, meg egy aranyos kis 450-em is...annyit talan meg, hogy mintha a 450-nek kicsit gyengebb lett volna a tv kepe, mint a 650 es a Parhelianak, de lehet csak a driver szegenyseg miatt
a 650 meg a folotti kareszok nem csak szinhelyessegben, hanem technikaban is magasan felulmuljak minden mas egyeb kartyakat...hiszen a kep beallitasi lehetosegek ugyszolvan vegtelenek
hiszen hol lehet talalni 8+8 iranyu kepnyujtasi lehetoseget...ehh
bar jo, hogy csak magunk fenyezzuk itt csak ezt a kartyatipust, a PC akkor is jatekra valo...legalabbis a felhasznalok 98%-a ezt mondja ....
bar remelem talan a NAGY RADEON topicosok is olvassak
-
taltos
senior tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy ezek a matrox kártyák mennyire viszik a prémet különböző filmekkel, vagy animációkkal kapcsolatos témáknál?
Ha mondjuk valaki valami olyasmiket szeretne csinálni, mint a némó nyomában, vagy ilyesmi (amilyet a dreamworks osok), akkor ezek a kárták mennyire valók hozzá?
Tehát az ilyen típusú munkák 2D v 3D -ek?
Azaz Milyen munkák azok, amik 2D-sek, és melyek 3D-sek?
Kösz!
-
xeri
tag
Ha már 3d-s teljesítményről esett szó, nekem is lenne egy kérdésem: nem tudna valaki lefuttatni egy 3dmark2001-et egy G450-en, lehetőleg 2,4-es P4 gépben (dual DDR-rel)?

Nagyon kíváncsi lennék, hogy mit produkál egy mai low-end kártyához képest (pl. radeon 9200), de sajnos felraktam a directx9-et a gépemre (tudom, hiba volt), és nem lehet leszedni, viszont a 2001 csak 8.1-en fut (a 2003 meg kiröhögte a G450-et
).
Tehát ha valakinek véletlenül ilyesmi gépe van, és megtenné...
-
taltos
senior tag
válasz
return.value
üzenetére
Hát igen! Van a matrox kártyáknak egyfajta hangulatuk...
Én most g400max -ot szeretnék venni (régi szerelem), mert a p650 még egy ''kicsit'' sokba kerül, de meglátjuk mit hoz a sors...
-
return.value
tag
Én is többféle Matrox kártya boldog birtokosa voltam már.
Most egy Parhelia-t nyúzok, sajna, egyenlőre csak 1 monitorral.
Munkára, programozóknak, grafikusoknak, designereknek el sem tudnék képzelni jobb kártyát!
Sokan elfelejtenek 1 fontos feature-t, ami más kártyákon nem tudom, hogy van-e?
Én nagyon szeretem, hogy mondjuk 1600X1200-ban, egy alap Samsung 19''-es monitoron tökéletesen tudom olvasni a max 10 pontos betűket is köszönhetően a Glyph Antialiasing-nak.
Amikor viszont a DoomIII Beta2-t megnéztem (pont előtte olvastam a Prohardware-s cikket a Matrox lassú fejlődéséről és arról, hogy az idén nem jön ki új kártya...
) nagyon elszomorodtam a 3Ds teljesítmény miatt...azt hiszem, nem kell magyarázni. ;)
Ettől függetlenül én a géppel keresem a megélhetésre valót, ezért a játék kicsit hátrább szorul prioritásban.
Respect Matrox! -
xeri
tag
Na! Ez már egész részletes leírás, ezzel kellett volna kezdeni

Szóval a fent részletezett overlay-korlátozások miatt van az egész. Mivel én nem clone módban próbáltam, nem találkoztam a hibáddal, és nem is értettem.
Viszont a képernyő beállításainál megadhatod, hogy a 2. monitor legyen a primary, és akkor nem is kell clone módot használnod.
Szóval szerintem tedd ezt, és kapcsold ki az összes DH ficsört, mint a DVD-MAX, clone meg ilyenek. -
rbok
csendes tag
A bajoma következő: Csak TV van a videokarira csatlakoztatva (2. sz. kimenet, kompozitra alakítva) A kép tökéletes a képernyőn, azaz mindent látok, mintha csak monitor lenne. De ahogy elindítok egy egy filmet, akkor a TV képernyőn az úgy jenenik meg (ahogy kell), hogy a filmre már nem tudom megjeleníteni sem alejátszót, sem pl. a feliratmegnyitás ablakot, sem semmit. Gondolom azokat a film ''mögé'' nyitja meg. Csak akkor látom ismét a lejátszót, ha F10-el kikapcsoloma clone módot, de ekkor a film is eltűnik. Pedig jó lenne, ha a úgy tudnám megnyitni a lejátszó vezérjőpaneljét, hogy a háttérben megy a film, pl, ha ''tekerni'' akarom. Nagyon sok féle képpen próbáltam ,de nem sikerült célt érnem. Rengeteg ati és nv kártyám volt, de még egyiken sem szívtam ezzel. Lehet, hogy rossz a driver. A legújabbat tettem fel egyébként.
-
xeri
tag
Majd szólj, hova dobod, hogy elkaphassam

1ébként még mindig nem értem pontosan, hogy mi a problémád

Nem megy a lejátszás a tévén, vagy nem ablakban megy? Kipróbáltam közben több kártyát is, ráadásul az XP saját driverével (nincs semmilyen DH opció), és mindkét képernyőn tökéletesen lejátsza a filmeket ablakban (vagy full screenre nagyítva is). Esetleg próbáld meg ezt a drivert visszarakni... -
rbok
csendes tag
32 megás, de hajítom kifele a gépből. Szerintem nem lehet megjátszani a dolgot, ha nincs rajta monitor. Helyette bepakolok egy MX440SE-t, azon legalább be lehet állítani amit akar a hülye felhasználó, vagy elcserélem egy radeon 9000-re. Pedig már fasza kábelt is gyártottam hozzá...
-
taltos
senior tag
Azért örülök, hogy éldegél még a topic.
Kicsi a bors, de erős!
-
xeri
tag
Az a gondod, hogy a 450DH-re tévét csak a 2. kimenetre lehet kötni, az overlay pedig csak az 1. képernyőn támogatott. Ezért ha nincs az 1. kimeneten egy monitor, ahol overlay-jel elindítod a filmet, akkor nem működik a DVD-MAX sem.

Szvsz próbáld meg a DVD-Maxot kikapcsolni.
Én még nem próbáltam csak tévével használni a gépet, ezért nem tudok gyógymódot a bajodra, kivéve ha melléraksz egy akármilyen monitort az 1. kimenetre, vagy valami vga-tv átalakítóval a tévét kötöd az 1. monitor helyére
Csak kíváncsiságból: 16 vagy 32 megás a kártya?
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Köszi... szóval akkor az olyan 9200se szint, ha jól tévedek?
-
Dufresne
addikt
Kíváncsi volnék, hogy a P650-es játékok terén hogy teljesít. Ugyan nemigazán játszom már, csak néha Q3 lanparty-n, inkább csak videózom és netezek, de azért mégis érdekelne, hogy mondjuk ATI, vagy NVidia melyik kártyájávl lehete egy szintre hozni játékban?
-
rbok
csendes tag
ÉN vagyok a hülye, vagy lehet hogy a Martox G450 DH nem tudja megjelenítenia TV képernyőn a ''filmre'' megnyitott ablakokat? Mert nekem ha elindul a film, az csak overlayen fut, és onnan nem tudom a lejátszót behozni, nem műkodik az ALT+TAB, csak ha kilépek a lejátszóból. Ez azért ciki, mert csak TV-van rákötve, monitor nem. Azt a szolgáltatást pedig, hogy ne overlayen, hanem, mint elsődleges kijelzőn fusson a film kurvára nem találom. Ez pedig mind az ati, mint az nvidia kártyákon működik (sokszor beállítás nélkül is), azaz, hogy elsődleges kijelzőként a TV-t adom meg. Most úgy néz kis a dololog, mintha csak az ati kártyák által ''theater mode''-ként ismert módon mlehetne tévézni. Ez pedig nekem nagyon nem jó.
Okosítsatok már fel, hogy van ez. Nem hiszem, hogy pont a matrox ne tudna olyan alapvető dolgot, amit a sokat szidott társai lazán kezelnek.
Egyébként nem sok híja van, hogy laposra tapossam a kis kártyát! -
xeri
tag
Ezt kérdezte taltos:
Ilyesféléket hallottam, hogy figyelni kell a bedugások sorrendjére (hogy pl. a kártyába vagy a TV-be kell-e előbb bedugni), meg hogy a TV-t előbb kell bekapcsolni, mint hogy bedugná az ember, meg hogy a TV kinyírhatja a kártyát (valami feszültségkülönbség...), meg ilyenek. Erről tudtok valamit?
És gondoltam, megnyugtatom, hogy a TV nem nyírja ki a kártyát
-
xeri
tag
A topicindíó kérdésre (ha még aktuális egyáltalán) elmondanám, hogy nálam a TV fixen rá van kötve a G450 kimenetére, értelemszerűen a ki- és bekapcsolások teljesen összevissza és rendszertelenül történnek, és ez soha nem okozott még gondot

-
karyo
senior tag
semmilyen.
-
taltos
senior tag
Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de milyen relácoióban ál egymással a G400MAX és a P650?
-
redsultan
tag
hát igen, itt a nagy vízválasztó, to play or not to play (Shakespeare után szabadon
)
én speciel tudatosan nem játszom. mert tudom, hogy rákattannék, oszt víge, tsá!
'98 óta van gépem, de a jazz jackrabbit 2 volt a legkomolyabb játék, amit felraktam a geppára + flipperek...
nekem inkább DTP-zni kell a masina, most meg asszonnyal nézzük a TV a jó kis XVID, DIVX múvikat.
Ez utóbbiakra (DTP és TV) legjobb választás a MATROX!
G550-es milleniumom van! -
badbrother
aktív tag
Én most cseréltem a G550-emet egy 9600XT-re, mert untam, hogy rondák a játékok, vagy el sem indulnak. A tapasztalatom az, hogy egy kiicsit csúnyább a 2D-s képe a 9600-nak, de nem jelentős a különbség. Persze lehet hogy csak én nem veszem észre, de végülis hát én nézem

-
napos2600
tag
melohelyen sis-es alaplapi videokartya. behoztam a g400mmax-ot, mert el akartam adni es ki akartam probalni, mukodik-e meg. beraktam, gep indul, driver telepit, ujraindit...
es itt leesett az allam, ezen a szaros tft-n kaptam egy elvezheto, szinekkel teli kepet, elsore azt hittem kicsereltem a monitort, de rajottem nem
ezekutan az otthoni gepemben, fel se tunt a parheliara valtas
ps: nekem a tv-out kepe nagyon szep, de a szaros panasonic tv-n (nem egy mai darab, de jo nagy a kepe!) ha be van dugva a koax, akkor a filmen egy vastagabb csik fut szep lassan vegig, fentrol lefele...
annyira nem zavaro, mintha meg zavarobb lenne -
Keitaro
addikt
Azért ne legyünk ennyire szubjektívek a Matrox oldalára, mert mondtál egy két durva dolgot. Az AIW szériának nem kell szégyenkeznie, és 3D-ben is egyértelműen szebb a képe az Atinak. 2D-ben CRT-re kötve még a Matrox vezet.
TV-out-os megjegyzésedet a tavaly nyárral érdekesnek találom. Lassan két éve lesz Ati kártyám és sosem volt keretes a TV a képe
Kevered az nV-vel... bár egy TVTool ott is megoldotta.
Mielőtt rám lenne mondva, hogy pfujj milyen vagyok, ültem G450, G550, Parhelia és G400-as Marvel előtt is. Ez utóbbi anno mekkora dolog volt
-
redsultan
tag
végre felélénkült a totyik

-
shtml
őstag
Ez SiS 635-ös chipset, de nem hinném, hogy a chipset lenne az baj forrása. Én is csak lestem. W2k alatt mind a lap, mind a kártya atomstabil volt. Márpedig egész biztos a driver a ludas, mert amióta a Matrox driver helyett a Power Strippel használom, nem volt fagyás.
Te pontosan melyik driverrel használtad? -
shtml
őstag
Nekem is csak Matrox kártyáim vannak a gépeimben. Egy Mystique 220 (PCI), egy G200 AGP és 5 darab G400. Utóbbiak közül 2 a fiókban, tartaléknak. Volt egy hatodik G400 is, de azt nemrég tönkretettem, véletlenül, sztatikus elektromossággal.
Egy kérdés, bár nem hiszem, hogy lesz rá válasz:
Van egy SiS P6S6AT alaplapom, benne W2k alatt sokáig ment egy G400 a rendes meghajtójával, másfél év alatt egyszer sem fagyott. Nemrég feltettem XP-t a gépre, ettől kezdve 5-10 percenként fagyott a gép - megállt az egérkurzor és annyi, csak a reset gomb segített. Természetesen legújabb driver volt fenn, de régebbiekkel is fagyott.
Pár nap szenvedés után leszedtem a Matrox drivert és helyette a Power Strippel állítom be a szememnek szükséges 120 Hz-es refresht. Azóta nem volt egyetlen fagyás sem, újra atomstabil a gépem.
Valakinek hasonló tapasztalat? -
Adi
senior tag
Ez ugyan szubjektív, de tényleg nagyon jó. Nekem egy G450-em van, előtte egy G400-asom volt, mindkettő már viszonylag régi darab. Egyik ügyfelemnél vmi GF4-es cuccot láttam, mivel CAD-re használják (tervezőcég), ezért elég modern és izmos kártyák vannak a gépekben. Hát a GF4-nek a Matroxhoz képest hányás a képe.
Különösen nagy felbontásoknál feltűnő, hogy elmosódott. -
karyo
senior tag
A P650 eléggé tartja magát. Ilyen kártyát HC gamerek nem vesznek, aki vesz, az meg vagy matrox fan, vagy gyűjtő, vagy 1xrűen igényes megoldást keres.
Én el nem adnám az enyémet, sztem használtan is simán megér 45K-t. Ujonnan kb 50 bruttó.
A TV kimenete meg jobb, mint pl a panasonic 5 lemezes nemgagyi DVD playeremnek.
Az atiról annyit, hogy kevés a 3d powa
)
Aki sokat netezik, dolgozik, az vegyen matroxot. Amen. -
vfo7
senior tag
A Matrox TV-képe az, ami a legjobbak közül való. Attól jó, hogy színhelyes és a kártya TV-kimenete szabványos illesztőimpedanciájú, minek következtében a TV AV-bemenetén nem keletkeznek reflexiók, jelszint-csökkenés, stb. Erre a videokártya-gyártók általában nem figyelnek, mert a fő szempont a számítógép-monitoron való jó képmegjelenítés, a TV-kimenet csak fícsör.
Példa: Az ATI-kártyákon egészen tavaly nyárig nem létezett olyan gyári driver, amivel ne lett volna gyászkeretes a TV-kép, ugyanis a képméretet kisebbre vették, mint a TV-é. Ez tipikusan olyan tervezői gondolkodást tükröz, ahol a TV-megjelenítés csak árbevétel-növelő tényező, nem pedig hasznos szolgáltatás.
A Matrox mindig is a professzionális igényeket igyekezett kiszolgálni: videodigitalizálókban is évek óta topon van, a monitorvezérlőit is elsősorban úgy tervezi, hogy a video-digitalizálás igényeit szolgálják ki: megfelelő minőségű 2D-s munkafelület a számítógép-monitoron és kifogástalan minőségű TV-kép a TV-kimeneten, hogy szakmai szempontból is meg lehessen ítélni a megvágott anyagot. Ezért pl. a Matrox-kártyák játékra nem igazán jók, mert az egy másik piaci szegmens.
Az ATI, az Nvidia, stb. pedig olyan számítógép-fanatikusoknak gyárt kártyákat, akik napokig képesek játszani a gép előtt, hajkurásszák a benchmarkokat és a szőröket a képen, stb. Ezek a kártyák a játékok miatt szebb monitorképet, de rosszabb TV-képet produkálnak, bár már némi változás körvonalazódni látszik. Tipikus terméke az ATI All in Wonder-sorozat: mindent tud, de semmit sem igazán, viszont jó sok pénzt el lehet kérni érte, mert sok a fícsör. Ez is egy kiszolgálandó piaci szegmens, amiből profitra lehet szert tenni. Ugyanakkor tény az is, hogy a Matrox - persze ha folytatja a jelenlegi üzlet- és tervezési politikáját - mindig is csak egy szűk területen lesz képes megjelenni, mert a számítógépesek általában nem videót digitalizálnak ipari minőségben, hanem játékprogramokat futtatnak. -
loszerafin
senior tag
Régebben azt hittem, mindegy a videokártya, mivel én nem játszom, csak programozok,
meg írogatok. MX400-zam volt. Azután vettem egy Matrox g400 SH-t, 5 e Ft-ért és
majdnem leestem a székről. Az mx400-at meg kidobtam.
Most egy g550-em van a DVI kimenet miatt, de az a G400 nagyon jó.
KL -
AceTom
aktív tag
Én nem vagyok Matrox júzer, de az a dolog nagyon érdekelne, hogy tényleg annyira jó-e a 2Ds képe a Matroxoknak???
-
vfo7
senior tag
Jut eszembe. Nem kell valakinek egy G 450 kábelkészlettel + 1 Leadtek S-video+composit bemenetű videodigiző kártya?
-
taltos
senior tag
UP
-
karyo
senior tag
A p750 3 head, a p650 meg 2. Viszont már létezik 2>3 head átalakító 650-hez is, plusz zséért.
A 650 kb 25MHZ-el mehet lassabban a 750-nél, viszont cserébe 0DB mellett, hiszen egy nagy passziv borda van rajta, mig a 750-en egy kis venti nagy fordulaton.
A 650 a legjobb választás silentpc-be. Tv-n a képe a leggyönyörűbb a matroxok között, és nekem van referenciám.
A kártyáim tipusa:
G100,G450,P650, én is gyűjtő vagyok
-
taltos
senior tag
-
redsultan
tag
windowsXP alatt nekem sem röffen! hahó! segítsetek!
vagy visszatérek 98-ra
-
Shine
csendes tag
válasz
stupid user
üzenetére
Ha TV-out-ot akarsz, akkor a monitort DVI-->CRT átalakítóval a DVI-be dugd, a TV-t meg CRT-->SVid átalakítóval a ''maradék'' helyre. Ez a kártya doksijában benne van.
Bye! -
Shine
csendes tag
válasz
stupid user
üzenetére
Ha TV-out-ot akarsz, akkor a monitort DVI-->CRT átalakítóval a DVI-be dugd, a TV-t meg CRT-->SVid átalakítóval a ''maradék'' helyre. Ez a kártya doksijában benne van.
Bye! -
stupid user
tag
válasz
bitfarkas
üzenetére
közben konzultáltam Emilen Salazol-lal és kiderült hol volt a hiba: amikor összeraktam a gépet a monitort a 2. kimenetre kötöttem, mert arra ment rá adapter nélkül.
Ezután hiába próbáltam a TV-t az 1-es kimeneten nem akart műkönni.
Most már felismeri, hogy TV átalakító kábel van rajta, de a kép átvitelt még nem tudtam kipróbálni, mert az assony Megasztárt néz. -
bitfarkas
őstag
válasz
stupid user
üzenetére
Nekem P650-em van, de a módszer azonos kell legyen.
A matrox panelen beállítod az egy monitor + spec szolgáltatást.
Illetve először beállíthatod a két független monitort is, mert ekkor a W. háttérkép is megjelenik a moncsin, így egyszerűbb a dolog. Az egyes monitorokra azonos felbontást és frissítést specifikálj, függetlenül attól, hogy az egyik a Tv. Azt nézd meg a leírásban, melyik kimenetre kell tenned a Tv-t. (Nekem a gép hátulja feköl nézve a jobboldalira) Ha megjön a képed, válts át az 1 mon. + spec szolgáltatásra. Így csak akkor látsz képet, ha film fut a gépen.
Ha nem működik szólj vissza, megpróbálom az össze beállítást a matrox panelről leírni. -
taltos
senior tag
válasz
redsultan
üzenetére
Itt:
Matrox:
Bővebben: link
G400MAX
G550
Parhelia
Bővebben: link -
taltos
senior tag
Üdv!
A G400MAX nak aktív hűtése van? (mármint gyárilag...
) -
redsultan
tag
hát gondolom matrox

-
bitfarkas
őstag
válasz
stupid user
üzenetére
Elárulnád, hogy milyen videokártya az, amivel nem bírsz?

-
taltos
senior tag
Üdv!
Sajna nem tudok angolul... Ez micsoda, és milyen videókártyákkal, hogy használható???
Bővebben: link -
stupid user
tag
valamiféle jel megjelenik a TV-n, mert ha változtatom a felbontást változnak a fekete csíkok.
Az lehet a baj, hogy a TV csak PAL jelet bír kezelni és nem tudom hol lehetne beállítani, hogy ne NTSC jelet adjon ki a kártya -
vfo7
senior tag
válasz
stupid user
üzenetére
A drivert rendesen installáltad és a TV-kimeneten beállítottad a TV-jellemzőket? (DVD-max, clone mód, stb)
-
stupid user
tag
valamit biztos nem jól csinálok, mert hiába dugom össze a kártyát a videóval csak valami csíkos hülyeség jelenik meg a TV-n, és nem is ismeri fel a TV-t hanem monitorként kezeli

-
taltos
senior tag
Az az igazság, hogy arra gondoltam, hogy gyűjtenem kellene a matrox kártyákat. (no nem a 3 fejes perh-t
). Pl. beszerezni mondjuk G100-as PCI-os kártyákat, meg ilyenek. Sajna pénzhiány miatt ez nem lesz megoldható, de felveszem a terveim közé...
Szerintetek jó ötlet??? (még szép hogy jó...
)
u.i.: Hátha!
Ha lenne valaki, akinek nem kellene valamilyen csodálatos matrox kártya, mert csak porosodik otthon, lehet bármilyen régi, én szívesen őrizgetném. Sajna fizetni nem tudok érte, de áhitattal gondoznám a kicsikét...
vagy inkább a nagy öreget... 
mail: mg0042@stud.unideb.hu
[Szerkesztve] -
taltos
senior tag
Üdv!
Nem hiszem, hogy olyan népszerűségnek fog örvendeni az a topic, mint a többi ''nagy'' topicok, de én elindítom.
Rögtön az elején kérdésekkel.
Ha nekem van egy DH-es g400-asom, aminek az egyik kimenetét a TV-re akarom kötni, akkor hallottam valami köósza meséket, hogy ügyelni kell dolgokra... Mikre?
Ilyesféléket hallottam, hogy figyelni kell a bedugások sorrendjére (hogy pl. a kártyába vagy a TV-be kell-e előbb bedugni), meg hogy a TV-t előbb kell bekapcsolni, mint hogy bedugná az ember, meg hogy a TV kinyírhatja a kártyát (valami feszültségkülönbség...), meg ilyenek. Erről tudtok valamit? Még nincs átalakító kábelem, de tervezem a vételét...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- EAFC 26
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Xbox Series X|S
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Windows 10
- További aktív témák...
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Asus Vivobook 15 FHD OLED Ryzen5 7520U 4.3Ghz 16GB DDR5 512GB SSD Radeon 610M Win11 Garancia
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Ez a Tarantino nem normalis)