- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- sziku69: Szólánc.
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
Sziasztok ....
szeretnék venni egy matrox-ot ....
van két 21''-os monitorom (SUN/SONY Trinitron), amit meg kellene hajtani 1600x1200@85 Hz-en ....
melyiket ajánljátok?
csak photoshop, indesign, flash, némi swift 3d, meg strata lesz majd ....
no meg a jó öreg starcraft&broodwar -
rlazol
veterán
válasz
paramparya
üzenetére
megnézem, mihelyt normális moncsi elé kerülök, amin net is van. Más karival ugyanaz a moncsi rendben van? Esetleg be tudod cserélni a karit? Kompatibilitási lista? driver?
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya
üzenetére
nemigazán látok semmi, bár ez egy elég gagyi monitor... ki tudnád emelni pl.: nyilazással?
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya
üzenetére
egyenlőre nincs 5letem... tudnál linkelni egy képet? Más karival gondolom semmi gond...
-
rauschie
senior tag
válasz
paramparya
üzenetére
mijen tvn van?
kábel rendesen összevandugva?
mert sztem a tvt minden további nélkül bezavarhattya az interferencia is.... -
rauschie
senior tag
válasz
paramparya
üzenetére
sajna segiteni nem tudok, de a g450nek birnija kéne a tv+moncsit 1be...
nekem régen a g450esemen 17es crt + tv ment 1ütt problémamentesen...
persze szöveget szerkeszteni nem lehetett, de az a tv felbontása miatt volt már... -
paramparya
őstag
OK, tv-out-ot felejtsük el

De az mitől lehet, hogy csíkos, ha bizonyos színek nagy, egybefüggő felöleten jelennek meg? (pl. weblapháttér?) Elég zavaró, ahhoz képest, hogy a matroxnak mennyire éles képe van...
-
paramparya
őstag

-
paramparya
őstag
Kipróbáltam a 2. kimenetre dugni a monitort, bejön a kép, bár piros szín nem volt benne

Viszont a tv-t bedugva átalakítóval már nem eredményez képet, legalábbis nem nézhetőt, hanem felfelé nyomuló szürke-fehér-fekete széles csíkokat... -
paramparya
őstag
Próbáltam így is-úgy is...
Két vga kimenete van a kártyának, ha a vga->tv átalakító rca kimetébe dugom a kábelt, akkor semmi, ha beiktatok az s-video-kimenet és az rca kábel közé egy svideo-rca átalakítót, akkor van valmi összevisszaság a tv-n, de független attól, hogy a képernyő tulajdonságainál be van állítva a 2. monitorhoz, hogy kiterjessze-e a win oda is az asztalt, vagy ne...
De azt most vettem észre, hogy ha a Clone mód-hoz beállított hotkey-vel váltogatok, akkor más van a képen (nem tudném elmagyarázni, hogy mi, de van különbség
) -
rlazol
veterán
válasz
paramparya
üzenetére
a második monitor tulajdonságai azonosak az elsőével?
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya
üzenetére
nem tudom, én az 550-esen meg se próbáltam. de up. Klónozott a második képernyő?
-
paramparya
őstag
Matrox G450-esnél hogy lehet képet varázsolni a tv-kimetre?
Alapértelmezett monitornak tudtam csak beállítani a másodlagos kijelzőt, vga általakító svid, és rca kimenetére is próbáltam rádugni, de semmi kép a tv-n... -
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya
üzenetére
szerintem elég.
De ha komoly tervezőmunkát csinálsz, úgyis át fogsz térni a Dualra... a real dual a G550-nél kezdődik, tehát előbb-utóbb lecseréled arra. -
rlazol
veterán
válasz
paramparya
üzenetére
Te tudod. de ha 21''-s moncsin gondolkozol, akkor megfontolandó +11,5-ért a G550.
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya
üzenetére
1600*1200-as felbontásban eég közelről nézem a nagy moncsit és nincs problémám. Mellesleg minél többet mozoga a fejed annál jobba szemednek. Ami a moncsit illeti, ha tudsz jó 21-est, persze hogy azt! Szerintem szerezz mellé egy 15-st is, és élvezd a dualhead-et.
figy, ha 21''-s moncsit akarsz vanni, ne szarozz a karival. G550, a mogyoróban használtan most 15k.
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
No, akkor beruházok egyre.
Retropoint 3,5 k-ért adja, bár sajna csak vga kimenetes, és kábel nincs hozzá, szóval ha tv-t is akarok rákötni, akkor az +2k körül van, bár lassan megveszem a divx-es dvd-pléjört, és nem fogok törődni ezzel...
OFF:
19 v. 21 colos monitor lenne érdemes vennem itthonra, kb. 70-80 centiről nézve, fejlesztéshez (web, és winform), szóval sokminden elférjen, de ne kelljen forgolódnom, hogy a szélét is lássam?
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya
üzenetére
Szerintem már a G450 is bírja a nagy felbontást. Nézd meg a konfigom, G550 hajtja. Tökéletesen elég, ha nem játszol. Ha újonnan veszed, nem adják hozzá a kábelt?
-
paramparya
őstag
Melyik Matrox kártyára lenne érdemes lecserélnem a mostani Inno 6600-asomat, ha a játékokat már kinőttem, így csak 2D-re használom, programozok, zenélek, zenét hallgatok, stb., semmi 3D teljesítményre nem használom, de tervezem a jelenlegi LG 700S lecserélését vmi. 19-21''-os monitorra, és jó lenne vmi 1280x... felbontás legalább 85Hz-en, de 100 se lenne rossz? TV out jó lenne, szóval a két vga-s G450, amit retropoint árul, annyira nem szimpatikus, mert nem akarok 2k-t költeni egy vga-svideo átalakítóra...
-
Fjoe
tag
Sziasztok! az lenne a kérdésem, hoyg szerintetek melyik matrox kártyát lehet valósidejű digitális vágásra használni? Azért kérdem, mert a jövőben be kellene szereznem 1et, és gondoltam előtte tájékozódom ezügyben.
-
h0geza
csendes tag
Bocs. El vagyok tájolva. Az előző üzenetemet a '' Nagy CRT topic''- ba, vagy a
''21-22'' síkképcsöves monitorok'' apróba szántam.. -
h0geza
csendes tag
Másoknak is volt hasonló próblémája a G550-el. És ráadásul Sony G520P-t
használtak vele.
[link]
[link]
... Michael i was one of the first who got G550 and post ''negative'' comments in
the known forums (matroxusers and Matrox) You're right MAX is far better
than any new Matrox card...
Most éppen póbálok beszerezni egy G400MaX-ot. Tudom az ''igazán'' jó kártya
pl.egy X800 256/256 lenne kb. 40eFt-ért ===
. Ha a G400-al sem lesz jobb, akkor
le fogom cseréli a 22-est. Mit ajánlotok? IBM P275( ez nekem szimpatikusabbnak
tűnik, többen is elégedettek vele), vagy IIyam Vision master pro 510(digitális dinamikus
konvergencia állitási lehetőséggel, ám ettől függetlenül még lehet,hogy ennek a dinamikus
fókusza egészen pocsék, kb. ugyanazzal a képcsővel megy mint a 22-es). -
h0geza
csendes tag
Igaz-e, hogy 1600x1200-as felbontásban Matrox G550 szarabb (életlenebb
képet nyújt) mint a G400?
[link] -
h0geza
csendes tag
Mi a véleményetek? Érdemes-e G550-ről P650-re, vagy esetleg Parhelia-ra valtani?
A cél a minél élesebb 2D-s megjelenítés lenne, egy darab analog(22''-os) monitoron, 1600x1200-as felbontásban és legalább 85Hz képfrissítés mellet.
Tapasztalatom szerint az említett felbontásban a G550 csak 60-65Hz(kb160Mhz pixelclock)
mellett produkál éles képet. 85Hz-nél (kb.230Mhz pixel clock) már zavaró jelenségek lépnek
fel(szürke háttéren a fekete, apró karakterek kissé összemosódnak). A monitorom
sávszélessége amúgy 320MHz, a G550-é 360Mhz.
A kérdésem kissé máshogyan megfogalmazva: a 40MHz-el nagyobb sávszélességel
renelkező P650 vagy Parhelia mennyivel nyújt jobb képet mint a G550? -
Iginotus
addikt
Aki tudja hol lehet ilyen kábelt szerezni..
![[kép] [kép]](http://www.fw.hu/iginotus/kepeim/matroxcable.jpg)
Az irjon privit vagy emilt
Ha lehet olcsoban mint mogyoroban..[link]
[Szerkesztve] -
Fjoe
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, vagyis igazából problémám.
A munkahelyemen 1 matrox millenium g550-es karival és 2 monitorral (1CRT és 1TFT) dolgoznak a digitális vágók. A gép kb 2hónapja megadta magát, újra felinstall meg minden.
1 dolgot viszont az Istenért sem tudunk beállítani! Azt szeretnénk csak, hogy bizonyos programok esetén üzemeljen mind a 2 képernyő (pl. Adobe Premiere, Photoshop, stb.), viszont windóz alatt ne. Már próbálgattunk mindenfélét, de vhogy nem sikerült ezt a beállítást behoznunk, ami korábban egyébként működött is a gépen.
Szal, ha van vki 5lete, az írjon, mert elég sürgős lenne a dolog! -
zaba
tag
hahó!
Szerintetek a matrox kari kábelével rá tudom kötni a dvd játékosomat a PC-m TFT-jére?
TFT-VGA csatira a DVD játékos kompozit jelét. -
sztem akkor neked egy ati radeon 7000 is megtenné, vagy egy 9250-es azzal már jobban mennek a gamék... matroxnál jobbak gaméra régi gefeket (fx5*** és régebbi kareszok képminőségileg nem valami egetrengetően jóak... gef2/3/4 és társai kifejezetten szar képpel rendelkeznek)
-
pitom
tag
Sziasztok
Venni akarok egy olcsó vidkarit: felhívtam egy boltot, ahol mondta az eladó, hogy vannak Matrox 8MB-os AGP-s kártyák, viszont elfelejtettem megkérdezni, hogy ez pontosan milyen típus, nézegettem a neten, és elvileg Millenium G200-ról van szó, úgy gondolom. Szerintetek milyen típusok jöhetnek még számításba ezekkel a paraméterekkel? Ez a G200 mennyire van pl egy nvidia GF2MX400-tól? Szóval nekem DVD, és divx-es filmek nézésére kellene, el fogja bírni ezeket, ja és mi a helyzet a 3D gyorsítással? (játékok)
Most lusta voltam keresgélni, köszönöm a válaszokat.

-
Loha
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Röviden: sehogy
Manapság NV és ATI között sincs különbség ilyen téren, ahogy Matrox sem nyújt semmi többletet 2D-s képminőség terén.
Ezek a legendák a képminőségről, a Millenium korszak kezdetén voltak nagyon igazak, amikor amikor a Matrox karik, 2D-ben nagyobb sebességet, nagyobb frissítést, és tökéletes képminőséget nyújtottak, szemben az S3 megoldásaival... -
-
laxis
csendes tag
hali!
mostanaban csereltem le a crt monitorjaimat tft-re es a videkartyat is cserelnem kell a dual dvi miatt... kineztem magamnak a p750-et.. mivel csak dtp-zek es evente egyszer jatszom
eltudna valaki magyarazni mi ez a magikus megfoghatatlan ''jobb a kepe'' dolog a matrox korul?
a szebb szineket meg megertem valahogy a 10bites gigacolor vegett... de az elesebb kepet?? egy digitalis kimeneten eles a kep pont
sajnos en meg nem lattam matrox karit eddig csak Nv kartyaim voltak.. jelenleg egy ezereves ti4400.. aminel meg a parhelia is sokkal gyengebb 3d-ben ha jol tudom... jol tudom? -
wassermann
addikt
DEKONINCK!
Jól gondolod, valószínűleg ilyen nagy felbontásra nem tudja elég gyorsan átméretezni a képkockákat. DVD-khez és a DivX-ekhez feleslegesen nagy ez a felbontás, mert a méretük ált 720*576.
A DVD és DivX lejátszó progik beállításaiban találsz valami ilyet, amit át kéne írnod: Change resolution in Fullscreen mode (ezt kellene beállítanod pl. 1024*768-ra vagy 800*600-ra)
[Szerkesztve] -
dekoninck
aktív tag
Hali,
Minap vettem egy Dell 2405 FPW moncsit (1920x1200) és hozzá egy P650-et, mert eddig is Matrox kártyáim voltak, és nem játszom, viszont sokat fotózom meg grafikuskodok.
De lehet, hogy valami nem OK. A színek gyönyörűek, stb, de video (DVD, DivX) mintha kicsit szaggatna néha, persze lehet, hogy ez csak a tömörítés miatt
Mindegy, szerintetek elegendő ez a P650 meghajtani a bazinagy Dell moncsit?? -
Vangelis
félisten
Megoldódott
, nforce drv volt a gány -
Vangelis
félisten
up mert idegesít

-
Vangelis
félisten
Ilyen gondom volna, valaki

Szerintetek ez miért van igy?!
Mert ez elméletileg eléggé xar 1x agp, AGP állapot letiltva...hm....
AGP vezérlő
AGP verzió 2.00
AGP állapota Letiltva
AGP eszköz Matrox Millennium G550
AGP apertúra mérete 32 MB
Támogatott AGP sebességek 1x, 2x, 4x, 8x
Aktív AGP sebesség 1x
Fast-Write Támogatva, Letiltva
Side Band Addressing Támogatva, Letiltva
Problémák és javaslatok
Probléma AGP letiltva. Ez teljesítmény csökkenést okozhat.
Probléma A jelenlegi AGP sebesség alacsonyabb, mint a maximálisan támogatott. Ez teljesítmény csökkenést okozhat. -
válasz
wassermann
üzenetére
aha... egy barátom hoz kábelt olcsóbban (féláfásan)
a firmware-t meg nehezen, de megtaláltam
de egyelőre semmi változás... -
wassermann
addikt
Hahó Benedekco, előbbrejutottál kábel, illetve Firmware ügyben?
-
wassermann
addikt
Én is apróneten vettem (így a gari kérdéses) de nem hiszem hogy ugrana, mert a MATROX honlapján lévő exe csinált meg mindent...
-
válasz
wassermann
üzenetére
thx!
A firmaware-t a matroxtól töltötted le? ha ezt frissíted gondolom a gari is ugrott, ha 1általán van rá...
végül hol leltél rá? -
wassermann
addikt
Na tegnap én is megszereztem a P650-em, amire már annyira vágytam. Mivel nem játszom, a lényeg a DUALHEAD, az AGP8 és a passzív hűtés volt.
A régi GeForce2 MX400-amnál jóval szebb a képe, a hardveres gyorsítás viszont az elején elég gyenguci volt - amikor a DVD-lejátszóban bekapcsoltam a HW-es gyorsítást, akkor néha bizony darabos volt a kép - nem gondoltam volna, hogy a legújabb FIRMWARE-t a kártyára töltve és a legújabb meghajtóprogramot feltéve, ez szinte teljesen megjavult! A MATROX-okhoz utólag megvehető TV-kimenet - DVD-lejátszó csomag szoftverje, biztos ezekre a hardverekre lett írva, tehát azzal valószínűleg már az elején sem akadozott volna.
BENEDEKCO! - úgy emlékszem a G450/550-hek kapható extra TV-kimenet (lsd.pcland.hu) a P650-hez is jó! Nézz körül a MATROX-oldalán... -
a p650-re hogyan lehet tv-t kötni? van valami spéci matrox-os dvi -> tv kábel?
-
szergej
tag
Basszus úgy olvastam, hogy nagy MAXTOR topic, persze a videokártya
topicban hülye vagyok.
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Mi a véleményetek erről a kártyáról? Bővebben: link
Most egy GeForce2 MX400-am van passzív hűtéssel. A borda baromi forró, félek hogy egyszer be fog halni. A géppel nem szoktam játszani, munkára van, max CAD, filmnézés. Szerintetek jól járnék, ha vennék egy ilyet régi Matroxot? (melegedés, minőség, használhatóság szempontjából...)
Petya -
az volna a kérdés, hogy a tv-t azt hogyan lehet rárakni a p650-re???
van valami dvi->tv átalakító? -
Konflikt
addikt
Matrox... hm...régi emlékek jutnak eszembe róla

Van egy Matrox Millennium 4Mbos PCI os karim, nagyon megvoltam vele elégedve...Föleg a mértét tekintve!Kb akkora, mint egy 6800, csak éppen hűtés nélkül
Na bocs az offér, csak elöjöttek a régi emlékek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
még csak most raktam be

szép kép, a színek nagyon jók...
halflife2 azt írta ki, hogy kevés a videjó karesz.... de most fogom kipróbálni, csak most a steam update-li magát -
ezaz! ennél már nem tudom jobban égetni magamat!

STORNO az előső két hsz...
leégtem
bocsesz!
asszem most veszek is egy p650-est! kivéve ha valaki tud valami összeférhetetlenséget az alaplap és a zsuga között -
naggyon komoly kérdés és nem tudok senkihez fordulni!
lécci segítsetek!
a kérdés: abit nf7-s 2.0 alaplapba belemegy a p650-es karesz, mert egy gyári fotót láttam és az agp csatin csak egy bevágás volt, a kareszon, meg csak 1
baromi fontos lécci válaszoljon valaki akinek van ilyen agp-s karija
(MOD) ja még valami: DVI-VGA átalakító jár hozzá?
KÖSZI!
[Szerkesztve] -
sosperecek18
őstag
Hello ez milyen típus g200?
Bővebben: link -
Dexter68
addikt
A következőt tapasztaltam még: a dvi-jelet egy matrox dvi-dsub átalakítóval beküldtem a monitor d-sub-bemenetébe, akkor is jelentkezik a probléma, viszont akkor is ''keresgél'' a dvi és a d-sub között, amikor a számítgép ki van kapcsolva... (bár ugye áram alatt van)
Ilyenkor mi van? -
Dexter68
addikt
SEGÍTSÉG!!!!
Nekem egy Matrox G550 Dualhead kártyám van, CTX p922e monitorral. Most előjött egy ilyen, hogy kb 30-120 másodpercenként eltűnik a kép. A dvi-re a monitor van rakva, a sima vga-kimenet pedig megy a TV-be. A TV-ben a kép jó. Lehet, hogy melegszik? Ki tapasztalt ilyet? Nem akarok másik kártyát
-
Attis1982
tag
Hello.
Nincs valakinek veleteln egy PCI os MAtrox VGAja? lehet 2 db is de az egyik feltetlen az legyen a maisk lehet 4x AGPs is! koszi!
Hatha van itt gyujto es vennek tole 2 VGA.t -
Galad
csendes tag
válasz
Attis1982
üzenetére
...hát nemtom (nem a vidovágásra reagálok, ahoz nemértek
)... Fateroméknál beüzemeltem az 550et, mert nekem teszökkent a kis...om a gépemtől, és mindent kitéptem belőle a ramon kívül ami mozdítható, de az nemis idatartozik. Szóval bekötöttem faternál, és őszinte döbbenetemre élesebb, és színesebb képe volt a gépről kikötött DVD filmnek, mint az én sony asztali DVDlejáccómnak. -
Pe3
csendes tag
van egy P650es kartyam. Video editalasra, es kompozitalasra vettem. Kerdeseim:
1. After Effectsben szeretnem kilokni a Prew kepet TVre...specifikacioban lattam kepet ahol frankon kinyomta, csak nem tudom hogy a P650es is tudja e. Ha igen hogyan?
2. Most szedtem le valami uj drivert: 109_00_055. Nem tudja veletlenul valaki mivel tud tobbet mint a 1.8.029 ?
koszi!
udv -
Fiery
veterán
Alaplap: videovagashoz nemtom fejbol melyik proci a jobb, erdemes vegignezni nehany monstre AMD vs Intel cikket, biztos tesztelnek benne a videovagashoz hasonlo applikaciokat is.
MSI-bol en az inteles vonalon most epp semmit nem vennek, ugyanis most jonnek be a dualcore procikat is tamogato alaplapok (pl. MSI 955X Platinum).
AMD-s vonalon a valasztas egyszeru: MSI K8N Neo4 Platinum.
Ezekhez a lapokhoz azonban nem jo az AGP-s P650, sz'al nezz korul, lehet-e mar kis hazankban kapni PCI Express csatolos P650-et.
Az is fontos, hogy pakolj be az alaplapba joooo sok RAM-ot (2 GB minimum). A temerdek RAM sok esetben tobbet nyom a latban mint a proci.
Fiery -
Fiery
veterán
P650 is jo arra, amit szeretnel. P650 elonye a P750-nel szemben: passziv hutes. Hatranya: ''csak'' DualHead, nemileg alacsonyabb orajel.
Ha nem jatszol, akkor a P750 es a Parhelia is ''too much'', boven jo a P650. Mondom ezt ugy, hogy P750-em es G550-em van (Parheliam es G450-em meg volt), az elobbi passziv Zalman hutessel megfejelve.
Abban nem vagyok biztos, hogy megeri lecserelni a G550-et. A G550-en is meg lehet csinalni a TV-s ''varazslatot'' tudtommal.
Fiery -
szteff
csendes tag
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni.
Jelenleg is Matrox (G550) kártyát használok két monitorral. Szeretném fejleszteni a konfigot úgy, hogy a gépet videovágásra (Adobe Premier), grafikai munkára (Photoshop) használhassam. Játszani nem szoktam.
Jó lenne olyan vid.kártya, amin ezt a munkát viszonylag profin tudnám csinálni, lehetőleg ugy, hogy TV-n lássam az eredményt (TV OUT?), vagy az egyik monitor legyen olyan funkcióban, mint a TV.
A Matrox szerint a P750 -es és a Parhelia sorozat alkalmas erre.
Olyantól kérnék tanácsot, aki szintén használ ilyen eszközöket videovágáshoz. Melyiket válasszam? Vagy maradjak a réginél?
Milyen alaplapot tegyek alá (pl. MSI-ből, processzor, chipkészlet...)
Kössz. Szteff -
Attis1982
tag
Hello.
Ugylatom sok sasszem van ebbe a topicba
.
Nekem egy x800XT-m van es hasznalok autoCAD-et meg jatszok is es mind2-re kitunoen hasznalhato.TV-n is sozktam filmet nezni ott is nagyon jo minosegbe adja a dolgokat. (Legalabbis nekem nagyon jo kepnek tunik).Lite-on 19 colos monitorom van nem a legkorszerubb de amihez hasznalom nekem megfelel(olcso ovlt)
NV regen volt nekem de 2D-s kepe nagyon gyenge, TVn a kepe iszonyatos volt. MOst nemotm milyenek a 6800-as szeriak.
Maxtor: Nem lattam meg a kepet de gyanitom hogy nagyon jo monitornak is kell lennie ahoz hogy elenk szinei legyenek.
Egyszo mint szaz: Aki jatszik is egy kicsit es dolgozik is annak ATI a valasztasa
Nah mostamr szidhattok is! -
Galad
csendes tag
-
Galad
csendes tag
Nem hiszem, hogy azzal van a gond (nem is igazán tudom mi a gond, mert nekem az 550 gond nélkül vitte a két monitort a gyári illesztőjével), de azért érdemes odafigyelnirá, hogy a monitorok ne fussanak ugyanazon a frekin, mert interferálhatnak. Fagyni bizti nem ezért fagyott, de a vibrálás, és a csíkhúzás lehetett ettől. Persze ez csak akkor igaz, ha CRT monitorokról van szó, és közvetlenül egymás mellett vannak.
-
rlazol
veterán
remélem, hogy ha valahol, akkor itt segítő szavakra lelek.

Eddig csendesen tengettem napjaim egy PCI-s ASUS V3000 társaságában, de már nagyon meguntam és mivel otthonról is elkezdtem dolgozni (videó vágás, tördelés), és kell a 2 monitor, hosszas habozás után beruháztam egy Matrox G550-s-be
, igaz, használtba, bontóból.
CMOS reset, új kártya be, - a windows kicsit nehezen viselte, valami nagyon alacsony módba váltott (talán mert nem installáltam le róla az ASUS driverét), de miután felraktam a matrox drivert simán vitte a 19''-s monitorom (szintén most vettem) ami tőle elvárható (1600*1200*32*85hz). Kicsit meglepett, hogy nem szólt az új harrware miatt, de ez van. Rögtön raktam is át Dual-Head üzemmódba, Hurrá. Igaz, vissza kellett vennem 16 bites színmélységbe az elsődleges monitort, hogy az 1024*768*32*75Hz működjön az én régi 15''-sömön, de kicsire nem adunk.
ez eddig szép és jó, vagy mégse? A gép innentől kezdve felálláastól számított 5 perc alatt fagyott. Rendszerint mindkét monitor vibrált és az egér eltűnt vagy csíkos csíkot (elég hülyén hangzik
) húzott maga után, miközben a monitor változatos csíkok és vonalak jelentek meg. Néha a windows győzött és egy 640*480*8bitbe váltás mellett kiadott egy ''a G400 illesztőprogram meghibásodott'' üzenetet, de általában reset gomb volt a megoldás. Visszavettem mindkét moncsit 16 bitbe, de nem segített.
Visszavittem kártyát, kaptam másikat, őt előzőleg egy másik alaplapban pár órát futtattam 1024*768*75-ben (a max, amit az a monitor tud), semmi gond.
Saját gépbe berakva ugyanaz, mint korábban csak kicsit később. Igaz, ekkor már felraktam az alaplap AGP vezérlőjét is, amiről először azt hittem, nem kell.
Kínomban format c: és reset CMOS, Egy darab (a nagy) monitorral újrainstall XP. Érdekes módon semmi baj nem volt amíg a drivereket fel nem raktam - onnantól ugyanazt csinálja.
MI EZ? 
Az alaplapom AGP-jét (4xeres) még nem használtam korábban - hogy tudom tesztelni? Lehet, hogy BugOs? Van erre valami program?
Driver inkompatibilitás?
Monitor bug (még nem néztem meg mi van, ha alacsonyabb üzemmódban kísérletezem, de mivel mindkét monitor bekrepált DualHeadben nem hiszem, hogy ő lenne a hunyó)?
Lehetséges, hogy két Matrox is hibás???
Most azt fogom tenni, hogy a 19''-s alá visszarakom a PCI-s ASUS-t. Vagy ez felesleges?

Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gyúrósok ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Suzuki topik
- Filmvilág
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE RX 9070 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9070 16GB GDDR6 PURE GAMING OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9070 16GB GDDR6 NITRO+ OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASRock RX 9070 16GB GDDR6 Challenger - Új, 2 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9070 16GB GDDR6 PULSE - Új, 2 év garancia - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4647, 100% Akkumulátor
- 245 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Xbox Elite Series 2 Core kontroller 3 hó garancia, számlával!
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 1 TB Gar!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Ha a G400-al sem lesz jobb, akkor

.