Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
remélem, hogy ha valahol, akkor itt segítő szavakra lelek.

Eddig csendesen tengettem napjaim egy PCI-s ASUS V3000 társaságában, de már nagyon meguntam és mivel otthonról is elkezdtem dolgozni (videó vágás, tördelés), és kell a 2 monitor, hosszas habozás után beruháztam egy Matrox G550-s-be
, igaz, használtba, bontóból.
CMOS reset, új kártya be, - a windows kicsit nehezen viselte, valami nagyon alacsony módba váltott (talán mert nem installáltam le róla az ASUS driverét), de miután felraktam a matrox drivert simán vitte a 19''-s monitorom (szintén most vettem) ami tőle elvárható (1600*1200*32*85hz). Kicsit meglepett, hogy nem szólt az új harrware miatt, de ez van. Rögtön raktam is át Dual-Head üzemmódba, Hurrá. Igaz, vissza kellett vennem 16 bites színmélységbe az elsődleges monitort, hogy az 1024*768*32*75Hz működjön az én régi 15''-sömön, de kicsire nem adunk.
ez eddig szép és jó, vagy mégse? A gép innentől kezdve felálláastól számított 5 perc alatt fagyott. Rendszerint mindkét monitor vibrált és az egér eltűnt vagy csíkos csíkot (elég hülyén hangzik
) húzott maga után, miközben a monitor változatos csíkok és vonalak jelentek meg. Néha a windows győzött és egy 640*480*8bitbe váltás mellett kiadott egy ''a G400 illesztőprogram meghibásodott'' üzenetet, de általában reset gomb volt a megoldás. Visszavettem mindkét moncsit 16 bitbe, de nem segített.
Visszavittem kártyát, kaptam másikat, őt előzőleg egy másik alaplapban pár órát futtattam 1024*768*75-ben (a max, amit az a monitor tud), semmi gond.
Saját gépbe berakva ugyanaz, mint korábban csak kicsit később. Igaz, ekkor már felraktam az alaplap AGP vezérlőjét is, amiről először azt hittem, nem kell.
Kínomban format c: és reset CMOS, Egy darab (a nagy) monitorral újrainstall XP. Érdekes módon semmi baj nem volt amíg a drivereket fel nem raktam - onnantól ugyanazt csinálja.
MI EZ? 
Az alaplapom AGP-jét (4xeres) még nem használtam korábban - hogy tudom tesztelni? Lehet, hogy BugOs? Van erre valami program?
Driver inkompatibilitás?
Monitor bug (még nem néztem meg mi van, ha alacsonyabb üzemmódban kísérletezem, de mivel mindkét monitor bekrepált DualHeadben nem hiszem, hogy ő lenne a hunyó)?
Lehetséges, hogy két Matrox is hibás???
Most azt fogom tenni, hogy a 19''-s alá visszarakom a PCI-s ASUS-t. Vagy ez felesleges?

Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen monitort vegyek?
- 5K-t vagy 330 Hz-es frissítést is kérhetünk a Philips új monitorától
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Profi ligába lépett a Redmi A szréria
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Dual RTX 3070 Ti 8GB OC videókártya garanciával hibátlan működéssel
- AMD GPRO ÉS PRO W6600 kártyák!
- XFX Swift AMD Radeon RX 9070 XT 16G - alig használt - garancia: ALZA.HU 2028 decemberéig
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- HP Probook 445R G6,FHD,14",AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, igaz, használtba, bontóból.
) húzott maga után, miközben a monitor változatos csíkok és vonalak jelentek meg. Néha a windows győzött és egy 640*480*8bitbe váltás mellett kiadott egy ''a G400 illesztőprogram meghibásodott'' üzenetet, de általában reset gomb volt a megoldás. Visszavettem mindkét moncsit 16 bitbe, de nem segített.