Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olvasom, hogy vannak itt tápügyben járatosabbak is, ezért kérdezném, hogy erről a tápról mi a vélemény.
Kb. másfél hónapja, az öt éves, ivartalanított, lakásban tartott nőstény macskánk elkezdett vakaródzni, a fején, nyakán, hátán, mindenütt, amit a körmével elér, de olyan intenzíven, hogy pl. a szemöldöke felett véresre vakarja magát. Észrevettük azt is, hogy sokkal hosszabb ideig, és intenzívebben mosakszik, mint eddig, mintha valamit leakarna magáról takarítani.
Azután azt is észrevettük, hogy az addig évekig használt természetes alapú, 100 % zeolit alomból elkezdett enni, ilyet se csinált korábban soha. Az almot most lecseréltük, természetes faalapú alomra, azt nem bántja.
Többször vittük már állatorvoshoz, nem is egyhez, többnyire az volt a verdikt, hogy valami allergia lehet a bőrprobléma mögött, de konkrét okot nem igazán tudtak mondani.
A teljes féregtelenítés meg volt, de mint szobamacska, amúgy is minimális az esélye valamit összeszednie.
Kapott több féle oltást, azoktól pár napig rendben volt, de azután kezdődik előröl minden.
Ezt a tápot javasolta az egyik állatorvos, hogy csak ezt adjuk neki, minden korábbit egyelőre vonjuk meg. Kb. egy hónapja kapja, szereti is, de úgy tűnik, hogy ez se a megoldás a problémára. -
Akelaus
senior tag
válasz
Gaben92 #20842 üzenetére
Nála még az sincs, hogy ezt nagyon szereti, mert van amit eszik mondjuk 1 hétig (más más ízben) aztán következő héten meg oda sem szagol, csak ordít a tál mellett, hogy hé adj másikat!
Hétvégén rengeteg kaját dobtam ki, mert őfelsége b.szta megenni
Volt, hogy egy este kettőt is. Sajnáltam, hogy nem eszi meg, és adtam másik fajtát, más ízben.
Illetve elvettem a szárazat tőle, hátha akkor eszi.
Na és száraz. Tudom nem a legdrágább (Friskies), és tuti nem is a legjobb, de ő nagyon szereti. Szoktam keverni bele drágábbakból is, majd figyelem a tálat válogat vagy sem.
Azt nem csinálja, de az alján mindig marad pár szem, amit ő aztán már nem hajlandó megenni.
Emberkaját meg sem eszi, pedig mindenből megkínálom amit én is eszek, vagy iszok. (igen a borból is, qrva kíváncsi, kb. azonnal belenéz a pohárba)
Nagy teszt az élet vele.
#20840Morris : száraznál figyeltem, vagy figyelek arra hogy olyat kapjon amit rágnia kell. Jó hallani mikor ropogtat, a foga is kicsit tisztul tőle, és rágcsál legalább. -
homerhamm
addikt
válasz
baloghgabor #20844 üzenetére
Inkább a férfiak hasonlítanak a macskára, neki is felláll a szőrös farka, és a...
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GreenGoblin #20845 üzenetére
Khm, hát, szóval macskában nekem annyira nem jön be a csupasz. ☺️
-
homerhamm
addikt
válasz
baloghgabor #20841 üzenetére
"Hát, a macska az macska. Hasonlítanak a Nőkre"
Biztos jó az, ha a nőnek szőrős?
-
Gaben92
őstag
válasz
Akelaus #20839 üzenetére
"majd figyeld ezt hogy fogja enni!"
Ezzel igazából az a baj, hogy sokan úgy veszik a kaját a macskának, hogy "ezt nagyon szereti ezért ezt veszem". De attól, hogy két pofára nyomja be még nem feltétlenül lesz jó, sokkal inkább csak tele van nyomva ízfokozóval. Aztán ha váltanál értelmesebb kajára akkor azt eleinte nem akarja enni majd pont az ízfokozók hiánya miatt.
Ha belegondolsz a gyerek is inkább a csokit tolná két pofára mint a brokkolit. (Mondjuk nem hibáztatom érte.
)
Nem arra akarok kilyukadni amúgy, hogy csak a kurva drága jó, de azért egy bizonyos szint alá nem szabad lemenni mint "Tesco gazdaságos", stb. Nedvesből mi se adunk irgalmatlanul drága tápot (inkább a szárazra figyelünk). Néha kap True Instinct alutasakost de csak ha akciós (kisebb mint a Royal Canin (70 vs 85g) de másfélszer annyiba kerül alapból) de alapból csak a jobbik Purinát kapja meg mellé Acana/Orijen/Canagan/Pure Natural, stb. szárazat de leginkább a első kettőt.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Akelaus #20839 üzenetére
Hát, a macska az macska. Hasonlítanak a Nőkre, nem megérteni kell őket, hanem szeretni. ☺️
Sokszor nálam sem esznek meg olyat ami addig finom volt. Szoktak kapni 'mekis' macskakaját is, amit majdnem mindig megennének, ahhoz hozzá van keverve, akkor éjjel csak elfogy. 😁
Viszont nem állandóan rosszabb minőségűt kapnak. Tudom falusi macska, meg a kóbor macska sem kap prémium tápot, mégis elél némelyik nagyon sokáig is, akár. Vagy éppen nem, mert beteg lesz és sokáig szenved, mire meghal. Nekem kettő is volt már beteg és majdnem biztosan a rossz minőségű kajától, még évekkel ezelőtt. Nagyon szuper állatorvos gyógyít a szomszédban, hihetetlenül pici városban, de baromi jó diagnoszta, plusz nála van minden (UH, rtg, labor, műtő), igaz cserében nem olcsó, de eredményes. Szóval nem kis pénzbe került gyógyítani Őket. Azóta főként normális tápot, vagy húst kapnak.
Persze mindenki úgy tartja a macskáját, ahogy tudja és megengedheti anyagilag is magának.
-
Morris
veterán
válasz
Akelaus #20839 üzenetére
+1
Lehet dobálózni a hútartalommal, de ha nem eszi meg a matka, akkor annyi.
Mi vettünk az összes fajta Orijen-ből és egyiket sem ette jó szívvel.
Ami bevált, az a Royal Canin kimondottan annak a fajtának készült kajája (British shorthair). Ennek legalább normális szem-mérete van, amit meg kell rágjon.A Purizon meg kicsi szar. Egybe nyeli le a szemeket a cica. Rengetegen panaszkodnak emiatt. De ugyanez a probléma a Orijen-el is.
-
Akelaus
senior tag
válasz
Eastman #20838 üzenetére
Valahogy nem lep meg a teszt eredménye, figyelve a macskát mit művel nálam.
"A macskák nem egyszerűen csak lusták"Kaja téma miatt tegnap ránéztem két zacsisra amit kap.
egyik Coshida-Lidl, a másik a Whiskas tasakos, de fejből már nem tudom melyik is.
Ha valósak az adatok a dobozokon, olyan nagy eltérés nincs a hústartalmat nézve. Viszont, hogy ez nála mennyire számít: ha olyanja van, lazán otthagyja kb. az összes húst, és csak levedeli a szaftot róluk. Mindegy, hogy 3 nappal korábban ugyanazt a márkát-ízt felfalta.
A kajás tesztben említett Tesco sajátmárkásból kapott szaftosat, ajándékba. "majd figyeld ezt hogy fogja enni!" Figyeltem, és sehogy
Szerintem ez egy nagy teszt nek(em)ünk macskatulajdonosoknak, hogy melyik kaját is eszik meg, vagy melyik kuka. Lehet az bármilyen márka, íz, típus stb.. -
Eastman
addikt
válasz
baloghgabor #20837 üzenetére
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GreenGoblin #20835 üzenetére
Örülök, hogy elfogadod a tanácsot, a Hercegnőnek akarunk jót, hogy sokáig csodaszép Cica legyen! 😽 Azért néha megnéznék ám, mondjuk, amikor valami rosszat csinál. 🤭☺️
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Nimrod #20834 üzenetére
Jobbulást Neki! 😽
Érdekes, hogy tudják megoldani a tölcsérrel, vicces, de ügyes, ahogy rájönnek, nem aggódnak, mint mi Rajtuk.
Gondolom doki mondta, vagy írt is fel, vagy adott probiotikumot is? Antibiotikum után, meg néha különben sem árt Nekik. Először én is csak lestem, de Cicáknak is szükséges pótolni. ☺️ -
GreenGoblin
őstag
Köszi skacok az infókat. Royal Caninos rendelés törölve. Lett más rendelve helyette.
Nimrod: Örülök, hogy jobban van.
-
Nimrod
addikt
válasz
GreenGoblin #20811 üzenetére
Inkább külön hsz hogy lehessen követni.
Ma voltunk katéter kiszedésen, tegnap már nagyon eleven volt. Még antibiotikumot kell kapnia majd két hétig, de az már semmiség. Legalább vége a tölcséres napoknak, bár inni egész ügyesen tudott benne, kb. mint egy markoló.
-
Nimrod
addikt
Itt is összes állatorvos Royal-t és Hills-t reklámoz, az összes vélhetöen affiliate partner.
Royal nem rossz, de erösen túlárazott.Whiskas amùgy még csak nem is olcsó...
Zooplusról ide inkább csak bútort rendelünk, például Purizon-t ide nem szállit.
Most lehet ismét megnézzük Nutram-ot, mert még Hills is ezzel a bandával anyagi csőd. Hiába minőségi, kb. ugyanannyi fogy és 2 kg nem elég egy hétre sem a bandának (és nedveset is kapnak mellette).
Amúgy tanács annak, aki főleg vagy kizárólag szárazat akar, hogy nagyon figyeljen a vizre. Nálunk is hiába van ott a víz, mindig friss, van amelyik alig iszik. Pedig szárazra nagyon kell, éppen ezért kell lédús nedves is (amiről a levét secperc le fogják inni... a többi később vagy elfogy, vagy nem...).
-
Gaben92
őstag
válasz
GreenGoblin #20827 üzenetére
Royal Canin-t engedd el. Túlárazott brand táp és olcsóbban találsz jobbat. Acana/Orijen/Purizon meg még 1-2 amit merek adni macskának, Royal Canin-t ingyen sem. Volt az asszonyéknál a rendelőben olyan cicc aki allergia miatt RC hippoallergén tápot kapott azt szarul lett tőle mert csak papíron az. Állatorvosoknak le van rakva a lóvé, hogy azt árulják és ajánlják pedig ők is tudják, hogy szar.
-
válasz
baloghgabor #20826 üzenetére
Mi is lassan átállunk a purizon szárazra a purinaról. Szeretik de kell belekeverni a régiből. Hamarosan viszont csak a purizon marad.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GreenGoblin #20827 üzenetére
Sokaknak feltűnt már. Nyilván jobb, mint a Whiskas, de sokkal drágább is! Amit előttem említett táp is, lehet az ára elsőre soknak tűnik, de 1kg táp sokkal több, mint 1kg hús és kéznél van mindig. Érdemes viszont bármelyik tápból elsőre kisebbet, vagy próbacsomagot rendelni, mert úgyis a Hercegnő fog dönteni, lehet nem is fogja megkóstolni sem! 😀 (csak mert macska). De ha beválik is lehet megunja, érdemes több fajtával felszerelkezni. Nálam is van mindig minimum 5 fajta száraz, meg pár konzerv.
-
Gyeni
csendes tag
válasz
GreenGoblin #20825 üzenetére
Orijen és Acana tápokat tudom javasolni. Minőségi, viszont nem a legolcsóbb. Zizi cicánk minden más szárazeleségre nemet mond.
-
GreenGoblin
őstag
válasz
baloghgabor #20826 üzenetére
Ja az nekem is feltűnt hogy sok helyen nem írják az összetevőket.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GreenGoblin #20825 üzenetére
Oltás után szokványos, de figyeld azért.
Royal Canin csak marketing, hidd el, ha megnézed, nem írja a pontos összetevőket, ott is csak vetít! 🤨
Amit nálam kapnak, valóban 70% a hústartalom, amit nem is titkolnak:
Na és továbbra sem hiányzik a gabona, meg liszt a macskának, hidd el, nagyon rossz Nekik! A fehérje tartalom is egy szám csak sajnos, bármi is tartalmaz már, ami lehet nem hús, csak valami vacak helyette. Ha jót szeretnél Neki és sokáig jó gazdája lenni, akkor gondold át. Facebookon is van több csoport, ahol felelősségteljes gazdiknak van, ott is tudsz bővebben tájékozódni. 😽 -
GreenGoblin
őstag
válasz
baloghgabor #20821 üzenetére
Megnéztem ezt az oldalt. Nálunk is van de itt is a Royal Cannin tűnik a legjobbnak.
Olvastam hogy oltás után bágyadtak lehetnek. Mióta meghoztuk csak alszik. Remélem hamar észhez tér. Hiányzik a rohangálása. -
Freddy76
addikt
válasz
GreenGoblin #20820 üzenetére
Nálunk a Fressnapf Real Nature kajái a nagy kedvencek, szárazban is, nedvesben is. Ők is sok országban vannak.
-
-igu-
veterán
válasz
GreenGoblin #20815 üzenetére
Zooplus, ahogy a többiek is írják.
Mi évente 2-3 alkalommal rendelünk onnan, állatos boltba csak alomért járunk. -
válasz
baloghgabor #20821 üzenetére
Mi is onnan rendelünk szinte mindent, gyors pontos kiszállítás, jó árak.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GreenGoblin #20820 üzenetére
-
GreenGoblin
őstag
válasz
baloghgabor #20819 üzenetére
Elolvastam a cikket de sajna ezek a márkák itt nincsenek. Nem Magyarban vagyunk.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GreenGoblin #20818 üzenetére
Csöppet jobb, mint a Whiskas, cserében sokkal drágább. 😢 Korrekt eledelek vannak a ZOOPLUS-on, nézd meg.
Vagy olvasd el ezt: [link] -
GreenGoblin
őstag
Royal Canin-hez mit szóltak? Eddig azt néztem hogy egész korrekt.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Csoda Cica. 😽
Sajnos boltokban nem is nagyon fogsz találni. A legnagyobb haszon a szeméten van (4% hús, a többi meg jó, ha nem káros), gondolhatod mennyi pénzt kell bele tolni, hogy horribilis legyen a nyereség?! ZOOPLUS, vagy más normális web áruház (persze ott is van Whiskas is), de az összetétel fel van tüntetve. Nagyon fontos, hogy gabona mentes legyen, az nagyon nem való Cicáknak. De lehet nyugodtan csirkehúst adni neki. Én főként csirkemellett szoktam (tudom hülye vagyok, sokak szerint, mert többet kapnak belőle a Cicáim, mint nekem jut, de hát Ők öten vannak! 😊). De farhát, vagy nyak is kedvenc, ha 24h melóba megyek, csak elfogy valahogy.
Nem lesz Ő rossz, csak játékos. 😽☺️ -
válasz
Jó sora van a kis cicának.
-
GreenGoblin
őstag
Ma megvolt az első oltás. 3 hét múlva a kövi. Nagyon ügyi volt. Ma nézelődtünk boltokban kaja miatt.
1. Tök nehéz találni 1 évnél fiatalabbnak kaját
2. A legjobb kaja amit találtunk abban 41% volt a hús. Az összes többi laza 4% körüli. De azokkal vannak tele a polcok meg azokat reklámozzák mindenfelé.
Ma kapott egy kis főt csirkét, ügyeltünk arra hogy sótlan, fűszer nélküli legyen az ő része. Egy perc alatt betolta.
Arra jutottunk amúgy, hogy javarészt szárazat adnánk neki ha találunk valami értelmeset és zselésből pedig 1 tasakot osztunk el két napra mert azok drágák. Jutifalatot is átkell gondolnunk és nézni valami értelmesebbet.
Vízipisztoly beélesítve ha rossz lenne.
Ma még nézünk neki valami biztosítást is. -
GreenGoblin
őstag
Úgy lesz nézünk másikat
-
Freddy76
addikt
válasz
Ezeket ismertük mi is (reklámok, ugye), de mindenhonnan azt hallottuk, hogy felejtős, a legrosszabb minőség, mintha az embert fehér kenyéren és vízen tartanák. Drágábbnak tűnik a magas hústartalmú táp, de - ahogy baloghgabor is írta - kevesebbet esznek belőle.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Hát ezt a kettőt biztosan nem adnék Nekik! Csak nézd meg mi van benne! Az a 4% hústartalom, a többi gabona, meg egyéb, nem macskának való dolog. A rendes macskatáp 60-90% húst tartalmaz, kb. mint az egér is.
Sőt, ha kiszámolod, a végén még olcsóbb is, mert sokkal kevesebb kell belőle és minőségi kaját esznek. Én is megeszem a mekis kaját, de ha minden nap azt enném, hamar lenne egészségügyi gond.
Ma ez lesz a vacsora az öt ciccnek, 97.2% a hústartalom, sokszor sokis nekik. 😽
-
GreenGoblin
őstag
válasz
baloghgabor #20810 üzenetére
Mi felixet meg whiskast adunk neki. Ha elfogy akkor nézünk valami értelemesebbet. Hétfőn meglátjuk a doki mit javasol majd.
Nimrod: Jobbulást a picinek.
-
Nimrod
addikt
válasz
GreenGoblin #20808 üzenetére
Igen, húgyuti problêma
-
Astroboy
őstag
válasz
GreenGoblin #20797 üzenetére
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GreenGoblin #20802 üzenetére
-
atosan
veterán
válasz
GreenGoblin #20797 üzenetére
-
GreenGoblin
őstag
válasz
baloghgabor #20801 üzenetére
Ja ettől kicsit tartok. Nemrég újítgattunk kicsit. Új TV, bútorok, festés. Egyedül a kanapé nem új na azt nem bánom ha megrongálják.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GreenGoblin #20800 üzenetére
Hát Ők ilyenek. Nekem egy vadiúj (egy hetes) lapos TV lett kuka anno. Felugrottak rá és a földön landolt. Amikor berohantam és néztem mi van, ártatlanul szaglászták a tötött TV-t, hogy mégis mi lehet az?! 😂
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest