Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
válasz Tsebacsi #13214 üzenetére
Pl svajci bicsak hunter szeria. Ket fo tipus van az egyik az a pocok amit belecsavarsz a pengebe vagy amelyiken van egy lyuk. Utobbi kenyelmesebben nyithato szerintem de ez preferencia kerdese (kis pengenel jo a pocok nagyobb pengenel lehet, hogy jobban kell erolkodni) ebbol van lyuk es pocok verzio is
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
veterán
-
Snoop-y
veterán
válasz Tsebacsi #13158 üzenetére
Acelfuggo. A Zwilling az nem rozsdasodik viszont csak kezzel lehet mosni (hiaba van rairva, hogy dishwasher safe az tonkreteszi hamar legfokeppen a nyelet de a pengenek sem tesz jot)
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
törölt tag
válasz Tsebacsi #13158 üzenetére
Polír pasztával. Egy darab rongyra teszel egy borsónyit és körbe-körbe dörzsölöd. Párától, savas és főleg sós dolgoktól tud korrodálni, meg persze a króm és egyéb ötvözetel alacsony tartalmától. Szárazra kell törölni esetleg vékonyan megolajozni és gőzmentes helyen tárolni.
-
Snoop-y
veterán
válasz Tsebacsi #13144 üzenetére
Ez kimaradt:
Rovid pengevel azon kivul, hogy jobban kontrollalhato nem jo dolgozni. A hosszu penge dolgozik helyetted szepen. Peldaul ha a szep magyar lilahagymat vagod ami akkora mint egy alma Mondjuk vagni meg kell tanulni vele es az sem utolso szempont, hogy eles legyen. A legtobb ember (99%) abban a pillanatban, hogy kesz a darabolas fogja es a kes ellel lefele vegigsurolja deszkat ahogy osszehuzza a hozzavalokat. Nekem mar beidegzodes, ahogy atvagtam az utolso reszt a kes mar meg is van forditva a kezemben es a gerincevel takaritok. Penget annyira erdemes hasznalni, hogy fellapatolod ra az osszevagott cuccot. Igy sokaig eles marad es nem gombolyited az elet.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
válasz Tsebacsi #13144 üzenetére
Hat pedig ez a KES ami a viccben is szerepel:
Hat te meg mire vagsz fel?
Apro darabokra
Viccet felreteve zoldseget, hagymat isteni jo vele vagni. En angliaban szoktam ra erre mikor sefkent dolgoztam (reg volt tan igaz se volt) mivel vekony a penge es eleg kemeny is elvileg honolni is eleg csak nagyon sokaig mert nagyon jol tartja az elet. Hust is ezzel szoktam tisztazni mindig ugy erzem mintha valami orult tudos lennek nagyon szepen precizen vagNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Tsebacsi #13112 üzenetére
Esetleg ikea 365+ kések [link] [link] .
Kis késeknek meg Victorinox zöldségkéseket vettem [link] 10 meg 8 centiseket.
Élezőnek meg a Work sharp guided field sharpener mehet a fiókba.Nekünk is fiskars volt előtte de a gumírozott rész a nyélről lemállott, meg két késnek ki is tört a pengéje a markolatból. Én többet fiskarst nem veszek.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
H-Zol
senior tag
Én már lassan egy éve , ebből [link] a storeból rendeltem egy hat darabos szettet , első osztályú ( még van amit nem kellett élezni , pedig mind használatban van , kivéve a kenyér vágó, az nagy fogazattal rendelkezik , és elég sok mozsát csinál , tépi a kenyeret , de ezekkel az ágyon finomított , felfújt kenyerekkel is baj van ) !!
De merem ajánlani , ezzel nem nyúlsz mellé !
Utóirat , és ez jóval 100 euró alatt van ![ Szerkesztve ]
-
veterán
Ez a nindzsa készlet messze nem a késmesterség csúcsa, de a Fiskars Edge szériához képest mégis egy világító fáklya a sötét késalvilágban
Nem azt mondom, hogy minden Fiskars kés vacak, de az Edge sorozat a dizájnra megy, viszont sajnos olyan bevonat van a pengéken, ami a használat során megkopik és előbb-utóbb olyan csúnya lesz a kés, hogy nem lesz kedved elővenni
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz Tsebacsi #4106 üzenetére
Valamikor régen voltam egy évig raktáros, és a mezőgazdasági boltban vettem olcsón oltó vagy szemzőkést, pont karambit formájú a penge, szerintem 8 cm-nél hosszabb az él, egyszerű műanyag markolata volt, de ha egyszer beleakaszkodott a dobozt lezáró ragasztószalagba, akkor nem engedte, a célnak megfelelt és olcsó volt.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
peestike
őstag
-
veterán
Ez a legkisebb szóba jöhető dolog, kulcstartóba integrált csomagbontó penge.
Karambitnak csak nagy hunyorítással lehetne nézni, de a célnak megfelel
Mindig kéznél van és ha pl. kólát kell kiszabadítani a zsugorfóliából, akkor nagyon jól jön.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
peestike
őstag
Amennyiben külföldi rendelés játszik, úgy sanrenmu, ganzo, enlan között kellene szétnézned. A feladatot mindegyik acélja megoldja, néhány húzás után ismét élesek.
Itthon is találhatóak ezek a bicskák, de pofátlanul drágán.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Facebook és Messenger
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- További aktív témák...