- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Vismajor01 #8638 üzenetére
Nem azért nem javasoljuk, mert azt gondoljuk, h ne tudnád kifizetni azt a havi negyvenezret. Én is ki tudnám fizetni egy afrikai gyerek-rabszolga árát mégsem teszem.
Minimum először terveztesd meg egy kertésszel, nem olyan drága az, sok szopástól megkímél: hol és milyen nagyobb növények (bokrok, fák, stb. legyenek, stb.
Meg eleve a locsolórendszert úgy kell tervezni, lerakni, hogy már tudott hol lesznek a bokrok, fák, kerti építmények, hiszen a szórást ezek kitakarják majd, aztán lehet újra feltúrni az egészet. -
6030D
addikt
válasz
Ugyanígy voltam a dologgal tavaly, mint te most
Csak nekem még terv szinten van a dolog, mert idén költözünk (vagy nem, fck eon). Én is a fű+babér vonalon indultam el, mint minden korunkbeli, akiben még él, hogy gyerek korban mindennel csak a gond volt.
Aztán nézegettem videókat, meg olvasgattam blogokat, és azért kezd összeállni a kép, hogy mit lehetne, és mit nem, vagy felesleges.
Ha most akarsz füvet, akkor én azt csinálnám, hogy: ha 1-2 éven belül meg akarod építeni a grillezőt+egyéb helyeket, akkor jelöld ki most, csináld meg a szegély vonalát. Oda tegyél fóliát, kartont, geotextilt, rá meg valami mulcsot, amit gondolsz, és belefér a keretbe (kő, faapríték, kéreg, vastagon). Ha eljön az idő, azt felszeded, és lapozhatsz, de akár addig is használhatod, mondjuk egy köves részen a kerti grillt.
A füves résznél én is arra jutottam, hogy nem biztos, hogy a gyomirtó+rota a megoldás (lehet, hogy csak ront), hanem egy vágás + 10 cm komposzt/föld/kvarchomok kombó lesz a nyerő. Abba lehet füvesíteni.
Ha úgyis akarsz locsolót, akkor én a szegélyezést azért csinálnám meg, mert ahhoz lehet már tervezni. Ha most megcsinálod az öntözőt a téglalap kertre, akkor szedheted ki, ha jönnek a tereptárgyak. És ha ne adj isten szép füved lesz (biztos nem, hisz sivatagban élünk), akkor fájni fog, hogy azt is bolygatni kell.
A kisgyerek(ek) miatt a műtrágya szóráson is gondolkodj el, vannak rá jó videók... nem tudod ellenőrizni, hogy feloldódott-e, ők meg abban másznak, és 0-24 a szájukban van a kezük.Ja, és a gyereknek kell a szín, szóval valami más növényt is rakj, ne csak ződet. Ezt sem kell túlgondolni.
Ha nincs kerti almérő órád, akkor kérj, úgy csak 20e Ft lesz a locsolás.
Egyelőre saját tapasztalatom nincs, csak a környezetemből, szóval nem biztos, hogy ez a jó, de én erre jutottam az elmúlt pár hónap kutakodásban.
-
ncc1701
veterán
válasz
Nyáron már tele lesz gazzal. Nem akarlak elszomorítani, de nyárra a most vetett fű már kiég, hiába is locsolod, a gaz meg túlél. Lehet itt minket hülyézni, de ez nekem speciel 20 éves tapasztalat. Nagy felületű fű eröltése ezen az éghajlaton tipikus széllel szemben vizelés.
-
vendingo
veterán
válasz
Nyárra ebből szerintem még nem lesz fű. Nyár végére meg már nem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mobil flották
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest