Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
hát'ja
Nevük nekik is van ... szeretve is vannak, simogatva ... baromi jófejek ... Foltos már le is fekszik a dögönyözésre ... én most szembeülök elősször azzal hogy milyen egy állatot tartani és azt levágni - de ilyenkor szembesül azzal az is ember, hogy az életbenmaradáshoz, hússzükséglethez mire van szükség. ... és akkor máris kevesebb karaj is elég ,-DDDDIsmerős mondja, hogy fúúú ... levágjátok? (mondjuk én sem preferálom, de én csak gondozom) mondom ami boltba van azt is levágják. És azok szeretve sincsenek, nekik meg még nevük is, meg kergetőzünk ... Van medencéjük ... van raklap amibe beszorulhat a fejük .... és akkor 60 mp-en keresztül visíthatnak - mekkora'má!!!!
de a kecsiknek nincs nevük ... a legnagyobb a "FőGecó" ... az .. baromira egy getszi ... hiába van előtte is kaja, el kell hajtani a másik kettőt, mer nehogymá azok is egyenek ... meg van a "Kisbarna", és "Középső"
szóval végülis nekik is van nevük ,-DDDDD
Foltos, Rozsda, Suzzy, FőGecó, Kisbarna, Középső
-
Lackooo84
nagyúr
Fújjam le levendulás illatosítóval?

jeriko2: Köszi, egyelőre egy hosszúkás virágládában levő növények fertőzöttek csak, ami érdekes találtam a ebben a ládában levő leszúrható led lámpabúrában is tetveket. Akkor adok majd az összes ládának a szerből. Ilyen kis sárgás tetveket egyébként még életemben nem láttam.
-
jeriko2
tag
Itt a mi kertünk. Az első kép 2007-ben készült, az aszfalt felszedésekor. Onnantól mindent saját kezűleg csináltunk, az utolsó szögig.
A trombita folyondárról nem találtam virágos képet (pedig pont az az élénk szín amit keresel, de azon a képen látható, ahol a gyerekház is van, pont a ház mögött a falon illetve a "ferde lábú" pergola szerűségen (ez kb. 8 nm-es). Azóta kivágtam, de mivel sok helyen jön a hajtása, szívesen adok belőle (bár tegnap ismételtem lefújtam a sarjakat Glialkával, de mivel ez már a 4. alkalom, tuti lesznek újak).
-
jeriko2
tag
Ez azért egy növénynél nem úgy működik, ha "nincs virága, akkor tud a gyökerekre koncentrálni". Együtt fejlődik a kettő. Nálam szép helye volt, rendszeresen metszettem, nem mászott fel sehova ahova nem kellett volna. A gyökérsarjaiból lett elegem, mert a tövétől 8-10 méterre is jöttek elő a föld alól, virágos kert közepén, sziklakertben, pázsitban. Egy évig próbáltam ezeket kiirtani, aztán lett elegem, kivágtam az egészet - a töve 15 cm vastag volt akkor, és szépen benőtt egy 4*4 méteres pergolát, amit neki építettem. Azóta eltelt 2 év, és mindig jön a föld alól minden felé.
Nem akarlak lebeszéli, csak leírtam én hogy jártam. -
jeriko2
tag
Nem magról szaporodik (nálam virága 2 éve nem volt), hanem föld alatt, kúszó gyökérről. első pár évben ez még nem megy annyira, csak később. Nekem átjött a másfél méter mély kerti tó alatt (vagy megkerülte, de az kb. 15 méter).
1-2 hetente nálam kb. 50-60 helyen jönnek fel a hajtásai a fél kertben.http://kapanyel.blog.hu/2012/11/30/gonosz_kuszok_avagy_a_trombitafolyondar_fogsagaban
-
jeriko2
tag
Ezt a trombita folyondárt gondold át. Egyetlen növény van, amit megfogadtam, hogy soha, de soha nem teszek többet kertbe, és az ez. 3 éve nem tudom kiirtani, se gazolással, se vegyszerrel, a fél kertet átszőtte már a föld alatt a gyökere, jön mindenhol: fűben, sziklakertben, kerítés mellett, ahol csak tud.
-
Matska
senior tag
Maradt egyébként 5 kiló bontatlan fűmagom ebből a fajtából, amivel nem tudok mit kezdeni. Ezzel akartam bevetni azt a részt ami már nem kukorica, de még nem mogyoró ültetvény, de növényorvos haverjaim javaslatára fehér herével vetettem be, meg kinőtt egy csomó napraforgó, úgyhogy a madaraknak is megtermelem a téli betevőt

-
HUTCHDB
nagyúr
20 eve van kertem, ismerem a fukeverekeket, azok osszetevoit is. Jelenlegi kertunl uj, kiveve az elokert, amit 3 eve telepitettem.
Minosegi scotts mutragyat hasznalok, (meg tel elott is) 1000 % hogy ilyen gond nincs.
Gombasadas mint egyeb helyen, a fuben is jelen lehet szerintem, de normalis, hozzaerto kertesz itt videken (Debrecenben) nincs...
A lotucsok nagyon nagy gond, szinte kiirthatatlan, igazi megoldasrol nem tudok, plus allatot nem kivanok behozni a kertbe, kemikaliaban biznek, csak.tudnam, hogy mit kellene beszereznem.
Mezogazdasagi boltban igazabol semmit nem tudtak ajanlani, csak annyit, hogy "egy szemenkent etessem oket arvalinnal"...
Este varjam meg, mig elobujnak, es akkor adjam nekik szemenkent a vegyzsert...
-
HUTCHDB
nagyúr
Nalunk 3 nő van...itt gyík vagy bármi kúszó mászó állat(ka) kizárt, hogy megmaradhasson, iszonyodnak tőle.
A barnulás, foltosodás, szinte biztos, hogy gomba, olyan helyen is jelentkezik a gond ahol nincs lótücsök.
Sajnos a lótücsköt a fűszőnyeggel hozták be, amit a vállalkozó természetesen nem ismer el, bár arra nincs válasza, hogy akkor ahol eddig vetett fű volt, ott miért nincs lóféreg?
A hátsó kertben mini vakondtúrásokkal tönkretett fű van, tele rozsdás foltokkal az első kertben meg gyönyörű pázsit, rozsdás foltokkal, lótetű nélkül.
Szóval olyan szer kellene, ami ezt a két helyzetet megoldja. -
rii
nagyúr
,-D
a rigók mán csak iljenek .-)))))
és még meg se köszöni ... sőt .. még oda is rottyant XD izé .... .-////ajjj ... én is kivagyok mint a pitsa .... 41 napon át etettem 3 kecskét naponta sarlózva nekik füvet mert nem volt mivel körbekeríteni nekik nagy területet ... aztán múlt szombaton autóztam egyet 50 km-re, 3 falun át, vadhálóért, okostelefon nincs nem is lesz úgyhogy analóg módon papírra rajzolgatva ( hagyományőrző vagyok
) aztán kaptak 100 m2, most hétvégén meg még 300 m2-t ... útyhogy mosmá én is kecsek szeretnék lenni azon a varázslatos helyen .-))))) amíg le nem pusztíccsák ugye az egészet ... dehát az övék ... azt csinálnak amit nem szégyelnek ... kapnak majd be valami magaslatot, amin tudnak ugrálni, mert most egy szék került be pár percre a munkához, hát egymást lökdösték le-fel róla át meg mindenhova ...sok ringló szilva fa van a telken, azokat báthassák nyugodtan ... oszt bántják is ... kérgét annak eszik rendesen ....
41 nap után a múlt hét hétfő szürreálisnak tünt ... h felkelek, és nem kell a kecsiknek enni adni, hanem csak a disznófókáknak .... azok is mekkora egy karakterek ... hatalmas arcok ... mind3 más-más személyiség-habitus ... Foltos a legcsibészebb .... egyszer annyira követelte a kaját, hogy azt látom a szemem sarkából, hogy a képen is látható fektetett bordásfalon éppen háttal átgördül .... egyszer meg nekifutásból átugrotta .-O ,-DDD XD
be sz. rás -
Lackooo84
nagyúr
Egy panellakás 3. emeleti erkélyén hogy támadja meg ilyesmi?? Egyébként lemetszettem már a külső sárgább ágait, belül még enyhén zöldes színűek voltak, igaz, most, hogy szabadon vannak azok is sárgulnak. Szerintem ezt a meleget nem bírja, pedig nappalra már behozom a lakásba. Átnéztem és nem találok rajta semmilyen bogárra vagy rovarra utaló nyomot. Alul van egy teljesen sötétzöld hajtása is.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 840 G10 - 14"WUXGA - i7-1360P - 16GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 3 év garancia
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Tianium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3909, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)