- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-02-11 07:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0rbert0
senior tag
-
Đusty
addikt
-
Lauda
titán
-
herdsman12
őstag
-
Z_A_P
addikt
Telefonon jeleznem nekik. Mert ha jol ertem ez a 2 opcio volt:
1) olcsobb 2021-es
2) dragabb 2021-es
Csak a 2-hoz nem tettek hozza hogy 2021-es.Az is lehet elb*tak csak. Hivd fel oket elsore, es ne fenyegetozz, csak jelezd hogy te dragabbat vetted nem a 2021-est, es megis azt kaptad, ez igy hogy?
-
biker
nagyúr
az a baj, hogy a gumisok szerint 5 évig újnak tekinthető a gumi szakszerű tárolás mellett.
Persze én is most vagyok abban a cipőben, hogy elvittem a kocsit szervizbe, hogy búgmintállat, erre mondják, semmi baja a kerékcsapágynak, amire gondoltam, ha egy gumi 6,5 éves, akkor ilyen.
Mondom mivan? 2019 augusztusi a gumi?
Erre mutatja, 0117 vagyis 2,5 évesen került fel.
szuper.5 évig újként felszerelhető, 10 éves korig használható, állj el és küldd vissza.
-
Semin
őstag
"..megjegyzésben fel is tüntettem, hogy csak 2023-as DOT szám érdekel..."
Ahogy mát írták ez semmire nem jogosít.
"..Én a drágábbat rendeltem, mert azt feltételeztem, hogy az friss DOT-számú..."Sajnos a feltételezés a cég részéről nem minősül ajánlattételnek

A viccet félretéve ha nem emeli ki, hogy mit takar a drágább ár nincs semmilyen kötelezettsége. Szerencsédre véd a 14 nap elállás, amibe bele tartozik a postaköltség is, csak a visszaküldés költsége terhel.45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20.§-29.§:
....A kereskedő legfontosabb kötelezettsége ekkor az, hogy haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatérítse a fogyasztó által megfizetett teljes összeget. E körbe tartozik a teljesítéssel összefüggésben felmerült költség is, így például az, amely a fogyasztóhoz történő kiszállításhoz kapcsolódik.
Az összeg visszatérítésére a kereskedő olyan fizetési módot köteles választani, amelyet a fogyasztó is választott eredetileg a fizetésre. A kereskedőnek joga van a megtérítendő összeget visszatartani addig, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte.
A fogyasztó kötelezettsége a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, vagy a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A fogyasztónak kell viselnie az a visszaküldéssel járó költségeket... -
Lauda
titán
-
dellfanboy
őstag
-
Lauda
titán
Szia!
Akinek indokolt és aláíratják vele hivatalosan. A munkaszerződése mellé kap egy kiegészítést, amiben vállalja, hogy a tudomására jutott információkat titkosan kezeli stb stb. ilyet nagyjából bárki kaphat, akinél a munkaköréből fakadóan a tudomására fognak jutni ilyen információk.
-
Magnum_
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
-
n0rbert0
senior tag
-
inf3rno
nagyúr
Kell, hogy legyen erről adatkezelési tájékoztatótok. Egyébként nem a GDPR szabályozza, az csak azt mondja nagyon leegyszerűsítve, hogy csak azzal osztható meg, akinek dolga van vele szerződés teljesítése miatt vagy törvényi előírás miatt vagy a cég jogos érdeke miatt, stb... Valószínűleg a pénzügy, HR, menedzsment, aki tud róla. Nem tudom, hogy a munka törvénykönyve mond e erről bármit.
-
inf3rno
nagyúr
Azt hiszem van valami időkorlát, amíg ezt jelezned kell, talán 3-4 nap? Törvény szerint úgy van, ahogy írod, a gyakorlatban viszont az összes cég terelni fog vagy a garancia vagy az elállás felé, hogy csökkentse a veszteségét. Nekem is volt ilyen esetem, a végén elállás lett belőle, fizettem duplán a szállítást. :S
-
inf3rno
nagyúr
Hívd fel a fogyasztóvédelmet, ők tudják pontosan a törvényt, és tudnak tanácsot adni. Ügyet akkor csinálhatsz belőle, ha az általános gyakorlata a cégnek törvénysértő, viszont az a te egyedi esetedet nem fogja megoldani. Azt csak békéltető testülettel vagy bírósággal tudod megoldani, ha máshogy nem megy.
-
asdf_
veterán
3 év garancia (jótállás) van a termékre. Nekem nem kell bizonyítanom semmit.
Ott vagyok elveszve, hogy a fenti idezetben vegig szavatossagi igenyrol van szo (es ugye szavatossag != jotallas). A regi PTK-ban volt egy olyasmi mondat, hogy a jotallasnal a szavatossagra vonatkozo eloirasokat megfeleloen alkalmazni kell. Most is benne van-e?
A 6.166 meg szerintem azert nem rahuzhato erre, mert a kotelezettseg teljesitesevel kapcsolatos koltsegekrol beszel, magyarl arrol, hogy ott van nala a hibas cucc, es azzal neki barmi koltsege keletkezik (raktarozas, csomagolas, mert mondjuk te csak a hibas termeket vitted be, orzes, gyarto/gyarto szervize fele tovabbitas) azok oket terhelik. Ha ebbe bele akartak volna erteni a te postakoltsegedet is, akkor imho nem a kotelezettseg teljesitesevel kapcsolatos koltsegeket kellett volna irni, hanem az igeny teljesitesevel kapcsolatos koltseget, mert az mar akkor inkluzive lett volna a te szallitasi igenyedre is. A gond az, hogy ez nyelvtanul van, a jogszabaly meg jogaszul es a ketto neha koszonoviszonyban sincs egymassal, es neha meg ket jogot erto ember is maskepp ertelmezi ugyanazt a jogszabalyt.
Mindenesetre ugy gondolom, odautra nem jar az ingyenposta, hiszen ha visszagondolsz, 30 evvel ezelott ha hbas volt a cucc, akkor vitted a szervizbe, vagy a keravillba, es a te dolgod volt ez. Imho most is, attol, hogy neten rendelted, ez nem valtozott. Vagy vittel mar be szemelyesen szervizbe hibas keszuleket, hogy kerem, az, hogy en ezt behoztam, nekem 2 BKV jegybe, es 35 percbe kerult, kerem ennek megteriteset. -
inf3rno
nagyúr
Megpróbálok utánakeresni a jogszabálynak, egyelőre csak szavatossággal kapcsolatban találtam meg ugyanezt, hogy 10kg felettinél a céget terheli, de az más fogalom, mint a jótállás. Gyakorlatilag biztos, hogy a jótállásnál ők fizetik, és utólag számlázzák ki a szállítási költségeket, ha esetleg kiderül, hogy nem volt jogos a követelésed. (Igazából nekem úgy sem számlázta ki pl az APC a Franciországba a szállítást, amikor visszaküldtem a szünetmenteset, mert búgott, aztán kiderült, hogy ez normális a nagyobb teljesítményű olcsó szünetmenteseknél.) A tapasztalatom az, hogyha egy jogszabályon kell vitázni egy céggel, akkor már tökmindegy, hogy milyen érvet hozol fel, vagy milyen jogszabályt idézel. Békéltető testület segíthet, ha nem akarod benyelni a szállítási költséget, de érdemes felhívnod a fogyasztóvédelmet, ők tudnak tájékoztatni a jogaidról, és megoldásokat javasolni. Azért majd küldd be ide a sztorit a cégről, jobb, ha mi is tisztában vagyunk vele, hogy kik ők: [link]
-
inf3rno
nagyúr
Az elmúlt években kivétel nélkül csak azt olvastam, hogy az eladót terheli a visszaszállítás, ha garanciázol, és a gyakorlatban is ezt tapasztaltam minden cégnél. Vagy a helyszínen javítják, vagy ők fizetik a szállítást. A legtöbbje futárt küld, neked meg nyomtatni kell valami papírt, amit odaadsz a futárnak, vagy az is lehet, hogy már nála ott van a papír, és csak csomagolnod kell. Nem emlékszem pontosan. Persze keresgélhetsz jogszabályt, de kétlem, hogy mást találnál benne. Ha erre nem hajlandó, akkor feljelentheted a fogyasztóvédelemnél, hogy törvénysértő az általános gyakorlatuk, illetve ahhoz, hogy el is intéződjön a te ügyed, a békéltető testülethez kell fordulnod. Ha idáig jutnál vele, akkor viszont már érdemes utánanézni, hogy pontosan mi van a törvényben.
-
asdf_
veterán
Csak egymondatosra van épp időm: a szavatossági ügyintézés úgy indul, hogy villantasz egy szakértői véleményt, mely alátámasztja, hogy a jelzett hibát nem te okoztad. Van ilyened? Mert amíg nem, szerintem el sem jutunk addig, hogy szavatossági igénnyel élj, így pedig addig sem, hogy egyáltalán szóba kerülhessen magába postázás, nem hogy az, hogy azt egyáltalán ki fizeti. A postázás a hid túloldalán van, te pedig még át sem mentél még a hídon.
-
n0rbert0
senior tag
link
6. paragrafus.
Ez hivatkozik erre:
"...6:159. § [Kellékszavatossági jogok]....
(2) Kellékszavatossági igénye alapján a jogosult választása szerint
a) kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet..."
De van itt egy ilyen is:
"6:166. § [Költségviselés]
(1) A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a kötelezettet terhelik.
(2) Ha a dolog meghibásodásában a jogosultat terhelő karbantartási kötelezettség elmulasztása is közrehatott, a szavatossági kötelezettség teljesítésével felmerült költségeket közrehatása arányában a jogosult köteles viselni, ha a dolog karbantartására vonatkozó ismeretekkel rendelkezett, vagy ha a kötelezett e tekintetben tájékoztatási kötelezettségének eleget tett."
Szerintem az én esetemben nincs aránytalan többletköltség másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva. Mivel 2 verzió van: vagy kicserélik vagy megjavítják. Nekem mind 2 verzió jó, de mind két esetben van postaköltség amit a 6:166. § szerint az eladót terhel.
Gondolom az eladó akkor hivatkozhatna erre, ha én ragaszkodnék a cseréhez, holott azt fele annyiért meg lehetne javítani. -
asdf_
veterán
Az a baj, hogy ugyan egy eu jotallas szavatossagrol szolo oldal volt, amit linkeltek neked, de mocskosul nem jogszabalyt tartalmazott az oldal, hanem rizsat. En most pont nem erek ra megnezni, de a rizsa megfelelojet talaljuk mar meg a (nyilvan linkelt) jogszablyban (valamint azt is, hogy az nalunk is ervenyes) vagy a megfelelojet a magyar jogszabalyban.
-
inf3rno
nagyúr
-
asdf_
veterán
-
Danecay
addikt
-
BornToBePuli
aktív tag
Idézet a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényből:
"118. § (1) A munkavállalónak a tizenhat évesnél fiatalabb
a) egy gyermeke után kettő,
b) két gyermeke után négy,
c) kettőnél több gyermeke után összesen hét
munkanap pótszabadság jár.
(2) Az (1) bekezdés szerinti pótszabadság fogyatékos gyermekenként két munkanappal nő, ha a munkavállaló gyermeke fogyatékos.
(3) A pótszabadságra való jogosultság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.
(4) Az apának gyermeke születése esetén, legkésőbb a születést követő második hónap végéig, öt, ikergyermekek születése esetén hét munkanap pótszabadság jár, amelyet kérésének megfelelő időpontban kell kiadni. A szabadság akkor is jár, ha a gyermek halva születik vagy meghal." -
MaCS_70
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- ASUS ROG Ally
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- sziku69: Szólánc.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro, 256Gb, kék
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 2020 - 8 GB / 512 GB, touchbar - garancia (29)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G2i - i5-11G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest