Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollo17hu

    őstag

    Nagyapám halálát követően a hivatalból(?) kimentek felmérni a telkét, majd a hagyatéki tárgyaláson az "A" jelű hrsz. nagybátyámra és édesanyámra szállt. Az ilyenkor szükséges illetéket, eljárási díjat megfizették. Ez elvileg egy jókora telek rajta ingatlannal stb. Időközben lejárt anyám Fundamentája, amit szeretett volna a telken lévő ingatlan felújítására fordítani.

    Kiderült, hogy az "A" jelű hrsz.-en nincs ingatlan, a földhivatalban az egy beépítetlen telek - ez pedig kizáró ok a Fundamenta lakástakarék felhasználásánál. Utánajártunk: a felméréskor megállapították, hogy valójában a "B" jelű hrsz. is nagyapámé volt (ezen van az ingatlan), de a földhivatalban elfelejtették(?!) átvezetni. Ezt sűrű bocsánatkérések közepette megtették.

    Viszont: van egy "C" és egy "D" jelű telekrész is, ami szintén nagyapámé volt, de ezeket idáig egyáltalán nem is mérte fel a hivatal. Póthagyatéki eljárás keretében nagybátyámra és édesanyámra szálltak ezek is, de jött az értesítés kb. 60k eljárási díj megfizetéséről.

    Ilyen létezik? Hogy a hivatal többszörösen is elcseszi, és ezért súlyos tízezreket kell még perkálni póthagyatéki eljárás néven?

Új hozzászólás Aktív témák