- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaciG
addikt
Persze, meg ingyen sör és dögös hosztesz lányok.
Viccen kívül ,régebben volt ilyen ,de "C"-s jogsi meg PÁV II kellet hozzá, a mezei "B" nem elég. Mostanában már nem igen van ilyen, meg felvétel se nagyon, de ha van akkor is inkább olyanokat keresnek akiknek már van "D". SZKT-nál azt hiszem kell legalább 3 év gyakorlat "B"-re. Tehát ha már 3 éve van jogsid és elmeséled milyen sokat vezettél a világ különböző tájain, akkor jó vagy.
-
MaciG
addikt
Többet én sem tudok, mint amit a cikkben írnak, mert tegnap este itthon alukáltam, majd ma megyek délutánra és kifaggatok valakit.
Ami viszont érdekes, hogy a cikk ma reggel jelent meg a beleset meg tegnap késő este volt és még nem tudják ki hibázott? A busz valószínűleg rezsibe ment be a telepre miután végzett a 84-es járattal, tehát a főúton halad, viszont azt írták ,hogy a gyanúsítottat meg a makói rendőrkapitányság munkatársai fogták el, tehát valszeg Makóról hozták be, de akkor meg ők is a főúton mehettek, szóval tényleg nem tudom mi volt. Talán arra tippelnék még, hogy a rendőrautó a Derkovits fasor irányából jött, és nagyon sietett ,DE sziréna nélkül. (hang és fényjelzés együtt!). Erre azért gondolok, mert rendszeresen szokták ezt csinálni, hogy a fény mellé nincs hang, gondolom empátia miatt, hogy a jóemberek otthon tudjanak aludni, és csak a kereszteződés előtt kapcsolják be, ha úgy látják, ami viszont rendkívül balesetveszélyes, mivel este a körúton a kamionok pl. nem kis sebességgel szoktak száguldozni, és azokkal nem könnyű megállni, mint ahogy busszal sem.
-
Lenry
félisten
-
MaciG
addikt
Nagyjából már leírtam még régebben. Azért recseg-ropog az is rendesen, de itt vedd figyelembe azt is, hogy a mercik még nagyon újak, a volvók meg 3-4 évesek már. Utasként tényleg kényelmesebb a merci, de sofőrként én nem vettem észre különbséget (itt mindkét esetben a szoló kocsikról beszélek).
-
MaciG
addikt
Azért mennek lassan ,mert pl. a 10-es busznak a menetideje a reggeli csúcsban is 14 perc, és este mikor már senki nincs a buszon akkor is 14. És meg van határozva ,hogy mikor indul és mikor érkezik meg és te nem érhetsz oda hamarabb a végállomásra, mint ahogy elő van írva, max ilyen 1-2 perccel, de inkább annyival se ha nem muszáj. Mert ha mégis hamarabb érsz oda és valaki beszól, hogy márpedig ez a busz hamarabb ment el, akkor a sofőrnek kemény pénzeket kell leperkálni... Jah meg később se szabad indulni ,hogy mondván úgyis behozod, szóval marad az h lassan mész. Én pl. mikor csinálom a 77-est, ami megy a Fehértói Halgazdasághoz Dorozsmáról (megjegyzem eddig ötször csináltam egy kanyart de eddig nulla utasom volt...) akkor amég Dorozsmán megyek ilyen 10-15-el alapjáraton döcögök a szélső sávban , mert aztán az 5-ös úton már nem mehetsz lassan ,mert megölnek a többiek.
(#239) ABE: Budapest az más. Vagyis szerintem ott máshogy nézik a dolgokat mint itt. Mert mesélték a kollégák, hogy volt itt egyszer egy Pesti sofőr, de egy nap alatt több utaspanasz jött rá, mint egy helyi sofőrre egy egész évben.
-
ABE
őstag
Szerintem alapvetően azért mennek este lassabban a buszok, hogy tartsák a menetrendet. Persze vannak olyan sofőrök, akik sz@rnak rá. Ha meg az orrod előtt menne el a sietős busz, akkor az k*rna fel.
Egyszer utaztam valami vadállat sofőrrel késő este a 8-as vonalán Budapesten, a 22 perces menetidőből valami 15-16 perceset csinált. Biztos voltak páran, akik örültek neki...
-
Lenry
félisten
ívhúzás meg szikra, ami nem tesz jót az elektromos berendezéseknek.
egyébként nem lassítanak mindig: a legtöbb troli-villamos illetve troli-troli kereszt (*) úgy van kialakítva, hogy csak az egyik beérkező van kiszigetelve (azaz neki kell lendületből, áram nélkül áthaladni a #-en), míg a másik nyugodtan áthajthat, elektronikai szempontból számára nincs megszakítás, ők inkább a nagyobb szedőkiugrás-veszély miatt lassítanak (bár az F1-F2 szerint trolikeresztben 50km/h a Vmax, amit azért ritkán érnek el városi környezetben)
* a villamos-villamos #-eknél ilyen nincs, mert csak fázisvezetékek vannak, nincs külön földvezeték, így nem gáz, ha a pantográf egyszerre kettőhöz (vagy többhöz) ér hozzá
-
MaciG
addikt
Fogalmam sincs ez mért van, mert ezeket a buszokat már számtalanszor átépítették.
(#133) Lenry: Sajnos nem lettek képek, mivel a 923-as kettes szemlés volt így egy tartalék busszal mentem...
Mindig ez van, mikor végre jönne valami jó gép akkor van vele valami, hétvégére is ki van írva nekem a JAW-725, ma munka után benéztem pár papírért és mit látok? Ott áll a szervizben...
Ma volt szerencsém utazni pár megállót az SZKT-s 417-es villamos pótlóval. A belső kialakítása az tetszik, szerintem jobb így mint abban ami a volánnak van, viszont az ülések azok írtó kemények. Mintha fa vagy műanyag ülések lennének és van rajtuk egy vékony szövet.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest