Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:53:32

LOGOUT.hu

OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3094) Raymond válasza R.Zoli (#3089) üzenetére


Raymond
félisten

"Azért ok ,hogy Te mindig reálisnak állítoad be magad ,hogy egyik oldalnak sem drukkolsz"

Mert igy van :) Most sem irtam semmi masrol csak arrol mi van es mi lehet az AMD-nel.

"ez az aszmefuttatás nagyon nagyon értelmetlen szerintem...

Az en hozzaszolasom is ugyanugy *szerintem* mint a tied. A kulombseg annyi hogy nalam vannak szamok is es ervek. Nalad ezt nem latom:

"Amúgy is egy 2,8-as változat javított L3+NB és energiamenedzsment mellett már versenyképes proci lehet a felső kategóriában is..."

Az eddigi tesztekbol nem ugy tunik. Kifejthetned mire alapozod ezt, mert nekem inkabb ugy tunik hogy egy 2.8-as mar ugyanott lesz mint egy 2.66-os C2Q. Ami messze nem a csucskategoria mar most sem nemhogy par honap mulva.

"Egyébként pedig az AMD-re nagyon jellemző ,hogy egy csíkszélességen belül nagyon sokat "érik" a process így idővel a gáyrtás inomításával nem kizárt ,hogy 30%-ot tudnak emelni az órajelen..."

Ez igaz. Csak itt az a helyzet hogy a 65nm mar egy eve megy naluk nem tegnap kezdtek. Es a valos fogyasztasi ertekekbol itelve per pillanat (meg meg egy darabig) nem eleg ahoz hogy magasabb orajelu termeket piacra dobjanak. Gondolod hogy viccbol lesz ugras a 2.3->2.4Ghz TDP-je kozott? Nezd meg a fogyasztast itt: [link] A BE-2350 30W-at le 2.1Ghz-en. Duplazd meg a magok szamat, add hozza az L3 fogyasztasat, a bovitett NB fogyasztasat es a bovitett FPU fogyasztasat. 2.3Ghz-n pont ott vagy ahol a hivatalos verziok is. Meg epp befersz a 95W-ba.

"Minden komolyabb szakértő szerint meg lesz nekik a 3 Ghz..."

Peldaul melyikek? Linked dobhatnal parat mert meg az AMD maga sem tervez semmi hasonlot 2008 masodik felev elott. Es micsoda veletlen hogy pont akkora tervezik az elso 45nm verziok bemutatasat is.

!Megjegyezném ,hogy nem tudom mért a 3 gigán lovagolsz mikor szerintem legalább 3,2 lenne amit el kell érniük ,hogy minden alkalmazásban versenyképes legyen a Phenom..."

Ez elottem vilagos is ha eddig nem tunt volna fel, de epp te magad allitod ugyanebben a post-ban hogy 2.8Gh-n is versenykepes lesz a felso kategoriaban. Akkor most hogy is van ez? ;) Egyebkent a 3Ghz-t azert valasztottam mert a sok almodozo is azt varja. Az AMD bemutatoja utan (meg a jutubon is ott a video) amikor ugy allitottak be hogy van olyan es nem gond.

"De szerintem a 3,2 is meglehet... Nyílván a kérdés mikor? És ez a fő kérdés..."

Ha megfigyelted en erre azt irtam hogy nagyon valoszinutlen hogy 65nm-en valamikor is kijon es hogy ezt miert gondolom igy. Esetleg te ugyanugy kifejthetned itt hogy milyen kezzelfoghato informaciok alapjan varod hogy lesz es mikorra varod.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.