Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Sracok, ugy nez ki, valoszuleg par napon belul hozzam kerul egy mid-2012, i7/8/256, Retina kijelzos MBP, 1gb /GT650M-el.Ahogy nezem, elerheto ra a legfrisebb macOS, es mivel a diszkret vga dx11/cuda/openCL verzioja is megfelelo.
Ahogy nezemhttps://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/whats-new/2019-4.html#gpu-enhancements [link] mar develop modban is tudja hasznalni a GPU-t, de gyakorlati tapasztalatokat meg nem nagyon talalni, hogy mennyire is, ill. hogy bugzik-e az elvart modon, mint allatt.
Van itt valakinek eziranyu tapasztalata?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
updog
őstag
Van most az Adobe akciója, gondoltam úgyis akartam Premieret előfizetni, a fotós csomagom kibővíteném, árban ugyanott vagyok. Igenám, de azt mondta, hogy elő tudjak fizetni a fullos csomagra, le kell mondanom az előzőt fotós plant. Hát jó, elkezdtem lemondani.
Ennek örömére felszámolt nekem 31EUR-t, de sikeresen megszüntettem az amúgy (kuponnal) csak 9EUR havidíjú eddigi előfizetésemet.
Igenám, de mennék újra a fullos csomag megrendeléséhez, és még mindig azt mondja, hogy előbb törölnöm kell az előző előfizetésemet. WTF.
Az akció máig van, a régi kedvezményes előfizetésem megszűnt, és még 31EUR-t le is vontak mert előfizetés lejárta előtt szüntettem meg. Ilyenkor mi van
, azon kívül, hogy záros határidőn belül C1-ra váltok ha nem oldódik meg? Komolyan ezért regeljek egy másik accountot?"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
updog
őstag
válasz r3dsnake #5906 üzenetére
Valami preset pack mellé kaptam évekkel ezelőtt, és elfelejtették hogy csak 12 hónapig volt érvényes a kedvezményes ár Cserébe most önként buktam amit 3-4 év alatt megspóroltam ezzel.... és most épp előfizetésem sincs. Win-win. Ja nem.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
updog
őstag
Jó, legalább magamat sz*pattam be, csak olvasni kellett volna (direkt megnyitottam először, és átfutottam, hogy nincs-e benne korlátozás, de vak voltam): "...első előfizetésére vonatkozik..." Marad az új acc.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Lefty
addikt
iPad-es lightroom-ban a histogram nem elerheto vagy ezt csak en nem talalom?
-
scarabaeus
őstag
Nem egyszerű az avatar alapján való tájékozódás a prohardveren, volt ez az avatarod x évig, pár éve váltottál másikra, azzal egyidőben eeaa lecsapott a régire, így első pillantásra őt nézték madgie-nak sokáig, mire aztán mindenki megszokta, eeaa eexaa nickre váltott, közben, ahogy nézem avatart is cserélt, erre te visszaváltottál a felszabadult régi képre.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
r3dsnake
nagyúr
válasz scarabaeus #5912 üzenetére
Ezért nem szabad váltani soha egyedi képről.
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Aki esetleg használ(t) Capture One-t: Sony kamerák esetén vagy általánossában LR-mal szemben van bármi előnye?
Előre is kösz.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Balinov
titán
Firss LRCCC, Mojave, 650M GT/1GB dedikalt ram.Az OK, hogy mindket mondban limitalt funkciokat hasznal a 650M, nade mik azok?
Jol sejtem, hogy develop mod=0 gyorsitas, ami marad, az a library modot segiti?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
Tegnap vegiggondoltam a kerdest megegyszer es elso korben arra jutottam, hogy lehet hogy arra valo, hogy az LR-en belul lehessen kivalasztani, hogy a megjelenest az integralt vagy diszkret GPU csinalja. Aztan aludtam ra 1-et, es ez netto baromsag, minek erre alkalmazason beluli valasztas, ha az OS (win vagy mac OS) csuklobol kepes erre.
Nameg ahogy a screen shot is mondja, basic acceleration-t tamogat (ahogy olvastam, ahoz nem eleg maga a tamogatott GPU, kell neki min 1gb dedikalt vram is).
meg talan itt van legerthetobben leirva adobe reszerol, de itt is azt irja, mac alatt OpenGL 3.3 a kovetelmeny, amit Nvidia szerint a 650M GT 4.5-os OpenGL verzioja siman megugrik.
Tegnap teszteltem, 2 kartyarol, kb 1700db 16MB Oly ORF-et importaltam, 1:1 preview-el, teljes Retina felbontasban. Szepen kihajtotta mind a 4magot,8 szalat es kb 45-50 perc alatt vegzett az imporrtal. I5-2520M-es T420-al fele ennyi kep, basic preview-al es a HD ready kijelzohoz igazitott preview felbontassal fele ennyi raw importhoz kellett szerintem siman legalabb ennyi ido.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Újraraktam a Windows-t. Lementettem a katalógust illetve a RAW képeket amit az LR tárol. Eddig úgy volt beállítva hogy mikor importálok, a RAW fájlokat simán a Képek mappába menti a C meghajtón. Most viszont úgy döntöttem hogy egy másik mappában tárolnám ezeket a RAW fájlokat, valahol a D meghajtón. Beállítani be tudom hogy ide importáljon, viszont valahogy meg lehetne az LR-nek modani hogy a régi képeket ne a C meghajtó Képek mappába keresse, hanem máshol?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz HollyBoni #5921 üzenetére
Ahol a library sorolja a mappákat, katt jobb klikkel az adott mappára és "Find missing folder". Így megadhatod hogy hol az új helye a képeknek.
Akár főkönyvtárig is visszamehetsz (ha a mappaszerkezet azon belül ugyanaz maradt) ott pedig a Show parent folder gombot kell párszor végignyomni a mappára kattintva.
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Segítsen valaki pls LR CC-ben hol lehet beállítani a billentyű parancsokat? Szeretném úgy átkonfigurálni, hogy a LR-ban is tudjam használni rendesen a tollat. Persze tudom most is használni, de az ecset méret és erősség állítás csak menüből megy, a ctrl+jobb klikk és mozgatás mint a PS-ben nem. -
Clemi
veterán
válasz general #5927 üzenetére
Ez így gáz sajnos. Igaz nem sokszor használom a tollat a LR-ban, ott csak egerezek, de most volt egy családi sorozat, amin csak átfutottam LR-ben és néhány bőrhibát meg ruha foltot szedtem ki a javító ecsettel és ott akartam tollazni, de maradt az egér, mert annak a görgőjével remekül állítható az ecsetméret, ahogy a PS-ben a tollnál (meg az egérnél is) az alt+jobb gomb és mozgatással.
-
Clemi
veterán
Kezd az agyamra menni a LR. Most csináltam egy alt+shift indítás utáni resetet, előtte kigyomláltam alaposan a preseteket, a katalógusban alig van könyvtár de a hiba maradt. Leszedtem és újra telepítettem, de a hiba maradt. Indulás után egy csomó ideig szöszöl valamivel és ha kattintok bárhová, akkor bedobja a betöltő képet valahogy így:
Ezt vajon mi a francért csinálhatja?
Szerk: CSak akkor ilyen, ha a Library modullal inul a LR. Ha Developból léptem ki és azzal indul, nincs ez a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Egy korosabb HP laptopon használom a lightroom classic CC verziót.
A VGA Geforce 940MX
8gb ram
CPU I5-7200 (7th gen)Sajnos meglehetősen lassan tudom csak használni.
RAM bővités segithet a dolgon vagy ideje keresni egy új laptopot?Előre is köszönöm a segitségeteket!
-
Clemi
veterán
válasz general #5930 üzenetére
Igen, azt is töröltem, ennek ellenére a presetek megmaradtak. Plugin már csak az X-Transformers maradt preset alig néhány, de továbbra is csinálja, csak már nem olyan sokat szöszöl.
Direkt kipróbáltam, feltoltam egy jó nagy adag képet az SSD-re és azt importáltam, majd azzal a katalógussal indítottam, de a sebesség semmit nem változott. -
*Ropi*
félisten
"CSak akkor ilyen, ha a Library modullal inul a LR."
Tippre hálózati meghajtókat keres és attól térdel be átmenetileg.
Vagy vedd ki a pipát onnan, hogy az almappákat is szkennelje be, mert ha éppen a meghajtó gyökerében állsz, akkor az egészet behúzza.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
törölt tag
Helló!
Nikon 50/1.8 series E objektívnek nincs profilja LR-ban. Gondolom, a sima Nikon 50/1.8 Ai(-s) nem használható helyette. Eleve más a min. fókusztávolság a kettőnél. Vagy mégis jó? Tud erről valaki valamit?
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
válasz tomiee85 #5936 üzenetére
na az valszeg szépen le fog lassítani. nincs sok értelme LR-ban NAS-ról dolgozni. inkább ssd-n dolgozz (úgy értem, az éppen szükséges raw fájlok is legyenek ssd-n), aztán mentsd le NASra. de te tudod.
(persze más kérdés, ha pl Thunderbolton kapcsolódsz NASra, komoly sávszéllel) -
Sir Riccio
addikt
Sziasztok!
Valamiért csak Basic GPU acceleration-t enged bekapcsolni (a "use gpu for image processing (process version 5 or higher)" jelölőnégyzet szürke marad). Mitől lehet ez? [System Info Screenshot]Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz Sir Riccio #5941 üzenetére
A VGA driver mikori, MS vagy nVidia?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Stauffenberg
nagyúr
Lehet teljesen triviális a kérdésem, de mivel pár hete tettem egy próbát Capture One-nal, megtetszett onnan egy-két funkció, például az egyszerű Before-After nézet (nem az egymás mellé-fölé rakott Y/Y nézetre gondolok, hanem egyazon fotón váltani a nyers és szerkesztett állapot között).
Lightroomban, hogy a bánatban lehet ezt előcsalni? Az összes tutorial és fórumbejegyzés azt mondja a backslash "\"' gombbal, de ugye ez tök nyilvánvaló módon nem magyar kiosztású billentyűzetre vonatkozik, sem az "Alt+Q" sem pedig a US billentyűzetes backslash gomb helyének nyomogatása nem vezet sikerre.
Újabb pont a Capture One-nak, hogy ott legalább az összes shortcut átírható sajátra...
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #5944 üzenetére
Mac-en (magyar billzeten) Option + Ü a "\" gomb, arra szépen be is kapcsolja.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Windows user vagyok, itt az Alt+Q lenne, de az semmit nem csinál. Na majd még kísérletezem vele ha hazaértem.
Azt nem értem, hogy miért nem lehet a Camera RAW és a Lightroom univerzális parancsainak shortcut kombóit összefésülni, ott is van Before-After, pontosabban az adott panel vagy az összes panel szerkesztéseinek ki-be kapcsolgatása (de a lényeg ugyanaz).
-
őstag
válasz Stauffenberg #5946 üzenetére
Feltelepíted az angol bill. kiosztást és azzal használod.
-
Lefty
addikt
Sziasztok,
notebook-os LR userek, egy HD5500 integralt vga jo lehet LR-hoz 8GB RAM es egy i5 tarsasagaban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest