Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- A jó, a rossz és a csúf
Új hozzászólás Aktív témák
-
Curtis666
csendes tag
S24U: Bazinagy, és drága
S24,S24+: Exynos: Túl drága ahhoz képest hogy az exynos modem mennyit zabál 4g/gsm/gps-en
Xiaomi14: Drága ahhoz képest hogy "csak" xiaomi
Nem túl szép a felhozatal...Elgondolkodtam az S23-on is, az kb ugyan azt tudja mint az S24 ha nem játékra használod, és nem olyan fontos az AI parasztvakítás. Stabilabb mint az S24, kevésbé rongálja az akksit, és sokkal jobb az üzemideje ha úton vagy.
Asszem megbarátkozom az S24U-val... -
Franky74
tag
Sziasztok!
Egy ideje keresem a Huawei P30-am utódját. Valószínűleg egy Xiaomi 14 lesz...
Persze ráérek várni, hogy a kezdeti nehézségek elmúljanak, és olcsóbb legyen!
A családban kettő Xiaomi 13T van, pár hónaposak. Nekem jobban kézreáll a kisebb méret.[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
A kommentem lényegében arra irányult, amelyik hozzászólásra reagáltam, hogy a Xiaominal nincs olyan minőségi ellenőrzés mint Samsung esetén...
Erre reflektáltam, hogy ott a banános és oldalt torzult lencsék is átmennek a minőségellenőrzésen.Persze legalább a kollégának cserélték.
De én több ilyen oldal torzulásosat is olvastam más fórumon és csoportokban. Szóval sajnos nem egyedi.
-
Wilks
tag
Tény,h 8-10-12 évvel ezelőtt is voltak elég drága árral érkező telefonok,de a "trendiséget" nem ez jellemezte.A reál érték meg változó.Inkabb külföldön,a hanyatló nyugaton érezhető és látható,h 1,5 év után az árak képesek egy "normálisabb szintre menni szép lassan.
[ Szerkesztve ]
-
Papix
tag
A kamera bepárásodásával csináltak már vmit?
-
repvez
addikt
válasz Atomgeszi #69 üzenetére
ezt nem vonom kétségbe, hogy mindenki vagy a tulajdonosok 99,9%-a automatán használja a kamerát.
DE attól még a tesztbe ha már annyira össze akarják hasonlitgatni a készülékeket akkor ezekre a nem is annyira apro eltérésekre is ki kéne térniük.ugyan ugy mint az antutu teszt számoknak is, azokat is minek teszik meg tesztelik le, ugyan az a chip nem fog egetverően más értéket addni és föleg nem fogja befolyásolni a napi használatot, egyszer talán lefuttatja aki akarja , hogy menőzzön vele a haveroknak, de amugy semmi gyakorlati haszna nincs. még is ez is része a tesztnek , ami meg lényeges lenne és akár a vásárlást is befolyásolja hogy egy adott kamera az milyen manuális beállitást is tud .
Ha valaki profibb modon is akarná használni.Ugyan ugy nem térnek ki arra sem, hogy vannak olyan készülékek amik lehet , hogy tudják a 4k-t, de 1 vagy 5 perc hosszu videokat max, aztán vagy uj fájban ujra kezdi az 1-5 perces intervallumot, vagy manuálisan kell ujrainditani. és a végén egyetlen file helyett lesz 10db 5 perces videod amit még öassze is kell illesztened ha le akarod egybe játszani.
DE ide vehetném az adatkapcsolatot is, azt bárki meg tudja nézni a speckoban, hogy milyen modokat tud a készülék, de attól nem derül ki, hogy esetleg tud e több eszközhoz is csatlakozni, vagy , hogy menynire tud váltogatni a különbözö wifi szabványok között stb.
A vezeték nélküli töltésnél se tudjuk meg, hogy minden féle töltövel muködnek e, vagy a kocsiban is jol muködik a töltés vele. A visszatöltésre van e valami jóváhagyás vagy automatikusan elkezdi tölteni a másik készüléket és igy akár bárki lemeritheti az én telefonom akaratom ellenére is csak rá kell tennie a készülékét?
Az ilyen apro részletek sose derülnek ki a tesztekbol és még sorolhatnám, csak az azonos sablonos szöveg van bemásolva , amiből sokminden ujat nem tudunk meg.
-
Ricardo
titán
Belül nem szabadna kondenzálódnia semminek. A levegőben lévő páratartalom "csapódik" ki. A melegebb levegő több párát köt meg. Ez stimmt.
De ez a jelenség (a belül párásodó lencse) akkor sem normális jelenség, hanem hiba.
szerk:
Párolgás: [link]Arról nem is szólva hogy a kamera lencse belsején egyértelműen látszik hogy vízpáráról van szó. Az pedig folyadék.
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Tök jó lenne 200ért de 400ért biztos nem vennék semmilyen xiaomit. Legutoljàra xiaomi mi 9t prot vettem 120èrt az megèrte ez nem éri meg. Max hasznàltan fél év múlva 150-ért úgy oké.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Yeffy
veterán
-
Y72
aktív tag
Már az taszító hogy a régi MIUI-t átnevezték "Hyper OS"-re, semmi nem változott, rühelltem azt a felhasználói felületet, ilyen szoftverrel 400k-ért telefon röhej, még ha hardveresen rendben van akkor is.
-
janeszgol
félisten
Jogos felvetesek, bar en 4 percnel hosszabb videot sohasem csinalok (ahogy 40 secnel rovidebbet sem). Igy limitbe meg sosem utkoztem.
Viszont egy tesztben, plane ma egyre fontosabb a stress es stability teszt. Ez meg ma a csucs kategoriaban szamit, de ki tudja mit hoz a jovo a kozepben is. Lehet a mai >99% ertek a multe lesz hamarosan ott is. -
floratm
senior tag
A pára az gáznemű halmazállapot. A gázt körülményessebb dolog meginni mint a folyékony halmazállapotú vizet.
Mikor szomjas vagy szoktál harapni párat a levegőből és lenyelni? Mert a levegőben van pára es azt mondod az folyadék.Az jutott meg eszembe hogy az oxigén az mi? Az is folyadék? Mert a viznek és a levegőnek is fő alkotóeleme...🤔
[ Szerkesztve ]
-
PeteePeti
őstag
Komolyan mondom, hogy ebben a pár napban többet tanultam a gáznemű és folyékony anyagokról, mint anno a suliban! Az oxidációt már meg sem említem!
De könyörgöm elég volt már belőle!OnePlus 12 5G 16/512 Green | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
Ricardo
titán
Hol írtam hogy a pára folyadék?
megkérdeztem szerinted miből lesz?
Aztán még a hetedikes fizika anyagot is belinkeltem ahol ott a meghatározás miszerint" Párolgásnak nevezzük azt a halmazállapot-változást, amely során egy folyadék légnemű anyaggá válik. A párolgás a folyadék felszínén történik."
Tehát a pára légnemű, nem lehet meginni. De a folyadék (jelen esetben víz) légneművé válásából lesz.
Szívesen.Párás belül? Igen. Ez normális? Nem.
Téma részemről lezárva."Az jutott meg eszembe hogy az oxigén az mi? Az is folyadék? Mert a viznek és a levegőnek is fő alkotóeleme..."
Látom penge vagy fizikából, és a logikád is kikezdhetetlen, így gondold át ezt.
Az oxigén égehtő, ahogy a hidrogén (sőt az kimondottan gyúlékony) is az, és a víz (H2O) mégis eloltja a tüzet.
Szép napot! -
Speedy007
őstag
Én nekem is ez lett volna 12 utódja de nem tudtam várni így vettem a 13-t milyen jól is tettem (bár a makro fotózási lehetőséget hiányolom a 13-ból). Én szerintem a párásodás a kamera szigetbe költözött infra port miatt lehet mivel nem hermetikusan zárt miatta így kíváncsi leszek hogy zsebpiszok és a társai mikor találnak utat a lencsékhez. Szerintem jövőre 15-s vissza lépés lesz/lehet mivel a paletta két végét hozták el ami csak "szűk körben" kelendőek a "húzó modell" a Pro azt meg nem lehet kapni. Vélhetőleg azért mint tavalyi modell esetén hogy alig van számott tevő különbség a Pro és az Ultra között és a tavalyi tesztek is céloztak rá hogy ha nem e-pénisz méregetésre kell az átlag usernek a komolyabb kamera szett akkor a pro is teljesen helyt fog állni
-
Ricardo
titán
Atyaég.
Eszembe sem jutott, hogy gondot okoz folyamatában nézned a beszélgetést. Elnézést.A víz ami folyadék.
Nézd meg mire volt válasz.
"Te ugytudod csak folyadékbol lehetséges a pára?"
".egyértelműen látszik hogy vízpáráról van szó. Az pedig folyadék"
Tehát víz az ami folyadék.
Hogy te is megértsd.Egyértelműen látszik hogy vízpáráról van szó. Az (a víz)pedig folyadék.
Tehát ez a pára folyadéktól van
Vagy szövegértési gondod van vagy szándékosan félremagyarázod.
Tényleg elengedem.Azt viszont megígérem, hogy ha legközelebb összefutunk a fórumon , neked egyértelműbben, és mindent (is) körülírva válaszolok.
Még egyszer elnézést ha nem volt számodra egyértelmű.
-
Lajmund
őstag
Kicsit beteg vagyok elkapott az aktuális megfázás valami de még így is olyan jót nevettem ezen az utolsó két kommenten.
Hatalmasak vagytok😂😂😂[ Szerkesztve ]
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
pusi1981
aktív tag
Németországban Pad 6-ot dobnak a telefon mellé -
-
Atomgeszi
veterán
Persze igazad van. Sok felületes teszt van.
Vezeték nélküli töltőből pl csak az új 80W fehér állványos jó, mert annak olyan a tekercselése, hogy leadja az 50W.
Egyébként a kedvencem amikor neves Youtuber tesztelők pl nem tudják, hogy nem kell a statusbartol lehúzni, hogy lejöjjön a sáv és majd ujjgörcsöt kapnak, hogy megszakadjanak, hogy lehúzzák.. holott ez már több éve alap, hogy a képernyő felétől már jön a status bar is. Egyszerűen nevetséges alap dolgokat nem tudnak. Meg, hogy az Apple a nagy újító az AI képkivaagassal, holott a miui is tudja már 4 éve.
Ilyen apróságok, amik osszessegeben bosszantóak tudnak lenni.
-
DarkChild
senior tag
"Az apple termekek is tul vannak arazva a kezdettol fogva."
Nem is kicsit, épp a minap olvastam, hogy kábé 40% a haszonkulcs minden egyes eladott készüléken.
Amúgy ja, az a probléma, hogy ennyiért is megveszik. Ha nem kellene a kutyának se, rövidesen megindulnának lefelé az árak Almánál is. -
DarkChild
senior tag
Én még a mai napig MI 9T Prot nyüstölöm
Anno (2019-ben) 130e-t fizettem érte. Nem kicsit bosszant, hogy most háromszor annyit kéne kifizetnem az utódjaként kiszemelt 14-esért.Fentebb kitárgyaltuk, hogy ez már majdnem Apple-szintű árazás. Nekem ezzel csak az a bajom, hogy míg az iPhonet 2 év múlva is el lehet adni bőven az eredeti ár feléért, addig a Xiaomi (+ többi kínai) telefonnál erre esély sincs.
Szóval amíg értékállóságban nincsenek iPhone szinten, addig szerintem nagyon indokolatlan ez a magas árazás. Tegnap olvastam, hogy az új Honor Magic6 Pro drágábban indul, mint az S24U. Nahaggyukmá'...Vissza X14-re: aki meg azon a véleményen van, hogy hamarosan úgyis csökkenni fog az ára... hát nem tudom, a tavalyi Xiaomi 13 sem lett annyira olcsó egy év elteltével, még most is bőven 300e felett van normális helyeken (értsd: nem sufni GSM).
-
Norbi8
csendes tag
Nagyon sajnálom ezt a párásodás dolgot... régóta vártam már, hogy jelenjen meg a telefon Európában. Hosszú évek után váltotta volna a mára már korosodó Huawei P30-amat... erre tessék. Remélem orvosolni fogják a hibát, vagy ennek a telefonnak ennyi volt...
PSN: Norbi819
-
PeteePeti
őstag
Az a baj ezzel az orvosolják dologgal, hogy legyártottak már ebből a telefonból sokezermillió darabot! És ha mindenki az orvoslása vár nem is fog olyan ütemben fogyni! Semmi garancia nincs rá, hogy fél év múlva nem e egy párásodó darabba futsz bele!
OnePlus 12 5G 16/512 Green | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
nervex88
csendes tag
válasz DarkChild #134 üzenetére
Ez a Xiaomi már nem az a Xiaomi mint 2019-ben. Én is akkor vettem meg a Mi9-et, le voltam döbbenve az ár/érték arányon, azon röhögtünk hogy akkor egy Samsung S10 kétszer annyiba került és semmivel nem tudott többet. A kamerái parádésan jók voltak, egy szó mint száz, marha jó készülék volt azért a pénzért. Most mutass hasonlót Xiaomiéknál. Talán Pocoba találsz jó árat valami fincsi kompromisszummal. Aztán már a Mi11 kétszer annyiba került de megvettem de nem volt kétszer olyan jó.
Jó dolog a skizofrénia, legalább tudok magammal sms –ezni.
-
Hobbbyt
őstag
válasz nervex88 #137 üzenetére
Azért az, hogy az S10 semmivel nem tudott többet mint egy Mi9-es, az erősen költői tulzás. Az S10 majd 7,5mm-el volt rövidebb, 4mm-el keskenyebb, 20 grammal könnyebb, miközben sokkal jobb volt benne a kijelző (6,1 colon 1440 x 3040 pixel 550ppi, szemben a Mi9 1080 x 2340 403ppi-iével) az S10 hivatalosan megkapta az Android 12-őt, nagyobb aksija, alapból 128gb tárhelye, bővíthető volt SD kártyával, IP68-as és 3,5-as jack aljzata, USB C 3.1 és fordított vezetékmentes töltése is volt.Szóval nagyjából mindenben jobb volt mint a Mi9. Jó dolog az idő, sok mindent megszépít...
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
OSERANSKY
junior tag
Árban jól járnál igen, én is nézegettem, megérős lenne, bár a 8 Gen 3 melegszik, mint állat. De egyébként úgy hallom behúzta a kéziféket a Xiaomi, nem csak a Bootloader-nyitás lett megszigorítva, de kínai ROM-os készülékekre többet nem lehet tenni Globalt. Én Redmi K70 Próban gondolkodtam, de ha nem viszi a B20-at, akkor felejtős. Sajnos ez a helyzet...
Change one thing, change EVERYTHING...
-
Körmi
csendes tag
Szerintem nem kicsit túlzott az árazás ha Kínában a 14 pro is olcsóbb, amit nem is lehet kapni Kínán kívül. Pedig nekem az a modell tetszik a legjobban a három telefon közül!!!
-
floratm
senior tag
Ne a kezdőárral számoljatok. 2-3 hónap és esik egy 100ast
-
Hobbbyt
őstag
válasz hegedus001 #144 üzenetére
Nahh, az meg a másik...
A munkaadó kifizet 678.000-ft-ot havonta, te ebből megkapsz bruttó 600.000 Ft-t, amiből még adózol 201.000 Ft-ot, majd a kézhez kapott nettó 399.000 Ft-ból veszel egy 399.000 Ft-os telefont, amiből 84.826 Ft még megy az államnam ÁFA gyanánt. Szóval 678.000 Ft-ból 314 173 Ft az ami ténylegesen a tiéd, 363. 827 FT-t elvesz az állam, és még Így is nő az államadósság, nincs rendes oktatás, meghalsz mielőtt orvos látna, az útjainkra a terepjáró lassan szükséglet, nem hóbort. Stadionra bezzeg mindig van, jah és soros meg brüsszel..
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Atomgeszi
veterán
Terepjáróval, SUV-val és traktorral járok ezeken az utakon.
Mindegyikkel egy hányadék, és komolyan már gondolkodom azon, hogy valami ízületes orvoshoz elmegyek, mert olyan csigolya fájdalmaim vannak, hogy már tegnap is késő lenne időpontot kérnem,hogy 1 év múlva kapjak.
A traktor a legdurvább egyébként, ott repkedsz bent, mint egy darab szar, közben a fejeddel próbálsz gimbalozni, mint egy tyúk, amikor nézi, hogy hova tud csipkedni.
A SUV-on iszonyat kemény a futómű, de az egész egy rázásban zajlik le.
A terepjárónál meg a kettő vegyítve van, ott a régivel még aránylag elringatózik az autó, de az újnak megint kemény futóműve van és szétrázza az összes belsőszerved.Mondják, hogy ne vegyél tudomást róla, de erről egyszerűen már nem lehet nem tudomást venni.
Végigmegyek bárhol az országon és komolyan csak a 20-30 éves lepusztulást látom. Elmegyek egy nagyobb városban, az utak 10-ből 7 helyen borzasztóak.
A maradék felújított utak pedig 2-3 év alatt olyan hullámosak, hogy senki meg nem mondja, hogy ezt pár éve csinálták. -
hegedus001
aktív tag
ebben nyílván ne menjünk bele, de teljesen egyertek, olyanokra vágunk ki ezer milliárdokat, mintha csak egy hétvégi rendelésről lenne szó a sarki krimóban.... közben meg lyukas a cipő meg a gatya és kilóg a seggünk. Persze ez a nagyobb választórétegnek fel sem tűnik, hiszen úgy is kapnak utalványt/termést stb....
-
floratm
senior tag
Nem elég nektek hogy büszke mimagyarok vagyunk? Még aztán akarnátok hogy legyen minden jobb?
-
Csalox
csendes tag
Hogyan lehet xiaomi 14-en a rezgés erejét növelni, némított csengőhangnál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Tőzsde és gazdaság
- Mozilla Thunderbird
- Telepíthető az iOS 18.1, megvan, mikor érkezik az Apple Intelligence
- Jövedelem
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB 12 hó jótállással!
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB Dual Kártyafüggetlen készülék Fekete 36 Hónap Garancia
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64gb - Újszerű, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest