- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
házimozis
tag
válasz
Batmause #4284 üzenetére
Üdv!
...Az enyém meg gyorsabb vele, (GTR2) és végre nem jégkék a panel default-tónusa. Továbbá a játékok által felkínált felbontásokból és színmélységből nem 3at, de 4-6ot ad /játék.
...Tedd vissza a régit, vagy kísérletezz a sok hekkelt változattal.Az új játékokért áladozatott kell hozni.
A cod4et meg ne is emlegesd. Egy kolléga a gyerekének most bővített (asztalit-másodkézből) - persze nem ekkorára - és szííjjel szekáltak a hibaüzenetekkel - hogy miért nem fut? ...Mondtam, hogy +30rugó és fog! Magas elvársokhoz költeni kell.Nem offolom ki az alábbi írást, mert láthatóan a hűtőpad topikot - ha oda írom - nem olvassa a nép.
Hűtőpad:
Az első baj MiSIhez, hogy front audiocsatlakozóink vannak. Ergo a(z elöl) kiemelkedő csuklótámaszos hűtőpadokat el lehet felejteni, mert nem tudod még fejhallgatózni sem a gépet padon.
Akinek 17" van, az még tovább szív, mert arra gyakorlatilag 1-2 típus létezik. Ugyanis a 17" gépeknek a készülékláb-távolsága (320-350mm) olyan széles, hogy a 15,4" padok nagyjából 300-320mm teljes szélességéről lelógnak. ...15,4"re van választék.
Én ezt vettem: [link] ez jó 15-17"ra is. Fémrács a tartó, és lemez a ház, (a keret, és a belső örvénykamra műanyag) Venti 9cm-s.
A legfontosabb javulás, hogy kíméli a notebook saját (szerencsétlen kis) ventillátorát. 3 napja van meg, nem volt még időm Le Mans24 et menni rajta.De már office-ban is jelentős javulás tapasztalható nem csak mérve, (1. fokozaton, 5~8C fokkkal alacsonyabb) de a billenytűzet felületén is jelentős a hőm.csökkenés. (tapintva) Párhuzamos futtatásokkal megkergettem, ekkor 2. fokozatba kapcsoltam, és így is csak pár fokot emelkedett. 3.ban azért már hallani, hogy susog, de a HK-MP5 (vagy a Kalasnyikov) és a sportkipufogó majd elnyomja.
Az igért 17C fokos csökkenést persze fenntartásokkal fogadom, ill ezt másként kell értelmezni: Ha komolyabb a hűtés, akkor eleve nem fog felszaladni olyan magasra a hőmérséklet, mint pad nélkül. Tehát, nem a pad nélküli 75~80 (85<) mínusz 17 = számtanból kell kiindulni, ...mert olyan magas hőfokot el sem érhet ha pl 3.ban fújja.A Zalman 1000-es a mérete miatt esett ki nálam, de 15"-ra jó, minőségi db. Általában jó ha több az fém az ilyenekben, az jobban elvezeti a hőt. (a műnyag elöregszik repedhet)
Hűtőpaddal egész más feeling-je van az egésznek. Niná jobb!! -
angelwing
csendes tag
update a 4294 es postomhoz:
hibajelenség:
bekapcsoláskor sötét monitor fogadott, ventilátor ment és a megfelelő ledek égtek elől. semmi több.az aksi kivételével és ujra behelyezésével megoldodott a probléma:
DE ez normális ? vagy most vigyem vissza ?
-
rhonin
senior tag
válasz
Darth_Revan #4293 üzenetére
de gondolom ha van rajt tuner kártya kimenet vagy mi ilyen sárga antennakimenet akkor az még nem azt jelenti hogy van is benne nem??
-
angelwing
csendes tag
egy napos a GX600-am és a kijelző megadta magát... teendő ? cserélik ezt 3 nap garival ? azt se tudom mit tegyek istenem... váh
help...
-
cekkk21
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne h a GX610ben van-e tuner kártya? mert én leírásban sehol nem láttam de az MSI honlapján a GX610 driverei közt ott van. akkor most mi is van?
A másik a GX 600ban van ugy tudom de ahoz milyen csatlakozó kell?valaki használta már?
-
kola1234
tag
MSI M670X070HU
AMD Sempron3500+
2x1G dual 667 DDR2
5400/8/sata HDD
GF 6100Go3D2001Se: 4858pont
3D2003: 1249pont
3D2005: 628pont
3D2006 lefutott, de nem tudom miért nem írta ki, de valszeg nem is érdemleges.Ja.
Mindezt tápról full per. mellett, és gyári driverekkel XP alatt. -
B.DanY
csendes tag
válasz
Darth_Revan #4289 üzenetére
Koszonom! Segítettél!
E két laptop kozott hezitálok sokat olvastam az interneten roluk ipon,notebook benchmark meg persze itt. Van ami miatt MSI mellett dontenék pl.: nagyobb teljesítmény, XP telepítése
de van érv az Acer mellett is : szép kijelzo uj dizájn viszont nem lehet rá egykonyen XP-t tenni, ugyan akkor amit a tesztedben irtál h az MSI kijelző mögöttő elég "hajlékony" ez nem tul jó.
No mind1 ugyis vizsgaidoszak végén/jan 25/tervezem a vételt addig donteni fogok 100%mellesleg milyen idokozonként szoktak uj gépeket kidobni a gyártok gondolok itt arra h mostanában jonn ki a 2 darab 2 magos mobil proci / tudom h a 1 tokozásban lévo 4mag még odéb van/ meg az ati karik HD2600 XT notebookot nem is nagyon láttam MO-n. És Geforce 8700 asbol is csak 1 gép van /x200/
Végul Te miért pont ezt vetted meg!
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
angelwing: Valóban 169.21-es drivert használok, de egy speciális,notebook VGA-hoz moddolt változatot! Innen töltsd le a drivert, majd dupplán kattints rá és add meg neki, hogy hova csomagolja ki! Miután ez megtörtént, töltsd le ezt a fájlt, majd menj a mappába ahova kicsomagoltad a drivert és az előbb letöltött fájlt másold be ide és írd felül a régit! Ha ez is megvan, csak szimplán indítsd el a setup.exe nevű fájlt, innen már gondolom egyértelmű.B.DanY: Nem tudnám megmondani biztosra, ugyanis még nem volt szerencsém egy 5920-as Acer-hez
Azonban interneten megjelent 3dmark eredmények alapján az MSI-hez képest van említésre méltó eltérés. Alap órajelen PH! teszt alapján az Acer 3dmark05-ben 5682 pontot ér el, míg az MSI 7497-et. (bár nem tudom,hogy az Acer-hez milyen drivert használtak)
Tuning szempontjából meg végképp nem tudok biztosat mondani, sok múlik azon, hogy hogyan van kialakítva a hűtése, sőt lehet, még a chipseten is múlik. Ide említeném a példát amit a cikkben is írtam, mégpedig, hogy a Dell Inspiron 1520-ban szintén DDR2-es VRAM van,csak nem 512,hanem 256,és az stabilan megy 500 Mhz-en, viszont az MSI GX600-asban 490-nél már szemetel a kép, (Ráadásul a GPU hőmérséklete ~8-9 fokkal alacsonyabb a Dell-ben terhelésnél, az MSI-hez képest) tehát biztosat csak akkor lehet mondani, ha már ott van előtted.
Azonban egy fórum hozzászólás alapján biztosra mondani,hogy az 5920G 600/450-en stabilan megy, nagyobb értéken nem tudom, mert a hozzászólónak csak eddig volt kedve felhúzni.
Remélem azért valamennyit tudtam segíteni.Üdv,
Darth_Revan -
B.DanY
csendes tag
válasz
Darth_Revan #4253 üzenetére
Szerbusz.
Tetszett az irásod a vasról! Azt szeretném kerdezni hogy vga-a tuningal szerinted el e lehet érni egy acer 5920 assal is hasonlo eredményt 3dmarkban, persze ugyan azzal a videokarival, csak a procija 2.2 de azt irtad h az játékban nem sokat számit h 2.2 vagy 2.6!Válaszod elore is koszonom.
-
Rewind
csendes tag
Sziasztok,
Én most vettem egy EX600x-076HU típusut. Melyiket ajánljátok inkább hogy felrakjam az XP-t vagy a Vistát?
Köszi
-
angelwing
csendes tag
válasz
igazán remek a cikked Darth_Revan.
lenne egy kérdésem ma kaptam meg a GX600PX-em windows XP SP2 fel is ment szó nélkül. irtad a cikkedbe hogy 169.21 es drivert raktál fel na most én is leszedtem ez de nem megy fel rá mondván nem talál olyan eszközt amihez jó lenne. Nvidia oldalán irják is hogy nem támogatja a desktop driverek a 8xxxM seriákat notebookokba szóval neked hogy ment fel a driver ? Angol nyelvű drivert akartam fel rakni magyar xp re mert az internationalnak nem jó a linkje (ugyanaz jön visssza :S ) vagy én vagyok a béna és nem látom sehol.
-
Batmause
tag
Hali!
Visszatérve a driver-cseréhez. Megnéztem a drivert, amit ajánlottál házimozis. Nekem nagyon lassú volt azzal a gép. CoD4 full grafikon szaggatot, míg a régebbi driverrel laggolás nélkül futott.
Egy kérdés...
Milyen hűtőpadok vannak notebook-hoz?
Már néztem néhányat...Coolermaster, Zalman, stb...Egy kérés, akinek van tegyen fel egy-két képet a hűtőpadról és írja le mellé a tapasztalatai...
A válaszokat előre is köszönöm...
-
ZoCso
senior tag
Igen alapbeállításokkal.
Induláskor nekem is el akart indítani valamit, de hibaüzenet jött.
Leszedtem a Catalyst 7.11-et, de az meg nem települt, mivel hiányolta a .net-et.
Az Omega drivert még nem telepítettem, mert nem volt elég időm "játszadozni" a géppel.
Talán majd a két ünnep között. -
L@co
aktív tag
válasz
BluEyes #4267 üzenetére
Köszi. A BIOS-ban az AHCI -t kellett letiltani. A videokártya kicsit gyengének tűnik. X3100-nak sztem nem 3166 pontot kéne elérni a 3D Mark 2001-ben 897-et meg 3D Mark 2003-ban. CS 1.6 is beaggat ha olyanja van. Most ugye 64bites a memóriavezérlő (1*1024MB). De ha 2 memória lenne benne akkor 128 bites lenne a memóriavezérlő, és azt használná a videókárya is, ugye? Ezzel mennyivel lenne gyorsabb?
-
guti86
tag
az MSI oldalárol letoltott van fent, de a driver része mukodik is a catalyst control center az nem... ha el akarom inditani hiát ir ki:
http://kepfeltolto.hu/i/?5115
de mondom amugy eléggé jol teljesit játékokba. a 3DMark06ba alapbeállításon csináltad? mindjárt megnézem én is...
-
ZoCso
senior tag
Nem, sőt az igazat megvallva, nem is tudtam, hogy van benne tuner. Az MSI oldalán láttam a tunerhez való drivereket, de nem igen foglalkoztam vele.
A gugliban rákesrestem a "SnowFallEmulation"-ra, és úgy tűnik, valami infra csatlakozó lesz. De ez csak egy tipp. Karácsonyig már nem tudok foglalkozni a géppel, talán a két ünnep között.
-
deedee
őstag
üdv!
ex600-076hu
elvileg go 8400 256mb a vga,de az everest 512 mb-ot ír ki...Akkor most mi van?2 gb ram-ból kb 1680 mb szabad,tehát nem hinném,hogy elvett a kari a ramból...ráadásul saját ramos a vga,ha jól tudom...Rosszul látja az everest?Vagy véletlenül/ezt mondjuk nem hiszem/ túl jó karival szerelt gépet kaptam?persze az 512-őt nem használja ki az ilyen kategória....
ötletek?
thx
ja és még valami:a dvd író állandóan csipog/vagy mi a szösz/amikor dolgozni kezd,vagy leáll...Ez normális?Ki lehet valahogy kapcsolni a hangot?
-
L@co
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem MSI VR601X-028HU notit. Van vele egy kis probléma.
A koleszban hagytam a CD-jét, és netes driverekkel nem akar rendesen működni.
Windows XP-t eleve nem enged rátenni a SATA-s vinyó miattHogy lehetne megoldani ezt??
Windows Vista-t raktam most rá, de arra meg ha felrakom a videokártya drivert, akkor kékhalállal újraindulgat a gép, és csak csökkentett mód jön be, ahol letörlöm a vid.kari drivert, és akkor bejön rendesen a windows. Ez mitől van??
Videókártya X3100-as de annak nem is tudom sehol állítani a memóriaméretét. 8MB-os marad örökre vagy h. van ez?
Remélem tudtok segíteni -
házimozis
tag
válasz
haralambusz #4256 üzenetére
INSTALL DRIVER-re és nem csinál semmit
Nem újdonság. De nem is veszteség. Az autorun felhozna egy menüt, ahol az összes drivert szépen sorban (kérdezve persze) feltelepíti. Intézőből kézzel is lehet indítani az autorun-t, vagy akár a telepítési könyvtárakra mutatva a szokásos eljárással telepíteni. Már ha van rajt XPhez valami. Elvileg kellene legyen, mert a gyári support még kínál ilyet.
[link]Mindenkinek
Minden MSI noteszhesz van gyári support (driver) weboldal. Tessék kikeresni, és csak azután kérdezősködni.Darth Revan
Cikk jó.(Word helyesírás ellenőrző rulez.)
én
Kicsit OFF: a hűtőpad jól szuperál, kaszálja a celziuszokat. Még csak light-os office teszt volt, de ott is 4~8 fokot leharap. Yo!Szerviz (rém)történet
Ez azért is szánalmas, mert fogja magát a peches user, és gép beadás előtt, csinál egy everest riportot, aztán mikor visszakapja megint. A szoftvertartalomért ugye nem felel a szerviz (gari is írja) de ekkora parasztságot sem fognak többet elkövetni, mert bizonyíték mentén az összes felügyeleti szervüknél kell feljelenteni őket ilyenért.
Mentségükre legyen mondva, ha nincs azonos alkatrész (ram667) akkor betehetnek egyező kategóriájut is (ram533), de nooormális szervizben ezt listán közlik gépátadáskor. (extra szolgáltatásban tán fel is hívnak - álmodozom)
A "hibához köze nincs alkatrész"(ek) cserélgetésére viszont nincs mentség. De ez a stílus sem újkeletű, már évtizedek óta a javítóipar egyik sajnálatos negatívuma - nálunk. -
rhonin
senior tag
válasz
amugy nagyon nagy grat a teszthez kiemelkedő lett...
-
rhonin
senior tag
válasz
nem tudom hogy hiba-e az irásodban vagy nem de én xeset rendeltem és lényegében pxeset kaptam én is ugyhogy vagy az van hogy mindenki pxeset kap mert csak az van vagy én kaptam rosszat. de nem bántam meg
jah és nekem 4 usb van rajt... -
guti86
tag
válasz
haralambusz #4258 üzenetére
ehhez a títushoz nem, de nem nehét megtalálni h mi kell... perzse azért az durva h a bátyám albafosához meg kulon cdken a vista xp meg linux driverek...
-
guti86
tag
válasz
haralambusz #4256 üzenetére
sztem ahhoz is csak vista driverek vannak. a netről kéne leszedni az xp-seket...
a gx 610nél ez van.
de nekem meg abban segíthetne vki h ahhoz melyik vidkari drivert rakjam fel... -
haralambusz
tag
Noh... Mevan a laptop!
(GX600-PX)
Viszont feltelepítem az XP-t SP2-vel és amikor berakom a MSI cd-t hogy drivereket felrakjam, rányomok a INSTALL DRIVER-re és nem csinál semmit sem...
Valaki valami 5let?
-
Robert75
csendes tag
Hi all!
EX700 (215.880,-Ft.)erről vélemény, tapasztalat valakinek?
Szerintem igen olcsónak néz ki...
[link]
Gondolkodom rajta.
Előre is köszi! -
Dzomba
csendes tag
gratula a géphez.
Bár egy olyan kérdés felmerült bennem, hogy nem melegszik nagyon a gép? -
Darth_Revan
veterán
Egy kis írásom az MSI GX600PX-ről
-
Dzomba
csendes tag
jah és még annyi hogy ezek szerint belátják hogy tényleg lenyúlta az az ember... Ezen nagyon meglepődtem azt hittem hogy majd letagadják.
-
Dzomba
csendes tag
Hali!
Hát elküldtem őket a francba,most lennt van a gépem fehérváron és azzal nyugtatgattak hogy kirugták már azt az ember akinek ragadt a keze és most azt várják, hogy megjöjjön németországból a memória a géphez. Erre mondtam nekik h bármelyik közértben kapni ilyen memóriát most mi a francért onnét hozatják,mert hogy ott van nekik valami képviseletük.(mármint az MSI-nek).
Szóval most várhatok a memóra és ennél még az jobb csak hogy ők a héten nem szállítanak pestre (Albacomp) két ünnep között meg nem tudta a csaj még, hogy dolgoznak-e...
Szóval marha jó. -
megyerizs
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem a férjemnek egy MSI VR601X-028Hu-s notit karácsonyra.
Odadtam a haveromnak, hogy telepítgesse fel a cuccokat rá, mert nekem amikor időm lenne (2 picibabával vagyok itthon), akkor már a párom is itthon van.Minden rendben van , csak a WiFi telepítésen nem nagyon sikerült, mert nem ismeri fel a routert.
A korábbi hsz-ekben olvastam, hogy a WLAN-hoz a kovetkező driver jó (AzureWave AW-GE780 Wireless LAN Drivers). Ez nekem is jó lenne?
Esetleg tudna valaki segíteni, hogy miért nem műkszik?(WinXp van rajta)Előre is köszi,
Üdv -
guti86
tag
tudna nekem vki segíteni abban h a gx 610 zsír uj notimban a pric mért csak 800 -on fut? vmit be kell állítani?
-
házimozis
tag
Igazad van pontatlanul fogalmaztam, ahogy te is, az imént.
De én kell hogy elkeserítselek, tényekkel:
...Mert, valóban, az a szoft.kettős elsősorban a VGAt kezel. (nem csak GPUt, mert a videoRAM órajelét is). Ha felteszel egy everestet és kigyűjtöd kedvencekbe a megfelelő paramétereket, gyönyörűen lehet látni, hogy a 3db Powermizer teljesítményszinten szépen állítja a progi a GPU, és videoRAM frekit IS. És ez álatal akku energiagazdálkodást is kezel.
Tehát tévedsz, mert van különbség. (probálj meg "max akkuélettartam" módban játszani akár 220Vról, szaggatni fog, mer le van szabályozva a VGA.)CPU szabályzás:
...Valószínűleg nálam valami titkos szoftvert csempészhettet egy ellenség gépemre, mert az nvidia forceware-n kívül szar sincs rajta erőforrás szabályzásra, pláne nem CPUra, de mégsem jár maxon a CPU, hanem gyönyörűen kapcsol 1G~1,8G között frekit, tápfeszt, és szorzót is. (by everest OSD) Megsúgon ezt az XP kezeli, beony*.Memória:
2Gigával XPn, minden le van sz@rva. Ez igaz.
Nem is ezért írtam. Hanem azért, mert *teljesen felesleges, egy külső alkalmazást futtatni - ami felülírja a system oprtimálisat - arra, amit a rendszer jól lekezel. Korábban én is jáccottam RMclockkal, de "home általános" környzetbe csak gépizgatás az egész.Nem csak te láttál már vasat. 12-15 office-féle alkalmazás mellé, egy izomjáték futttása mellett sem megy ki 1,3G rendszermemóriára se az XP, de a dualch jól jön. Kipróbáltam. Sőt iit a swap is kikapcsolható akár - de nem ajánlott.
ie-t meg nem nyitok, mert akkor sok a munkája a spybotnak
És itt befejeztem az OFFolást, ahogy ezt a kérdést is.
-
BB6
csendes tag
válasz
házimozis #4238 üzenetére
El kell h keserítselek, még mindig úgy használom a gépemet, ill a drivereket, mint azt előbbre leírtam és tökéletesen működik. Szivatni csak az szivatja magát, aki nem tudja mit miért csinál...
Tudtommal Powermizer+Coolbits párosítás inkább a GPU-t szabályozza, ezekkel a proc még maxon pörög. Én nem vettem észre különbséget, szorzó, fsb szabályzász. Abba meg látom tényleg felesleges belemenni és vitatkozni azzal, hogy az egyes programok mennyi memoriát zabálnak, aki éjjel-nappal egy TaskManager mahinátor és minden 1-es byte-ot leseget, h anyám! mennyit zabál az NHC a 2GB-ramomból!!!???
Meg kell súgjam: kb a 1/10-ét, mint mikor az iexplorert megnyitodJa a moncsi : "Transtec" Sony GDM-5402
-
házimozis
tag
Ha meg valaki a maximumot akarja kihozni a notbook-ból, az tegye a megfelelő hozzáértéssel és rizikóval, sztem ezzel nincs semmi probléma!
Na! Ez az!....Mondjuk mélyen nem érdekel, hogy ki mit csinál a gépével - felőlem az állatkertbe is viheti sétálni.
De ha már drivert frissítesz akkor legalább olyat válassz, ami nem ekkrora szivatással használható. Vagy ha csak úgy, akkor legalább nem írd, hogy "jó". Mert nem az.Arra most nem térnék ki részletesen, hogy nvidia környezetbe teljesen felesleges memóriazabáló NHC-t telepítést ajánlani, mert az általunk is használt megoldás (Powermizer+Coolbits) tökéletsen megfelel erre. ...Nem beszélva arról, hogy ami netframe2 vel kezdődik, az jó nem lehet.
A monitorod típusszámárt nem tudom hol írtad, mert nem látom. Enélkül vezérlőt ajánlani hozzá, nem könnyű. De csak azért is: [link]
Szal majd ha valóban úgy cselekszel ahogy megfogalmaztad elébb, akkor leszünk vitapartnerek.
-
guti86
tag
nah megjött a GX 610 -em
remélem minden ok lesz!
-
BB6
csendes tag
Sajna a monitoromhoz nincs driver, így nvhpse6-ban lévő képfrissítéshez tartozó kiegészítőt találtam a legmegfelelőbnek, fixálja a felbontáshoz tartozó Hz-ket. Ha valaki tud jobb progit rá, az ajánlhat. Enélkül mindig a legkissebb Hz-en mennének a 3d-s progik.
Csak hogy ne legyek "gépizgatóként" diszkriminálva!
-
BB6
csendes tag
válasz
házimozis #4231 üzenetére
Arany barátom!
Látom nem igazán tudod értelmezni az írásom!Nagyon szépeket és jókat írsz, én is díjazom és ugyan ezt ajánlanám a többi kedves felhasználónak is!
Közel 1 évig én is a gyári drivert használtam, alap beállításokkal, no tuninggal. És tökéletesen működött a CoolBits is energia gazdálkodási szempontból. Sajna az utobbi időben észrevettem, hogy egyes játékok pl: World of Conflict, TimeShift "hibádzik", ezért kényszerültem áttérni újabb driverhez, amihez márt az új CP-t rakták. Nem a 3Dmark pontok voltak a fő tényezők. Nálam mindegyik driverrel ugyanazt érte el a kártya.Ja, és a gép is egy eszköz, használatra való, nem pedig h kényeztessem! Az más kérdés h hardcore gamereknek az asztali jobban feküdne. Ha meg valaki a maximumot akarja kihozni a notbook-ból, az tegye a megfelelő hozzáértéssel és rizikóval, sztem ezzel nincs semmi probléma!
-
gyga
senior tag
ex600-076hu
xpsp2 a félélmeim ellenére simán lekezelte telepítéskor a sata winyót, vista után szinte minden valamivel gyorsabb lett, feltettem a CnC 3at és multiban nativ felbontásban igazán jól teljesített mondjuk a beállítások low on voltak de nem szaggatott sok egységnél sem.....
tehát röviden a gép igen fasza irodai és multimédiás dolgokra, játékra kompromisszumokkal alkalmas, tőlem megkapja a tetszik érmet
negativum: a System Controll Management nevű segéd progi vmiért nem szuperál a hogy kéne értsd nem azt mutaja amit csinálok a funkció bill.-el de talán 1 reinstall segít... -
ZoCso
senior tag
Ez van, az MSI márkaszervize az AlbaComp!
Ha lehet bizonyítani, hogy nem hibás alkatrészt "cseréltek", akkor először a szervíz vezetőjéhez, majd a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelethez ill. a Gazdasági Versenyhivatalhoz kell fordulni. A gyári szám alapján a MSI-nél meg tudják mondani, hogy ők milyen memória modullal szállították a gépet. Ha leplombálva vitték és hozták el a gépet és egy teszt program szerint nem a gyári modul, hanem rosszabb van benne, akkor ki lehet verni a balhét!
-
ZoCso
senior tag
Ha XP alá kell, keresgélj az [OmegaDriver]-en!
-
ZoCso
senior tag
Úgy gondolom a videodrivert célszerű leszedni az [OmegaDrivers]-től.
A "gyári" Catalyst nem támogatja a Mobil Radeonokat, ez igen.
Régebben aztali PC-n (9800SE->9800) már használtam ezt a drivert és jók voltak a tapasztalataim. -
[KGR]
tag
Fasza... Gondolom visszavitted és elkülted őket valahova.
Jelenleg hol van a notid?
Más. -
Dzomba
csendes tag
Hali!
Nekem egy MSI M677x-es notim van és nem is olyan régen egyik pillanatról a másikra a kijelzője megadta magát. Se kép, se hang (na jó hang volt). Elvittem tehát a szervízbe mert még garanciális és ott (frangepán utca, 13.ker) azt mondták, hogy leküldik fehérvárra, ott kivizsgálják mi is a probléma és 10-15 napon belül visszakapom a gépem.
Eltelt egy BŐ HÓNAP és mindennapi telefonálás után sikerült visszakapnom a gépem, melyen billentyűzetcserét hajtottak végre és a memória foglalat kontakthibáját kijavították. (Szerintem egyik sem okozza a képernyő sötétségét,de ők tudják). SZóval működött a gép, haza hoztam és látom hogy a kijelző alatti műanyag lötyög, a pcmci fedél nincs rajta, egy szép nagy lyuk volt ott látható, az eredetileg transcend 1gb-os 667Mhz-es memória modul helyett csak egy ugyanilyen 533Mhz-es volt a gépben és nem utolsó sorban a hálózati adapter is kontakthibás lett...
Szóval elvittem egy valami hibával és visszakaptam 4-5 másikkal.
Jah és Albacomp szervíz természetesen. Gondoltam megosztom veletek e remek élményemet -
házimozis
tag
Látom neked elég bonyolultnak tűnik
Nem barátom, nekem szá_nal_mas-nak tűnik, ...amit leírtál.
Én bekapcsolom a noteszt és a 42-es plazmát, rábökök az előre elmentett kettő-képernyő setupra az nviewban, és elindítom a játékot. ...És játszom.
notesz: 1440x900,32bit,60hz, gamma stb. alapbeáll.-on plazma*: 1125x864,32bit,70Hz, és tök más gamma+brigtness - egy gombnyomással 0,7 mp alatt.
* átmenetileg mert az optimális wide kiválasztáshoz az új driveren még nem volt időm. Lehet hogy nem is megy a plamma olyanban.Úgyhogy én gratulálok a "jó" driveredhez.
By the way feltettem én is egy 156.55öst, de le is vettem hamar, mert a klasszik control panel le van tiltva, a coolbits aktiváláshoz követelte az nTune-t. ... Nem fogok, nem hogy 2 percig, de 20 másodpercig sem manuálisan setup-kavarni minden alkalommal, csak azér, hogy 1xx.xx driver legyen fent, ...amivel lehet +50~200 benchmark pontot (+3~6fps-t) csinálni. ...Ugyanis én nem a nagyotmondó topikra szakosodtam, (kéthetente drivrecsere, és benchmark licitálás) hanem a legkevesebb gépészkedéssel, de optimális setup-al használni kívánom a gépet.
-
ZoCso
senior tag
válasz
haralambusz #4219 üzenetére
Szerintem kaptál hozzá CD-t, azon van a manuál!
-
házimozis
tag
válasz
Scoobyka #4212 üzenetére
hogy tudod beállítani a 8bit színmélységet?
Úgy, hogy a 86.38asban nincs letiltva az alacsony (8bit) színmélység menüpont. (a 86.02ben csak 32 és 16 bit van)Van az nviewban egy képernyő(k) elő-beállítási "varázsló" (nem tudom így fejből) abban be lehet állítani, hogy két, beállítás-független képernyőre dolgozol - menthető is - és akkor mindkét panel mehet a saját felbontás(és képfrissítés)-megjelenítési képessége szerint. A külső képernyőn ez nem egyenlő az azon natívval, nálam lehet több.
Elég bonyolult a kezelőfelület, de profilnak el lehet menteni az 1, a 2 független, és a klón módot is, és ekkor csak választani kell közülük. -
ZoCso
senior tag
A nekem levő angol XP SP2-vel simán felment, nem volt semmi problémája a SATA winyóval. Viszont a notival nem adnak XP-s drivereket, így azokat sürgősen kezdd el leszedni az [MSI oldaláról].
MInden képpen kell a LAN (Realtek PCI-E Ethernet Driver) és/vagy a WLAN (AzureWave AW-GE780 Wireless LAN Drivers) driver, mert különben nem tudsz csatlakozni a netre. Ha ez megvan és sikeresen telepítetted, akkor a többit már a notira is le tudod tölteni.
Eredetileg egy partíció van a winyón, ami FAT32 és a FreeDOS-t is tartalmazza.
Ezt mindenképpen célszerű átszabni, mert egy 250 gigás C: partíció nem igazán egészséges. Egy "ismeretlen eszköz" van még, valami "FallSnowEmulator". Ehhez eddig nem találtam drivert.
Kiváncsiságból telepítettem majd futtattam a 3DMark 2006-ot és 3480 pontot kaptam.A noti nem a "gyári" procival (TL56), hanem eggyel erősebbel érkezett (TL58).
A kereskedő azt mondta, hogy elfogyott a Magyarországra szánt készlet és az EU-ból pótolták, ahova ilyen procival szállította a gyártó. Ez akár még igaz is lehet, mivel az eredeti típuskódja GX610PX-032EU volt, ezt ragasztotték felül a GX610PX-014HU kóddal.Sajnos fényes és nem matt képernyős, így tükör helyett is lehet használni.
Hasonlóan nem igazán díjazom, hogy fényes fekete a gép háza is, így a legkisebb piszok, folt, ujjlenyomat is azonnal meglátszik rajta. -
deedee
őstag
ex600-076hu
meglepően símán telepítettem fel mindent...mint egy egyszerű asztali gépnél...Nem reklamált semmiért se....A kijelző kicsit fényes de nem nagyon zavaró...bár furcsa az eddigi lcd-m tükrében...ma este tesztelem játékkal is....
ja és mivel ez az első laptopom,lenne egy talán naív kérdésem:lemez berakásnál és kivételnél mindíg be-ki kell pattintani a lemezt?elég erősen kell nyomni ha beteszem pl és nem károsítja ez hosszútávon a dvd-író lemezmegfogó mechanikáját?
-
GSRrider
csendes tag
válasz
haralambusz #4219 üzenetére
A GX700PX-hez sincs....
-
haralambusz
tag
No elmentem megvettem a GX600PX-et!
Nincs benne használati utasítás... Csak ilyen gyostalpaló, de azis kb 1-2 oldal!
Nektek adtak hozzá?
Megyek és visszavisszem, ha csak én nem kaptam hozzá!
-
gr.bence
aktív tag
sziasztok
tudna nekem valaki mondani egy MSI szervízt?lehetőleg esztergom környékén (garanciára akarom javítattni)
köszi.
-
BB6
csendes tag
Az energia gazdálkodáshoz, proc hőmérséklet csökkentéséhez tartozóan ajánlatos a Notebook Hardware Controlt feltenni, még ha nincs is hozzá ACPI driver, dynamic módban tökéletesen működik. Nálam a proc 10 fokot csökken "standard" használatkor. Kb. 50fok körül van. Ez persze így is magasnak tűnhet, de sajna az m677-ek kicsit melegek.
-
BB6
csendes tag
válasz
házimozis #4208 üzenetére
Mint leírtam, külső monitort használok és csak a régi CP-hez tudom integrálni a képfissítést, ezért vagyok kénytelen előhivni. Én sem szeretnék egyébb külső progikat feltenni ezek miatt. Látom neked elég bonyolultnak tűnik, pedig 2 perc alatt megvan... Na a CoolBits-et ügyesen leírtad mire való és miért érdemes feltenni!
Sok-sok grat! -
GSRrider
csendes tag
válasz
angelwing #4213 üzenetére
Szia!
Nekem GX700PX-em van. Nagyon meg vagyok vele elgédve, bár még nem meg régóta.
A 160-as vinyó szerint relatív elég. Ha nem, akkor USB-s külső és kész.
250-es vinyóért nagyon nem éri meg az az ár, amit kérnek az ilyennel szerelt változatokért.
Sok, részletes infóval nem tudok még szolgálni a gépről, de kérdezz nyugodtan. -
angelwing
csendes tag
Sziasztok látom él rendesen a topic, szóval lenne pár gyors kérdésem remélem tudtok segíteni ha van időtök.
MSI GX600X és MSI GX600PX között mi a különbség?
olvastam itt, hogy a nonfiguratívos változat itthon nincs de attól még a sima változaton van Turbo gomb?
véleményetek szerint megérné-e MSI GX700PX-055HU venni GX600xx helyett ? ahogy látom olcsóbban jön ki, "nagyobb = drágább" itt nem érvényes vagy csak mert kisebb a vinyója (forrás: PCX) ?
üdvözlet mindenkinek -
Scoobyka
addikt
válasz
házimozis #4210 üzenetére
hogy tudod beállítani a 8bit színmélységet?.....másik...hogy lehet azt beállítani,hogy ugyanazt a gamma,szín és képernyő tulajdonság beállításokat használja,mint a notin mondjuk az LCD-tvém (a klón csak úgynazt a képet adja,de nem úgyanazt a beállítást!!)....egyszer már siekerült,de utána elbarmoltam....ha vki tudja esetleg BIG THX a válaszért...Elsősorban házimozis-ra számítok.
-
[KGR]
tag
Sziasztok!
Én igazából nem értek a driverekhez. Már többször kiirtátok ide a laptopvideo lapot, de ott nem találtam jobb drivert a videokarimhoz, mint amit az msi lapjárol szedtem le. Nagyon nagyon hálás lennék, ha valaki belinkelne nekem egyet közvetlenül.
Geforce Go 7400 (MSI M673x)
-
házimozis
tag
válasz
házimozis #4208 üzenetére
Például azért, mert a 1280x800 felbontást csak egyediként engedte létrehozni a régi, míg az új 320x200-tól, kártya vagy képernyő maximumig minden felbontást helyből hoz!
..Mielőtt egy okostojástól kapok egy fejmosást,
kicsit kiegészítem:
Halál pontosan tudom, hogy az egyedi, vagy képernyő által megengedett max, vagy VGA maximum felbontás és színmélység beállításokat, hogyan lehet engedélyezni vagy tiltani.
Itt arról volt szó, hogy ha a beépítettképernyő max.hoz tiltottam, akkor a 86.02, az 4db felbontást adott, az 5.-et (pont wide!) és a többi lehetségest, kézzel kellett*. Míg a 86.38ban beép.-képernyőmaximuhoz való tiltással, magától jön vagy 12 féle felbontás, és - bár ilyen ritkán kell - a 8bit színmélység is.
*Persze ha valaki VGA maximum beállításokkal használja a drivert mint alapértelmezés akkor ennek így nincs jelentőssége. De sokkal korrektebb XPs driver az utóbbi. -
guti86
tag
Elvileg holnap érdekzik meg a GX 610-es notebookom, remélem h nem lesz vele semmi gond, xp sp2 simán fel megy rá ? nincs semmi driver gond? vkinek vmi rossz tapasztalata ezzel a tipussal kapcsolatba?köszi
-
házimozis
tag
válasz
Batmause #4206 üzenetére
na ja!
Én a 86.02-t cseréltem le a 86.38ra. Például azért, mert a 1280x800 felbontást csak egyediként engedte létrehozni a régi, míg az új 320x200-tól, kártya vagy képernyő maximumig minden felbontást helyből hoz! A másik, hogy a 86.02 színtónus alapértékeivel kék (hideg) színű volt a panel. Nagyon, ezért egyedizni kellett azt is. Az újabb verzión, alapbeállításban színhelyes.
...Nem azért kell a coolbits, hogy mindenáron húzz vele (én sem húzom). Hanem azért, mert a PowerMizerrel kombinálva képes automatikus rendszer-teljesítmény kapcsolásra, más külső szoft nélkül, és nem kell külön az alkalmazáshoz nview profilt menteni, vagy a powermizert manual kapcsolgatni sem. ...és gépindításkor nem kell cirkumveniálni a stoszhaknit, előhívni regeditből a HKLM-et, és restartolni 3x, óafgán pásztorábrándot mormogva ...Dehát, kinek mi a "jó"?Más: [link] várjuk, várjuk...
...megint más, meglepem magam ezzel karácsonyra: [link] a választásom oka egyszerű: front audio csatlakozós 17" noteszhez nem nagyon van másik.
-
Batmause
tag
A gyárit tettem fel. 86.02. Eddíg tökéletesen működött még az újabb játékkal is.
A sata-s winyóval meg úgy vagyok, hogy jó volt eddíg is. Majd, ha Vistára cserélek akkor sata-modban használom a winyót. Kösz a tippeket.Házimozis
Annyira nem akarom huzatni a VGA-t, így is jól teljesít (amit meg is jegyeztél), csak egy stabilabb meghajtót kerestem és lehet, hogy fel is nyomom.
Többieknek is köszönöm a tippeket.
-
deedee
őstag
ma reggel hozta a futár:ex600-076hu
megyek haza melóból és már csomizom is ki....Kíváncsi vagyok mennyit fogok tökörészni vele mire okésan fog működni...
csak a net jöjjön össze....akkor már nagy gond nem lehet,mert onnan összeszedek minden infót...és progit...
ez lesz az első laptopom...Rremélem beváltja a hozzáfűzött reményeket...
-
BB6
csendes tag
válasz
Batmause #4200 üzenetére
Hülyeséget csinálsz, h Sp1-set telepítesz, simán mehet fel az Sp2 integrált verzió. Semmilyen satas driver nem kell, simán fel fog menni az XP-be int. Sp2 a winyókra. Felismeri, települ, kész.
Most kényszerültem videó driver cseréle, sajna az atomstabil cd-n lévő 86.xx (nem emlékszem pontosan) hibázgatott az új játékoknál. Közel 1 évig semmi baj nem volt vele. Helyette felraktam 156.72-t. Ez egyenlőre jónak tűnik, még gondom nem volt vele. Sajna az újabbakkal az a baj, h nem jegyzi meg a beállításaimat, mivel külső CRT monitort használok, és kénytelen vagyok a frissítés miatt, használni a régi control panelt, amit egy .reg bejegyzéssel lehet előhívni. Majd nvhpse6-vel előhívom a képfrissítés rögzítésért felelős fület és a CoolBit-et. Sajna az újabbakkal elveszik a beállítás és mindig standardon indul a win. Kilövöm a noti képernyőét, h csak a CRT-jé menjen, de restart után visszaáll minden. Evvel most frankón működik. -
BluEyes
őstag
válasz
Batmause #4200 üzenetére
nem SATA módban működik a winyó. A SATA csatlakozás elvileg jóval gyorsabb, nem?
Jól mondod, a sata csatoló elvi maximális sebessége valóban jóval nagyobb, mint elődjéé. Csakhogy attól, hogy a csatoló sata, a lemezed nem fog gyorsabban forogni, a kiolvasás nem lesz gyorsabb, mert a mechanika ugyanaz. Tehát nyugodtan hagyhatod ide-kompatibilis módban a hdd-t, ugyanott vagy sebességben.
Ha nem hiszed, csinálhatsz teszteket a mostani állapotban pár progival (gugli fog találni jópár freeware tesztprogit), aztán fel tudod rakni a sata drivert kézzel, és úgy is futtass teszteket. Az eredmények mérési hiba szinten lesznek csak eltérőek. (csak mondok valamit: 37,9MB/s vs. 38,1MB/s). Ha gondot okoz a driver kézi telepítése, adok hozzá linket, de most lusta vagyok rákeresni. -
házimozis
tag
válasz
Batmause #4200 üzenetére
Az az üzemmód kell nekem, hogy merevlemez lementése?
Az.
nVidia Go 7600-hoz ki milyen drivert használ?
[link]
Atomstabil. (WHQL, magyar, Full verzió)
Tegyél hozzá egy coolbits-et. [link] VGA órafreki húzó.
...Ami azért jómert nemcsak ebben a verzióban lehet, de szépen kiegyenlített-re állítod a powerMizert, a coolbits-et "rendszer automatikus, indításkor alkalmaz"-ra azon GPU/ram-ja frekin, amire állítod.
Ez azt eredményezi, hogy a gép takarékon indul-marad-visszaáll mindíg, de játékban szépen felhúzza magát, vagy a névleges értékre - ha úgy hagyod - vagy teljesítmény mániákusoknak - tojássütőre.Nem kell kísérletezni a sok 1xx.xx verzióval, mert ez a kártya így is jó (ezért vettük
) radikális teljesítmény növekedést nem a drivercsere hoz, hanem a húzás. Ésszel!
Coolbits:
Van önbeállító kalibrációja is, niná hogy magasabbra áll be mint a névértékek, de hűtőpad nélkül, tartósan használva, ez - tudjuk hova vezetLehet utólag is SATAzni, de csak annak aki visszaolvas.
Esetleg keresővel. Nagyon sokat foglalkoztak ezzel a hp gépek topikjában is. Az intel írt is hozzá utó-telepítőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest