Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jozsó
tag
válasz
guti86 #13369 üzenetére
Feleségemnek optimálgattam most laptopot. Szerintem a 4670-es ATI chip jó, ott még elfogadható az ár-teljesítmény.
Tehát a chip köré kerestem gépet. Acer-nek nincs, pedig olyat szerettem volna. HP, IBM drága, ezek nem érdekelnek, Fujitsu Siemenes-et soha nem fogok venni. Így lett MSI 623. Szerintem ez most elég optimális. Nettó 180 körül van.
Egy hete van meg, negatívumot eddig szinte nem találtam. XP-t rakattam fel a kollégákkal, okosan 32 biteset nyomtak rá, így csak 3 mega RAM látszik. Nagyon tetszik benne, hogy 1650-1050-es a felbontása. Néhány apróság nem tetszik csak. Szerintem a két USB kicsit kevés rá, három mehetett volna. Kicsit nehéz kinyitni, és konkrétan az a hálózsinór, amit én belenyomta marha nehezen jött ki.
-
válasz
guti86 #13356 üzenetére
akkor abban tl-56 1.8 ghz-es proci van. a 250 gb-os merevlemez stimmel.
jelenleg az erősebb testvére (GX610PX-059HU amiben tl-60 proci van, és 320 gb-os merevlemez) szerezhető be ~ 170 e ft környékén újonnan, ezért szerintem a tiédet álapottól, tartozékok meglététől...stb függően, így közel 2 évesen - közel a gari lejártához -, hozzávetőlegesen 90 - 100 e ft környékén lehet eladni. sokkal olcsóbban nem érdemes, sokkal többért meg nem viszik el...a 014hu a pontos paramétereket jelöli, ha te nem cseréltél/cseréltettél benne a vásárlás után semmit, akkor adottak a fix jellemzők!
-
ran#
csendes tag
válasz
guti86 #12923 üzenetére
Aha, ATI nem ad ki mobil videokártyákhoz drivert...
De: ügyes emberek csináltak egy Mobility Modder nevű programot, amivel asztali drivereket mobil driverré lehet konvertálni.http://www.driverheaven.net/modtool.php
Itt le van írva róla minden fontos (angolul).
-
Laraxior
titán
válasz
guti86 #11085 üzenetére
biztos... mindig van mindennél nagyobb
Zsoca fater a Te embered
-
válasz
guti86 #10983 üzenetére
a noti kezeli a 2 * 2 gb memóriát, kezeli a 800 mhz-es modulokat, de a szervízen kívüli csere csak megbontási engedély mellett működik! a modulokat érdemes kipróbálni vásárlás előtt - ha van rá lehetőség -, mert nem minden típus megy (rendesen) a notiban! havernak a csx modulok rendetlenkedtek, kingmax lett a vége.
ha a venti cserés, akkor 3 - 4 héttel számolj... -
Balázs1986
őstag
-
Coolmat
őstag
Ott vmi szoftveres gond lesz.
Első tippem: nézd meg feladatkezelőben, mi eszi folyamatosan a CPU-t, lődd ki ha tudod, és ha már csak a rendszer üresjárata eszik 99%-ot, az már jó. Talán ez az oka a vinyód lassúságának is.
Ha a külső rackről jól megy minden, akkor lehetséges, hogy a belső vinyód csigatempóra váltott, pl. átálítódott PIO módba. Ezt úgy tudod megnézni, hogy az eszközkezelőben az IDE/ATAPI vezérlőknél megnézed, milyen módban mennek az IDE vezérlők (speciális beállítások fül egy IDE vezérlőt megnyitva). Ami UDMA2 módban megy, az az optikai meghajtód lesz, a vinyónak UDMA5-ben kell üzemelnie optimális működéshez. Ha elállítodott, akkor állítsd vissza "Ha lehetséges DMA mód"-ra.
Ha így sem oldódik meg a dolog, nem kizárt, hogy bekaptál esetleg egy vírust, próbálkozhatsz csökkentett módban spyware-ölőkkel és antivirus programmal. -
Imibácsi
aktív tag
Igazából ez a mennyivel gyorsabb kérdés szerintem kicsit hülyeség. asztalimban DDR400-ból van 2 giga,a laptopomban pedig DDR667ből van 2 giga, és a hétköznapi használatban semmi különbséget nem érzek igazából. Nincs memóriahiány, de a teszteken kívül semmi nem mutatja ki hogy gyorsabb lenne. DDR800-at pedig még nem használtam. Minden esetre ha memória akkor érdemesebb a középkategóriát választani.
-
helkis
veterán
hi, ez a kérdés engem is érdekel, én egy kicsit már leástam a témában: [link] ezalapján ill különböző márkák ugyanilyen chipsetü notijait összehasonlítva, valamint külföldi fórumok tapasztalataiból azt szürtem le, hogy 4Gb.ot meg fogja enni, nem lesz gond, de csak 667-el fog menni valszeg, a 800-as ramok annyira újak, hogy még nincs sok embernek tapasztalata vele. vannak 2G-s modulok amit csak 1G.-nek ismer fel, szóval lehet vele szívni is, ezért mindenképp ki kell próbálni mielött veszel, vagy legyen próbagari.. de mindezek ellenére van dell-xps és alienware konfig amiben 800-as ramok vannak eleve.. szóval bármi lehet.
én arra jutottam, hogy igazából vista alá kellene a 4Gb ram, Xp alá ha csak normál felhasználásra van a gép bőven elég a 2Gb-is..a procival is így vagyok T9300-at már 40k-ért lehetne venni, de minek (max vista alá)? hogy jobban melegedjen? max 3dmarkban több pontot kapnék, normál felhasználásra elég a 2Ghz-es T7250-em..
viszont MXM-es vga-t lehetne e cserélni? egy HD3850.el ami szerintem kevesebbet is eszik mint a 8600M GT már elég jól el lehetne lenni..
szóval az én kérdésem: hogy nv-s MXM-kártyát, lehet-e ati-ra cserélni?
MSI GT735 elég bejövős.. -
Balázs1986
őstag
A jelenlegi 2Gb egy modul vagy kettő? Ha egy, nem akarod eladni?
Más:
1. D3mo tényleg megszállott lettél XD
2. Haver Dell-je semmivel nem jobb anyagminőségű mint az én MSI-m, egyetlen dolog tetszett jobban: a részletesen beállítható bios.
3. Spyduck: nekem pont azért volt nagyon érdekes mert azt írtad, hogy az MSI-ről csak olvastad hogy vacakol, és a gp600 szériára is csak azért nem mondasz rosszat, mert valakinek az írása meggyőzött...na mindegy.Tesztelj te is pár hónapig egy MSI-t, aztán elfogadom a véleményed...vagy fogadd el a nemtudomhány emberét is aki itt mondja hogy ENNYIÉRT EZ JÓÓÓ GÉP
De tényleg ne akarj már senkit csak így lebeszélni róla, mert így elég gáz -
HEMP
aktív tag
Dettó!
Nem gondolkoztál még rajta, hogy lecseréld 800MHz-sre? A HT 800, a FSB is annyi, úgyhogy szerintem semmi akadálya, bár még szeretnék pár megerősitést..
Ezt néztem ki: Transcend JM800QSJ-1G vagy JM800QSU-1G!ui.: megnéznéd milyen verziószámú a vidikártya-drivered? Köszi
-
házimozis
tag
Ezt házilag is meg lehet nézni. (letölthető sz. manuál, és gyakorlat szükséges) Akár egy memó-bővítés vagy CPU-csere szerelési szisztémája szerint hozzá lehet férni, garivesztés nélkül. (remélem informátor nem olvassa
)
Ilyen rövid üzemeltetés után talán nem csapágyas még, ellenben lehet, hogy beszívott valamit (alulról) és nem bírja kilökni (oldalra a lamellák miatt).
A két legyet egy csapásra elven a CPUt is újra lehet hőpasztászni, mert a gyári hővezető anyag, nemes egyszerűséggel sz@r. (kikeményedik mint a gitt)...CPU nehezen ég le, mert van rajta korlázozó le kell kapcsolnia a rendszert. (gondolom csak Speedstep, vagy Powernow ON, biosbeálltás esetén él)
KGR
Sajna a kb 800 forintos ventillátor nem cserélhető magában, mert gondosan beleszegecselték a fémlemez házikóba, ami egy egység a hűtőbordával. (nehogy olcsó legyen a pótalkatrész jerligére) Az egészet a CPU 4db leszorító csavarja tartja a lapon. (egy villanycsatija is van) -
[KGR]
tag
szia!
próbáld szétszedni, megnézni a ventit. Még akár saját kezűleg is kicserélheted. Ha pedig valami komoly gondja lesz, visszarakod a régit és ugy viszed be a szervizbe.melledleg szerintem a venticsere nem jár garivesztéssel, mert a systemdoor alatt van, amit elvileg nyugodtan levehetsz (memóriabővítés stb)
-
Vincentph
csendes tag
Tudod az a gáz a garanciális szervízzel, hogy igazából csak akkor nyúlnak hozzá a szerkezethez ha tényleg vmi komoly gond van. Az ilyen "kerregő-venti" problémára - hiába baromi idegesítő - vagy azt fogják mondani, hogy ez teljesen normális v. pedig átveszik a gépet, 3 hétig nem csinálnak vele semmit aztán visszakapod kicsinált akkuval és karcosan masinát. Persze lehet, hogy csak én vagyok pesszimista de egy jópár helyen olvastam már Mo.-i szervíztapasztalatokat.
-
házimozis
tag
Ahoy!
Fagypad: olyat vettem. Olvass utána itt, és a hűtőpad topikban.
proci-állandó:
Gyanítom valamilyen beállitás (benchmarkhoz) rögzítette a CPUt a névleges jelein. (Azért, mert írod, hogy akkuval le tud kapcsolni, tehát a hálozatos teljesítmény setup van lockolva.) Catalyst, BIOS, teljesítmény és energiagazdálkodás ellenőrizendő.
Külső CPU kezelő progit, prog. eltávolítással törölni. (Gamer, Multimedia, gépen ezen progik finomságainak nincs használati jelentősége, mivel mindenki 110%-ot akar abból ami éppen van.Ehhez az opr.+ bios CPU kezelése elegendő.)
Format C:\ rémképe előtt, tegyél fel egy Ccleanert. [link] Takarító. Az összes csonka bejegyzést filet söpri, tud néha okosságokat művelni. Volt már, hogy 170 MB szoftverszemetet szedtem le vele gépről - amit a programok írói nem tartottak fontosnak belevenni az uninstallokba. -
-
rhonin
senior tag
Felidegesitett a bluetooth gond mert nálam sem működött és megtaláltam a megoldást az msi fórumán. Innen tudod letölteni a drivert amivel utána müxik a bluetooth. 100% hogy jó mert kiprószáltam...
a gépről való küldéshez annyit hogy total commanderben amit akarsz küldeni jobbkat és a menüben rá kell menni a to bluetoothra de elötte párositani kell a teleofont a géppel.
Végre egy problem ami megoldva. már csak ez a hülye fagyás utáni gépbekapcs és nincs kép probléma van hátra. -
ZoCso
senior tag
Igen alapbeállításokkal.
Induláskor nekem is el akart indítani valamit, de hibaüzenet jött.
Leszedtem a Catalyst 7.11-et, de az meg nem települt, mivel hiányolta a .net-et.
Az Omega drivert még nem telepítettem, mert nem volt elég időm "játszadozni" a géppel.
Talán majd a két ünnep között. -
ZoCso
senior tag
Nem, sőt az igazat megvallva, nem is tudtam, hogy van benne tuner. Az MSI oldalán láttam a tunerhez való drivereket, de nem igen foglalkoztam vele.
A gugliban rákesrestem a "SnowFallEmulation"-ra, és úgy tűnik, valami infra csatlakozó lesz. De ez csak egy tipp. Karácsonyig már nem tudok foglalkozni a géppel, talán a két ünnep között.
-
ZoCso
senior tag
A nekem levő angol XP SP2-vel simán felment, nem volt semmi problémája a SATA winyóval. Viszont a notival nem adnak XP-s drivereket, így azokat sürgősen kezdd el leszedni az [MSI oldaláról].
MInden képpen kell a LAN (Realtek PCI-E Ethernet Driver) és/vagy a WLAN (AzureWave AW-GE780 Wireless LAN Drivers) driver, mert különben nem tudsz csatlakozni a netre. Ha ez megvan és sikeresen telepítetted, akkor a többit már a notira is le tudod tölteni.
Eredetileg egy partíció van a winyón, ami FAT32 és a FreeDOS-t is tartalmazza.
Ezt mindenképpen célszerű átszabni, mert egy 250 gigás C: partíció nem igazán egészséges. Egy "ismeretlen eszköz" van még, valami "FallSnowEmulator". Ehhez eddig nem találtam drivert.
Kiváncsiságból telepítettem majd futtattam a 3DMark 2006-ot és 3480 pontot kaptam.A noti nem a "gyári" procival (TL56), hanem eggyel erősebbel érkezett (TL58).
A kereskedő azt mondta, hogy elfogyott a Magyarországra szánt készlet és az EU-ból pótolták, ahova ilyen procival szállította a gyártó. Ez akár még igaz is lehet, mivel az eredeti típuskódja GX610PX-032EU volt, ezt ragasztotték felül a GX610PX-014HU kóddal.Sajnos fényes és nem matt képernyős, így tükör helyett is lehet használni.
Hasonlóan nem igazán díjazom, hogy fényes fekete a gép háza is, így a legkisebb piszok, folt, ujjlenyomat is azonnal meglátszik rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Androidos fejegységek
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest