Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZoCso
senior tag
A nekem levő angol XP SP2-vel simán felment, nem volt semmi problémája a SATA winyóval. Viszont a notival nem adnak XP-s drivereket, így azokat sürgősen kezdd el leszedni az [MSI oldaláról].
MInden képpen kell a LAN (Realtek PCI-E Ethernet Driver) és/vagy a WLAN (AzureWave AW-GE780 Wireless LAN Drivers) driver, mert különben nem tudsz csatlakozni a netre. Ha ez megvan és sikeresen telepítetted, akkor a többit már a notira is le tudod tölteni.
Eredetileg egy partíció van a winyón, ami FAT32 és a FreeDOS-t is tartalmazza.
Ezt mindenképpen célszerű átszabni, mert egy 250 gigás C: partíció nem igazán egészséges. Egy "ismeretlen eszköz" van még, valami "FallSnowEmulator". Ehhez eddig nem találtam drivert.
Kiváncsiságból telepítettem majd futtattam a 3DMark 2006-ot és 3480 pontot kaptam.A noti nem a "gyári" procival (TL56), hanem eggyel erősebbel érkezett (TL58).
A kereskedő azt mondta, hogy elfogyott a Magyarországra szánt készlet és az EU-ból pótolták, ahova ilyen procival szállította a gyártó. Ez akár még igaz is lehet, mivel az eredeti típuskódja GX610PX-032EU volt, ezt ragasztotték felül a GX610PX-014HU kóddal.Sajnos fényes és nem matt képernyős, így tükör helyett is lehet használni.
Hasonlóan nem igazán díjazom, hogy fényes fekete a gép háza is, így a legkisebb piszok, folt, ujjlenyomat is azonnal meglátszik rajta.Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!
-
Barto
aktív tag
Mert nincs többre szükség. Ez energiagazdálkodási stratégia. Amint olyan alkalmazást kezdesz nyomni, ami igényli, azonnal megy fel. Legalábbis az M677-esem így nyomja. Filmezés, net, vagy zene csak 800, amint gamelek azonnal odazúzza.
"like a big ball of... Wibbly Wobbly, Timey Wimey... stuff"
-
ZoCso
senior tag
Nem, sőt az igazat megvallva, nem is tudtam, hogy van benne tuner. Az MSI oldalán láttam a tunerhez való drivereket, de nem igen foglalkoztam vele.
A gugliban rákesrestem a "SnowFallEmulation"-ra, és úgy tűnik, valami infra csatlakozó lesz. De ez csak egy tipp. Karácsonyig már nem tudok foglalkozni a géppel, talán a két ünnep között.
Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!
-
ZoCso
senior tag
Igen alapbeállításokkal.
Induláskor nekem is el akart indítani valamit, de hibaüzenet jött.
Leszedtem a Catalyst 7.11-et, de az meg nem települt, mivel hiányolta a .net-et.
Az Omega drivert még nem telepítettem, mert nem volt elég időm "játszadozni" a géppel.
Talán majd a két ünnep között.Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!
-
rhonin
senior tag
Felidegesitett a bluetooth gond mert nálam sem működött és megtaláltam a megoldást az msi fórumán. Innen tudod letölteni a drivert amivel utána müxik a bluetooth. 100% hogy jó mert kiprószáltam... a gépről való küldéshez annyit hogy total commanderben amit akarsz küldeni jobbkat és a menüben rá kell menni a to bluetoothra de elötte párositani kell a teleofont a géppel.
Végre egy problem ami megoldva. már csak ez a hülye fagyás utáni gépbekapcs és nincs kép probléma van hátra. -
HEMP
aktív tag
Szerintem az az arany bigyó egy optikai kábelt befogadó csati, vagy nem?
Majdnem elfelejtettem: nektek működik az Fn+F2 billentyűkombó? Elvileg a képernyőt kapcsolná ki -lehet nem, de akkor mit?-, de nekem semmit sem csinál... Ötlet?
[ Szerkesztve ]
''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
-
házimozis
tag
-
házimozis
tag
Ahoy!
Fagypad: olyat vettem. Olvass utána itt, és a hűtőpad topikban.
proci-állandó:
Gyanítom valamilyen beállitás (benchmarkhoz ) rögzítette a CPUt a névleges jelein. (Azért, mert írod, hogy akkuval le tud kapcsolni, tehát a hálozatos teljesítmény setup van lockolva.) Catalyst, BIOS, teljesítmény és energiagazdálkodás ellenőrizendő.
Külső CPU kezelő progit, prog. eltávolítással törölni. (Gamer, Multimedia, gépen ezen progik finomságainak nincs használati jelentősége, mivel mindenki 110%-ot akar abból ami éppen van. Ehhez az opr.+ bios CPU kezelése elegendő.)
Format C:\ rémképe előtt, tegyél fel egy Ccleanert. [link] Takarító. Az összes csonka bejegyzést filet söpri, tud néha okosságokat művelni. Volt már, hogy 170 MB szoftverszemetet szedtem le vele gépről - amit a programok írói nem tartottak fontosnak belevenni az uninstallokba. -
Vincentph
csendes tag
Tudod az a gáz a garanciális szervízzel, hogy igazából csak akkor nyúlnak hozzá a szerkezethez ha tényleg vmi komoly gond van. Az ilyen "kerregő-venti" problémára - hiába baromi idegesítő - vagy azt fogják mondani, hogy ez teljesen normális v. pedig átveszik a gépet, 3 hétig nem csinálnak vele semmit aztán visszakapod kicsinált akkuval és karcosan masinát. Persze lehet, hogy csak én vagyok pesszimista de egy jópár helyen olvastam már Mo.-i szervíztapasztalatokat.
-
[KGR]
tag
szia!
próbáld szétszedni, megnézni a ventit. Még akár saját kezűleg is kicserélheted. Ha pedig valami komoly gondja lesz, visszarakod a régit és ugy viszed be a szervizbe.melledleg szerintem a venticsere nem jár garivesztéssel, mert a systemdoor alatt van, amit elvileg nyugodtan levehetsz (memóriabővítés stb)
MSI Megabook M673X
-
házimozis
tag
Ezt házilag is meg lehet nézni. (letölthető sz. manuál, és gyakorlat szükséges) Akár egy memó-bővítés vagy CPU-csere szerelési szisztémája szerint hozzá lehet férni, garivesztés nélkül. (remélem informátor nem olvassa )
Ilyen rövid üzemeltetés után talán nem csapágyas még, ellenben lehet, hogy beszívott valamit (alulról) és nem bírja kilökni (oldalra a lamellák miatt).
A két legyet egy csapásra elven a CPUt is újra lehet hőpasztászni, mert a gyári hővezető anyag, nemes egyszerűséggel sz@r. (kikeményedik mint a gitt)...CPU nehezen ég le, mert van rajta korlázozó le kell kapcsolnia a rendszert. (gondolom csak Speedstep, vagy Powernow ON, biosbeálltás esetén él)
KGR
Sajna a kb 800 forintos ventillátor nem cserélhető magában, mert gondosan beleszegecselték a fémlemez házikóba, ami egy egység a hűtőbordával. (nehogy olcsó legyen a pótalkatrész jerligére) Az egészet a CPU 4db leszorító csavarja tartja a lapon. (egy villanycsatija is van) -
HEMP
aktív tag
Dettó!
Nem gondolkoztál még rajta, hogy lecseréld 800MHz-sre? A HT 800, a FSB is annyi, úgyhogy szerintem semmi akadálya, bár még szeretnék pár megerősitést..
Ezt néztem ki: Transcend JM800QSJ-1G vagy JM800QSU-1G!ui.: megnéznéd milyen verziószámú a vidikártya-drivered? Köszi
[ Szerkesztve ]
''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
-
Balázs1986
addikt
A jelenlegi 2Gb egy modul vagy kettő? Ha egy, nem akarod eladni?
Más:
1. D3mo tényleg megszállott lettél XD
2. Haver Dell-je semmivel nem jobb anyagminőségű mint az én MSI-m, egyetlen dolog tetszett jobban: a részletesen beállítható bios.
3. Spyduck: nekem pont azért volt nagyon érdekes mert azt írtad, hogy az MSI-ről csak olvastad hogy vacakol, és a gp600 szériára is csak azért nem mondasz rosszat, mert valakinek az írása meggyőzött...na mindegy.Tesztelj te is pár hónapig egy MSI-t, aztán elfogadom a véleményed...vagy fogadd el a nemtudomhány emberét is aki itt mondja hogy ENNYIÉRT EZ JÓÓÓ GÉP
De tényleg ne akarj már senkit csak így lebeszélni róla, mert így elég gáz[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
Hát a Samsung nem valami nagy márka ramok területén. Inkább egy jóféle Kingmax vagy PQI. Persze attól még ez is szép meg működik meg praktikus
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
helkis
veterán
hi, ez a kérdés engem is érdekel, én egy kicsit már leástam a témában: [link] ezalapján ill különböző márkák ugyanilyen chipsetü notijait összehasonlítva, valamint külföldi fórumok tapasztalataiból azt szürtem le, hogy 4Gb.ot meg fogja enni, nem lesz gond, de csak 667-el fog menni valszeg, a 800-as ramok annyira újak, hogy még nincs sok embernek tapasztalata vele. vannak 2G-s modulok amit csak 1G.-nek ismer fel, szóval lehet vele szívni is, ezért mindenképp ki kell próbálni mielött veszel, vagy legyen próbagari.. de mindezek ellenére van dell-xps és alienware konfig amiben 800-as ramok vannak eleve.. szóval bármi lehet.
én arra jutottam, hogy igazából vista alá kellene a 4Gb ram, Xp alá ha csak normál felhasználásra van a gép bőven elég a 2Gb-is.. a procival is így vagyok T9300-at már 40k-ért lehetne venni, de minek (max vista alá)? hogy jobban melegedjen? max 3dmarkban több pontot kapnék, normál felhasználásra elég a 2Ghz-es T7250-em..
viszont MXM-es vga-t lehetne e cserélni? egy HD3850.el ami szerintem kevesebbet is eszik mint a 8600M GT már elég jól el lehetne lenni..
szóval az én kérdésem: hogy nv-s MXM-kártyát, lehet-e ati-ra cserélni?
MSI GT735 elég bejövős.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Imibácsi
aktív tag
Igazából ez a mennyivel gyorsabb kérdés szerintem kicsit hülyeség. asztalimban DDR400-ból van 2 giga,a laptopomban pedig DDR667ből van 2 giga, és a hétköznapi használatban semmi különbséget nem érzek igazából. Nincs memóriahiány, de a teszteken kívül semmi nem mutatja ki hogy gyorsabb lenne. DDR800-at pedig még nem használtam. Minden esetre ha memória akkor érdemesebb a középkategóriát választani.
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
Coolmat
őstag
Ott vmi szoftveres gond lesz.
Első tippem: nézd meg feladatkezelőben, mi eszi folyamatosan a CPU-t, lődd ki ha tudod, és ha már csak a rendszer üresjárata eszik 99%-ot, az már jó. Talán ez az oka a vinyód lassúságának is.
Ha a külső rackről jól megy minden, akkor lehetséges, hogy a belső vinyód csigatempóra váltott, pl. átálítódott PIO módba. Ezt úgy tudod megnézni, hogy az eszközkezelőben az IDE/ATAPI vezérlőknél megnézed, milyen módban mennek az IDE vezérlők (speciális beállítások fül egy IDE vezérlőt megnyitva). Ami UDMA2 módban megy, az az optikai meghajtód lesz, a vinyónak UDMA5-ben kell üzemelnie optimális működéshez. Ha elállítodott, akkor állítsd vissza "Ha lehetséges DMA mód"-ra.
Ha így sem oldódik meg a dolog, nem kizárt, hogy bekaptál esetleg egy vírust, próbálkozhatsz csökkentett módban spyware-ölőkkel és antivirus programmal. -
Balázs1986
addikt
-
Laraxior
titán
válasz guti86 #10983 üzenetére
szerintem a tiéd is kezeli a 4gigát....de felesleges beltenni 800ast, hacsak nem akarod tuningolni
ramcsere nem valami nagy feladat, de ha a szerviz amugy is el van havazva akkor ott kell hagyni...."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
legenda
válasz guti86 #10983 üzenetére
a noti kezeli a 2 * 2 gb memóriát, kezeli a 800 mhz-es modulokat, de a szervízen kívüli csere csak megbontási engedély mellett működik! a modulokat érdemes kipróbálni vásárlás előtt - ha van rá lehetőség -, mert nem minden típus megy (rendesen) a notiban! havernak a csx modulok rendetlenkedtek, kingmax lett a vége.
ha a venti cserés, akkor 3 - 4 héttel számolj...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Laraxior
titán
válasz guti86 #11085 üzenetére
biztos... mindig van mindennél nagyobb
Zsoca fater a Te embered
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz guti86 #11087 üzenetére
800as ramnál figyelj majd arra hogy CL5ös legyen mindenképpen.. én is beszoptam
egyébként jobb ha beviszed szervizbe...ill ahol veszed a ramot. Mert én is Kingmaxot akartam de csak a Kingstont fogadta el..."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz guti86 #11089 üzenetére
h valamit is kicserélsz benne a bontási engedély nélkül ugrik a gari
én bevállaltam... ahol veszed a ramot oda kell bevinni a notit belepróbálják a ramot és kész...ha jó kifzeted ha nem akkor tesznek bele másikat"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Bluegene
addikt
válasz guti86 #11111 üzenetére
hátt sztem az XP sp3 jóval gyorsabb mint az win7 de mind1
kérdés: HDMI kábelen keresztül szeretnénk átvenni filmet, tudtok egy jó progit ami a bejövő képet érzékel és felveszi? EX720 noti
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
-
ran#
csendes tag
válasz guti86 #12923 üzenetére
Aha, ATI nem ad ki mobil videokártyákhoz drivert...
De: ügyes emberek csináltak egy Mobility Modder nevű programot, amivel asztali drivereket mobil driverré lehet konvertálni.http://www.driverheaven.net/modtool.php
Itt le van írva róla minden fontos (angolul).
-
legenda
válasz guti86 #13356 üzenetére
akkor abban tl-56 1.8 ghz-es proci van. a 250 gb-os merevlemez stimmel.
jelenleg az erősebb testvére (GX610PX-059HU amiben tl-60 proci van, és 320 gb-os merevlemez) szerezhető be ~ 170 e ft környékén újonnan, ezért szerintem a tiédet álapottól, tartozékok meglététől...stb függően, így közel 2 évesen - közel a gari lejártához -, hozzávetőlegesen 90 - 100 e ft környékén lehet eladni. sokkal olcsóbban nem érdemes, sokkal többért meg nem viszik el...a 014hu a pontos paramétereket jelöli, ha te nem cseréltél/cseréltettél benne a vásárlás után semmit, akkor adottak a fix jellemzők!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Jozsó
tag
válasz guti86 #13369 üzenetére
Feleségemnek optimálgattam most laptopot. Szerintem a 4670-es ATI chip jó, ott még elfogadható az ár-teljesítmény.
Tehát a chip köré kerestem gépet. Acer-nek nincs, pedig olyat szerettem volna. HP, IBM drága, ezek nem érdekelnek, Fujitsu Siemenes-et soha nem fogok venni. Így lett MSI 623. Szerintem ez most elég optimális. Nettó 180 körül van.
Egy hete van meg, negatívumot eddig szinte nem találtam. XP-t rakattam fel a kollégákkal, okosan 32 biteset nyomtak rá, így csak 3 mega RAM látszik. Nagyon tetszik benne, hogy 1650-1050-es a felbontása. Néhány apróság nem tetszik csak. Szerintem a két USB kicsit kevés rá, három mehetett volna. Kicsit nehéz kinyitni, és konkrétan az a hálózsinór, amit én belenyomta marha nehezen jött ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest