Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
Hello!
Új mp3 lejátszó vásárlása előtt állok, és eddig a Samsung U3, K3 illetve a T10 jött szóba. /Utóbbi 2 kicsit drágább/. Látom itt a Sansa clip-et ajánlottátok. Nekem az a kérdésem, hogy azon kívül szerintetek melyik a jobb választá? /Másféle típust is mondhattok/
Köszi a választ! -
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #4726 üzenetére
A szempontjaim: 2 vagy 4 gigás legyen /árkülönbségtől függ/, a hangminőségével ne legyen gond, ne legyen alapzajos stb. Legyen benne EQ, mélyhangkiemelés. Nem fontos, viszont nem is hátrány, ha le tud játszani videot /Samsung T10 ezért jött szóba/, de mint írtam, nem fő szempont. Ha a gyári füles nem lesz normális minőségű, egy Sennheiser CX-300-ra gondoltam. Nem feltétlenül otthon használnám, hanem a városi közlekedés során. Most egy jó régi Acer lejátszóm van /típust nem tudok/. 256 Mb-os, ha normális minőségben tenném rá a zenéket kb. 30 férne rá, ezért kb. 128 kbit/s -be kell tömöríteni, ami nagyon meglátszik rajta. További gondom vele: annyira nincs benne hangkiemelés, hogy a városban egy busz /vagy bármi más/ simán elnyomja a hangját, és bármeddig emelhetem a hangerőt, előbb lesz halláskárosulásom, minthogy a zenét élvezni tudjam
Bocsi a hosszú válaszért, de ki kellett fejtenem kicsit bővebben
-
pete_21
addikt
-
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #5603 üzenetére
A Fuse is csak ID3 alapján tudja rendezni a zenéket? Vagy van benne fájlbögésző?
-
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #5605 üzenetére
Az ID3 tag alapján keresős azért nem iön be nekem, mert amilyen zenét hallgatok (Dance, azon belül Hands up), sokszor egy előadónak jóideig 1 vagy 2 db száma van. Tehát ha lenne rajta pl. 200 zene, és előadó alapján rendezné, akkor lenne kb. 185 előadó, amiközül választhatok. Így a csoportosítás nem igen segít, és a listában a kiválasztásnál még a szám címét sem látom...
Lehet, hogy problémás vagyok, de én megmaradnék a fájlböngészős megoldás mellett -
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #5617 üzenetére
Mint írtam, egy előadótól egy-két zeném van. Így a ha tennék rá 200 zenét, és rendezné előadó szerint, akkor 185-190 előadót listázna ki, többség egy számmal rendelkezne. Így a csoportosítás nem könnyíti meg a helyzetet, sőt csak hátráltat, mert ha a zenét keresek a lejátszón, akkor előadó szerinti rendezésben böngészek, és akkor a zene címét nem is látom, csak az előadókat /mivel annak alapján rendezi/.
Ha félreértek ennek csoportosításnak az elvét, akkor bocsi, de én így értelmezem. -
pete_21
addikt
Az a baj, hogy többségében ezek a zenék nem albumról, hanem Vinyl-ről származnak, így azzal se lesz megkönnyítve a helyzet.
Macilaci457: Nem tudom, hogy mi alapján kéne rendezni, én megmaradnék amellett, hogy megkapom a zenéim listáját /ha vannak mappák, akkor mappákat is/, és listából választok.
-
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #5655 üzenetére
Ok, köszi
-
-
pete_21
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy a Samsung S3 és a T10 mennyire karcolódik pl. zsebben tárolva? /főleg a kijelző és érintőpanel érdekel/
Mert ránézésre elég kényesnek tűnnek. Van valakinek tapasztalata ezügyben? -
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #5921 üzenetére
Köszi a választ! És ilyen fóliát hol lehet venni és kb. mennyibe kerül??
-
pete_21
addikt
válasz ponti_ak #5923 üzenetére
Köszi a választ!
Végülis lehet, hogy inkább egy Clip mellett döntök. Nem annyira kényes, mint egy Samsung, és videózni úgyse nagyon videóznék rajta, hangminőségben meg állítólag szinte kifogástalan
Már csak azt nem tudom, hogy hol lehet ezüst színű Clipet kapni?[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #5926 üzenetére
Ettől féltem. Azért köszi a segítséget, de elég az a 2 GB.
Azért kellene ezüst, mert fehér fülesem van, de talán a kék Clippel sem fog rosszul kinézni -
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #5931 üzenetére
Igaz , de gondoltam, hogy ha van rá lehetőség, akkor már ezüstöt vennék
Egyébként a Clip mennyire strapabíró? Mert itt a PH-s tesztben azt írták, hogy az anyagminőség nem a legjobb. A hosszabb távú gyakorlatban milyen? -
pete_21
addikt
válasz adnoctum18 #5942 üzenetére
Köszi a választ, akkor nem lesz vele gond szerintem
Akkor majd meglátom mit veszek, szeptember-októberig még van idő. Akkor lehet, hogy lesz jobb ár/érték arányú lejátszó...Ui.: A noname MP4-ektől énis óvakodom. Részben azért, mert videózásra úgyse nagyon használnék egy ilyen kis készüléket...
-
pete_21
addikt
válasz adnoctum18 #5944 üzenetére
Gondolom az, hogy könnyű kezelni, nagymértékben abból adódik, hogy egyszerű lejátszó
De végülis arra lett kitalálva, hogy zenét játszon le, nem másra
Egyébként az én fülesem csatlakozója "L" alakú /nem olyan egyenes mint pl. a Clip gyárija/. Ez mennyire lenne zavaró például ha a hangerőt állítgatnám?? -
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #5946 üzenetére
Rendben, akkor megnyugodtam
Effektek közül a mélyhang-kiemelés kellett volna, de szerintem EQ-val is szépen ki lehet emelni.
Köszi a válaszokat -
pete_21
addikt
Pár hét után megint gépközelbe kerültem így ismét kérdésem lenne a Clippel kapcsolatban
Ha a zenéim nincsenek tag-elve, de én az albumhoz beírok nekik valamit, hogy az alapján rendezze őket, akkor amikor lejátszom a zenét, előadóhoz és számcímhez mit fog kiírni? Azt, hogy ismeretlen? Vagy kiírja akkor a fájlnevet?
Remélem nagyjából érthetően fogalmaztam -
pete_21
addikt
válasz ponti_ak #6061 üzenetére
Értem, köszi
Tehát mindenképpen tagekből olvassa az információt.
Még lenne két kérdésem: az aksi a gyakorlatban hány óráig bírja? És ha FM rádiósat veszek, akkor az antenna hol helyezkedik el? Ugye nem a fülhallgatóban? /azért kérdezem, mert nem gyári fülessel használnám.../ -
pete_21
addikt
Értem, köszi szépen a válaszokat Tehát nagyjából minden fülhallgató vezetéke használható antennának. Szerintem FM rádiósat fogok venni, nem hátrány az a plusz funkció, árban meg kb. +700 Ft.
Most kicsit azért vagyok bizonytalan, mert a Meizu M3 ára lejjebb ment, így a 2 Gb-os kb. 13k. Ha nekem a videólejátszás nem fontos, akkor a Clip mellett maradjak szerintetek? -
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #6070 üzenetére
Rendben, köszi a választ, maradok a Clip mellett. Utolsó kérdés: ha frissítem a lejátszóban a firmware-t, attól a gari nem veszik el, ugye?
-
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #6083 üzenetére
Értem, én is így gondoltam, de azért inkább rákérdeztem
A Digitalmix-ből szándékozom megvenni, már vásároltunk ott mást is, korrekt helynek tűnik
Köszi szépen mindenkinek a segítséget -
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #6083 üzenetére
Értem, én is így gondoltam, de azért inkább rákérdeztem
A Digitalmix-ből szándékozom megvenni, már vásároltunk ott mást is, korrekt helynek tűnik
Köszi szépen mindenkinek a segítséget!
Bocsi, véletlenül kétszer ment el[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #6229 üzenetére
Én is így szándékozom majd rendszerezni a zenéket. És ezzel a módszerrel, amikor az "albums" -on belül böngészünk, kiíírja a zenék előadóját is, vagy csak a címét?
Ui.: ElectroWorld-ben megrendeltem a Clip-et, elvileg holnap hozzák
Ui2.: Már van az EW-ben is fekete clip -
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #6231 üzenetére
Értem. És ha elindítok egy zenét, akkor ott írja az előadót?
-
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #6233 üzenetére
Köszi a választ! Hetekkel ezelőtt néztem róla, de ez pont nem volt benne
Egyébként fw-t ráérek frissíteni majd benne, vagy azt jobb az elején megcsinálni? -
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #6235 üzenetére
Ok, akkor egyelőre hagyom. És egyébként bele lehet tenni EU, meg US fw-t is?
-
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #6238 üzenetére
Értem. Láttam a Sandisk oldalán egy progit, ami neten keres hozzá rávalót, akkor majd azt fogom haszálni, de egyelőre jó a gyári is.
Közben megérkezett a lejátszó! Tényleg nagyon kicsi, nagyon tetszik!
Most másolok rá zenéket, aztán megnézem, hogy hogy szól -
pete_21
addikt
válasz pete_21 #6241 üzenetére
Kipróbáltam a lejátszót (előtte feltöltöttem a akksit).Nagyon tetszik, nagyon szép hangja van!
Az USB-kábel lehetne kicsit hosszabb is, de így is meg lehet oldani
Kipróbáltam a gyári fülest, de maradok a CX300-nál.;) Annyira jó a hangzás, hogy még EQ nélkül is nagyon szépen szól, nagyon elégedett vagyok vele.
Köszönöm mindenkinek a segítséget és válaszokat -
pete_21
addikt
válasz Macilaci457 #6247 üzenetére
Köszi!
Egyelőre boldogan elvagyok a CX300-zal is. Hangzásban megfelel, a zajszűrés nélkül meg már nem is tudok elképzelni városi zenehallgatást
Később majd lehet, hogy beruházok komolyabb fülesre, de most elég ez nekemMOD: egyébként először féltem, hogy a Clip csak tag alapján rendez, de aztán javasoltátok, hogy albumnévnek tageljek valamit, és olyan mintha mappa lenne. Ma pakolgattam rá zenéket, és még meghagytam a gyári tageket, de ígyis nagyon jól ki lehez igazodni rajta
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
Én meg csak most nézem, hogy a legújabb, v01.01.29F-es firmware van a Clip-emben
Gondolom EU-s verzió. Pár napos használat után egyre jobban tetszik
Én is csak ajánlani tudom mindenkinek! -
pete_21
addikt
válasz Sztikex #6272 üzenetére
Phillips-eknek nem tudom, milyen a hangminősége, mások majd megmondják
De ami biztos befutó, az a Sandisk Sansa Clip. Nagyon jó a hangminősége, és nem egy drága szerkezet
Itt találsz árakat, rádiós, nem rádiós, és van 4 Gb-os is. Én az ElectroWorld-ből rendeltem, kedden kaptam meg, ingyenesen szállították, előre egyeztetett időpontban, és nagyon korrektek voltak
Kicsit olvass vissza, és látni fogod, ahogy dícsérjük a lejátszót -
pete_21
addikt
Nem tudja valaki, hogy a Sansa Clipem miért csinál olyat, hogy az előadó helyére ismeretlent ír, és a cím helyére furcsa kínai karaktereket? Az albumcímmel nincs gond. A tag-ek rendesen vannak kitöltve, semmi speckó karakter. A fw a legújabb.
Tudna valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Ikarus 435 embléma logo felirat szám típusjelzés
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest