-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
etnies
senior tag
válasz gabor128 #103000 üzenetére
Ha te is elférsz, akkor húzódj le.
Én akkor szoktam balhézni, ha úgy jönnek ki, hogy meg kell állnom. Ilyenkor úgy állok meg, hogy a kocsi se férjen el, az elsőbbségemről nem mondtam le. Ilyenkor sem kell muslincákat hesegetni, elég boci szemekkel ártatlanul nézni."önmagam hite vagyok magamban"
-
duni84
aktív tag
nem gyakran, de igen előre félre szoktam húzódni, ha tudok, esetleg villantok is a reflektorral vagy integetek, hogy "jöhetsz, elférünk". ha nem tudok lehúzódni, akkor vagy látványosan úgy pozicionálom magam, hogy a vak is lássa "nem fogunk elférni" vagy gyorsítok/elveszem a gázt, hogy ne egyszerre érjünk oda. ilyen szituációban eddig egy tükröt hajtottam be. sajnos puhatestűként neked kell figyelned arra, hogy megoldd ezeket a szituációkat.
#metszéspontok
-
Teasüti
nagyúr
Ilyenen meg se kell lepődni. Nekem tök természetes, h lehúzódok ha a szembejövőnek akadály van.
Ezt jogsinál elvileg nem tanítják, de tréningeken már igen.
Nem egy váratlan szituáció, az ilyen akadályokat már messziről látni.
Autósként én se szoktam ügyet csinálni ha látom, h mindketten elférünk: kimegyek.
Motorosként meg bemegyek a szembejövő mellé simán.
Ez itt nálam hétköznapi dolog, egyhangúan 60-as pulzussal.(#103005) runner 125
Kresz még beszél vmi kölcsönösség elvéről, az hogy is van?[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Próbálom objektíven nézni a helyzetet, nem mondom h velem nem fordult már ez elő, de alapvetően úgy gondolom h nem kell ezt ennyire felfújni.
Nyilvánvalóan látta h motor jön szembe, nem bringa, itt szimplán némi előzékenységet várt el az emberünk..
Noh meg ha a KRESZ-ből indulunk ki, az továbbra is kötelező jobbratartást ír elő a motorkerékpárok számára, nem sávközepet, vagy felező és és sávközép közepet, mint ahogy a motorosok 99%-a közlekedik...
Szóval azt gondolom, h egy ilyen szituációban illik a motorosnak is rugalmasnak lennie és lehúzódással jelezni h nyugodtan kerülje ki az álló autót, hisz bőven elfér.
Sokszor autó - autónál is ugyanez a szitu van. Némi lehúzódással ott sem kell megállásra késztetni a szemből érkezőt.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Chris0321
addikt
Én tegnap mentem karcagon, sávomban biciklis de látom, hogy szemben motoros jön de az sávelválasztó közelében. Azt hiszed lehúzódott? Á dehogy. Pedig teljesen jó volt az aszfalt, jók a látási viszonyok de egy milimétert nem húzódott lejebb. Én kocsival járok, csak jövőre lesz a motoron műszaki mégis ha látom, hogy elférünk hárman elég széles az út lakott területen belül simán húzom az út szélére.
-
Micsurin
nagyúr
Napi menü ajánlat:
Balkéz kitart, tükörre céloz. Hamar megtalálja majd a delikvens a sávját. Ha nem...." Összeért a kormányvéggel annyira átlogott..."
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok