Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#40265) tzl válasza feketepeti (#40203) üzenetére


tzl
senior tag

Nézz körül a telepített programok között, továbbá a saját használati szokásaid között, abban is lehet változás.
Önmagában az, hogy a telefon jelzi, hogy fogyni kezd a delej az akksiból, teljesen normális dolog és nem okoz gyorsabb fogyást.
Ha végiggondolod, nem is jelezhet elméletileg sem száz százalékot, ha nincs bedugva a töltő, mivel ha kihúzod a töltőt, akkor az akksi adja a delejt ahhoz, hogy a telefon jelentse, hogy egy tartozék eltűnt a rendszerből, át kell állni töltés kijelzésről akkufogyás kijelzésre.
Kétféleképpen lehet megközelíteni a kijelzés kérdését. Ugye azoknál a telefonoknál, ahol csak 4-5 állapotot jelez ki, nem kérdéses, hogy akkor vesz el egy "pálcikát", amikor az elfogyott, tehát fullra töltött állapotot jelez mondjuk 76%-ig, aztán 75%-nál kezdi el jelezni a háromnegyedet.
Százalékos kijelzésnél meg két aleset lehetséges, amíg x egész fölött van akármennyivel is, addig a nagyobb egész számot jelzi ki (tehát pl. 99,1%-nál még 100%-ot jelez), vagy pont fordítva, épp a kisebb egész értéket jelzi (tehát 99,99%-nál 99%-ot). Defy-nál ez utóbbi a helyzet, ezért ugrik le azonnal 99%-ra, ha lehúzod a töltőről.
És azért csodálkozol rajta, mert előtte a gyári rendszeren az első módszerrel jelzett ki és ebből következően sokáig mutatott teljes töltöttséget, holott valójában ott is ugyanígy ürült az akksi, csak épp nem kötötte az orrodra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.