- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ergoGnomik #26 üzenetére
A minősítés.
A felső osztály. Az év első betakarítása.Az első osztályú tealevél sérülés mentes és nem tartalmaz a leveken kívül idegen anyagot. Nincs fermentálva. (Habár ez ízlés dolga, a levelek hasznos anyagait károsítja a fermentálás)
Jónak minősülő tea. Alig töredezett levelek. Általában ezek a hagyományosan ízesített, leginkább angol teák.
Középosztály ami megmarad az előző kettő kategóriából. Illetve már az utolsó betakarítás. Ebben már maradhatnak részek a te cserjéből a levélen kívül.
Filteres tea. A maradék törmelék csomagolva. Ebben lehetséges a fajtára jellemző ízvilág.
Ipari tea. Amit már a filterbe sem mernek beletenni. Egységes tea íze van, nem jellemző fajtára. Italban mindegy is. A cukor és savanyító anyag dominál.
Megfizethető, dobozos ízletes tea, általában az Earl Grey. Hagyományosan bergamot olajjal ízesítik. Ma már mesterséges ízesítőt is használnak. Ezért érdemes megnézni a csomagolást.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
ergoGnomik
tag
válasz
Szirtimorc #25 üzenetére
Szépen lassan haladunk.
Akkor most ha kérhetném, tessék benépesíteni a többi minőségi fokozatot is. A legalját már ismerjük, mi az alja, közepe, teteje, legteteje? Ha véletlenül csak a filteres és nem filteres megkülönböztetés megy, akkor kéretik a kissé pejoratívnak tűnő "legalja" kitételt mellőzni. Különös tekintettel a "Sőt, néha még filtereset is iszom, és van amelyik ízletes." vallomásra.
Számomra a tea csak színes, leginkább keserű víz, szóval maradok a "Ha neked ízlik, igyál belőle sokat." típusúnál, bár sokat nem fogok belőle inni, még a te kedvedért sem. Csak annyit, amennyi a reggelimhez kell.
Cukorral és citrommal. (Tudom, fertő...
)
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
ergoGnomik #23 üzenetére
Igen, a tea szó valóban nem volt definiálva, ezért az palackos, instant, gyógy, gyümölcs és egyéb növényi meg ipari főzeteket nem számoltam jelen esetben, hanem ami otthon készül tealevélből.
Engem aztán nem kínoz egy csöppet sem, ha téged igen, arról nem tehetek.
Bizonyára létezik (létezhet) valóban minőségi filteres tea. Viszont nálunk, aki filteres teáról beszél, az nem beszerezhetetlen, elfek által készített csodára gondol, hanem a boltokban, szupermarketekben kapható termékekre. Másik dolog, a beltartalmon kívül a filter anyaga, amiben aztán bármi is lehet. [link]
A legdrágább tea amit ittam, egy 50 éves préselt Pu-Erh volt, azért az már erős közép-felső kategória, a mindennapokra fölösleges is. A kedvencem a Lapsang souchong, és szeretem a sima ovis (cukros-citromos) fekete teát (szálas Dilmah). Sőt, néha még filtereset is iszom, és van amelyik ízletes.
Különbség az ízében, a beletöltött tea minőségében (ezt nem tudom-akarom bizonyítani), de biztos vagyok benne, és egy teljesen fölösleges szemétbe kerülő tasakban van. Ha neked ízlik, igyál belőle sokat.
Van pár ismerősöm aki gyerek kora óta csak a filterest ismerte, aztán megkóstolta a szálast és valamiért annál maradt.
Egyáltalán nem haragszom meg érte, mondtak már sokkal rosszabbat isAz ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
válasz
ergoGnomik #23 üzenetére
A műanyagpalackos tea jellegű italok, nem sok teafüvet láthattak.
Cukor, ízesítő, színező anyag és valami ami nem engedi kiülepedni az összetevőket.A tea leveleket szárítják. A fekete teákat fermentálják is.
A dobozos teákat a hibátlan levelekből készítik. A megmaradt leveleket használják fel a filteres teákhoz. Ezek gyártása során keletkező levélhulladékból lehet a palackos izét gyártani.
Esetleg nagyon kedvezményes árú filteres tea készül, mert már a fajtákra jellemző ízek is keverednek a "hulladékban".A Freyagena Matcha tea por (60g.) és a Matcha tea por (250 g.) majdnem teljesen azonos árú termék.
Vélhetően Japánt csak fényképen látta a teacserje, amiről a leveleket szedték. A drágábbikat a tavaszi első levelekből porítják. A későbbi levélből készül a többi.
A teapor és teapor között is hatalmas különbség van.A kávék esetében is ez a helyzet.
A nagyon szép szemekből készül pörkölt, csomagolt kávébab.
A töredezettebb szemekből a csomagolt darált kávé.
Ennek a maradékából lehet gyártani a neszkávét. Ha jól tudom, kávét főznek belőle és lében oldott anyagot beszárítják. A gyártási folyamat miatt ennek a kávénak a legmagasabb a koffein tartalma.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
ergoGnomik
tag
válasz
Szirtimorc #22 üzenetére
A filteres tea tényleg a legalja
OK. És mi tartozik a többi fokozatba? (alja, közepe, teteje, legteteje) Miért pont a filteres tea a legalja, miért nem a műanyag palackokba töltött ipari "teák" vagy az azonnal oldódó (vagy ha úgy jobban tetszik instant) teapor? Hová számít például a japán teaszertartásokon használt porított tea? Az már a legalja alatt van? Miben különbözik a filteres tea a "szálastól" azon kívül, hogy fel van aprítva az aromák gyorsabb kioldódása érdekében? Csupa kínzó kérdés.
Nagyon megharagszol ha azt gondolom, hogy kitört belőled a sznobéria?
-
Szirtimorc
senior tag
-
válasz
Hieronymus #20 üzenetére
Én balga meg azt hittem, hogy a kilogramm az a kg. röviden.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
válasz
pusszycat #19 üzenetére
Ez nem a testsúlytól, hanem a hasnyálmirigy méretétől függ.
Ha szerencséd volt a genetikai rulettben, nem számít a cukor.
Ha nagyon nem volt szerencséd, akkor minden gramm szénhidrát számít 100 kg felett.PS:
A mértékegységek után nem rakunk pontot, Nem rövidítés, hanem jel.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
-
válasz
Hieronymus #15 üzenetére
A kávét én tejszínhabbal iszom, a teát meg citrommal, hogy legyen ize.
A teába nem kell cukor eszel egy csokit közben és a meleg teától olvad a csoki a szádban.Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
válasz
Hieronymus #15 üzenetére
Én is cukor nélkül iszom a kávét, és úgy egyáltalán kevés cukrot viszek be a szervezetembe. Tudom, hogy a cukor csak szokás kérdése, mégis hány millió hektót adnak el ezekből a szirup szarokból.....
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
válasz
mefistofeles #14 üzenetére
A cukor csak szokás kérdése.
Én a kávét és a teát cukor nélkül iszom. Egy kevés tej, még inkább tejszín tökéletes íz ad, cukor nélkül.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Még jó, hogy nem iszok ilyen édes szarokat!
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
-
KISDUCK
addikt
Azzal tisztában vagyok, hogy ma már minden szennyezett mikróműanyaggal, csak amikor így ki van emelve az számomra arra utal, hogy több van benne mint lenni-e "kéne" pl.: gyártási folyamat miatt stb...
pusszycat:
Hát akkor váltanom kell lassan nem filteres teára, ennek még jól utána kell néznem hogy hol lehet így beszerezni, meg kéne akkor olyan harang is vagy mi a neve amibe belerakom, de olyat aszt hiszem, hogy valamelyik boltban már láttam.
Hieronymus:
Hát valahogy nehéz elhinni, hogy víz forralás közben a műanyag ráolvad a melegítőre, amikor már videón látni azt is, hogy nejlon zacskóban főzi a tűz felett a kínai öregasszony a levesét. Ha jól tudom az olvadási hőmérséklet műanyagok esetén a víz forráspontja felett van és a forrás miatt nem hiszem hogy nagyon van ideje rátapadni a műanyagnak a forralóra a gázképződés miatt sem, meg a víz folyamatosan hűti a forralót, de ha van erről egy tanulmány vagy akármi, hogy a vízforraló magára olvasztja a mikróműanyagot a vízből, akkor szívesen elolvasnám a forrást.
-
válasz
ergoGnomik #10 üzenetére
Arról nem beszéljünk, hogy az agyagedény veszélyes lehet az anyag kiázás okán. Rosszul volt kiégetve, bármi előfordulhatott.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Miből készülnek a teafilterek?
A teafilterek készülhetnek papírból, műanyagból, vagy a kettőt ötvözve papírból és műanyagból. Sajnos sokszor megtévesztő információkat kapunk maguktól a gyártóktól is, miszerint a teafilterek komposztálhatóak, ugyanakkor tartalmaznak polipropilént, ami biológiailag nem bomlik le. A papír filterek esetén is számolnunk kell a filter lezárásához használt ragasztó egészségkárosító hatásaival; a filter készítéséhez, fehérítéséhez szintén sok esetben káros anyagokat használnak. Egyes gyártók különböző megfontolásokból tisztán műanyagból készült filtereket használnak a hagyományos papír helyett. Ezek, illetve a vegyes összetételű papír-műanyag filterek használata azonban aggodalomra adhat okot, mivel a teafőzésre használt 95 °C-os vagy annál magasabb hőmérsékletű víz még az „élelmiszeripari minőségű” műanyagok esetén is a műanyag károsodásához, mérgező anyagok kimosódásához vezethet.Idézet egy tudományos cikkből.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Mindenben és mindenhol van mikro műanyag. Meg dízel korom, fékpor... Ezért is utálom és küldenám bontóba az összest. Smoke & Charm. Ja, meg demensen agonizálni valamelyik elfekvőben. Tele vannak... csak mondom.
Coca cola meg... wc kagylót szépen lepucolja, csak nem olcsóbb, mint a Domestos.
Csapvíz tupperből.Az is tuti eregeti a műanyagdarabkákat. A régiek se voltak hülyék, hogy mindent agyag vagy üveg edényben tároltak. Más kérdés, hogy a tupper jobban bírja az esést.
[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Mármint a papír.
Az alapanyag egy része bizonyosan újrafeldolgozott papír.
Garantál a műanyag tartalom.De filteres teát nem szokás venni. Azt a törmelékből gyártják.
Rendes teát, rendes teaszűrővel kell fogyasztani. Akkor csak a vízből kerülhet bele műanyag. Azt viszont a forrósítás fázisában ráolvasztjuk a vízmelegítőre.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Fáraó
őstag
Itt Magyarországon még az extra klorátot is kisajnálták belőle, biztos vmi mutyi volt...
VIGYORRRGAZMUS.....
-
KISDUCK
addikt
Hát a fuze tea miatt kicsit szomorú vagyok, de ha jól értem Magyarországot nem érinti a visszahívott készlet.
pusszycat: a tea filterben mikro műanyag? Mármint a papír tartalmazza amibe beleötlik a teát?
Arról viszont valahol olvastam hogy rovarokat és talán mást is tartalmazhat. -
Ha tényleg gáz lenne az élelnmiszerbiztonság, akkor vissza se hívják. Nem kell annyira parázni.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Narxis
nagyúr
A csapvíz meg férges: [link]
Törekedni lehet de nem tudsz tényleg tiszta vizet, levegőt stb. fogyasztani sajnos, nem azt a kort éljük.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Én már annyi üdítőt ittam, h kezdem sajnálni a rá költött milliókat. Most főleg, h kétes anyagok vannak bennük. A múltkor vas reszelék volt benne, azért volt visszahívás. Legalább BPA mentes a csomagolás? Rászoktam a teázásra, és mit olvasok? Hogy mikró műanyaggal teli a filter.
-
Krugszvele
senior tag
Most nem azért, de ezek az ún. üdítők ipari szennyek. (Én is iszom, nem azért) De amikor ezeket veszed-iszod tudd, hogy mi a kockázata, miért csinálod.
Sokan csak nyomják be az energaitalt, kávét, cigit, fornetti pogácsát, kólát, aztán csodálkoznak, hogy 30 évesen odavannak és jön ki rajtuk a sok allergia, meg folyik szét a testük.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Újabb országokat érint a Coca-Cola nagyszabású visszahívási akciója. A Coca-Cola a hét elején jelentette be, hogy...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest