Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Igen, a tea szó valóban nem volt definiálva, ezért az palackos, instant, gyógy, gyümölcs és egyéb növényi meg ipari főzeteket nem számoltam jelen esetben, hanem ami otthon készül tealevélből.
Engem aztán nem kínoz egy csöppet sem, ha téged igen, arról nem tehetek.
Bizonyára létezik (létezhet) valóban minőségi filteres tea. Viszont nálunk, aki filteres teáról beszél, az nem beszerezhetetlen, elfek által készített csodára gondol, hanem a boltokban, szupermarketekben kapható termékekre. Másik dolog, a beltartalmon kívül a filter anyaga, amiben aztán bármi is lehet. [link]
A legdrágább tea amit ittam, egy 50 éves préselt Pu-Erh volt, azért az már erős közép-felső kategória, a mindennapokra fölösleges is. A kedvencem a Lapsang souchong, és szeretem a sima ovis (cukros-citromos) fekete teát (szálas Dilmah). Sőt, néha még filtereset is iszom, és van amelyik ízletes.
Különbség az ízében, a beletöltött tea minőségében (ezt nem tudom-akarom bizonyítani), de biztos vagyok benne, és egy teljesen fölösleges szemétbe kerülő tasakban van. Ha neked ízlik, igyál belőle sokat.
Van pár ismerősöm aki gyerek kora óta csak a filterest ismerte, aztán megkóstolta a szálast és valamiért annál maradt.
Egyáltalán nem haragszom meg érte, mondtak már sokkal rosszabbat is
-
válasz
ergoGnomik
üzenetére
A műanyagpalackos tea jellegű italok, nem sok teafüvet láthattak.
Cukor, ízesítő, színező anyag és valami ami nem engedi kiülepedni az összetevőket.A tea leveleket szárítják. A fekete teákat fermentálják is.
A dobozos teákat a hibátlan levelekből készítik. A megmaradt leveleket használják fel a filteres teákhoz. Ezek gyártása során keletkező levélhulladékból lehet a palackos izét gyártani.
Esetleg nagyon kedvezményes árú filteres tea készül, mert már a fajtákra jellemző ízek is keverednek a "hulladékban".A Freyagena Matcha tea por (60g.) és a Matcha tea por (250 g.) majdnem teljesen azonos árú termék.
Vélhetően Japánt csak fényképen látta a teacserje, amiről a leveleket szedték. A drágábbikat a tavaszi első levelekből porítják. A későbbi levélből készül a többi.
A teapor és teapor között is hatalmas különbség van.A kávék esetében is ez a helyzet.
A nagyon szép szemekből készül pörkölt, csomagolt kávébab.
A töredezettebb szemekből a csomagolt darált kávé.
Ennek a maradékából lehet gyártani a neszkávét. Ha jól tudom, kávét főznek belőle és lében oldott anyagot beszárítják. A gyártási folyamat miatt ennek a kávénak a legmagasabb a koffein tartalma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MEMÓRIA BAZÁR!! 4GB - 8GB - 16GB - 32GB (+Kit) /+12HÓ/
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Samsung Galaxy S25+ 12/256GB. Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming OC RX 7800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest