Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
aleister
veterán
válasz
Reggie0 #20990 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Konkrétan egy számítógép be illetve kikapcsolásakor ez miképp jelentkezik, és milyen részegységeket érint? Gondolok arra, hogy csak az elektromos hálózat (230V) és a tápegység vonatkozásában lehet erről beszélni (ami ugye AC-DC), vagy a belső, egyenáramú körnél is (tápegység és az utána lévő elemek)?
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Egy elektronikai kérdésem lenne. Legjobb tudomásom szerint bármilyen elektromos gép bekapcsolásakor (de tekercset tartalmazó áramkör estében biztos) a feszültség leesik, az áramerősség pedig megnő. Kikapcsoláskor ennek az ellenkezője történik, tehát megnő a feszültség. Ez a 230V-os hálózat esetében több ezer, akár 10.000 voltot is jelenthet.
Én bekapcsolási/indítási áramként kerestem rá, de leginkább csak az asszinkron motorok kapcsán született találat. Magát a jelenséget leíró cikkhez nem volt szerencsém.Kérdezném, hogy helytállóak-e a fentiek, illetve, hogy milyen kulcsszóval érdemes erre rákeresni?
-
aleister
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #8294 üzenetére
Értem. Köszi!
Akkor már csak arra kell rájönnöm, hogy a tápkábeleim UV reagensek e. Ha nem, akkor szerintem nem vállalom be a lilát.
Van egy régi kvarclámpánk valahol. Az tudtommal UV-t bocsát ki. -
aleister
veterán
Köszi a válaszokat és a tanácsokat!
Nem tudjátok véletlenül, hogy az FSB tápok feszkábelt bebugyoláló fekete, kék, piros harisnyái UV reagensek? Konkrétan az FSP Everest 80plus500-ról van szó, de ugyanilyen volt a BlueStorm II 350 is.TESCO-Zsömle:
"Én ajánlom a világoskék invertereket a könnyebb szerelhetőség végett."
Ezt hogy érted? Az inverter a megfelelő feszültséggel látja el a fénycsövet magát, nem? Itt miért számít, hogy milyen az inverter "színe"? -
aleister
veterán
Sziasztok!
Előre is bocsi a láma kérdésekért, de még kezdő vagyok modding témában. Balga mód egy másik topicban tettem fel a kérdéseimet, így egy fórumtárs útba igazított.
1. Ha fénycsövet veszek, akkor bármelyik szín esetén gerjedni fognak az UV reagens cuccok (pl tápkábel bevonó harisnya) a házban? Azért kérdem, mert itt csak a lila színű fénycsőnél van feltüntetve az UV. Ellenben én úgy tudom, hogy a fehér színű neon is úgy működik, hogy UV fényt állít elő, amí a fénycső belsején lévő fényport gerjeszti, és azok sugároznak ki.
2. Mennyire számít ebben a témában a márka? Láttam noname csövet 800 forintért is, a revoltec 2000 körül van. Spire, sharkoon, stb...megéri a márkásabb, és ha igen mit ajánlotok?Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Csere-Beszámítás! Olcsó számítógép játékra is akár! I3 12100 / GTX 1050Ti / 8GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AM4 proci garanciával számlával! Kèszletről! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest