Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laprasi991

aktív tag

Sziasztok!

Meg szeretném kérdezni, hogy erről mi a véleményetek.
    Kikapcsolhatóvá szeretném tenni a ventillátoraim ledeit, ezért a ventik ledjeinek a földelés ágaikat összekötöttem egy X alakú vezetékkel, aminek a közepére tekertem egy hosszabb vezetéket, mely megy a kapcsolóba és a kapcsolóból a tápegység földelés ágára.
    Itt van pár kép

Kérdésem, hogy okozhatok-e ezzel kárt a tápegységben vagy a ventillátorban? Vezetékből hangszórókábelt használtam, ami 3-4x vastagabb, mint a venti ledjéhez tartozó aluminium vezeték. Ez lehet-e a késöbbiekben probléma?
    Egyébként működik a dolog, prímán lehet kapcsolgatni a ledeket, egyszer már kipróbáltam :)

A másik kérdésem, hogyha a gépház elejére szeretnék 4 darab ledet berakni, akkor ezt ráköthetem-e az alaplap POWER ON ledjének helyére, vagy ezzel károsíthatom az alaplapot? Vagy ha molex csatlakozóval oldom meg, akkor hogy érdemes? Egyszer rákötöttem két ledet közvetlen 3 voltra (SATA kábelre) és szépen elfeketedtek :B Nem vagyok egy elektro zseni, na :D
    Még annyi, hogy ezt a négy ledet is kapcsolhatóvá szeretném tenni. Akkor itt is hasonlóan kell eljárnom mint a ventiknél igaz? Földelést rákötni a kapcsolóra, stb.

Köszönöm a segítségetek :)

Új hozzászólás Aktív témák