Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
club1
veterán
A T-ről annyit, hogy voltam a hétvégén a Balaton-felvidéken. A 192 kbps-os online rádió háromszor hallgatott el rövid időre a bő két órás út alatt. Hazafelé a Telenyomoros mobil online-on keresztül hallgatva kb. 40 km-ert bírtam idegekkel...
Tőlem itt Dél-Budán látod a fél kerületet, így vagy 4-5 különböző cellát is, mégis szakadozik a Telenyomor 3G. A legközelebbi cella 240 méterre van... Ezt hívják "jól" optimalizált hálózatnak. -
Coyote2000
őstag
természetesen nem a torrent sebességét mérem, hanem a speedtest.net oldalt használom
nem is várom el a max letöltési sebességet folyamatosan, csak tudni akartam, hogy strukturált probléma van a háttérben (az új wifi routerem, szoftveres lassítás, bármi), vagy csak pillanatnyi hálózati terheltség miatti megingás. De már a másodikra gyanakszom.
-
N95 8Gb
tag
Elméletileg ez így is van. De a madár az ügyfélszolgálaton azt mondta, hogy nem jön át a regisztrációhoz szükséges sms, csak telefonba rakva. Ki is próbáltam, valóban jött, akármennyi megerősítő kódot is kértem, de mikor visszaraktam a stickbe a simet és be akartam élesíteni a reget, már mindre azt írta, hogy lejárt az adott kód és kérjek újat.
-
7ER
aktív tag
Egyébként teljesen igazad van.
Jel ismétlő lehet passzív: Két antenna összekötése oly módon, hogy az egyik a venni kívánt jel irányába néz, míg a másik a besugározandó terület felé.
Jelismétlő aktív (repeater): A kívánt jelet egy bizonyos frekvencián fogja az antenna, ezt felerősítik és másik frekvencián kisugározzák. Azért másik és kellően távoli frekvencián, hogy ne keletkezzen interferencia.
Egy mobil hálózat esetében dual készülék kell, mert a mobil adó jelet is erősíteni kell majd kisugározni, hogy a jel elérje a szolgáltató celláját. No itt van a probléma. Mégpedig azért, mert gyakorlatilag 4 (négy) sávot foglal el, (Azonos slimpex csatornán nem megoldható) azonkívül, hogy interferálhat, és ezzel zavarhatja (és zavarja is) a mobilszolgáltató hálózatát. Ahhoz, hogy ne zavarja a szolgáltatót, más frekvenciára kellene le vagy felsugározni a jelet. Ez viszont nem a mobilszolgáltatót zavarná hanem más szolgáltatót, mert minden frekvenciasáv kiosztott, vagy bizonyos szolgáltatásokra van fenntartva.
Nos ezért van tiltva és még büntetik is használatát, az mellett hogy mint írtam, az ára miatt is kivitelezhetetlen. Akkor ennyit az erősítőantennáról, az antennaerősítőről, a jelerősítőről, és még sorolhatnám.
Remélem ezzel a pár sorral tanulságot szolgáltattam mindazoknak akik hisznek, vagy tájékozatlanok a rádiófrekvencia és annak erősítési, átjátszási alapelvével. Köszönöm, hogy elolvastátok és kiszállok a felesleges "antennaerősítő" vitából. -
LámaZ
addikt
Miért van itt ennyi hozzád hasonló fórumozó, aki ezt a fórumozást egy harcnak tekinti, amelyben le kell győzni a másikat, bebizonyítani, hogy hülye?
Ha tévedek, miért engem támadsz, ahelyett, hogy elmagyaráznád a dolgokat?
Már az elején jeleztem, hogy nem vagyok antennaszakértő, de megpróbáltam segíteni a fórumozónak.
Közben elkezdtem olvasgatni a témában, és én is világosabban látok már.Természetesen, mivel nem érint most a probléma (de a közeljövőben érinthet), nem akartam egyelőre nagyon mélyen belemenni a dolgokba, ezért belinkeltem pár olyan oldalt, ahonnan tovább lehet lépni.
A mobilhálózatoknál használt repeaterek elméletéről a kérdező itt és itt is olvashat, megvásárolható antennák itt vannak.
Szerintem a kérdezőnek nem repeaterre van szüksége, ugyanis nem otthonra telepít, neki valószínűleg egy kis hordozható jelerősítő (booster) kell. Boostereket már korábban belinkeltem, de lehet még keresgélni, és el kell olvasni a felhasználók által írt viszajelzéseket.Ezek szerintem már konkrét segítségek. Én nem visszakérdezgetek, nem azt akarom bebizonyítani, hogy a másik hülye, semmihez nem ért, hanem próbálok segíteni, lépésről, lépésre úgy, hogy közben én is tanulok.
Tőletek itt az utóbbi kb. 5 hozzászólásban semmit nem tanultam.
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
Ne lovagoljunk a terminológián!
Inkább itt van egy blog, amely egy házi készítésű antennát mutat be. -
7ER
aktív tag
Van némi igazságod, de meg kell hagyni, hogy ez nem olyan egyszerű. Ugyanis az sok pénzbe kerül és a szolgáltató nem vállalja annak költségét. Ha meg vállalja akkor az csak nagy forgalmú cégek esetében teszi meg. Pl. reptér. . . Térerő miatt nem lehet reklamálni a szolgáltatónál mert sajnos nem hülyék és az ÁFSZ-ben foglalt minimális szolgáltatást szolgáltatják. Ha ez a kérdés nem lenne leszabályozva, akkor igencsak sok átjátszó egység lenne felszerelve a lakosságnál. Azonban erre nemigen van példa.
-
club1
veterán
Na látod, ezért kérdeztem rá, hogy miről beszél. Mert nem fogsz találni olyan szolgáltatót, aki több->sok éves előfizetési díjnak megfelelő értékű átjátszót fog felszerelni minden isten háta mögötti helyen lévő és elégtelen térerővel bíró mobilnetes előfizetőhöz. Ekkora hüleséget már csak nem ajánl...
-
zyzz
tag
Nyilván az okostelefon is tud netet osztani, csak a szolgáltatói árképzéssel nem vagyok kibékülve.
Tervem szerint flottás előfizetést szerzek és mellette Digi mobilnet - egyelőre ez a kombináció tűnik a legolcsóbbnak. 1GB 1500 Ft, 2GB 1900Ft
De bárkinek ismer olcsóbb megoldást, szívesen látom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Háztartási gépek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- NBA és kosárlabda topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest