Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1000) 7ER válasza bacus (#997) üzenetére


7ER
aktív tag

Egyébként teljesen igazad van.
Jel ismétlő lehet passzív: Két antenna összekötése oly módon, hogy az egyik a venni kívánt jel irányába néz, míg a másik a besugározandó terület felé.
Jelismétlő aktív (repeater): A kívánt jelet egy bizonyos frekvencián fogja az antenna, ezt felerősítik és másik frekvencián kisugározzák. Azért másik és kellően távoli frekvencián, hogy ne keletkezzen interferencia.
Egy mobil hálózat esetében dual készülék kell, mert a mobil adó jelet is erősíteni kell majd kisugározni, hogy a jel elérje a szolgáltató celláját. No itt van a probléma. Mégpedig azért, mert gyakorlatilag 4 (négy) sávot foglal el, (Azonos slimpex csatornán nem megoldható) azonkívül, hogy interferálhat, és ezzel zavarhatja (és zavarja is) a mobilszolgáltató hálózatát. Ahhoz, hogy ne zavarja a szolgáltatót, más frekvenciára kellene le vagy felsugározni a jelet. Ez viszont nem a mobilszolgáltatót zavarná hanem más szolgáltatót, mert minden frekvenciasáv kiosztott, vagy bizonyos szolgáltatásokra van fenntartva.
Nos ezért van tiltva és még büntetik is használatát, az mellett hogy mint írtam, az ára miatt is kivitelezhetetlen. Akkor ennyit az erősítőantennáról, az antennaerősítőről, a jelerősítőről, és még sorolhatnám.
Remélem ezzel a pár sorral tanulságot szolgáltattam mindazoknak akik hisznek, vagy tájékozatlanok a rádiófrekvencia és annak erősítési, átjátszási alapelvével. Köszönöm, hogy elolvastátok és kiszállok a felesleges "antennaerősítő" vitából.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.