Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
válasz kaszymusic #12118 üzenetére
Kapcsolj ki benne minden felesleges funkciót, amit nem használsz. Volt ilyenem, szenvedés volt vele a távoli adótorony elérése. QoS eleve kikapcs, mert csak "összezavarodott" miatta.
-
Zoleee89
aktív tag
1-8 óra közt változóan, gondolom ennyit illene tudniuk. Az energiatakarékos mód ki van kapcsolva.
Nem megy torrent rajta és nagyobb adatforgalom sem, jelenleg maximum 3 eszköz (2 mobil - közösségi oldalak/email és egy internet rádió) csatlakozik rá egyidőben.Lehet ezeken downgrade-t elkövetni vagy érdemes-e próbálkozni vele?
-
4Grider
nagyúr
válasz Zoleee89 #12121 üzenetére
Ha nem torrentezel, vagy több eszközzel és nagy sávszélességgel nem terheled, akkor elvileg nem kellene ilyesmit csináljon.
Kérdés persze, hogy mi az x időnként. Mert azért ezek a szappantartók nem folyamatos netezésre vannak kitalálva...
Szerk.:
A WiFi energiatakarékos mód ki van rajta kapcsolva?[ Szerkesztve ]
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék kérni egy kis segítséget tőletek a problémám megoldásában.
Van egy Huawei E5785-320 eszköz, amit Yettel kártyával próbálok használni (csak net kártya ).
Sajnos X időnként wifi-n nem továbbítja a mobil internetet. Ilyenkor applikációból sem lehet elérni. Web felületről elérhető és látszik, hogy nincs adatforgalom (ping és traceroute sem megy a készülékről külső ip cím felé). Próbáltam várni, wifi-n újra csatlakozni, wifi 2.4 és 5ghz-es frekvencián is próbáltam használni, de csak az újraindítás segít rajta.
Ugyan azon a helyen és útközben is tapasztaltam többször is.
Applikáció szerint a legújabb fw van rajta.Valaki találkozott már ilyennel? Van rá valami megoldás?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
4Grider
nagyúr
válasz kaszymusic #12118 üzenetére
Ez egy fos router. Ne terheld túl speedtest-el, és akkor talán nem fog fagyogatni.
-
gbr88
csendes tag
válasz lockdown90 #12117 üzenetére
Ez lett végül a megoldás, köszi!
-
kaszymusic
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni! Van egy Archer MR600 V1 4g routerem. Tökéletesen működik, mind addig még nem csinálok rajta egy Speed test-et, a letöltés oldal lefut, amint átvált feltöltésre. lefagy a router. Csak reset után érem el. Csináltam firmware updatet ( 1.2.00.9.1) és ISP updatet is ( 23021501) Pingelni tudom az eszközöket, akkor nem fagy ki, se netezés közben. Vodafone sim van benne. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.
-
gbr88
csendes tag
Sziasztok!
Budapest 14. kerületben (Huszt utca) egy új építésű társasházban várunk a vezetékes szolgáltatás bekötésére. Néhány hétre keresem a legjobb ideiglenes megoldást, hogy netigényes homeoffice melót tudjam csinálni (legyen wifi is a lakásban, tehát ezek az usb-s stickek nem játszanak). Szolgáltatásként ez a 2 merült fel eddig: Yettel hordozható net (250GB) és Telekom Domino (korlátlan, igazából valami 40 GB). Sim kártyás routert nem úszom meg, az már világos, mit ajánlanátok a vázolt esetre? Ahogy látom, ilyen 20k Ft körül kezdődnek, de az olcsóbbak nem tudom mennyire lesznek jók (mint pl. ez [link] ).
Előre is köszi a segítséget! -
4Grider
nagyúr
válasz Diák66 #12112 üzenetére
Dél-Buda az Budapest déli részét jelenti, Érd még odébb van. De ez nagyjából lényegtelen. Marha sok helyen van az országban B1/3/8/28. Lényegében közel az összes modernizált állomáson van a Dunától keletre. Nyugatra meg B20 is. Persze ezeknek az 1-2 kilométeres körzetében kell élni.
A te esetedben véletlenül nem a telekom biztosítja a B20-at és a yettel bázisállomása jóval messzebb van, ezért látsz abból csak B28-at? -
Diák66
őstag
válasz donjohnson #12106 üzenetére
Yettel Otthonnet 4G Basic amit dob Max. 50 Mbit/s. Emiatt nem cserélném a routert. Ugyan az a B20-as cella, mint Telekomnál, ugyan azzal a sebességgel, ha +B28 is bekapcsolódik, maximum 10-15 megabittel lenne gyorsabb. Az semmi.
-
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Jól gondolom hogy yettel hálózaton 1-3-8-20-28-as csatornák közül csak 3db-ot tud egyszerre összefogni az mc801?
Csak mert bárhogy állítom 3-nál többet nem szeretne használni,vagy létezik más beállítás zte hack-en kívül?
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Diák66 #12105 üzenetére
Épp ma voltam Érden egy ismerősnél mert szidta a mobilnetjét, hogy sokszor lassú, nem tud vele esténként szakadásmentesen tv-zni. A Cat4-es eszközével napközben 30-40 Mbps volt az elérhető sebesség, az ajándékba vitt leselejtezett Cat6-os eszközön 70 Mbps volt mérhető, az 5G routeremen meg ugyanott közel 400 Mbps. Neki sem javasoltam, hogy maradjon a jól bevált ősöreg eszközöknél...
-
donjohnson
addikt
válasz Diák66 #12105 üzenetére
valóban nem tudja a B28+B8-at, de ez megint kirívó eset. nem ez a nagy átlag, hogy akkor mindenkinek ajánljunk cat4-es routert 2025-ben.
ha például van nálatok elérhető yettel otthonnet, akkor a zte mc801a, amit adnak, már tudni fogja a B28+B8-at, ha force-olod a B20 kivételével.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Diák66
őstag
válasz 4Grider #12104 üzenetére
Nekem Huawei B818 van, de totál mindegy, egy cat4 ugyan azokat a sebességeket hozza. Telekom csak B20, One szintén B20 only, csak fele akkora sávszélességen. Yettel 700/800/900 MHz, de a router képtelen ezeken a sávokon CA-t alkalmazni. Tehát érdemben nem gyorsabb a Telekom és a Yettel, főleg, hogy 800 MHz-en közösködnek, ami a legnagyobb sávszélességet biztosítja.
-
4Grider
nagyúr
válasz Norbi.Sz #12103 üzenetére
Mindig van értelme a jobb routernek, ha a gyorsaságra és rendelkezésre állásra hajtasz. Tegyél fel a telefonodra egy netmonster alkalmazást és nézz rá vele a bázisállomásra. Ha van 800, 1800 és 2100 MHz is, a Huawei máris nem fogja tudni használni mindegyik sávot. Ha csak kettő van a fentiek közül, akkor nem lesz nagy különbség a két router között. Ha pedig több frekvenciasáv is használatban van a tornyon, akkor még komolyabb router javasolt.
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz 4Grider #12102 üzenetére
Szerintem nincs értelme jobb routernek, egy kistelepülés, ahol 4g van csak. Sajnos nincs más megoldás 100Mbit körüli internetre, egyéb szolgáltató 15Mbit-et tud adni (telefonon 100/50-et mértem Vodafone hálózatán - Redmi Note 13 Pro+). Gondolom ezt tudni fogja ezekkel a routerekkel is, vagy tévedek? Mivel árban nagyjából ugyanannyiért találtam használtan (5ezer HUF eltéréssel), ezért kérdeztem, melyiket éri meg jobban megvenni...
[ Szerkesztve ]
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
4Grider
nagyúr
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok! Otthoni mobilnet használatához melyik routert ajánlanátok inkább:
ZTE MF289D vagy Huawei B529s-23aLeginkább az számít, hogy stabil legyen, ne álljon le naponta 10x, ne fagyjon, ne dobálja el a hálózatot... Voda hálózatán menne, itt van légvonalban kb. 150m-re a torony, direktbe rálátok.
Esetleg más ajánlott típus? (UTP csatlakozó fontos)
THX
[ Szerkesztve ]
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
donjohnson
addikt
válasz bytesizelife #12097 üzenetére
azt hiszed, hogy ha nálad jó, akkor mindenkinél jó.
egy cat 4-es router-nél egy cat 12-es router egy sávon is gyorsabb tud lenni (ha nem 50 mbit/s-es csomagban vagy). nem viccből fejlesztik a rádiós hatékonyságot az újabb release-ekben. ha pedig az 1 sáv le van terhelve a cat4-es eszközök miatt, amik nem tudják egyenletesen kihasználni az elérhető sávokat, akkor a cat 12-es eszközöd vígan lekörözi őket a többi sávot összefogva.
ezek szerint nem voltál még ilyen helyzetben. valószínűleg a szomszédaid nem így interneteznek.rengeteg ember veszi az olcsó 4g-s telefonokat, amik vidéken folyamatosan b20-on lógnak, mert a telefongyártó nem vett hozzá CA licence-t. összegyűlnek páran és mérnek 6-8 mbit/s-et, aztán megy a panaszkodás. pedig valójában jóval többet is mérhetnének egy jobb telefonnal.
-
yanna
addikt
Garantált 50 ?
-
4Grider
nagyúr
Nem beidegződés kérdése, hogy miért használnak egyre több frekvenciát a szolgáltatók. Annak csak egyik fele a távolsági és mélységi lefedés, a másik fele a kihasználtsággal függ össze. Nyilván vannak helyek, ahol egyetlen frekvenciával is tök jól el lehet lenni, és vannak olyanok is, ahol kell 2-3, hogy meglegyen az 50 Mbps. Pl. olyan helyen, ahol a 800 MHz-en csúcsidőben nem jön összesen 5 Mbps, marha jól jön, ha van mellé egy B3 vagy egy B1 is, mégha azok is terheltek.
-
-
Faterkam
addikt
válasz donjohnson #12094 üzenetére
Köszönöm, ránézek! Bár szerintem nekünk ez bőven elég!
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
bociusz
aktív tag
Akit érdekel az ilyen, tegnap sikerült elkapni a BME-Telekom kutatási-oktatási célú, 20 MHz N78 SA 5G-jét a Gellért-hegy déli oldaláról.
(Cellmapperen is fent van a 999 99 hálózati kód alatt.)[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
válasz 4Grider #12091 üzenetére
Ebben tökéletesen igazad van, de mivel nem vagyok képben az LTE routerekkel, (sohasem használtam még) ezért kérdeztem vásárlás előtt. Tehát szerinted melyik az amit még meg szabad venni és már használható havi 8-10 napig vidéken?
#12092Mikulásbá: Nem a maximum a lényeg nálunk, inkább az elfogadható minimum Újonnan nem nagyon találtam, ahol volt 60-120e Ft között mozgott. Ez nekünk egyenlőre nagyon sok :/
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
4Grider
nagyúr
válasz Faterkam #12090 üzenetére
Tudom, hogy pénztelenség van mindenütt. De azért nem kellene a legalacsonyabb LTE kategóriás (Cat4) routerek közül válogatnod.
Ma már nem veszünk egyetlen frekvenciasávon dolgozó routert, mert a szolgáltatók azért adják a 4G-t 2-3-4-5 különböző frekvencián, mert egy-egy frekvencia már kellően terhelt annyira, hogy csak azt használva gyalázatos le- és feltöltési eredményeket érjünk el. -
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Annak idején hétvégi házba, havi pár napra a TP-LINK M7350-est ajánlottátok mobil internet elosztására. (eddig a telón osztottam meg mobil hotspoton.) De végig gondolva, a hordozhatóság nem szempont. inkább Fix Simkártyás routeren gondolkodom. Szerintetek ez vállalható? TP-Link TL-MR6400. Vagy itt melyik a minimum vállalható típus? Szolgáltató nem lényeg, mert mindhárom simkártya van a családban.Előre is köszönöm az újbóli tanácsokat
[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
Tp-link Nx510v (nem szolgaltatos) router tapasztalat telekomos nettel:
1,3,20,28 Band-okat latja. Ha osszefogom mindet, akkor a leglassabb a le/feltoltes. A leggyorsabb pedig akkor, ha az 1,20 savok vannak kivalasztva. Leglassabb nagyjabol 15/15, leggyorsabb 160/40. Nagyjabol 2 ora intervallumban neztem (19-21 ora). Erdemes jatszadozni vele -
cocka
veterán
válasz 4Grider #12083 üzenetére
Amúgy igen! Nem véletlenül passzoltam el az Archer MR200-amat sem. De azzal más gond is volt, folyamatos érintkezési hibák a SIM foglalatnál. Plusz ha már azon kell okoskodni, hogy hogyan tedd bele meg mennyire emelkedjen ki a perforált micro/nano rész a mini részből, az már gáz.
Mondom érdekes módon a Huaweinél nem kell ilyen hülyeségekkel foglalkozni, az mindig működik. Mondjuk abba nem is mini SIM kell, hanem micro. -
nagyúr
válasz 4Grider #12081 üzenetére
Igen, N28, elnéztem.
Telekom és Yettel kártyával voltak a mérések, azok nem hazudnak. De nem is ez a gondom, hanem hogy a komolyabb NX510v gyengébben teljesít, mint a Huawei B818, ugyanazzal a kártyával, ugyanott, csatlakoztatott külső antennával vagy anélkül.
Ha átállítottam a 5G/4G/3G-t csak 4G/3G-re, akkor sincs változás. -
4Grider
nagyúr
válasz Mikulásbá #12080 üzenetére
Ha Telekom, erősen nullához esik annak az esélye, hogy te tőlük a pusztában bármilyen N78-as aau-t láss. Két okból is. Viszont N28-on működőt láthatsz.
Ilyen távolságból pedig jó eséllyel csak a B20-at látod, ami a yettellel közös, szóval nehezen lehet a yettelnél a fele, ha egyszer közös. -
nagyúr
válasz lipido #12077 üzenetére
Ez is független, de jelenleg egy Huawei B818-as jobban muzsikál antennával és anélkül is ...
Tehát : 5G a közelben sincs, sőt, lakott területtől 7 km-re kinn a pusztában vagyok.
Érdekes, mert a NX510v észlel valami 5G-t, talán N78-at, ki is írja, de a sebesség siralmas[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
válasz Mikulásbá #12076 üzenetére
En tegnap vettem at a nem szolgaltatos routert. Minden funkcio mukodik rajta, (band valasztas/szures). Elotte yetteles volt. Nos, eg es fold a 2. Ahol a yetteles nem talalt 5g-t (zte igen) ott ez vigan megtalalja. A tkomos netet is nagyjabol 1,5x re hozta. Nekem kellemes csalodas a tplink. Gyors teszt volt csak,.
-
nagyúr
Üdv!
A TP-Link NX510v routerben is az 5G-s antennára van kötve a külső antenna csatlakozó?
Tehát ahol csak 4G van, ott semmi értelme nincs a külső antennának, sőt, magának egy 5G-s routernek sem? (maga az antenna ugyan 5G képes, de 5G a közelben sincs még)
Jól gondolom vagy lehet valamit okoskodni vele valamit? (a beállításoknál csak 4G-re állítani, stb.)[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Jól látom, hogy a szolgáltatóknak eszük ágában sincs még karácsonyi netet adni?
Ha tegyük fel csak 18-ától lehetne megrendelni, akkor is illene már tájékoztatni a népet. Trékomot nem néztem, a másik kettő masszívan kussol. -
totron
addikt
válasz donjohnson #12071 üzenetére
Teljesen egyetértek, logikus előrelátás, elvégre is ha én vagyok a szűk keresztmetszet nem is biztos, hogy érzékelek egy fejlesztést. Az anyagiak szűkössége viszont a hátra löki a prioritási listán a beruházást.
-
totron
addikt
válasz donjohnson #12069 üzenetére
Köszönöm, de itt a B20 játszik csak egymagában adatforgalmilag. Ettől függetlenül eszközcsere lesz a megoldás, nyilván hálózati konfigon nem fogok tudni változtatni.
-
donjohnson
addikt
válasz totron #12068 üzenetére
a vodafone topikban arcszesz-nek is b525-e volt és most nemrég lecserélte cat12-es zte MF289D-re, ami már 3 sávot is összefog (ha olyan helyen laksz, most ne a sebességet nézd). [link]
ha nem sajnálsz 20 ezer ft körüli összeget használtan, akkor szerintem megéri lecserélni a b525-öt hogy megszűnjenek ezek az anomáliák. nála is mindenféle gond volt a b525-tel.[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz donjohnson #12067 üzenetére
Átlag kétnaponta ez megtörténik. Jól cserben lettek hagyva a B525-tulajok az utolsó firmmel, azóta szükséges. Akár 10-szeres sebességnövekedés is elérhető egy restarttal, de átlag 3-szor jobb a tempó utána. Van/akadhat áthallás esti leterheltséggel is, de alapvetően nem a hálózati leterheltségről van szó ezzel. Elmúlt már a ping baj, emez viszont örök.
-
totron
addikt
350-550 ms pingre ébredtem, sávszélesség-csökkenés nélkül. Yettel.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz 4Grider #12050 üzenetére
Én Yettelnél és Telekomnál még nem láttam éjszakai sávlelapcsolást.
Mondjuk ez nem jelenti azt, hogy náluk akkor egyáltalán nincs is, de valószínűleg nagyságrendileg sokkal kevesebb helyen fordulhat elő, mint a vodánál. A vodánál meg inkább olyat nehéz találni, ahol nem csapják le éjszakára.
-
donjohnson
addikt
válasz Krystal_s #12060 üzenetére
karácsonyra kérhetnél ilyet, amit ki lehet rakni a kertbe egy botra felrögzítve, vagy kívülre az ablakra: ZTE MC889 5G Router
úgy talán jobb vételed lenne.
[link] és [link]ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
4Grider
nagyúr
válasz Krystal_s #12060 üzenetére
Akkor csak abban tudok reménykedni, hogy a beltéri vétel miatt a nagy távolság és a téli időszakkal együttjáró vételi nehézségek (pára, köd, stb.) miatt esnek ki a magasabb frekvenciasávok. Oda kell menni a bázisállomásod mellé egy droidos telóval és netmonsterrel vagy cellmapperrel és megnézni, hogy megvannak-e még.
-
Krystal_s
addikt
válasz 4Grider #12050 üzenetére
Most is megnéztem. A B20 már csak egyedül tud csatlakozni, a B3 és most már a B1 sem csatlakozik fel mellé. A B20+B8 soha nem ment együtt.
Pár hónap alatt kiesett a B20 és B1 is. Jelenleg csak a B3-B8 "megy" elfektetett Routerrel.Kb fél éve az az új, hogy a B28 és B20 együtt csatlakozna fel (külön tiltanom kell), de valójában nem működnek együtt, mert interferenciában vannak egymással és 0 lesz a fel- és letöltési sebesség. Kifagy, vagy egyiket ledobja. Nem tudom ki állíthatta így be, mert a B8-B20 sem megy együtt és a B8-B28 sem.
-
4Grider
nagyúr
válasz fcbarca #12055 üzenetére
Ez még mindig a mobilinternetes topik.
A flottás topik itt van:
https://logout.hu/tema/mobil_flottat_de_milyet/friss.html -
fcbarca
őstag
Sziasztok. 15 hó netfone használat után (korlátlan hívás, 50 GB net) hívtak, hogy lejárt a hűségem, és ennyiért (5759 ft), nem tudják tovább adni, vagy megkötöm újabb 10 hónapra, 6600-ért, vagy 100 perc 50 GB 4600 ft, vagy hűség nélkül 7800 ft.
Van most ennél jobb ajánlat?
-
ballazol
senior tag
válasz 4Grider #12052 üzenetére
idén 2x emelt a Telekom, először kb. 20%-ot, majd most évvégén újra ~40%-ot...
arra gondoltam, hátha berágott valami felsővezető, és egy tollvonással elfogadott egy Vodás ajánlatot...
gondolom, ezeket is kb. egyévre írják...[ Szerkesztve ]
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
4Grider
nagyúr
válasz ballazol #12051 üzenetére
Az összes ilyen flottát meg kell versenyeztetni mindhárom szolgáltatónál és a legolcsóbb ajánlatot kell elfogadni. A voda a legolcsóbb mindenütt, így muszáj azt választani mindenkinek. (Van néhány kivétel, egészségügy általában nem az.) Pontos információkat a munkahelyi flotta kapcsolattartó(k)tól lehet kapni.
-
ballazol
senior tag
Hellósztok!
Sopronban a kórház egész flottáját dec. 16-tól átvette a Telekomtól a One...
Lehet erről tudni részletesebb infót?"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
4Grider
nagyúr
válasz Krystal_s #12049 üzenetére
Igen, kivéve Budapestet.
Valószínűbb az, hogy az adott B20-as cella olyan kisebb forgalmú bázisállomáson van, ahol a te aktív időszakodra (éjszakára) lecsapják a B1 és B3-at. Majd nézz rá arra a B20-asra napközben, szerintem lesz mellette CA. Ha nem, az nagyobb szívás... -
Krystal_s
addikt
válasz 4Grider #12044 üzenetére
A B20 az országban mindenhol közös a Yettelnek és a Telekomnak?
Én közel egy évig a B20-at preferáltam itt elsődleges sávnak főleg a feltöltési sebessége miatt, 20-40 Mbit/s. A többinek nagyon gyenge...
Valami történhetett kb 2-3 hónapja. Azóta, ha B20-ra csatlakozom, akkor egyáltalán nem csatlakozik mellé más. Nincs CA a B3-mal és B1-gyel sem, ahogy korábban együtt voltak. (20+3+1) Sőt a B1-et mintha elállították volna más irányba. Annyira gyenge lett, hogy a Router nem is csatlakozik rá. (A korábbi -100 dBm körüli jelerősség 110 feletti lett és a SINR értéke is leromlott.)
Nem tudom köze lehet-e, de volt nyár végén egy olyan hír, hogy a Yettel nagyobb prioritást ad majd a Telekomnak.[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
-
aelod
veterán
Másnak is tetves lassú a T-com mobil net? Max térerőm van és nincs 10 se...
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
taki01
őstag
Ma vettem észre, mikor firssítettem a firmware-t az LHG LTE antennán (cat4), hogy megjelent pár új frekvencia is:
B20-on a legjobba sebesség. A letöltés mindegyik frekin 40 Mbps fölött van kivéve a B8-at. A feltöltés B20 kivételével minden hol 7-10Mbps, B20-n meg 20-25Mbps.
Gondolom ha beújítanék egy újabb típusú LHG-re, akkor összetudná fogni a frekvenciákat?
Nem lesz az LHG szériából 5G-s? Várok már régóta, mert akkor tuti lecserélném a mostanit. Ez már nem a fő internetem, csak tartaléknak a HO miatt.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Krystal_s #12036 üzenetére
Általában ilyen 200 főt kérnek minimum beugrónak, szándéknyilatkozat alján aláírással, hogy ha építenek, akkor ők előfizetők lennének. Arra már moccannak.
Vasút a közelben kedvez, általában MÁV vonalak mentén az áram felett optikai gerinc is megy sok helyen, ez amolyan hagyaték jellegű praktikum még régről, MÁV-MATÁV együttműködésből. Az utolsó km-eket egy agilis polgi bevonásával és közbenjárásával már tudják abszolválni általában, az x darab szándékról szóló aláírt papírokat pedig ő odaadja a szolgáltatónak és kiépül.
Csajág most van egy ilyen előtt..
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
4Grider
nagyúr
válasz Krystal_s #12036 üzenetére
A szolgáltatók már csak ilyenek, nem szívesen fektetnek be több tíz éves megtérülési idővel.
Balaton parti 700 lelkes falum polgármestere bő három éve kezdeményezte a Telekom optikát (szomszédoknál már van), Csak a tervezést elvégezte a Telekom, azóta semmi nem történt. Nektek sok sikert hozzá. -
Krystal_s
addikt
válasz 4Grider #12034 üzenetére
Pedig alap lenne, hogy a szolgáltatók rendelkezzenek egy ilyen térképpel... ha már ilyen szolgáltatást kínálnak. Telefonon sem tudnak használható infót adni, amikor valaki elő akar fizetni, vagy problémája van.
Egyik szerint teljes lefedettség van, másik nem tudja. Nyilván nem arról beszélek, hogy egy adott házban, vagy ponton tudják pontosan mi van, de azért mégis legyen egy kiindulópont a környék helyzetéről.
Mindent az előfizetőre bíznak. Méregesse, próbálgassa, oldja meg. Szakemberük sincs, aki pénzért beállítaná. Átlag ember használni akarja és nem tesztelgetni meg keresgélni a jeleket vajon hol van hol nincs. Többség nem is ért hozzá, csak fizet és fizet és közben nem érti miért akadozik a tv, miért nem töltődnek be a weboldalak.
Az most egy véletlen, hogy a yettelnél volt/van próbalehetőség, de nem ingyen van sem a szolgáltatás, sem az idő, ami elmegy erre.Más:
Talán nem sokat kell várni. 🙏 Bár lehet nem érem meg már azt sem...
Ahhoz képest, hogy itt 1-2 ember szerint biztos én és a családom helikopter mindenki másnak minden jó a környéken. Senkinek nem szóltunk most. A napokban arra érkeztem, hogy itt volt a polgármester embere és aláírást gyűjtött, mert kérvényezték a Telekom optikát. (alig 1 km-ről kell csak áthozni) Azt mondta sokaknak elege van már a sz@r netből az egész környéken! Le voltunk döbbenve, hogy mégsem vagyunk olyan egyedül...[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
-
lipido
senior tag
Aki routert keres, vessen erre egy pillantast
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Mikulásbá #12018 üzenetére
110cm-es árbóc hossz kell amúgy ? Jót tesz a jelnek, ha a két antennát távolabb teszem egymástól, jól sejtem ? (Még a 60cm-es kisebb csőre gondoltam esetleg, bár az, hogy csak két ponton rögzül a falon, kevésbé stabil számomra, mint a 4-pontos talpú, amit linkeltél. XPS-re megy egyébként, hozzá való tiplibe. Lehet maradok az eredetinél).
Másik: galvanizált szebb. (Bár ez ízlés dolga). De olcsóbb (elhanyagolható). A horganyzott tartósabbnak mondható ?
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz donjohnson #12022 üzenetére
Ez nagyon durva, ilyen oldal is létezik és tök public info.. marhajó.
Köszönöm !![ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz donjohnson #12024 üzenetére
Köszi az infót, báár ez nem sokat javít a sávszélességemen
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz donjohnson #12022 üzenetére
Ez mi lenne? A tornyok helye? De amikről én tudok nincs rajta.
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Dißnäëß
nagyúr
Van vmi tool megnézni térképen, hol található torony ?
Beforgatás kérdése.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Mikulásbá #12002 üzenetére
Megrendeltük ôket.
Homlokzati falra megy tetô túllógás alá, már csak valami függôleges falra tehetô mini árbócot kellene találnom (Kerestem, uh, vagy bénázok, vagy nincs)..
Ezek a sat-os weboldalak rohadtul nem informatívak, ahogy a termékeiket kategorizálják. De igazából semmi sem..
Esetleg ha rutinotok van benne, hol találok ilyet ?
Poccc97 köszi Neked is.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz donjohnson #12011 üzenetére
Jó eséllyel nála még az otthonnet sem elérhető.
-
makoss
veterán
válasz donjohnson #12011 üzenetére
Én szívem szerint a gigabitet kötném be, csak valamiért elkerül minket a Telekom optika.
Nem lehet valahol megtudni miért kerülnek el minket ezek a fejlesztések?
Az állandó negatív mailokból arra következtetek, hogy valaki hátráltatja, hogy ne kössék be az optikátKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz 4Grider #12009 üzenetére
Én azokat hívom így akik hátráltatják az ottani fejlesztéseket!
Olyan sehol nincs, hogy elkerüljenek mint a leprást! [kép]
Sárgával ahol van optika, kékkel ahol nincs.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz donjohnson #11990 üzenetére
Sikerült a ZTE 4G modemmel is! PC-n nincs repülős mód, de addig csesztettem a protokollt, meg erőszakoltam 4G-re, hogy összejött.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Poccc97
tag
válasz Dißnäëß #12001 üzenetére
Igen, ajánlott mindkét csatlakozóra rákötni.
@Mikulásbá megelőzött, pont ezeket használom.Azonban Mindenki nagyon óvatosan bánjon a TS9 csatlakozóval az MC801A routeren, mert könnyen kitörik, ne feszegessétek feleslegesen, akár az áramkör is sérülhet.
Nem kell forrasztani semmit, csak kell 4 db kábel, amire rákötöd az antennákat:
4G-hez: [link]
5G-hez: [link] (Nem ezt használom, de ilyesmit).Kis magyarázat, akit érdekel:
A1 a 4G fő antenna, A3 MIMO 4G.
A5, A6_1 N78-at használja csak (tapasztalat alapján)Az A6_2 és A6_3 a két irányított N78 antenna. Nem tudom pontosan mi ennek a funkciója, gondolom az, ha több irányból van N78, akkor eltudja dönteni melyik az erősebb (Nálam nem csinált semmit).
A bekarikázottak vannak bekötve:
-
makoss
veterán
Üdv!
Tud valaki vodafone XXL-hez valami hatásos beltéri jelerősítőt?
Otthon 2-3 mega a letöltés, melóhelyen meg 80-100Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Dißnäëß
nagyúr
Köszi Urak, akkor antennával csak 5G SA lényegében. Ha jól értem a képletet. (Nyilván nullkilométeres szolgáltatói eszközt nem bontok meg).
Ugyanakkor a 4G megyeget, 3 sávot is összefogott a minap.
@Poccc97:
- mindkét csatlakozóra kell egy antenna ?
- csatlakozó + kábel ajánlás esetleg ? (Készre szerelt esetleg ? Bár tudok forrasztani, csak lusta vagyok).Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch SE 2020 40mm Rose Gold színben extra szíjakkal (Istyleban vásárol)
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 FIGHTER Eladó!
- HP ProBook 6475b : AMD A6-4400M / 8GB DDR3 / HD 7520G / 256GB SSD
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 HELLHOUND Eladó!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest