Új hozzászólás Aktív témák

• Sir Pocok

őstag

válasz Akheron #551 üzenetére

Nos akkor egy-két dolog:

Van egy japán mondás:

„Az útkeresőnek a kolostorban a helye, az úton járónak már csak az élet marad.”

Tudod régen a kolostorok azért voltak rettenetesen fontosak, mert a tanítások csak ott voltak felelhetőek. A modern civilizáció sok káros dolog mellett egy nagy pozitívumot is hozott magával: a tanítások, azaz a mesterek gondolatai nyílttá váltak, mindenki számára megismerhetőek. Persze még vannak más dolgok is de majd erről később.

Nekem az a véleményem, hogy neked semmi szükséged sincs arra, hogy kolostorba menjél. Szerintem, amit már meg kellett értened azt már megértetted. (Talán még egy-két mester könyvét érdemes lenne elolvasni de szerintem már sok újdonságot nem mondanának számodra.)
    Innentől fogva csak a gyakorlás marad a számodra: Zazen és az élet legteljesebb megtapasztalása.

Ha gondolod, keresd fel Csong An Szunim zen szerzetest. Ő kevesek egyike, akik megkapták a dharma mester címet Szung Szán mestertől.

Erre kitűnő alkalom is kimákozik számodra:

[link]

Ha úgy érzed, menjél el erre a száz napra. Ez a kolostor most készült el, biztos szép lehet.

Én mindenestre úgy érzem, hogy a fent említett mondás nagyon igaz.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák