Új hozzászólás Aktív témák

• éN79

addikt

válasz Algieba #1 üzenetére

Éreztem én, hogy veszélyes lesz ezt elolvasni, mert gondolatébresztésből jeles a ''zanza''. Én is -1 vagyok hozzád képest, és a legnagyobb örömömre boldog vagyok. (Csodálatos feleség és mondhatni rendezett háttér (persze nem problémáktól mentes, de legalább így értékelni tudom)).
    Viszont a fenékig tejfől nem annyira átlátszatlan, hogy ne tudnám, mi van alatta.

Ötlet: írj! (banális vagyok, tudom, de a következő történet talán jelent valamit, nekem legalábbis igen :B )

ötlet helyett inkább egy történet, ha megengeded: pár évvel ezelött egy mondhatni meleg nyári délutánon az Oktogonon történt, hogy egy srác leszólított. Ápolt, kultúrált kinézetű, komolyan szimpatikus srác volt. A becsületes neve: ifj. Pavlovics György. Gyakorlatilag koldult, ami a külsőségeket tekintve számomra furcsa volt, de annyira tiszteletteljes volt, hogy az automatikus reflexek szerencsére elhárultak bennem. Meghallgattam, beszélgettem is vele egy kicsit, pénz helyett meghívtam ételre és italra (nem volt alkoholista!). Nem töltöttem el vele 15-20 percnél többet, de sok év után is emlékszem rá, vagyis inkább az egész ''életérzésre'', ami akkor elfogott. Úgy kért, hogy közben ő is adott, méghozzá magából, nem is keveset. Konkrétan egy verseskötetet, ami saját magáról szólt, a saját illusztrációival. Dedikálta nekem, és én büszke vagyok, hogy birtokolhatom az egyik példányt. Azóta sosem hallottam róla, de ha arról álmodozok, hogy mérhetetlen gazdagságomban (ne csak anyagiakra gondoljatok) kinek milyen áldásos tevékénységgel segítenék, ős is szerepelni szokott benne. Az én gondolatiságomban számára a megoldás az anyagi függetlenség lenne, és nem azért mert ettől bármennyire is boldogabbá válna, szerintem nem, hanem hogy a saját világának falait ne sáncolja még körül a megélhetés válsága is.

Talán azt is megengeditek, hogy egy versét megosszam veletek, mentesen minden plágiumtól, az engedélyével nem bírva, de az ébresztett gondolatokat neki ajánlva:

''
    Egyedül vagyok

Csend van és sötét, egyedül vagyok
    És magamban éppen azon gondolkodok
    Hogy vajon bánatom
    Másnak el mért nem mondhatom
    Miközben esőcseppek kopogását hallgatom

A bokrok közül árnyak kúsznak felém, rémülten nézem őket
    Elmenküljek, vagy inkább elpusztítanám az összest, meg az utána jövőket
    Keserű gombóc van a torkomban, melyet lenyelni nem tudok
    Miközben éppen azon gondolkodok
    Hogy vajon bánatom