- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
szimplán ennyi:
Mát többen írták, hogy ez a topik depissé teszi az olvasóját. Inkább egy ajtó, ami feltárja nekünk, hogy bizony bennünk is ugyanúgy ott élnek ezek a problémák, de vagy túljutottunk egy részükön szerencsésen, vagy még csak készülünk rájuk, és próbáljuk magunkat felvértezni ellenük. Hasznos. -
éN79
addikt
Ezt számomra igazán öröm volt olvasni. Stalker tanácsával annyiban egyetértek, hogy ha végképp nem megy, fordulj szakemberhez, de ő is tehetetlen lenne, ha tenmagad nem kívánsz változtatni rajta, de ez a gondolatsor igenis reménykeltő, hiszen látod te a dolgokat normálisan, csak változni nincs még erőd, egyelőre, de jó úton vagy.
-
éN79
addikt
Gondolom a szerkesztett rész nekem szólt.
Köztünk ez a különbség, hogy én még bízom magamban, hogy meg tudnám tenni. De hogy te is hasonlóan véld felteszem az alábbi kérdést: láttál már olyan nem látó embert, aki annak ellenére boldogabb volt szemlátomást, hogy az egész számunkra elveszíthetetlennek tűnő vizualitás neki nem adatott meg? Szerintem egynél több ilyet láttál. Akkor te mitől lennél hátrányosabb helyzetben mint ő, és ha nem vagy abban, akkor miért is kéne másként, vagy legalábbis rosszabbul érezned magad, mint ő?
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Rájöttem: mások sokkal jobbak nálam, én mindig csak a sor végén kulloghatok... Semmiben sem vagyok igazán jó
És aki a sor végén van, vagy utolsó, annak nem kell helyt állnia ? , vagy megfordítva: az ő törekvésie, helytállásai nem érnek egy fabatkák sem? Nem azt mondom, hogy ahhoz kell eröltetetten ragaszkodni, ami sikerélményekben nem gazdagít minket, hanem azt kellen kutatni, ami számunkra értelmet ad, és saját magunk elött önbecsülésünk lesz, ez a többiek számára még lehet értéktelennek tűnő is. Ha meglátok egy ''sérült'' embert, gyakran elgondolkozok azon, hogy ''még én panaszkodok?'' ''milyen lehet neki''. Tudnátok úgy élni, hogy látó létetekre egyszer csak nem látnátok a világot? A mozgásotokban korlátozottak lennétek? Én már többször elgondolkoztam ezen, de a valyúdás ereménye az lett, hogy IGEN, remélem tudnék úgy is élni, magammal együttélni. -
éN79
addikt
Megmosolyogtattál!
Azért aki egy kicsit is alábbmerül a felületességen, az látni fogja, hogy mennyire ''nehéz'' a pillanatnyi őszínteség formába öntése, de láthatóan azért jópáran megpróbálkozunk vele.
Ahogy olvastam a hozzászólásod, az volt az első gondolatom, hogy amiket te haszontalannak tartasz a személyedben és a társadalomban betöltött szerepedben, az nekem a miért baj ez? kérdést juttatta eszembe. Mindannyian másként élünk meg szinte mindent, de saját magunkat senki nem élheti meg helyettünk.
Nekem többször előfordult az agyamban régebben, hogy hagyom az egészet, és elmegyek Indiába, a hegyekbe, nem a trend kedvéért, henem mert irigylem azokat az embereket, akik ott élnek, és nekem kívülállónak boldognak tűnnek, mert mentesek a hozzánk hasonlóan jól civilizált társadalmak bizonyos korlátaitól, és értékítéletük folytán a megfelelés is teljesen más szférákban történik. Maradtam. Mert ha itt nem állok helyt, ott se lennék semmivel se jobb. -
éN79
addikt
Igazán kaphatnál egy személyreszabott rangot, mert a nagyúr ellentmondás valahogy elveszi számomra a mögöttes értékeket, de ez nagyon off volt a részemről, még itt is.
kb. negyedszerre ugrok neki, törlöm ki a gondolataimat.
Mostmár ötödször kezdtem tiszta lappal, és mivel komoly gondolataim megfeneklettek, inkább infantilis leszek. Megfoghatatlan tudniillik amit mondanék. Inkább kérdezek: van kutyád? Ha nincs, legyél te a Kisherceg. Vegyél egy kiskutyát, neveld, tanítsd, formáld saját képedre, többet tanulnál tőle, mint amit te adsz át neki. A kapcsot teremtené meg, amiért már van értelme, báminek is. Nekem mindíg csak macskám volt, azok neveltek ilyenné...
Soha nem izgatott, hogy valamit reprodukálni tudj? Egy kép, tárgy, zene? Ez is mozdíthat valamerre az önbecsülés útján, hiszen magad valósítasz meg valamit, ami érték.
Az a szép az egészben, hogy majd páran elolvassák ezeket, és finoman csak zöldségeknek fogják tekinteni (ebbe a körbe te is beletartozhatsz), de fórumtársaim ilyen ítéletét nem azért vállalom fel, mert nagy valószínűséggel ítéletalkotásunank semmilyen jelentősége nem lesz rám a további életem során, hanem mert talán elindíthat valamit ott, ahol nem is kellen olyan nagy lökés. és ismét csak törötem....
mod: ilyen az én formán, látod: papolok neked itt a társról egy kutya formájában, és tessék, örömmel olvasom, hogy nem kell ám félteni tége.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Éreztem én, hogy veszélyes lesz ezt elolvasni, mert gondolatébresztésből jeles a ''zanza''. Én is -1 vagyok hozzád képest, és a legnagyobb örömömre boldog vagyok. (Csodálatos feleség és mondhatni rendezett háttér (persze nem problémáktól mentes, de legalább így értékelni tudom)).
Viszont a fenékig tejfől nem annyira átlátszatlan, hogy ne tudnám, mi van alatta.
Ötlet: írj! (banális vagyok, tudom, de a következő történet talán jelent valamit, nekem legalábbis igen)
ötlet helyett inkább egy történet, ha megengeded: pár évvel ezelött egy mondhatni meleg nyári délutánon az Oktogonon történt, hogy egy srác leszólított. Ápolt, kultúrált kinézetű, komolyan szimpatikus srác volt. A becsületes neve: ifj. Pavlovics György. Gyakorlatilag koldult, ami a külsőségeket tekintve számomra furcsa volt, de annyira tiszteletteljes volt, hogy az automatikus reflexek szerencsére elhárultak bennem. Meghallgattam, beszélgettem is vele egy kicsit, pénz helyett meghívtam ételre és italra (nem volt alkoholista!). Nem töltöttem el vele 15-20 percnél többet, de sok év után is emlékszem rá, vagyis inkább az egész ''életérzésre'', ami akkor elfogott. Úgy kért, hogy közben ő is adott, méghozzá magából, nem is keveset. Konkrétan egy verseskötetet, ami saját magáról szólt, a saját illusztrációival. Dedikálta nekem, és én büszke vagyok, hogy birtokolhatom az egyik példányt. Azóta sosem hallottam róla, de ha arról álmodozok, hogy mérhetetlen gazdagságomban (ne csak anyagiakra gondoljatok) kinek milyen áldásos tevékénységgel segítenék, ős is szerepelni szokott benne. Az én gondolatiságomban számára a megoldás az anyagi függetlenség lenne, és nem azért mert ettől bármennyire is boldogabbá válna, szerintem nem, hanem hogy a saját világának falait ne sáncolja még körül a megélhetés válsága is.
Talán azt is megengeditek, hogy egy versét megosszam veletek, mentesen minden plágiumtól, az engedélyével nem bírva, de az ébresztett gondolatokat neki ajánlva:
''
Egyedül vagyok
Csend van és sötét, egyedül vagyok
És magamban éppen azon gondolkodok
Hogy vajon bánatom
Másnak el mért nem mondhatom
Miközben esőcseppek kopogását hallgatom
A bokrok közül árnyak kúsznak felém, rémülten nézem őket
Elmenküljek, vagy inkább elpusztítanám az összest, meg az utána jövőket
Keserű gombóc van a torkomban, melyet lenyelni nem tudok
Miközben éppen azon gondolkodok
Hogy vajon bánatom
Megmarkolom fegyverem, erősen fogja két kezem
Hisz van nekem harminc szép fényes lőszerem
Ó azok az aranyos, vöröses színű lőszerek
Szépen formázottak, kecsesek és hegyesek
És én a fegyverem egyre jobban markolom
Hogy vajon bánatom
A sötét cső végén fényt látok, mintha hívnának engemet
Igen, hallom őket, halkan sugdossák egymás közt nevemet
Izzadtság csordul végig homlokomon, nagyon, nagyon fáradt vagyok
Hogy vajon bánatom
Két kezem erősen szorítja fegyverem, egyedül vagyok
A sötét és csendes őrtoronyban, épp csak gondolkodom
Ujjam remeg a ravaszon, tudom, nem lesz több, csak egy kattanás
BUMM aztán már semmi más
Szentes
1996. 08. 19. ''
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Villámgyors memória, ami megváltoztatja a játékot! RENDELÈSRE!
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest