Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#81195) Wiz Khalifa


Wiz Khalifa
addikt

Én Angliáról tudok egy kis bemutatást csinálni annak akit érdekel. Itt angliában az átlag fizetés (nem London és környéke mert ott több valamivel de a kiadás is jóval több) 1300-1500 font havonta.

Ha egy 100 évesnél régebbi házba (ahol érezni a penész szagot stb...) bérelsz egy szobát akkor olyan 350-400 font havonta. Ha egy normális helyen laksz mint én akkor havonta 450 font nyáron, télen olyan 550 a tavalyi árral számolva. Egy liter benzin 1.70, gázolaj 1.85. Itt minél idősebb vagy annál olcsóbb a kocsi biztosítás. Nekem ez havonta 74 font. A kocsira még útadó is van. Havi szinten az enyémre 52 font. Minél újabb, kisebb motoros a kocsid annál kevesebb (egy 2-3 éves Smart Mini-re 30-70 font egy évre az útadó). Kajálás március óta 300 font alatt nem lehet kihozni ha nem mindenből a legolcsóbb, legselejtesebb dolgot veszed. Nekem kb 350-re jön ki havonta. Telefonszámla 60 font havonta.

Szóval ha ezeket össze adjuk akkor fűtés nélküli árral számolva 1200 font jön ki mert 2 teli tankot nyel be a kocsim a havi munkába járás miatt. Szóval ha én egy raktárba dolgoznék minimálbérért akkor épphogy kijönnék a fizuból és még nem is szórakoztam. Januártól a gáz, a villan és a víz is 50%-al drágul ami annyit tesz hogy aki minimálbérért dolgozik és van autója akkor vagy nem eszik vagy eladja és gyalogol mindenhova (a buszközlekedés botrányos még egy nagyobb városban is és drága is).

Amúgy hogy a témába írjam: Emeletes házban lakok, 3 és fél szobával, konyha, nappali, étkező, fürdő, 100m2. Havi gáz és áram számlája 360 font. Ami januártól már 720 lesz. Szóval érdekes lesz itt is a helyzet.

icemad írásához annyit írnék hogy az orvosi ellátás itt is rohadt drága. Ha fizetve van a TB-d akkor a foghúzás ingyen van. De ha Te nem akarod hogy húzzák akkor pl egy fogtömés 300-400 font. Ha nincs TB-d akkor 1000 font. És olyan faszán megcsinálják hogy 3 hónap múlva vissza kiesik a tömés. :DDD Ezért sokan maguk tömködik be a fogukat mert lehet ilyen öntömő készletet venni ami olcsó és bár egy évig tart de még is jobb mint a fogorvos.

Szóval nem csak Magyarországon szálltak el a dolgok ára, én akár hány ismerőssel beszéltem aki a Világ különböző pontjain él mindenki azt írta hogy most ott is szívás van.

Smoke some weed nigga!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.